Ganduri si o dulceata ... de banane

5.9.14


Saptamana asta a inceput ciudat si nu prea bine - luni am fost la o inmormantare, iar marti a venit cu moartea unui catel pe care il hraneam de niste ani. Amandoua evenimentele m-au lasat ... nu stiu care ar fi cel mai bun cuvant ca sa descriu starea mea ... sa zicem doar ca m-au facut sa-mi pun (din nou) niste intrebari si sa vreau sa inteleg anumite lucruri.

Ca sa compenseze (ca doar pe principiul asta zicem noi ca functioneaza, nu?) viata s-a gandit sa vina si cu niste lucruri bune, asa ca am avut cateva momente interesante si care mi-au dat o stare mai buna. Un exemplu bun e surpriza primita de la Nivea - produse noi de incercat si cupcakes, ce sa ceri mai mult? Superfemeia din voi se poate inscrie aici la concursul organizat de cei de la Nivea - asta daca vreti sa incercati laptele de corp sub dus.


Sa revenim la dulceata ... si nu orice dulceata, ci de banane. Dar mai intai sa va spun ca eu nu ma innebunesc dupa gemuri, dulceturi, marmelade si altele de fel, dar am vazut anul trecut o reteta de dulceata de banane si mi-a ramas gandul la ea. Asa ca acum cateva zile (mai corect spus nopti) m-am pus pe cautat retete pentru ca aveam niste banane un pic cam coapte si nu stiam ce sa fac cu ele. Reteta la care m-am hotarat in final o gasiti aici. Cred ca e prima data in ultimii ani cand folosesc zahar la ceva, v-am mai spus ca zaharul n-a facut casa buna cu mine niciodata. Dulceata imi place si azi-noapte am mai facut 2 borcane (cam atata iese din 3 banane mai mari). V-am spus si de dulceata ...

Sa ma gandesc ... aveam mai multe sa va spun, dar mi-au zburat gandurile. Habar n-am unde, dar sunt duse. Probabil postarea asta e cam inutila, dar poate va era pofta de ceva dulce. Sau poate nu ... oricum nu mai conteaza ca eu tot v-am aratat pozele.

24 de comentarii

  1. Dulceata de banane? Uite ca acum aud pentru prima data, Camelia :)) as gusta si eu, de ce nu, poate chiar o sa-mi placa :D
    Brioselele alea primite cadou de la cei de la Nivea cred ca au fost delicioase, asa-i? Inca o data, de ce e frumos sa fii bloggerita :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca m-am gandit ca multe lume nu a auzit de dulceata asta. Bloggingul are partile lui frumoase. :)

      Ștergere
  2. Imi pare rau ca ai trecut prin momente grele saptamana asta .
    Dulceata de banane suna foarte interesant , nici eu nu stiam de ea . Imi place mai mult gemul decat dulceata :)
    Cei de la Nivea ti-au facut o surpriza frumoasa, bravo lor . Te pup si sa ai parte de un weekend cat mai frumos.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc la fel, Anamaria. Nici eu n-auzim pana anul trecut, dar m-a facut curioasa.

      Ștergere
  3. eu am facut din banane si capsuni. a iesit o nebunie, nici nu a apucat bine sa se raceasca si era gata borcanul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dulceata de banane? :O Vreau!! Deja imi imaginez dimineti reci de septembrie cu o cana de lapte fierbinte in fata, cateva felii de pâine cu dulceata de banane, citind blogurile preferate...

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de prima parte a postarii tale, cu drag, iti recomand o autoare. Se numeste Elisabeth Kubler Ross - e o doamna psihiatru, thanatolog, o pioniera in domeniul asistarii persoanelor aflate in pragul mortii. Din cate stiu, la noi au fost traduse 3 din cartile ei, cea care m-a pus pe ganduri tare a fost " Moartea. Stadiul final al evolutiei. "
    Cu bananele nu sunt neaparat prietena, dar nu suna rau dulceț de banane :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci de recomandare, mi-am schimbat mult perceptia asupra mortii in ultimii 2-3 ani, insa tot mai caut informatii. :)

      Ștergere
  6. Condoleante! Nu poate fi descrisa in cuvinte durerea pe care o simti atunci cand pierzi pe cineva drag, fie el si un catel...stii cum se zice " Moartea nu exista. Oamenii mor doar atunci cand sunt uitati".
    Cat despre dulceata de banane, cu siguranta trebuie sa o incerc si eu, iubesc bananele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moartea e doar un alt drum, asta cred eu acum ... in momentul asta al vietii. Eu personal am acceptat moartea ca parte a vietii si asta m-a ajutat mult pentru ca am reusit sa ma detasez de durere si sa ma bucur de faptul ca inca traiesc.

      Ștergere
  7. Nu einutila deloc postarea. Dimpotriva, chiar delicioasa. eu nu am mancat niciodata dulceata de banane, insa mie imi plac la nebunie bananele, asa ca ar merita sa incerc sa fac si eu sa vad ce iese ;)) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ia sa incerci, eu am luat si nectarine, vreau sa incerc si cu nectarine. :))

      Ștergere
  8. Nici eu nu am auzit de dulceata de banane...cred ca e buna. Prigat are un suc mix de capsuni si banane, imi placea mult candva. Oare asa o fi si dulceata de care spunea cineva mai sus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar n-am cum e, n-am baut de prea multe ori Prigat, da' dulceata de banane mai fac. :)

      Ștergere
  9. Dulceata de banane inca n-am mancat, suna interesant. De bifat pe lista de to do.
    Imi pare rau c-ai trecut prin momente mai putin placute, sa speram ca vor veni altele mai frumoase, in compensatie.
    Iti doresc sa ai parte de un weekend linistit!

    Anca

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie sa o incerc si eu. Imi place cam toy ce e cu banane, deci sogur mi-ar placea si asta, Ce bine arata briosele de la nivea. Initial am crezut ca sunt sapunele. :D
    Cat despre intrebari si raspunsuri...I could really use a break...

    RăspundețiȘtergere
  11. E prima data cand aud de dulceata de banane,dar imi place tare mult ideea:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai umbla putin la ea si fa-o, ma batuse si pe mine gandul sa incerc cu indulcitor, dar pana la urma m-am lasat pagubasa.

      Ștergere