Rasfat cu vanilie, ciocolata si caramel

25.9.14


De cand s-a racit afara, cand intru in casa dupa plimbarea de seara cu Bella (si cu ceilalti catei) simt nevoia sa fac ceva sa ma rasfat, sa-mi creez o atmosfera de relaxare, dar o simt (nevoia) mult mai acut decat pana acum. Aseara s-a intamplat la fel - am venit infrigurata, mi-am facut o baie (da, eu sunt genul care adora baile fierbinti la miezul noptii), o cana de ceai (vanilie si caramel de la Lipton) si am folosit un sfert dintr-o tarta (Vanilla Cupcake). Cand tot dormitorul mirosea de vis, am trecut la pasul urmator.

M-am cremuit cu preferata mea din ultima perioada - lotiunea Warm Vanilla Sugar de la Bath&Body Works (urmeaza un review zilele urmatoare ca-l merita), pe moaca am intins masca cu ciocolata de la Montagne Jeunesse si pe cuticule am aplicat uleiul cu vanilie de la Nubar. M-am intins pe pat cu castile in urechi si mi-am lasat mintea sa ma plimbe unde vrea ea. Si tare bine a mai fost.

Intrucat viata mea nu e deloc simpla (si e numai din vina mea, m-am bagat in mai multe decat pot duce, insa regretele n-ajuta la nimic si unele lucruri nici nu le pot schimba, trebuie sa ma descurc cu ceea ce am) daca n-as avea astfel de momente probabil ca as avea zile cand as lua-o rau pe aratura. Insa 15-20 minute petrecute doar cu mine imi dau puterea sa merg inainte si sa ma uit cu speranta catre ziua de maine.

Voi ce alegeri faceti pentru momentele cand aveti nevoie de o pauza care sa va reincarce bateriile?

16 comentarii

  1. Frumos scris....
    Fiecare femeie ar trebui sa petreaca in fiecare zi putin timp pt ea.
    Este greu cand ai o viata agitata dar trebuie sa gasim placerea in orice lucru, chiar daca in esenta uram acel lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, eu incerc sa fac asta cat mai des si savurez fiecare clipa pe care o petrec cu mine. :)

      Ștergere
  2. Te inteleg perfect cand spui ca viata ta nu e deloc simpla. La fel sunt si eu, sunt convinsa ca pot sa le fac pe toate, fiindca in unele zile chiar ma consider superwoman, dar, la sfarsitul zilei incep sa ma intreb de ce m-am implicat in atatea. Cateodata simt si eu nevoia de relaxare. Cel mai mult ma relaxeaza plimbatul, castile in urechi, un peisaj frumos... e tot ce mi-as putea dori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma lupt cu mine sa inteleg ca nu trebuie sa ajut/ salvez tot ce-mi apare in cale, dar de cele mai multe ori nu-mi reuseste si ma trezesc in niste situatii limita. E obositor stilul asta de viata, eu tot incerc sa schimb niste lucruri la mine, dar unele nu-mi reusesc deloc. Asa ca incerc sa balansez lucrurile cu momente de relaxare, dese si profunde. :)

      Ștergere
  3. eu ma relaxez ascultand muzica la maxim
    imi incarc bateriile pe loc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori si eu, insa de multe ori muzica ma oboseste si mai tare, depinde mult de ziua pe care am avut-o.

      Ștergere
  4. Nu-ti vine sa mananci masca atunci cand o folosesti ? :) M-ai facut curioasa cu lotiunea de la BBW astept review-ul , cred ca miroase tare bine . Cand am nevoie de o pauza ma relaxez uitandu-ma la un serial cu o portie mare de popcorn ..sa stii ca functioneaza foarte bine (trebuie sa fie un serial bun) Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea, mi se pare ca miros mai degraba a cacao decat a ciocolata si atunci nu e vreun pericol. Si pe mine ma relaxeaza sa ma uit la seriale, insa de cateva luni n-am facut-o, nu am starea pentru asta. Dar cred ca in curand ma reintorc la ele ... de cand e asa frig Bella nu mai vrea sa iasa afara si seara am mult mai mult timp liber.

      Ștergere
  5. Ceva ma face sa cred ca esti o persoana a carei intuitie nu doarme :) Na, cred ca daca o vei asculta, vei stii exact atunci cane e cazul sa intervii si cand nu. Desigur, consecintele nu le putem anticipa nici macar in acest caz, dar macar nu se mai aduna atatea.
    Eu zic cale vei reusi sa le rezolvi/ pui in matca pe toate cele ce le-ai inceput.
    Si ca sa raspund si la intrebarea ta, fie fac cateva miscari de yoga/ pilates, fie ascult muzica de relaxare sau stau intinsa si incerc sa ma linistesc, fie vorbesc cu un prieten, depinde de stare, de situatie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ce crezi ca m-a bagat in bucluc? Tocmai intuitia mea si o incredere prea mare in cat pot duce, mi-a zis cineva recent ca acolo e greseala mea ca am impresia ca pot sa duc orice, probabil ca pot, dar de ce s-o fac? E partea la care trebuie sa lucrez cel mai mult, dar momentan ma lupt cu oboseala si n-am nici o tragere. Ma va duce viata unde trebuie, nu?

      Ștergere
    2. Odihneste-te, permite-ti clipe in care sa nu faci nimic. Si apoi vasleste mai departe :) E drept, apa n-o stie nimeni cum e, dar vaslele sunt in mainile noastre :)

      Ștergere
    3. He he he, or fi vaslele la mine, dar daca nu vaslesc eu se scufunda altii ... e greu si e mult de spus. Dar fur clipe d-alea de facut ... nimic, insa trebuie sa fie scurte. :)

      Ștergere
  6. Atata timp cat functioneaza si te tine in miscare, merita. :) Eu in ultimul timp am abuzat de "comfort things", dar nu am facut ceea ce trebuia sa fac pt aceste "recompense". Asa nu. Dar n-am putut altfel. E atat de simplu sa faci ce tre sa faci decat sa amani si sa te lamentezi ca mine. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am invatat sa ma bucur de fiecare moment in care pot sa fiu cu mine, ador momentele astea, le savurez la maxim si incerc sa le fac cat mai placute. :)

      Ștergere
  7. Cam asa fac si eu..cand ma simt super epuizata psihic..bag castile in urechi si ma apuc sa visez.Fie ca stau in pat,fie ca ma afund in cada cu o masca pe fata.
    Cateodata chiar simt nevoia sa fiu doar eu cu mine..nu neaparat sa simt sa vorbesc cu cineva.Imi e de ajuns ca vorbesc de una singura in capul meu :)
    Si da, e naspa cand te inhami la niste chestii care te depasesc.Si eu sunt intr-o situatie de genul si cateodata ma gandesc daca e bine sa merg mai departe sau sa o las balta.In ambele cazuri,sunt confuza pentru ca nu stiu ce s-ar intampla oricare varianta as alege.
    Am si eu ceaiul ala...ohhh il iubesc! Am fost intr-o vacanta la Borsec si am baut acolo ceai de caramel simplu.Dar uite ca nu stiu cum ii spune.A fost super delicios.


    Georgi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de bine suna ceai de caramel, mi-ai dat tema de cautare acum. Eu am nevoie de momentele alea, daca n-ar fi mi-ar fi mult mai greu, nu zic ca n-as rezista, dar mi-ar fi mult mai greu. :)

      Ștergere