Salata rapida cu avocado

2.4.14

De ceva vreme salatele si-au intrat in drepturi depline la mine in bucatarie, asa ca incerc sa nu ma plictisesc ... zilele trecute ma uitam la un avocado si ma tot gandeam ce sa fac cu el (recunosc ca nu ma dau in vant dupa el, insa incerc sa-l consum cat mai des) si, bineinteles, m-am gandit la o salata.


Asa ca am taiat cateva rosii cherry (singurele care imi plac, nu e un moft, dar rosiile n-au fost niciodata printre preferatele mele), a urmat avocado, am adaugat niste mini mozzarella, putin ulei de masline si o gramada de condimente. Ce-a iesit? O salata satioasa si gustoasa.

Voi cum mancati avocado? Imi recomandati ceva?

20 de comentarii

  1. Eu nu pot sa mananc avocado, pur si simplu mi se face rau numai cand ma uit la el :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg, am patit-o si eu prima data cand am mancat - este destul de gretos. Nici eu nu ma innebunesc dupa el, dar incerc sa-l combin cat sa nu-l simt foarte mult. :)

      Ștergere
  2. Mie imi place sa il combin cu telemea sarata si muschi crud-uscat, imi ploua in gura numai cand ma gandesc :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte sanatoasa salatica ta si gustoasa:)mie nu imi place avocado,nu pot sa mananc:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singura, nici eu nu ma innebunesc dupa el, dar asa a fost chiar ok.

      Ștergere
  4. Mie imi place mult avocado, dar doar daca il transform in guacamole, musai cu multa lamaie. Am citit pe undeva o reteta de inghetata avand baza avocado si restul fructe, dar sa vad la vara, poate ma risc s-o testez :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai fac si eu guacamole cand si cand, dar nici dupa ala nu ma innebunesc. Nu stiu daca as incerca inghetata, dar cine stie ... poate iese chiar buna. :)

      Ștergere
  5. Mie imi place guacamole cu adaos de brocoli tocat marunt in robot si castraveti cuburi mici. In ultima vreme sunt maniaca pe fasole si paprika afumata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut pe Instagram ce combinatii faci, mie castravetii nu-mi plac, dar poate incerc combinatia cu brocoli.

      Ștergere
  6. mie imi place pasat cu furculita (cu lamaie, sare si piper) pus pe o felie de paine prajita si cu felii subtiri de rosii pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow! uite o leguma verde de care totusi te atingi :P mie imi place combinatia de avocado + masline verzi fara samburi + zeama de lamaie + usturoi :) le maruntesc la blender si iese un pateu delicios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. greu, greu, a fost nevoie de exercitiu :) o sa incerc si eu pateu dar cu masline negre, ca alea verzi nu-mi plac :)

      Ștergere
    2. Pfff, cum de nu m-am gandit ca nu-ti plac maslinele verzi? :) mie imi plac pentru ca sunt acrisoare si aromate. Cele negre sunt mult prea fade pentru gustul meu. Nici cele kalamata nu-ti plac? sunt aromate si parfumeaza placut avocadoul (oare asa i se spune articulat?)

      Ștergere
    3. Nici alea, doar pe cele negre le pot manca (cred ca da, aia e varianta corecta). :)

      Ștergere
  8. cu ou e delicios. uite: https://www.youtube.com/watch?v=VXW8RQaJqDA&list=PLD5NIpUcVYfh0Omp8LBbn5u1rM8RKHjF_&index=2
    Eu am incercat si fara ou. Am facut combinatia de avocado, putin suc de lamaie, patrunjel si cateva cubulete de rosii si pasta am pus-o pe paine prajita cu putina margarina pe ea. A fost super!

    RăspundețiȘtergere