Peria de par - cum o curat?

28.4.14

Unul din lucrurile care nu imi face absolut nici o placere este sa-mi curat peria de par. N-o sa intru in detalii - ce se poate strange intr-o perie si cum arata, cat par ramane indiferent de cat de bine incerci s-o cureti - cred ca stiti si voi toate astea si inca foarte bine.

De-a lungul timpului am incercat diverse obiecte (mici si ascutite) pentru a curata cat mai bine peria, am facut multe experimente si nici unul nu m-a multumit pe deplin, "chestia" de mai jos o am de ceva vreme in wish list pe ebay, dar am tot amanat s-o iau, ma gandeam ca e doar o chinezarie care nu va functiona. M-am inselat.


V-am aratat-o acum cateva zile pe Facebook si v-am intrebat ce credeti ca este ... putine au intuit raspunsul, s-a crezut ca este vorba de ceva pentru masajul scalpului. Nu stiu cum s-o descriu - i-as zice o perie micuta cu dinti metalici, dar nu stiu daca e descrierea cea mai buna, puteti sa vedeti dimensiunea in poza de mai jos (in comparatie cu palma mea, care nici ea nu e foarte mare).


Functioneaza? Da. Eu am folosit-o pe lungimea periei pentru par pentru a scoate firele ramase si pe fiecare dinte individual pentru a curata orice urma de orice fel. Daca pe lungime am tinut-o de maner si pur si simplu am agatat firele de par cu ea, pe dintii periei am strans usor partea metalica de sus si bucatile metalice s-au strans ca o gheara si au curatat tot. Sper ca am explicat clar ca sa intelegeti cum functioneaza.

Cei cativa lei dati pe ea (pana in 5, nu mai stiu exact) au fost cheltuiti mai mult decat inspirat si am scapat de o grija - nu stiu cat de rezistenta este, insa daca nu mai functioneaza iau alta pentru ca face totul mult mai usor si lasa peria ca noua. 

Cum vi se pare? O aveti? Va tenteaza? (daca o cautati pe ebay se numeste hair brush cleaner)

27 de comentarii

  1. Interesanta ! Eu m-am gandit ca-i ceva de bucatarie :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da? Ce misto! Si eu ma chinui sa imi curat peria de par, la fel nu imi face placere deloc, dar decat sa imi dau in par cu toate mizerile mai bine o curat. Dar un astfel de produs, daca zici ca si functioneaza, merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu senzatia, nici mie nu-mi place si trag de mine mereu sa fie curata ... nici nu mai stiu cate metoda sa scot tot din ea am incercat.

      Ștergere
  3. Interesant instrumentul de curatare Camelia, eu ma chinui cu un pieptene si degetele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, cu ce nu m-am chinuit si eu, e unul din lucrurile care chiar nu-mi face deloc placere.

      Ștergere
  4. Ce produs ingenios, nu am stiut ca exista asa ceva :) multumim pentru informatie .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, d-asta am si zis ca e cazul sa va povestesc, ca sigur si voi ca si mine ... :)

      Ștergere
  5. Buna Camelia.
    Cand am vazut poza pe fb am crezut ca este vreun aparat pentru masaj capilar. Fata de periuta pe care o folosesc eu pentru a-mi curata peria de par, ustensila ta e tehnologie avansata. Mi-ar prinde bine una si mie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multa lume a crezut asta, insa e atat de simpla si totusi face atat de bine ce face :))

      Ștergere
  6. Asta da o inventie buna! Eu o curat cu o periuta mica de unghii si e destul de ok :D


    Te pup, draga mea.

    http://miu-miu.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O mai curatam si eu asa, dar tot nu-mi facea nici o placere, asa ma si distrez, zici ca sunt la pescuit :))

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. La cat par ai si tu sigur o sa-ti fie de folos, desi s-ar putea sa observi ca noua perie pe care o ai nu prea agreseaza deloc parul, eu vad mult mai putin fire de par in perie de cand o folosesc.

      Ștergere
  8. Pare interesanta....desi eu am tangle teezer si se curata mai usor, insa instrumentul de fata ar fi tare util.
    Insa mereu mi-a fost teama sa comand de pe ebay...ca nu cumva sa ajunga coletul la posta vamala ca nu am in oras...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am Tangle Teezer dar banuiesc ca fiind numai plastic se curata mult mai usor. Depinde de unde cumperi de pe ebay, din ce tara e vanzatorul, in Bucuresti nu mai exista posta vamala de ceva vreme, toate vin la oficiul de cartier.

      Ștergere
  9. Ei, hai! Serios? Si cat m-am gandit eu la o chestie de genul, ca ar fi misto sa existe asa ceva! :)) Super tare, mi-as lua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vazut-o acum mult timp, dar am crezut ca e doar o prostie, ma bucur ca pana la urma m-am decis s-o incerc.

      Ștergere
  10. Interesantă sculă :) Nu m-aţ fi gândit la ăsta, când am văzut poza pe FB nici măcar nu ştiam spre ce să mă îndrept, eram în ceaţă total :)) E fooooarte utilă, o trec pe wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie mi-ar trebui ceva asa.Eu am o perie foarte buna care efectiv iti descurca parul si ii da o forma.Singurul lucru prost e ca are niste peri de mistret(zic ei) si aia strang totul parul si chiar scame(nu stiu de unde).In concluzie VREAU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu cum e cu periile in care se aduna tot, am avut si eu una care imi placea, dar in final am renuntat la ea ca trebuie tot timpul sa stau s-o curat.

      Ștergere
  12. eu am tangle teezer care se curata destul de usor si cum nu rupe parul => nu atat de multe fire de par ramase in perie. oricum o spal de fiecare data cand imi spal parul: pur si simplu trec peria de corp mustind de gel de dus prin ea si gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tangle Teezer se curata usor ca e numai plastic, e mult mai usor de intretinut.

      Ștergere
  13. Ce inventie! :)) Chinezii inventeaza chiar orice :))
    O sa o caut si eu pe Ebay, mi se pare tare utila si m-ar scuti de un efort in plus :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Cât mă bucur că am citit postarea asta, eu mereu amânam momentul în care trebuia să îmi curăţ peria...la fel ca tine, şi ca toate fetele de altfel, am încercat cu orice...până şi cu ace de cusut :))
    O să o comand şi eu.

    RăspundețiȘtergere