De ce am blog?

10.4.14

Este o intrebare pe care mi-am pus-o des in ultima vreme. Uneori mi se pare ca stiu raspunsul, alteori mi se pare ca n-am nici cea mai vaga idee. Alteori as putea sa scriu o lista lunga cu motivele pentru care scriu, iar alte dati nu gasesc nimic de zis. 

Stiu exact de ce am inceput sa scriu si ce m-a motivat, stiu exact ce am gandit la momentul ala, insa nu stiu cu siguranta ce simt acum in legatura cu asta. Sunt momente cand simt ca nu fac parte din lumea asta si momente cand stiu ca daca as renunta ar fi ca si cum as nega o parte din mine. N-am facut niciodata lucrurile dupa reguli, intotdeauna am facut cum m-a taiat capul (nu inseamna ca am facut cele mai bune alegeri), am fost doar eu in tot timpul asta. Nu stiu daca e bine sau e rau, dar sunt de parere ca adevarul te elibereaza intotdeauna si sinceritatea nu poate fi ceva gresit.

Probabil ca as fi putut sa prezint doar partile frumoase din a avea un blog, as fi putut sa pun doar poze in care totul arata perfect, as fi putut sa nu vorbesc vreodata de esecuri, as fi putut .... as fi putut multe, dar nu le-am facut. De ce? Pentru blogul este o parte a vietii mele, nu viata mea. Este o parte importanta, una fara de care nu m-as simti intreaga, insa nu defineste ceea ce sunt eu - eu sunt mult mai mult decat se poate percepe din ceea ce scriu.  Si eu sunt eu chiar si atunci cand am un cos pe barba, si sunt tot eu si cand n-am unghii perfecte, si sunt tot eu si atunci cand sunt morocanoasa, si sunt eu ... in tot ceea ce fac.

Viata mea nu e perfecta si nici pe departe usoara, recunosc ca de cele mai multe ori alegerile mele o complica, dar daca as uita sa fiu om n-as mai fi eu. Si daca n-as arata omul din mine, voi ce ati citi? Niste cuvinte seci (si reci) scrise de cine? Omul defineste blogul, cred ca asta e aspectul cel mai important din a avea un blog. Daca nu esti in stare sa transmiti ceva nu vad sensul de a scrie. 

Habar n-am ce am vrut sa spun cand am inceput sa scriu - stiu doar ca imi place sa scriu, imi place sa interactionez, imi place sa impartasesc ce-am invatat de-a lungul timpului si-mi place sa cred ca tot ce scriu mai devreme sau mai tarziu ajuta macar un om - fie sa nu ia o decizie gresita, fie sa schimbe ceva, fie pur si simplu sa zambeasca. 

Sunt momente cand ma simt descurajata de lipsa comentariilor la postari, dupa care realizez ca toti suntem ocupati si-mi dau seama ca cifrele nu mint (nu ca ar conta, insa uneori avem nevoie si de confirmari), sunt momente cand simt ca as putea sa fac orice daca imi doresc cu adevarat, sunt momente cand trebuie sa fac alegeri (si sunt dese, tot mai dese in ultima vreme) si de cele mai multe ori ma gandesc ca informatii despre o anumita lansare sau cine stie ce minunatie de produs gasiti pe multe alte bloguri si-mi canalizez energia spre altceva care este mult mai urgent. Uneori alegerile sunt usoare, uneori nu sunt deloc usoare, dar asa e viata.

Acum cateva zile am primit un mesaj in care cineva ma intreba cum sa faca sa primeasca produse moca si am ramas blocata pentru cateva secunde (secunde destul de lungi, daca e sa spun asa), nu ca ar fi prima data cand mi se pune intrebarea asta (sau ultima, sunt convinsa de asta), ci pentru ca imi dau seama cat de gresit sunt percepute anumite lucruri. 

Si nu pot sa ma gandesc cati din cei ce citesc un blog isi dau seama cu adevarat ce inseamna sa ai un blog si ce inseamna sa te dedici - n-o sa va spun ca fac sacrificii pentru ca as exagera, daca nu as simti ceea ce fac n-as face indiferent de motiv, insa pot sa va spun ca nu e deloc usor. Nu e deloc greu sa te ridici, insa e al naibii de greu sa ramai acolo, mai ales cand alegi sa faci lucrurile diferit si alegi sa spui nu chiar daca asta inseamna sa ratezi niste oportunitati. In final e vorba doar de alegeri, alegeri personale, alegeri bazate pe ce-am trait, pe ceea ce suntem si pe ceea ce ne dorim sa devenim. 

Una dintre intrebarile care mi s-a pus des in ultima vreme (direct sau mai pe ocolite) a fost de ce nu sunt prezenta la anumite evenimente si raspunsul e mult mai simplu decat isi imagineaza multi - nu am timp, am niste ani (probabil ca daca as fi avut 20 si un pic alta ar fi fost povestea), am o afacere de sustinut (o afacere care este intr-un moment prost), am o viata destul de complicata, am responsabilitati (care uneori ma depasesc total), am probleme de rezolvat si toate astea sunt uneori mai importante decat orice altceva. Exista insa si motivul (la fel de real) ca nu sunt invitata la anumite evenimente (si culmea ironiei e ca in general se intampla asta cand as putea sa onorez invitatiile) - probabil ca faptul ca de-a lungul timpului am refuzat anumite invitatii sau ca nu am intrat in contact cu anumite persoane a dus la asta. Nu este ceva ce ma deranjeaza, insa este o realitate.

O alta intrebare care mi s-a pus este de ce nu mai sunt atat de dese sesiunile de cumparaturi pe blog (sunt perioade destul de lungi cand nu-mi iau nimic) si raspunsul e iar simplu - am produse care trebuie folosite, am ajuns intr-un punct in care realizez ca n-am nevoie de 10 nuante asemanatoare ale unui produs si incerc sa ma comport ca atare. Am si momente cand uit si-mi satisfac pofta fara sa mai gandesc mai departe, cand pur si simplu ma atrage un produs nou aparut.

M-a intrebat cineva recent daca sunt lucruri de care n-am povestit vreodata pe blog, lucruri importante in viata mea. Raspunsul este da, fiecare dintre noi are parti pe care le tine ascunse (e in natura noastra), fiecare dintre noi are si parti mai putin placute, fiecare are dureri nevindecate despre care nu poate sa vorbeasca. Eu sunt in general un om deschis, dar mereu am considerat ca cele mai dureroase lucruri sunt alea de care nu poti sa vorbesti, alea care te dor doar cand te gandesti la ele.

Exista insa parti frumoase in a avea un blog care compenseaza de multe ori tot - sunt multe propuneri pe care le-am refuzat pentru ca nu ma caracterizeaza (castigatul material nu ma poate motiva sa-mi incalc principiile), insa sunt la fel de multe propuneri pe care le-am acceptat pentru ca mi-a placut o idee sau pentru ca mi-a placut omul care mi-a facut propunerea. Primesc produse pentru testare, insa numarul celor care ma tenteaza este mult mai mic decat al celor care mi se propun. Dar toate astea n-ar insemna nimic daca n-as avea satisfactia ca informatia pe care o transmit este de folos. N-o sa ma motiveze niciodata un colet sau o punga cu 3 produse primite, in schimb o sa motiveze un comentariu/ mesaj lasat de una dintre voi. 

Asta sunt eu si d-asta am blog - inca mai am ceva de spus, cand n-o sa mai am, coltul asta nu va mai exista. Pentru ca eu sunt coltul asta, nu produsele de care scriu. Blogul asta este despre mine si despre ceea ce imi place sau nu-mi place mie.


52 de comentarii

  1. Superb! Si intr-un fel motivational, cel putin pentru mine care sunt un Blogger la inceput de drum :). Eu iti multumesc ca ai facut postarea asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au fost de ajutor cuvintele mele si iti doresc mult succes la inceput de drum. :)

      Ștergere
  2. S-a nimerit la fix articolul tau azi. De cateva saptamani ma simt golita si dezamagita. N-as stii exact de ce. Bine as stii, dar prefer sa nu zabovesc asupra chestiilor care mi-au zgandarit niste convingeri si "dureri" existente mai de acum ahaha timp. O sa recunosc cinstit ca sunt bloguri pe care le urmaresc pentru factorul glam si poze de care fiecare femeie are nevoie pentru inspiratie si ca sa se simta "altfel", dar recunosc cinstit si ca sunt putine blogurile pe care le citesc si simt ceva. La blogurile alea revin mereu, citesc tot, chiar daca deseori nu apuc sa comentez...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect si am citit si printre randuri in ce-ai scris tu de dimineata, am avut si eu momente (si multe) in ultima perioada cand m-am gandit la ce te gandesti si tu. In final am zis ca important e sa fiu eu impacata cu mine, restul sunt doar detalii. :)

      Ștergere
  3. Big Big Like!!! Si eu sunt de acord, o sa scriu mereu adevarat si strict parerea mea despre produsele care imi plac sau poate care nu imi plac si nu o sa ma las influentata de cateva produse primite spre testare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut atatea postari in ultima vreme care laudau produse pe care acum ceva vreme aceleasi persoane le blamau si dadeau cu ele de pamany si doar pentru ca au fost primite sau pentru ca au fost invitate la nu stiu ce lansare/ eveniment incat am inceput sa ma intreb ... si ma intreb multe. Eu am o memorie foarte buna si tin minte multe lucruri si in general cand citesc un blog tin minte amanunte despre persoana care scrie si am momente cand ma uit la monitor si nu-mi vine sa cred ce citesc. Dar cred ca la mine e greseala - ca inca imi pierd timpul cu asa ceva. :)

      Ștergere
  4. Eu m-am lasat de blog tocmai din cauza ca nu primeam un feedback la ceea ce scriam :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa renunti e cel mai usor, d-asta am si zis ca e greu sa ramai acolo ... e firesc sa avem asteptari, dar tot ele sunt alea care ne aduc dezamagiri. Viata, ce sa-i faci ...

      Ștergere
  5. Buna Camelia. Daca tot ai pomenit de faptul ca este descurajant ca uneori nu sunt comentarii la postari....uite eu iti spun ca citesc tot ce scrii, ma regasesc de muuuuulte ori in trairile tale, dar cred ca am comentat doar de vreo doua ori.
    Sa iti spun drept, imi place mai degraba un blog ca al tau, divers, decat unul doar cu prezentari de produse, poate multe din ele destul de inaccesibile pentru mine.
    Eu nu pot decat sa iti multumesc pentru ce faci si sa iti transmit PUTERE, asta incerc sa imi spun si mie zilnic....poate va fi bine candva :) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvinte, stiu ca am multe cititoare ca tine (unele imi lasa mesaje din cand in cand sau imi trimit mailuri) si eu la randul meu sunt tot genul asta de cititoare, asa ca inteleg perfect, asta insa nu inseamna ca nu sunt momente cand vreau mai mult. O sa fie sigur bine, daca nu facem sa fie. :)

      Ștergere
    2. Uite eu promit ca atunci cand voi avea ceva de de spus legat de o postare....sau am testat din ceva recomandat (asta s-a intamplat)....voi scrie. Cred ca nu m-am gandit niciodata ca un raspuns chiar conteaza.

      Camelia (ca doar impartasim si acelasi nume:) )

      Ștergere
    3. Cand crezi ca ai ceva de spus te astept cu placere cu un comentariu, si eu invat din ceea ce-mi spuneti voi si ma inspir .. de multe ori. :)

      Ștergere
  6. Postarea ta am parcurs-o cu sufletul, pentru ca m-am regasit in cuvintele tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, am scris-o cu sufletul ... cam nelinistit in ultima vreme. :)

      Ștergere
  7. Nu mai bine de mine ca nu mai citesc blocuri si nu imi fac gânduri negre?
    Iar am fost certata ca nu mai scriu pe blog, dar mi-e bine asa.
    R

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Camelia, cu siguranta ai multe cititoare carora le place sa te citeasca din umbra . Stiu ca uneori ai nevoie de aceasta confirmare, e de inteles si poate ca dupa acesta postare se va schimba situatia . Am obs si eu ca la unele postari sunt foarte putine comentarii....ceea ce ma enerveaza mai rau este ca atunci cand este un giveaway pe blog apar ca mustele.Dar nu ma mai mira nimic in ziua de azi . Mi-a placut foarte mult aceasta postare si pot doar sa te felicit pentru ca esti directa de fiecare data . Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anamaria, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si apreciez fiecare comentariu pe care il lasi. Stiu ca ai dreptate, dar uneori vrem mai mult ... e in natura noastra. :)

      Ștergere
  9. Nici nu stii cate dreptate ai cu aceasta postare. Din pacate simt si eu un gust amar cand am si eu putin timp liber si deschid lista de bloguri doar ca sa constat ca 30% dintre ele ridica in slavi produse primite pentru testare. Putine dintre ele sunt cu adevarat de calitate si documentate.. Din pacate pengtru unii blog-ul este doar o afacere, si prea putine sunt cele care imi fac cu adevarat placere sa le citesc. Blogul tau este printre putinele pe care le citesc cu placere in ultimii ani! Bafta in continuare :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, stiu la ce te referi - si eu sunt cititoare de bloguri si ma irita la culme sa vad acelasi subiect pe nu stiu cate bloguri in acelasi timp, mai ales ca nu vad nici o abordare originala, ci acelasi lucru spus la fel. Multumesc pentru aprecieri. :)

      Ștergere
  10. Buna Camelia, eu nu am blog, nu activez in beauty, sunt doar o cititoare care pana acum nu a comentat niciodata dar te citeste regulat. Din pacate este adevarat ce spune Anca M, pe foarte multe bloguri vezi aceleasi produse in aceeasi perioada de timp si iti este clar ca nu este experienta personala ci o campanie bine pusa la cale. Blogul tau pentru ca imbina arii diefrite, subiecte diferite, se detaseaza de restul. Iar ca feed back cifra asta 1.606.236 vizualizari ar trebui sa spuna ceva :) Sper sa nu renunti la scris. Numai bine, Ellas

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ellas, multumesc pentru mesaj, nu cred ca am sa renunt, insa am si eu zile in care imi pun multe intrebari ... asta a fost una dintre ele si am incercat sa nu spun chiar tot. :)

      Ștergere
  11. Legat de evenimente. Am fost și eu invitată cândva demult (de către agenția StandOut, dacă rețin bine), le-am zis că nu locuiesc permanent în capitală și de atunci n-am mai primit nimic din partea lor. Deci...nu știu ce să zic exact despre invitațiile acestea, cred că trebuie să le și onorezi destul de des ca să te mai cheme ulterior.
    Apoi, legat de feedback-ul acordat de cititori. Eu mă ghidez numai după numărul de vizite pe care le am, comentariile nu sunt piatra de temelie. Observ că atunci când scriu advertoriale (eu le scriu sub formă de literatură, nu de recomandări de produse. Nu înțeleg moda asta de a recomanda un produs fără a-l testa. Unii chiar laudă materialele, zic că sunt excepționale, etc.), am puține accesări, dar asta nu mă deranjează foarte mult, căci știu ce urmăresc ca blogger. Nu bani, ci să ajung undeva foarte sus. Și nu pe partea de beauty&fashion, dar scrisul, cosmeticele și hainele sunt toate, la un loc, pasiunile mele și le-am pus pe toate într-un singur blog. Se poartă acum să ai mai multe bloguri, dar eu cred că se poate să realizezi ceva și dacă amesteci oarecum lucrurile. La noi în zona feminină e mai ok situația, dar eu am fost adesea numită pițipoancă din pricina faptului că scriam și despre haine și produse cosmetice, de către colegii serioși din blogosferă (care iau orice știre ferbinte și-o toacă-n patru, crezând că fac ceva folositor). E și la noi un mediu acid, dar acolo se desființează la pas și toți se cred nemaipomeniți (deși noi, pițipoancele, le batem la pas la trafic, dar nici cu asta nu le poți scoate ochii, căci ei au, chipurile, un public cititor elevat! )
    Concluzia e că blogul are și părți bune și mai puțin bune, eu la fetele astea ce mă întreabă de produse gratuite ori cum să primească haine gratis, le trimit direct condițiile de pe site (acolo unde ele există). Ai traficul X, X fani pe facebook, șamd, atunci ești liberă să aplici. Nu-i chiar așa o joacă, altfel s-ar da chestii gratis și la colț de stradă...
    În încheiere își transmit toate gândurile mele bune și cum zicea Ellas mai sus: 1.606.236 înseamnă adevăratul câștig. Sunt vedete care nu ating cifra asta, cu toată popularitatea lor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurora, ai dreptate in ceea ce zici, multi au impresia ca e usor si ca nu faci decat sa iei, putini se gandesc cat dai in schimb (si nu ma refer material). E o lume pe care in final noi am ales-o, pe unii si pe altii n-o sa ii schimbam niciodata, asa cum nici n-o sa facem educatie celor ce nu o au deja. Atata timp cat pui pasiune in ceea ce faci nu are cum sa nu iasa bine, nu?

      Ștergere
  12. Si eu te citesc zilnic si ma regasesc in multe dintre trairile pe care le impartasesti cu noi. Insa, am omis sa comentez (din diverse motive), uitand cat de important este sa primesti un feed back (ma regasesc in situatia asta dpdv profesional, as prefera sa fiu criticata, decat ignorata si tratata ca o piesa de mobilier). Voi incerca sa postez mai des comentarii. Multe "succesuri" si putere de munca, pentru a continua proiectul blogului! (Anca)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, te astept cand ai timp cu comentarii, stiu ca sunteti multe cele ce ma cititi din umbra, insa cateaodata ma intreb daca un subiect pe care il abordez prezinta sau nu interes. Multumesc :)

      Ștergere
    2. Voi iesi din "umbra", toate subiectele abordate de tine sunt interesante: cele legate de viata, trairi, animalute, beauty.
      Doar ca, de multe ori, noi (cititoarele blogului tau) uitam ca, toate aceste articole nu s-au scris singure, ca cineva si-a pus sufletul pe hartie (sau pe blog, in cazul asta), a muncit sa redacteze un articol si isi doreste sa primeasca un feed back de la cei carora le-a oferit o parte din sufletul sau. Te felicit inca o data pentru blog si pentru felul tau de a fi.
      Si poti sa ne mai tragi de urechi, daca tragem chiulul de la comentarii :-)

      (Anca)

      Ștergere
    3. Nu e cazul :) doar ca uneori avem nevoie si de altceva, mi se intampla de multe ori sa aflu dupa nu stiu cat timp ca cineva a luat o recomandare de-a mea sau a profitat de o oferta si i-a folosit si ma gandesc ca mi-ar fi placut sa-mi fi spus ceva la momentul ala.

      Ștergere
  13. Iti citesc blogul cu mare drag chiar daca nu comentez la fiecare postare. Imi place stilul tau, iar de cateva postari chiar ma faci sa fac un pas inapoi si sa reflectez asupra unor lucruri din viata mea. Bloguri de "beauty" care lauda buretii de bucatarie si odorizantele de WC primite gratis sunt destule. La cat mai multe postari frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe bloguri care se vor a fi de beauty si sunt doar ca sa fie - dar asta se intampla si in alte domenii. Faptul ca cineva sta si isi pune intrebari dupa ce citeste ceva ce-am scris inseamna mult pentru mine, pentru asta am inceput sa scriu. Multumesc :)

      Ștergere
  14. Te felicit, Camelia! eu te citesc foarte des, dar comentez extrem de rar aici. de data asta am decis sa iti scriu si sa te felicit sincer pentru ceea ce esti si pentru sinceritatea ta! Ai tot respectul meu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu am constatat in ultima vreme aceasta tendinta a unor bloguri, pe care la inceput le urmaream cu placere, de a se axa in mare majoritate pe reclama, drept pentru care le-am exclus din lista si nu le mai citesc. Blogul tau se afla printre putinele pe care le mai urmaresc, desi nu obisnuiesc sa comentez :). Sper sa nu renunti si mult succes in continuare! Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, blogurile comerciale sunt la mare "moda", depinde fiecare ce vrea sa scrie in final, multumesc pentru cuvinte. :)

      Ștergere
  16. Eu zic sa nu te lasi descurajata de clipele in care nu sunt atatea comentarii. Am avut blog si inteleg perfect cum vine asta. Uneori oamenii vin, citesc/ privesc si nu simt nevoia sa spuna nimic. Alteori nu au timp sa vina deloc. Ori nu mai simt nevoia sa vina deloc. Uite, de exemplu eu, te citesc de ceva vreme. Dar de scris, recunosc, sunt cam lenesa :) Uneori nu stiu ce as putea sa-ti spun, de priceput la chestii de beauty - prea putin si atunci tac :) Dincolo de asta, imi place sa cred ca, la fel ca alte lucruri, si un blog isi are cititorii potriviti - deci si al tau, asemeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur asa e, nu e vorba de descurajare sa ma opresc din a scrie, ci mai degraba dezamagire ... dar asta e ceva prezent in viata noastra in fiecare zi. :)

      Ștergere
  17. Eu te-am descoperit de putina vreme,si doar ti-am citit postarile in liniste..am deja o luna de cand te am la bookmark.Tot timpul am vrut sa iti las un comentariu,dar nu stiu ce m-a tinut.
    Ai avut postari mai personale cand am vrut sa iti zic o vorba buna,iarasi...ti-am zis-o cu gandul,nu cu tastatura.Asa sunt eu de fel..si in viata reala fac acelasi lucru..poate vreau sa zic ceva si nu o fac.
    Promit sa imi dau drumul la degete de acum incolo :)
    Imi place extrem de mult blog-ul tau.Este sincer si ofera ceea ce vreau.Pacat ca nu pui mai multe poze cu tine.Mi-ar placea sa te vad mai bine.
    Apropo..ciocolata ta cu marshmallows mi-a lasta apa in gura..bineinteles ca mi-am facut si eu.In general pozele tale cu gustari is woaaa! si eu is moarta cu dulcuiurile :)))

    Am tot observat in ultima vreme ca postarile au fost putin mai...ne-optimiste.Te-am simtit mai trista (cel putin cuvintele si modul in care formulai o postare spunea asta).Si poate toti trecem prin asta.Eu sper sa te vad mai entuziasmata.
    Despre mersul la evenimente,ei bine..nu conteaza ce varsta ai!! helooo!! varsta e doar o cifra in viata noastra..E bine sa te ami detsinzi catoedata.Sunt sigura ca la evenimente nu ai merge zilnic,dar cateva ore acolo intr-o zi ti-ar prinde bine,ai cunoaste oameni noi,chiar daca nu tii legartura,macar in ziua aia ai avut o alta experienta.
    Te pup si iti doresc numai bine!!!
    Proooomiiit sa fiu mai "comentatoare".Doar ma enerveaz faptul ca trebuie sa comentez ca anonim.Daca ai putea sa introduci casuta de comentarii din aia normala cu nume ,sau din aia de disqus ar fi super.Nu am cont cu niciuna dintre optiune de mai jos asa ca scriu cu anonim.

    Cu drag, Georgi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai spart gheata acum, eu sunt o optimista, doar ca sunt foarte sincera si nu incerc sa-mi maschez sentimentele si asta se simte in ceea ce scriu - probabil ca tu esti o fire mai sensibila si ai simtit mai mult decat au spus cuvintele, dar e doar oboseala acumulata. Nu m-am referit la varsta ca ceva care ma impiedica sa fac lucruri, ci la faptul ca am alte responsabilitati si nu mai am timpul de la 20 de ani. :)

      Ștergere
  18. Se pare ca ma regasesc si eu in cuvintele tale and i know i'm not the only one. La faza cu primitul produselor pe moca, am cam pierdut sirul intrebarilor pe facebook si mail. Chiar azi m-a intrebat cineva cum se colaboreaza cu firmele din Romania: trimit produsele pe gratis, nu? Nu trebuie sa platesti transportul? *facepalm*
    Nu stiu de alte bloggerite, dar eu m-am descurcat singura. N-am intrebat pe nimeni nimic pentru ca inca eram la stadiul de incepator si recunosc, imi era un pic rusine. Tin minte ca primul concurs organizat a fost de Craciun si i-am trimis un mesaj celor de la Libris. Le-am explicat frumos ca inca sunt incepatoare *aveam aprox. 60-70 de followers*, nu am o expunere mare, dar mi-ar placea tare mult sa fac fericit pe cineva cu o carte pe care si-o doresc de mult timp. Si ghici ce? Raspunsul a fost afirmativ.
    Ce le recomand intotdeauna fetelor care au un obraz si stiu cum sa intrebe frumos bloggeritele ce si cum sta treaba cu blogging-ul: fiti amabile cu oamenii care isi rup din timp sa va comenteze pe blog, scrieti corect gramatical si fiti sincere in postarile tip review.
    Dar cand primesti un mesaj gen: cum sa fac sa primesc si eu produse moca cum ai primit si tu?
    . . .deja imi vine sa-mi dau palme. Daaa, buna si tie in primul rand! And for God's sake, renuntati la prescurtarile de messenger :)))))
    Cred ca fiecare bloggerita care are barem un an in spate, e trecuta prin faze de genul. :))
    In ultimul timp m-am cam lasat de blogareala, tocmai pentru ca nu aveam feedback. Am vizualizari, dar n-am feedback. Eu ce sa inteleg: ai venit, te-ai uitat, nu ti-a placut si ai plecat. De ce naiba sa mai continui? E penibil. *pt mine cel putin*
    Dar daca bag un concurs, nici nu stiu de unde apar atatea persoane. Si cand mai rasare cate o floricica cu "te urmaresc de mult timp! ai un blog tare fain!" si vad clar ca mi s-a inscris numai la concursuri *thank you disqus*, deja imi vine sa sterg blogul.
    Cred ca cel mai mult ma enerveaza fatarnicia in blogosfera. Si din partea blogeritelor care lauda un produs pe care eu il am in mana si vad clar cu ochisorii mei ca nu merita 2 bani, si din partea unor persoane care lauda doar in concursuri.
    In rest, noi sa fim sanatoase si sa trecem cu bine prin incercarile vietii. Cea mai buna idee pe care am avut-o a fost sa deschid blogul. Acum am un obraz mai gros si nu ma mai afecteaza asa tare prostia si invidia unora.
    p.s: ma bucur ca te-am descoperit. Pupici and cheer up! Ai mai castigat simpatia unui follower. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt atat de multe de spus ca nici n-ai de unde sa incepi si cred ca habar n-avem unde o sa terminam - sunt oameni si oameni, dorinte si dorinte, stiu bine cum e cand tu ai incercat un produs, stii cum e si vezi ca e ridicat in slavi doar ca sa mai primeasca si alta data. Cred ca tine strict de calitatea oamenilor. N-o sa schimbam asta niciodata. Si eu am invatat multe in anii astia de cand scriu, asta nu inseamna ca n-am momente cand ma mai oftic. Dar sunt rare, recunosc. :))

      Ștergere
  19. Esti una dintre blogaritele mele preferate.Imi place ca postezi zilnic si ca ai asa un stil foarte dragut de a scrie .As fi vrut sa ma apuc de bloging de mult ,dar am lasat balta ideea si acum asi vrea sa ma apuc din nou.Apropo foarte util articolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mara, una dintre conditiile pentru a avea un blog (in viziunea mea) este determinarea. Am vazut multe bloguri care au aparut, au rezistat putin, dupa care persoana din spatele lor a trecut la alta etapa din viata si blogul n-a mai prezentat interes.

      Ștergere
  20. Postarea asta a venit la momentul potrivit. Eu te urmaresc si comentez cat de des imi permite timpul. Esti my favorite si datorita catelusilor. De ce nu am mai comentat de 3 saptamani? Pe scurt - era sa mor din cauza unui doctor iresponsabil /extractie dentara. Stiu ca e greu de crezut, nici mie nu-mi venea sa cred dar operatia imi aminteste in fiecare zi suferinta si durerea. Asa ca eu am avut un motiv intemeiat sa nu comentez :-). Mai inveselim si noi postarea. Optimisti tb sa fim pt ca avem atatea lucruri frumoase in viata noastra...viata...va spune cineva care era sa o piarda....baietelul meu de 4 luni/viata mea. Ador postarile tale, ce sa mai...le savurez. Keep going. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca este totul ok acum si nu mai sunt probleme, sanatate multa si o saptamana minunata.

      Ștergere
  21. foarte bine punctat. mi-a facut placere sa iti citesc aceste cuvinte. m-au ajutat chiar sa descopar anumite chestii la mine. :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce frumos ai scris! Cred ca nici nu trebuia sa ne explici totul, sau oricum eu care te citesc de vreo patru ani in iunie, te stiu si imi dau seama ca exact asa esti tu! Ma bucur sa te citesc chiar daca nu comentez des, pentru mine esti cu siguranta un reper.
    Sper sa nu renunti prea curand la acest colt, desi sunt constienta ca uneori viata ne duce in directii diferite! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, am scris exact ce-am simtit, nu sunt genul care sa las lucrurile neterminate, deci nu cred ca o sa renunt, dar nu se stie niciodata. :)

      Ștergere
  23. Fiecare are are sau nu blog dintr-un motiv pur personal. Cei care au blog accepta sau nu advertoriale tot dintr-un motiv personal. Nu trebuiesc blamati. Ce sunt deranjante sunt advertorialele trase la indigo. Este deranjant pentru omul care iti dedica din timpul lui accesandu-ti blogul.

    In rest, vroiam sa iti spun doar: imi place ca esti constanta in prezenta si ai o directie clara.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu este vorba de blamat, ci de respect fata de cititor, eu asa vad lucrurile - ma gandesc ca orice informatie poate fi prezentata intr-un mod original daca iti dai putin interesul. Sa vezi pe nu stiu cate bloguri acelasi titlu e deranjant. Multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere