Cumparaturi de pe ebay - editia de bucatarie

7.4.14

Unul din lucrurile pe care le fac des cand vad o chestie interesanta pentru bucatarie (nu ma refer la aparate voluminoase, tigai sau altele de gen) este sa ma uit dupa produs pe ebay. De multe ori am gasit multe produse la preturi de nimic, produse care la noi sunt de nu stiu cate ori mai scumpe sau produse pe care nu le-am gasit si le vroiam. Si ma refer in general la produse din plastic, care mie imi fac viata mai frumoasa si mai usoara. 

O sa va arat pozele direct de pe ebay ca sa va povestesc despre ce am luat eu si ce folosesc (sunt mult mai bune si exemplifica mai bine decat pozele pe care am incercat eu sa le fac). Am in casa razatoare scumpa cu nu stiu cate placi si functii si ce-o mai face ea, insa cand e vorba de feliat (chipsuri de legume) sau de spaghete din legume (imi place s-o folosesc pentru morcovi cand fac noodles) tot la cea portocalie de pe ebay apelez, am luat-o acum vreo 2 ani cu 10 ron sau asa ceva si am folosit-o de nu stiu cate ori.


Recent am luat un aparat care face spaghete din legume (dovlecei, morcovi, castraveti) - am dat cateva rateuri pana m-am prins cum se foloseste ca lumea, insa am reusit sa fac niste spaghete de jumatate de metru din dovlecei. N-am apucat sa ma joc cu el cum trebuie, dar nu-mi pare rau ca l-am luat. A fost pana in 20 ron si a ajuns destul de repede.


O alta chestie care imi place mult si o folosesc des este setul de cani si linguri/ lingurite de masurat. De fiecare daca cand vroiam sa incerc o reteta de pe Youtube sau bloguri de afara trebuia sa incep sa transform cantitatile si-mi trecea tot cheful de gatit, de cand am setul nu mai am problema asta. Are 5 cupe/ cani sau cum vreti sa le spuneti (1/8, 1/4, 1/3, 1/2, 1 cup) si 5 lingurite (1/4 sp, 1/2 sp, 1 tsp, 1/2 tbsp, 1 tbsp). Sunt diverse variante, eu am luat setul negru, tot in jur de 10 ron am dat pe el.


Mai am multe "prostii" luate cu 3-5 ron (o parte din ele le gasiti si la noi in magazine): taietor de mere (pentru putoarea din mine care mananca mere o data la nu stiu cate saptamani), taietor de paine/ sandvis - am mai multe forme (mai mult decat util cand am musafiri copii), insa dinozaurul este cel mai de succes, forme de gheata ciudate (cele sub forma de pistol sunt preferate mele) si multe forme de silicon (pentru budinci, briose, ciocolata si alte prajituri). Nu cred ca exista vreo forma la care sa va ganditi si sa n-o gasiti pe ebay.



 
Formele pentru inghetata/ popsicles sau cum vreti sa le numiti vi le-am mai aratat pe blog - vara bag deseori in blender fructe si fac diverse combinatii (cu iaurt sau fara), asa ca le consider una dintre cele mai inspirate achizitii ale mele. Si ele au fost pana in 10 ron.


Nu toate achizitiile au fost un succes asa ca am si un mare, dar mare FAIL - cand am vazut-o cutitul asta (nu stiu cum sa ii spun altfel) m-am gandit ca e perfect sa tai ceapa verde cand fac noodles, ei bine e o mare porcarie.


Probabil ca nu mi-am amintit decat de o parte din cele cumparate de pe ebay de-a lungul timpului, insa daca sunteti in cautare de ceva uitati-va cu atentie pentru ca o sa gasiti produsele la niste preturi foarte bune, iar cele mai multe dintre ele chiar isi fac treaba foarte bine. Eu astept un colet cu ceva achizitionat acum cateva zile, insa o sa va arat despre ce e vorba cand ajunge.

Voi ati facut cumparaturii de genul asta de pe ebay?

16 comentarii

  1. O razatoare ca cea din prima poza avea mami cand eram mica :) Eram fascinata de ea si ma suparam cand nu ma lasa sa o folosesc la vreun cartof sau ceva :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam si noi una acum multa vreme, dar asta e mai buna :))

      Ștergere
  2. Sa stii ca zilele trecute ma gandeam sa imi iau si eu un set de masurat (de pe ebay bineinteles), ca ma termina sistemul american de masurare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect, d-aia am luat si eu setul, sa nu ma mai agit de cate ori fac ceva. Chiar e practic.

      Ștergere
  3. Foarte interesante, ma tenteaza formele pt inghetata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti o gramada de modele/ culori si sunt foarte versatile.

      Ștergere
  4. Ah da- chestia aia de facut noodles o am si eu dar am dat vreo 20 euro pe ea:d. Mi-am taiat cateva colturi de unghie pana m-am prins ca trebuie sa infig dovlecelul in capac si asa sa il manipulez. Vorba ceea...mintea de pe urma!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am reusit sa nu ma accidentez, dar am facut praf vreo 2 morcovi si un dovlecel :))

      Ștergere
  5. Sunt multe lucruri interesante, dar stau cumintica in banca mea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O gramada de nebunii gasesti pe ebay - eu mereu ma minunez cand vad cate sunt pentru prajituri si alte dulciuri.

      Ștergere
  6. Ebay ma omoara la buzunare,cand intru acolo nu mai ies ne lefterita :))) O sa bag si eu o comanda mica de forme de prajituri si alte chestii :D:D Iubesc prajituriileee :X Mai ales alea facute in casa..de mine ofc :))
    Georgi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am o lista lunga de dorinte si mereu vad cate ceva care ma tenteaza. :)

      Ștergere
  7. Voi de pe care ebay cumparati, americam sau englezesc ? Daca dau search imi arata si in lire si in dolari. Daca depasesc mai mult de 10 euro platesc TVA la vama din Ro ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc ambele, in functie de ce cumpar. In Bucuresti nu mai exista posta vamala de mult timp, toate coletele vin la oficiul de cartier.

      Ștergere
  8. imi puteti trimite si mie link cu setul de masurat, eventual si cel pentru popsicles? eu nu gasesc .. multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa atata timp de la cumparare nu mai am tranzactiile in istoric, cautati dupa cuvinte si veti gasi o gramada de rezultate pe ebay.

      Ștergere