Suplimentele cu zinc & unghiile

9.11.13

Nu ma simt in masura sa dau sfaturi cand e vorba de suplimente alimentare si o viata ordonata, dar consider ca pot sa impartasesc cu voi ceea ce incerc si sa-mi expun parerea atunci cand simt ca am ceva de spus.

Acum ceva vreme mi-am facut niste analize (v-am povestit la momentul ala) si una din carentele pe care le-am descoperit in organism a fost zincul. Despre ce beneficii aduc suplimentele cu zinc gasiti informatii pe net, eu m-am dus intr-o farmacie Catena si am luat un supliment cu zinc de la Basic Nutrition (alegerea mea a fost simpla - pret mic, produs usor de achizitionat) care nu are o concentratie foarte mare, dar care la momentul ala a fost ceea ce aveam nevoie.


Din cate am citit eu zincul ajuta atunci cand sunt probleme cu tenul, parul si unghiile. Eu nu ma confrunt cu acnee deci la nivelul tenului n-am vazut vreun efect (desi daca stau sa ma gandesc mai bine nici macar cosurile alea raslete care apareau o data la cateva saptamani parca nu si-au mai facut simtita prezenta), in ceea ce priveste parul nu era tert si nici nu am simtit ca a ajutat in vreun fel, in schimb in privinta unghiilor am vazut o diferenta majora dupa primele 10 zile.

Desi folosesc produse de intarire si tratamente pentru unghii, de cand ma stiu m-am confruntat cu o singura problema: unghiile mele au niste denivelari (e cel mai bun cuvant) de toata frumusetea. Nu sunt fragile, nu se rup, dar nu au o suprafata neteda. Ei bine zincul a rezolvat problema asta.

Suprafata unghiilor mele este neteda si lucioasa si cateodata ma uit la mainile mele si ma gandesc ca solutia era la indemana mea si eu habar n-am avut ca asta e cauza pentru ca nu m-am informat. Pentru ca sunt incapatanata si nu cred in anumite lucruri am vrut sa ma conving ca zincul este cauza imbunatatirii, asa ca am facut o pauza de o luna si am analizat cu atentie ce se intampla cu unghiile mele. Si am observat ca incet incet problema revine, asa ca acum stiu sigur ca zincul e cel care m-a ajutat si nu va mai lipsi acum din viata mea.

9 comentarii

  1. Wow, suna asa biine <3
    Eu de cand ma stiu (ciudata expresie :)) ) am probleme cu unghiile. Mi se exfoliaza, se crapa, sunt moi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Of of...articolul asta e ca o mustrare pentru mine. Stii de cand zic sa-mi fac singura un bine si sa iau suplimente cu zinc? Cred ca am jumatate de an si nici acum n-am reusit. Trebuie sa ma ambitionez mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Florence Vi, incearca atunci suplimentele cu zinc - poate te vor ajuta.

    Gabriela, ma gandeam eu ca sigur o sa va ajute un pic daca scriu despre asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu iau suplimente cu zinc si am observat si efectele asupra tenului, este mai luminos si parca nu mai am cosuri asa de des.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu unghiile nu am probleme, nu am avut nicicand, in schimb parul meu este fragil si subtire, de cand ma stiu. In timpul lunilor reci incerc si eu sa duc o viata cat mai sanatoasa, sa iau niste suplimente pentru a avea grija de imunitatea mea, mai ales ca am o problema cu circulatia si am mainile si picioarele reci mai mereu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adina, din pacate aportul de minerale si vitamine nu prea mai poate fi luat din alimentatie, asa ca ne ramane doar varianta suplimentelor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vitaminele sunt foarte bune, ajuta la par, unghii, piele dar trebuie luate in cura de 2-3 luni, de doua ori pe an (chiar daca parerea romancelor este ca vai, ca se ingrasa- total eronat).


    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela I., exista multa dezinformare, insa poate incet incet se vor schimba.

    RăspundețiȘtergere