Preferatele momentului: produse de machiaj

6.11.13

Nu-mi amintesc cand am scris ultima data o postare cu preferatele lunii (dar sigur e mai mult de un an, poate si mai mult), asa ca m-am gandit (mai ales ca am primit niste intrebari despre asta) sa va arat spre ce se intinde mana mea in fiecare dimineata.

In ultimele saptamani am inceput ziua (dupa o curatare a tenului) fie cu Radiance Renewal Vitamin C Serum de la Lancome, fie cu Depsea Moisture Replenishing Essence de la Shu Uemura (ambele le-am mai avut si imi plac, textura usoara, intra repede in piele). Nu intra chiar la produse de machiaj, dar le folosesc in loc de primer si cum baza conteaza intotdeauna am inceput postarea asa cum trebuie.


In ceea ce priveste fondul de ten, am tot oscilat intre MeMeMe Flawless Cream, NARS Sheer Glow sau Mat Lumiere de la Chanel (desi trebuie sa recunosc ca cel de la MeMeMe imi place cel mai mult in momentul asta) - indiferent de ce aleg pensula e mereu aceeasi: Expert Face Brush de la Real Techniques (am scris despre ea aici). E fenomenala si-mi place mai mult decat pot sa exprim in cuvinte.


Cearcanele inca sunt o problema pentru mine, insa nu asa cum erau in trecut (probabil ca daca as fi continuat cu drenajul limfatic situatia ar fi fost si mai buna), asa ca folosesc Radiance Correction Pen (01) de la Yves Rocher (pe care il am de cateva luni si, desi n-are decat 1,5 grame, inca se poate folosi - ma asteptam sa se termine mult mai repede dupa experienta cu alte produse de acest gen) sau Light Bisque Corrector de la Bobbi Brown (aplicate fie cu pensula luata de pe ebay, fie cu degetele), dupa care fixez cu Well-Rested de la bareMinerals (pensula variaza in functie de ce este curat).

Daca am vreun cos, semn sau ceva de acoperit (roseata in special) - rar pentru ca nu am probleme cu tenul - folosesc Studio Finish Concealer de la MAC (si o pensula de blending mare). Insa asta e un pas peste care sar de cele mai multe ori.


Desi am o gramada de blushuri, in ultima perioada am folosit Sertao de la NARS aplicat cu copia dupa pensula Yachiyo tot de la NARS (luata de pe ebay cu cativa dolari) sau Peachy Cheeky (Baked Blush) de la ELF pe care il aplic cu pensula 188 de la MAC. Nu simt nevoie de iluminator cand le folosesc, asa ca este un alt pas peste care am tot sarit.


Imi fixez machiajul cu Set Powder de la MAC - Invisible (produsul meu este din gama Pro, insa este aceeasi pudra cu cea care este in magazine) aplicata cu pensula de blush de la Real Techniques (nu pierde nici un fir si asta ma face sa nu mai folosesc nici o alta pensula pentru pudra).


Cand vine vorba de produse pentru buze, imi este destul de greu sa aleg pentru ca am prea multe (si o stiu si eu si tot mai vreau) dar am observat ca cel mai des in ultimele saptamani am folosit rujurile 1N de la MAC, Nude Delight de la Rimmel sau Archetype de la MAC (o iubire veche de-a mea) sau cand am avut chef de gloss am intins mana dupa Cremesheen de la MAC in nuanta Fashion Scoop sau Bunny de la Buxom.



Mascara este unul din produsele care ma face sa ma simt bine si ma ajuta sa arat mai odihnita, iar in ultima perioada am folosit fie Lash Architect 4D de la L'Oreal, fie Glorious de la Helena Rubinstein. Sunt formule diferite, insa amandoua au acelasi efect: gene lungi, bine definite.


Machiajul ochilor este rar, dar mai des decat la inceputul anului, si desi am o gramada de farduri mereu aleg aceleasi lucru: Primer Potion de la Urban Decay si paleta MAC Trip 5 neutral eyes (Bisque / Say, Yeah / Sable / Mineralism / Bateau) - am multe pensule pentru ochi, dar mana mi se duce tot spre 239 si 217 de la MAC (in varianta special edition dintr-un set de sarbatori de acum cativa ani - imi plac mult pensulele de ochi cu maner scurt).


La final fixez totul cu sprayul facial de la Mario Badescu - din nou un produs pe care l-am avut de cateva ori pana acum si care imi place la nebunie.


Asta a fost o prezentare lunga a produselor care imi plac in perioada asta, dar trebuie sa marturisesc ca sunt rare zilele cand chiar am timp si chiar ajung sa le folosesc pe toate, am multe zile cand ies din casa fara vreun strop de machiaj sau cand folosesc doar cateva produse. Insa nu pot sa neg ca ador cand am timp sa stau si sa ma machiez cum imi place.

16 comentarii

  1. Ma bucur pentru aceasta postare , chiar eram curioasa ce produse cosmetice folosesti . Am avut si eu stiloul corector de la Yves Rocher si mi-a placut foarte mult . Momentan folosesc double wear de la Estee Lauder, imi place...dar cand se va termina intentionez sa-l iau pe cel de la Clinique, am auzit numai pareri bune despre el . Si ultimul dar nu cel din urma :) este minunatul spray facial de la Mario Badescu (pe care l-am primit de la tine)tin sa -ti multumesc din nou.Il ador.....e un produs minunat , l-am folosit toata vara si l-am luat cu mine in geanta tot timpul .Recomand cu drag acest spray . Te pup

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anamaria, ma bucur ca iti place, nu l-am laudat degeaba. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult produsele pe care le utilizezi pentru machiaj! Sa le folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi nu am folosit cea mai mare parte a produselor de mai sus, imi fac cu ochiul toate-toate! :) Sa te bucuri de ele in continuare!

    Te-as intreba, pentru ca am ce am cu pensulele de makeup :P, intre pensula de la mai sus - Expert Face brush RT si cea de la Sigma, F80, care ti se pare ca aplica fdt mai frumos? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cornelia Elena, multumesc :)

    Ada, clar cea de la RT - nu suge atata produs, aplica mult mai usor, forma este mult mai potrivita fetei, ca sa nu mai vorbesc cat de usor se spala.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai convins s-o iau! Merciiii! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. N-o sa-ti para rau, nici nu se compara cu F80 si cand o sa vezi ca nu pierde peri, se curata atat de usor si se usuca repede sigur o sa devina preferata ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah ce-mi plac rujurile pe care le-am prezentat aici. Sunt nude-urile perfecte asa ca salivez la ele si mi le pun pe wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place sigma F80 tare mult, insa imi consuma in doua luni jumate, un fond de ten. Ma bucur ca-mi spui ca exista o alternativa, pensula RT. Fondul de ten Mememe e o necunoscuta pentru mine. Ar fi potrivit unui ten gras? Corectorul MAC il am si eu, acopera foarte bine. Folosesti produse frumoase si ispititoare:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Camelia, imi poti spune mai multe despre drenajul limfatic? Si eu am mari probleme cu cearcanele si as prefera sa scap de ele prin alte metode decat cea clasica: concealerul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabriela, cele 2 de la MAC au fost editie limitata, insa pe cel de la Rimmel il gasesti sigur.

    Amici, eu am tenul normal si imi place cel de la MeMeMe. Sigur o sa-ti placa Expert Face de la RT mai mult decat F80.

    Maya, am scris aici despre ce-am facut eu (http://www.coltulcameliei.com/2013/07/vorbe-despre-cearcane-si-altele.html).

    RăspundețiȘtergere
  12. Ah...cele de la MAC erau preferatele :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Gabriela, m-am gandit eu, d-aia ti-am si zis - 1N stiu ca a mai fost lansat cu o colectie anul trecut, Archetype a fost in colectia Alexander McQueen si nu-mi amintesc sa-l mai fi vazut de atunci.

    RăspundețiȘtergere
  14. Trebuie sa cumpar si eu Expert Face Brush!

    RăspundețiȘtergere
  15. Beauty call, o sa-ti placa in mod sigur. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Stiu cum este si eu am zile cand as sta cu orele in oglinda sa imi fac un machiaj ingrijit, dar am si zile cand un mascara si putin gloss sunt de ajuns.

    RăspundețiȘtergere