Cum m-au luat jandarmii de acasa ....

14.11.13

Nu va speriati ca n-am facut nimic ... la ora 9 dimineata mi-a sunat cineva la usa, cand am deschis ... surpriza: 3 jandarmi ... holul mic, ei - mari si in negru, eu de-abia trezita din somn ... ma anunta ca au mandat de aducere pe numele meu si ca trebuie sa merg cu ei. Am inceput sa rad ... am cerut detalii si le-am zis ca am program (real, de alfel, programare la medic), ei nu si nu ... trebuie sa merg cu ei. 

Motivul aducerii: am fost citata ca martor intr-un proces (NU am primit nici o citatie, dar asta e cu totul alta poveste) si nu m-am prezentat (ma intreb cum as fi putut sa stiu de proces, probabil ca trebuia sa dau in bobi sau sa intuiesc). Numele meu era trecut gresit pe mandat ... m-am gandit ca ma pot folosi de asta, dar ca vor veni din nou, asa ca le-am zis sa ma astepte sa ma spal si sa ma imbrac.

Am incercat sa ma grabesc, cand am iesit din casa unul din jandarmi verifica daca mai sunt alte modalitati sa ies din apartament si pazea geamurile ... stau la etajul 3 si n-am puteri ascunse, deci slabe sanse sa evadez cumva. Coboram pe scari, 2 jandarmi in fata, unul in spate, eu la mijloc ... ne intalnim cu niste vecini care se uitau chioras la mine si probabil ca-si imaginau ca cine stie ce-am facut de am ajuns sa fiu luata de acasa.

Ajungem jos ... asteptam masina jandarmeriei (le propun sa merg cu masina mea ca sa am si cu ce sa ma intorc ca ma gandeam ca nu e si cu retur serviciul de transport - bineinteles ca nu e posibil, dar am zis sa intreb totusi), ii intreb ce faceau daca refuzam sa vin si-mi spun ca incercau sa ma ia cu forta (incep din nou sa rad si incerc sa-mi imaginez faza), dar ca e mai bine ca vin de buna voie ca altfel ma paste o amenda (si simt nevoia sa spun din nou ca n-am primit nici o citatie sa ma prezint la vreun proces).

Vine masina ... o duba cu 6 jandarmi plus sofer ... ma aseaza cumva in mijloc sa fie siguri ca nu sar pe geam (exagerez, dar a fost penibil) ... si incepe aventura, nu vreti sa stiti cum a condus soferul si ce manevre a facut (va spun doar ca la un moment dat mi-am simtit stomacul in gat), de cate ori claxona pornea si sirena ... un drum superb ... am ascultat Parazitii si m-am delectat cu o discutie intre doi jandarmi despre nu stiu ce joc de pe Facebook.

Intr-un final (n-a fost drumul lung, dar fierbeam de nervi) ajungem la judecatorie ... ne dam jos din masina, ma flancheaza iar si ma conduc spre intrare ... nu stiu ce fata aveam eu sau ei, dar m-am simtit penibil: se uitau oamenii la mine intr-un mare fel ... si nu ca ma intereseaza, dar m-am simtit de parca eram acuzata de ceva si prinsa in flagrant ... urcam la sala de judecata, m-au "predat" (mi-a placut asta cu procesul verbal - parca eram un colet) ... si de aici povestea nu mai e interesanta.

Am asteptat aiurea vreo trei ore ca sa stau in fata judecatoarei 3 minute sa declar ca ce scria intr-un contract de vanzare-cumparare de acum 5 ani e real - procesul se pare ca este intre cea care a cumparat un apartament de la mine in 2008 si agentia cu care avea un contract - ce treaba aveam eu cu toate astea n-am inteles.

Concluzia: pentru ca cineva nu si-a facut treaba cum trebuie si pentru ca nu mi-au trimis citatie printr-o scrisoare recomandata sau printr-o firma de curierat sau prin orice alta metoda care sa aiba si o garantie ca ajunge la mine m-am trezit "saltata" de acasa de jandarmi.

Dupa ce am reusit sa ma calmez am luat situatia asa cum e si ma gandesc ca a fost doar o experienta de viata - traim in Romania si asta spune tot!

24 de comentarii

  1. :| doamne..povestioara ta e foarte amuzanta,insa nu vreau sa ma gandesc cum te simteai...imi pare rau pentru ce s-a intamplat...si ,regret sa spun imi pare rau ca traiesc in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, cred ca o luam razna.Mai intai de frica si apoi de nervi.Cum sa se poarte asa?! Si daca erai martor la o crima, nu trebuiau sa faca atata exces de zel.Cred ca tara asta se duce tot mai la vale...tara arde si baba se piaptana.Pentru un caz serios, pun pariu ca nu aduceau pe nimeni, nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne fereste! Eu mi-as fi facut o mie de scenarii pana ajungeam in fata judecatoarei, cred ca m-as fi panicat rau.
    Ce sistem tampit! Macar daca te-ar fi anuntat sa stii despre ce e vorba.
    Nu pot sa cred ca te-au luat jandarmii de acasa de parca ai fi fost infractoare!!!!!!!!!
    Bine, nu sunt ei de vina, ci persoana care i-a trimis.
    Cred ca ai putea sa ii dai in judecata, dar asta ar insemna sa umbli din nou prin tribunale si presupun ca ti s-a luat :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Anca Gabriela, stii vorba aia cu sa facem haz de necaz? Asta am intentionat ... insa situatia in sine e urata pentru ca asta se intampla zilnic in tara asta.

    Adina, n-am avut nici o reactie, in afara de nervii de moment, ma gandesc ca si jandarmii aia au parte de reactii urate, desi nu e vina lor, ci a sistemului.

    Dorina, nu sunt genul care sa se sperie :) M-am gandit sa ii zic ceva judecatoarei, dar cine stie ce amenda imi luam ... nu am energie de pierdut cu asta, bine ca a trecut :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am patiti ceva asemanator si eu, dar pe mine nu m au gasit acasa jandarmii si m am dus eu la ei, nestiind despre ce este vorba! Mi au spus ca sunt citata la un proces si ca dac anu ma prezent voi primi amenda... nUmai 500 le sa arunc pe fereastra nu mi lipse amie atunci! Si m am dus cumintitca, m am invoit de la munca si a stat Catalina mea (adica eu, clar) vreo 4 ore ca prostuta.... Cica eram martora la un eveniment trecuta si trebuie sa relatez cele intamplate! Cum frate daca eu nu am fost acolo? A fost ciudat...habar nu aveam de ce sunt acolo! Pare rau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Catallina, m-as fi dus si eu daca primeam vreo citatie .. tara de nebuni. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar m-am speriat cand am citit titlul acestei postari, nu stiam despre ce e vorba . O situatie urata de tot, chiar merita dati in judecata pentru cum te-au tratat .
    Iar acum daca tot se face haz de necaz, trebuia sa o pui pe Bella sa ii muste si scapai de ei :) . Oricum....bine ca s-a rezolvat totul,
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anamaria, nu vreau sa-ti spun ce era la mine in casa cand au sunat la usa ... nu numai Bella latra :)

    RăspundețiȘtergere
  9. amuzant, dar parca... eu m-as fi speriat :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Carla, as continua dar e mai bine sa tac :)

    Incognito Fashion, am incercat sa prezint intamplarea intr-un mod amuzant :) de speriat nu m-am speriat (nu sunt nici genul si nici nu eram in vreun fel vinovata de ceva)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cumplit si jenant, te inteleg! Stiu cum lucreaza asa zisa justitie la noi in tara, la orice ne-am referi! Isi cam bat joc astia si nu doar de noi toti, asa, pe fata! Totala lipsa de respect fata de cetatean, sfidare si lipsa de bun simt, respect, asta in timp ce ei ar trebui sa dea dovada de inalte standarde in atitudine si conduita, nu mai zic de moralitatea care le cam lipseste multora dintre ei, tinand cont de juramintele care le rostesc sfiosi mai mereu, in timp ce ochii le aluneca cu lacomie spre banii amaratilor jecmaniti prin tertipurile lor si tot felul de amanari si induceri in eroare! Asta e Romania adevarata a zilelor noastre, din pacate! Sa ai grija de tine, Camelia! Bine ca a trecut totul, cu bine! Ne ramane doar sa speram sa nu se intample asemenea fapte ce ne fac atata rau tuturor in plus!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristina, asa e. Ma tot gandeam daca se duc asa la o persoana care se sperie usor sau are probleme de sanatate si se intampla ceva. Le-am si zis jandarmilor, ei si-au cerut scuze - ca stiu si ei, dar asta e procedura si nu au ce face.

    RăspundețiȘtergere
  13. Intamplare de povestit nepotilor. De asta sunt ei buni, sa dea dramatism momentului ca presupun ca nu i-a anuntat nimeni ca nu esti acuzata de nimic.

    RăspundețiȘtergere
  14. pare amuzant la o prima citire, insa sa ma imaginez in locul tau si deja imi piere zambetul de pe buze.
    de curand seu am dat nas in nas cu mascatii pe la ora 6 de dimineata; nu venisera la mine ci la vecinul de vis-a-vis. Efectiv am ramas afis, dar eu fost draguti: m-au salutat si mi-au tinut usa la lift, probabil au observat si ei ca mi-a cam picat fata cand i-am vazut:)). Jos, o duba plina de jandarmi care a ramas in fata blocului vreme de cateva ore. in mod evident mie si celor 2 colege de camera ne-au trecut tot feluri de ganduri cu privire la motivul prezentei mascatilor in dimineata aia pe palier si ce ar fi putut sa vrea de la vecinii pe care ii vedem atat de rar. cred ca misterul s-ar putea sa se fi lamurit acum:)))

    RăspundețiȘtergere
  15. deci nu mai pot de ras ;)) scuze dar au trimis trei "men in black" pentru o femeie ;))), oare jandarmeria are "forta"de munca

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte neplacut....iti vine sa dai in judecata... pe cine? Nici n-ai avea pe cine si daca ar fi sa dai s-ar intinde destul de mult timp.
    Eu cred ca faceam o criza de nervi si la jandarmi (pana la urma ei nu au nicio vina, au niste ordine si trebuie indeplinite, au invatat regulile si cum sa faca asta si asta fac) dar mai ales la judecatoare.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
  17. Papadiile Ruxandrei, scria pe hartia aia ca sunt martor, d-aia si s-au purtat frumos ... recunosc ca o parte din mine (aia rautacioasa) se intreaba cum se poarta cand au de-a face cu o persoana acuzata de ceva.

    miss. overspender, se pare ca e o practica intalnita des :)

    Ramo, procedurile ne omoara :))

    Mihaela I., aveam posibilitatea sa ma enervez si sa reactionez urat sau sa ma duc de buna voie - tot acolo ajungeam, asa am evitat niste probleme inutile. Stiu ca pot sa ii dau in judecata, mai ales ca eu am boala cronica de inima, deci e si mai grav ... dar chiar nu vreau sa-mi pierd timpul si sa-mi consum energia pe asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  18. Destul de neplacuta situatia! Cred ca as fi fost foarte panicata daca as fi fost in locul tau. Oricum situatia nu e prea draguta dar bine ca ai scapat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Rokolla, important e ca a trecut si n-au fost altfel de probleme.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dar sa te trezesti cu mascati in casa la 6 dimineata cu perchezitie (femeie cu copil de 3 ani,)si dupa 10 minute de control sa constate ca il cautau pe cel de la care cumparasem casa!Nu pot sa reproduc ce era la gura mea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Elena, pot sa-mi imaginez, in Romania orice e posibil ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu am ras deloc, pentru ca intr-o astfel de situatie cred ca as fi lesinat :( Bine ca nu erau mascati, ca visam urat o saptamana. Nu sufar de multe fobii, dar una dintre ele este legata de oameni cu orice fel de masti, fac atacuri de panica :)) De altfel, sunt o curajoasa :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Andreea, n-a fost placut, dar eu chiar nu m-am panicat, m-a "lovit" mai tare penibilul situatiei ... n-am avut de-a face cu mascatii, dar cred ca nici aia nu m-ar speria ... sper sa n-am vreodata ocazia sa confirm/ infirm teoria asta. :)

    RăspundețiȘtergere