Ganduri in cuvinte

18.11.13

Nu stiu cum se face, dar in ultima perioada fiecare weekend a venit cu probleme. Nu sunt genul care isi face planuri si traieste dupa ele, dar sunt in plina mutare si aveam niste lucruri clare de facut si socoteala mea nu s-a potrivit deloc cu realitatea. Si tot programul meu s-a dat peste cap, asa ca urmatoarele doua saptamani s-ar putea sa fie o nebunie totala si asta sa se resimta si in activitatea mea pe blog. Vom vedea ...

Vineri am primit o veste care m-a lasat fara reactie - nu stiu ce cuvinte poti sa gasesti sa incurajezi un copil de 18 ani care afla ca are cancer. Eu cred (cu tarie) ca bolile (de orice fel sunt ele) sunt reactia organismului nostru la ceea ce traim/ gandim/ simtim, dar atunci cand am in fata un om care nu gaseste motivatia sa traiasca ma simt neputincioasa si, chiar daca realizez ca nu e lupta mea si ca fiecare alegem ce traim, nu pot ramane indiferenta. Nu stiu ce se va intampla, instinctul imi spune ca nu ceva bun ... dar cine stie ...

Am luat decizia (grea de altfel) sa o castrez pe Alma ... miercuri dimineata am fost cu ea la clinica si am avut emotii pentru ca nu stiu ce istoric medical are, daca are probleme pe care nu le-am descoperit (partea nasoala cand gasesti un caine despre care nu ai nici o informatie) si multe alte ganduri care m-au agitat, desi am incercat sa le controlez.

A pierdut destul de mult sange in timpul operatiei, si-a revenit imediat din anestezie si parea ca se simte ok. Insa vineri a inceput sa aiba probleme si dureri, au urmat 2 nopti nedormite (s-a dovedit a fi si o vaitareata mare) si zeci de vizite afara. De sambata a inceput tratamentul (a facut niste complicatii la care nu ne asteptam, desi am inteles ca sunt destul de intalnite) si azi a inceput sa se simta mai bine, asa ca sper maine sa fie ultima vizita la doctor. Si sa ii dispara tristetea din ochi ... ma termina psihic cand o vad asa.

Partea buna din ultimele zile a fost ca Bella este intr-o firma de zile mari, are energie de nu-mi vine sa cred si un chef nebun de joaca si de alint. Iar asta imi umple sufletul de fiecare data ... n-o sa pot vreodata sa-mi gasesc cuvintele ca sa exprim ceea ce imi ofera Bella.

Intrucat nu am prea dormit statul in pat cu tableta in brate a fost una din activitatile de baza ... iar Youtube mi-a fost prieten bun (n-am avut stare de altceva) si sunt un pic socata de ceea ce am vazut ... o gramada de fete din Romania care traiesc pe banii parintilor (nu vad ce altceva ai putea face la 15-16 ani sau poate si mai putin), care nu stiu sa lege doua cuvinte, dar au canal de Youtube si produse de zeci de mii de lei - si nu pot sa nu ma intreb: acum dragostea se exprima doar intr-un mod strict material? Am ajuns (si ma refer in general) sa nu mai pretuim altceva decat ceea ce se poate cumpara cu bani? Asta e singurul lucru care ne face fericiti?

Pentru mine saptamana asta inseamna alergatura si nebunie, insa sper la sfarsitul saptamanii sa zambesc larg si sa zic ca a fost o saptamana misto. Ceea ce va doresc si voua ...


10 comentarii

  1. Multumim pentru urarea frumoasa de la sfarsitul articolului. Multa sanatate Almei, iar tie mult spor in tot ceea ce ai de facut. Sper sa iti treaca repede aceste zile agitate.Probabil ca pe multi adolescenti cadourile materiale ii multumeste, atata timp cat parintii nu ii invata ce inseamna adevarata valoare a unor lucruri si cat inseamna de fapt o relatie bazata pe dragoste sau si mai rau nu au habar de acest sentiment in viata lor. Ai un suflet bun, care sufera atunci cand boala loveste in cei din jurul lui, sunt alaturi de tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. de-abia astept sa vad si postari in care nu te plangi de nimic, si ca iti merge bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. multa putere si ganduri bune din partea mea, Camellia. te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca este ingrozitor sa primesti asemenea vesti , dar mai ales in cazul unui copil de 18 ani , care are toata viata inainte .Eu spun ca trebuie sa fim pozitivi, multi au invins aceasta boala si poate sa fie si cazul lui .
    In legatura cu Alma....chiar imi e tare mila de ea, dar sper sa se faca bine cat mai repede .In schimb pentru Bella sunt bucuroasa pentru ca se simte mai bine. In tot raul mai apare si cate un lucru bun . Iti doresc multa putere sa invingi toate greutatile care te apasa aceasta perioada .

    Cat despre acele fetite de care ziceai.....este trist ce se intampla in ziua de azi . Copiii nu mai stiu sa se bucure de lucrurile simple de care ne bucuram noi. cand eram copii . Totul s-a schimbat...si din pacate in rau . Eu spun ca este si vina parintilor care nu stiu sa le ofere o educatie, in schimb le ofera totul pe tava .

    Sper sa se rezolve problemele tale , te pup Camelia .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigura ca Alma isi va reveni si nu va mai avea probleme. Te inteleg perfect si ma bucur ca exista in viata ta Bella. Sunt sigura ca va fi o saptamana minunata...doar ce a inceput.

    RăspundețiȘtergere
  6. Simt un ton optimist in aceasta postare si imi place :D Sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu simt un ton optimist in postare dar si foarte multa oboseala. Mutarea nu e un lucru simplu si daca pe langa asta mai apar si alte problemutze ... nu-i de mirare ca stai seara cu tableta in brate. Sfatul meu este sa incerci sa te relaxezi seara mai des, sa fortezi mintea sa "taca" ... daca nu, risti sa clachezi. E bine ca ai langa tine animulutzele dragi, ele iti fac viata mai frumoasa.

    Cat priveste non-valorile tinerei generatii ... ce vad asta li se imprima si daca parintii, scoala, societatea le imprima valori materiale, nu-s ei de blamat. Mie mila de ei ca vor fi niste oameni nefericiti dupa 30ani.

    RăspundețiȘtergere
  8. Auzim tot mai des despe aceasta cruda si nemiloasa boala iar noi suntem neputinciosi in fata ei ,imi pare atat de rau pentru aceasta persoana insa cred cu tarie ca se va face bine si ea trebuie sa caute si sa creada ,cunosc un caz din familia sotului care era o leguma ,doamne de cate ori o vedeam ma busea plansu instantaneu insa a luptat si a luptat iar acum se vindeca treptat din ce am auzit dar asta prin multele chinuri ce a trecut ..

    RăspundețiȘtergere
  9. Adina, si eu sper sa treaca mai repede si sa vina decembrie - deja s-a acumulat multa oboseala si incep s-o resimt.

    Anonim, nu m-am plans de absolut nimic in postarea asta, ci am exprimat o stare de spirit ... si daca am anumite probleme (care depind sau nu de mine) nu inseamna ca nu-mi merge bine, e o perioada dificila care o sa dispara mai devreme sau mai tarziu.

    Anamaria, moralul e cel mai important in astfel de situatii si din pacate in cazul ei nu prea exista. Alma deja e mai bine si a inceput sa doarma noaptea, ceea ce ma bucura extrem ca ma pot odihni si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim, deja dupa prima zi de tratament a reactionat bine, asa ca sper in cateva zile sa uitam cu totul de problema de sanatate. Asa sa fie ... mai mult decat minunata :)

    Gabriela, eu sunt o optimista, doar ca uneori vreau sa fac lucruri care n-au nici o treaba cu mine si cu care ma incarc aiurea ... lucrez la asta :))

    Kyanna, asa e, s-au acumulat multe, d-aia de-abia astept decembrie - o luna de leneveala sper. Nici nu mai comentez despre valori si non-valori ...

    claudia_mami, auzim tot mai des pentru ca organismul reactioneaza la tot ce ii dam si de-aici atatea probleme ... moralul conteaza cel mai mult, iar dorinta de a trai face minuni.

    RăspundețiȘtergere