Salata cu quinoa

11.11.13

In ultima perioada am incercat sa introduc in alimentatia mea diverse alimente - unul dintre ele este quinoa (care este foarte sanatoasa si despre care puteti citi aici daca va intereseaza), deci nu sunt la prima experienta cu ea. Nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa ea, dar nici nu pot sa zic ca nu-mi place, ma intriga gustul ei.

In weekend am vrut sa incerc o salata, insa nu prea aveam in casa ce-mi trebuia, asa ca am improvizat (cum fac mereu cand ajung in bucatarie). Rezultatul este salata pe care o vedeti mai jos - satioasa, sanatoasa si gustoasa.


Ce-am folosit? O cana de quinoa (spalata bine si fiarta 15 minute in proportia o cana de quinoa/ doua cani apa - dupa care am lasat-o 15 minute sa se aseze), un avocado mediu (curatat si taiat cuburi mici), niste rosii cherry taiate in sferturi, un ardei gras rosu, praz, cateva masline negre si niste branza de capra. Am terminat totul cu un sos din ulei de masline, suc de lime, rozmarin si oregano praf.

Voi gatiti quinoa? Va place?

6 comentarii

  1. N-am incercat niciodata quinoa, sunt curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios salata !! Mi-ai facut pofta...normal .
    Nu am incercat quinoa dar ma tenteaza , sincer .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place cum arata si drept sa iti spun am citit lista de ingrediente si mi-a lasat gura apa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu iubesc quinoa :) am facut o salata cu castraveti si quinoa si a iesit delicioasa, reteta am postat-o si pe blogul meu, cred ca datorita salatei m-am indragosti de quinoa, era usoara, satioasa dar avea un gust de care nu ma mai saturam. Si am facut si brownies din quinoa. Si mi-ai facut pofta de quinoa :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudia, acum poate o cumperi cand o vezi in magazin. :)

    Anamaria, sunt curioasa daca o sa-ti placa.

    Adina, eu in ultima perioada am facut des salate si au inceput sa-mi placa.

    Macy, si budinca iese buna. :)

    RăspundețiȘtergere