Rasfat de la Solaris

22.12.14


Despre Solaris citisem cateva pareri si vazusem produsele lor prin magazinele on-line, dar nu-mi amintesc sa fi cumparat ceva, dar nu sunt sigura pentru ca eu cumpar mereu diverse seminte (susan, chia, mixuri), fructe (goji, merisoare) si alte nebunii (caju, migdale, fistic). Este foarte posibil sa ne fi intersectat de mai multe ori pana acum, dar pur si simplu nu am fost atenta, insa acum o sa ma uit dupa produse cand ma duc la cumparaturi pentru ca le-am incercat si stiu cum sunt. 

Una din provocarile pe care blogul le-a adus in viata mea este descoperirea unor firme si produse noi, unele ma tenteaza si accept, altele nu ma tenteaza deloc si n-am nici o curiozitate sa le incerc, asta e modul meu de gandire. Iar cea mai mare provocare este sa ... nu stiu care ar fi cuvantul potrivit pentru asta ... accept anumite mancaruri si mirosuri in viata mea. V-am mai spus ca am o respingere naturala pentru anumite chestii, este ceva mai puternic decat mine, ceva instinctiv.

De-a lungul timpului am avut cateva tentative de-a incerca uleiul de cocos, chiar voi mi-ati spus de nenumarate ori sa-l incerc, insa n-am putut. Mintea mea s-a blocat pentru ca nu-mi place mirosul de cocos si resping automat tot ce are legatura cu asta, asa ca din cosul primit de la Solaris cea mai mare provocare a fost uleiul de cocos si am avut dubii ca o sa il folosesc, dar m-am provocat singura si am reusit sa depasesc bariera mentala. Nu pot sa va zic ca s-a schimbat ceva in perceptia mea despre mirosul de cocos (inca nu-mi place) si de asta nici n-am incercat uleiul pe post de masca de par (mult prea aproape de nasul meu ca sa ma simt confortabil), insa il folosesc pe corp si maini, dupa ce ies de la dus si-mi place mult cum hidrateaza. Dar cel mai mult imi place pe picioare, il folosesc seara, imi pun sosete hidratante si dimineata am picioare atat de fine ca ma minunez si eu. Am de gand sa-l incerc si altfel, dar pentru moment si asta e un pas mare pentru mine, insa unul pe care ma bucur ca l-am facut.

Despre uleiul de portocale nu trebuie sa va povestesc multe, stiti deja ca-mi place aromoterapia, asa ca uleiul a fost primul pe care l-am incercat si a ajuns (5 picaturi si circa 30 ml) in vasul de aromoterapie. Cred ca este perfect pentru perioada asta si-mi place sa-l folosesc cand bag ceva la cuptor - mi se pare ca se combina foarte bine aromele si rezultatul e delicios.

Si am ajuns la uleiul de argan Longevita (daca nu stiti despre el - este unul din cele mai rare uleiuri vegetale din lume si este obtinut prin procesarea naturala a nucilor neprajite ale arborelui de argan care creste numai in Maroc; este uleiul vegetal cu cea mai mare concentratie de vitamina E si asigura elementele necesare pentru sanatatea si frumusetea pielii, parului si unghiilor), uleiul de argan nu este o noutate in viata mea, am incercat diverse variante pana acum, dar n-am fost constanta in folosirea niciuneia dintre ele datorita mirosului - n-as zice ca e neplacut, dar este destul de greu. 

Pe cel de la Longevita l-am tot folosit pe post de tratament de noapte si-mi place. Imi place ambalajul si faptul ca e usor de dozat, insa la fel de mult imi place ca se poate bloca pentru ca eu mereu am accidente cand vine vorba de uleiuri. Il masez usor pe ten si imi place ca nu raman cu vreo senzatia unsuroasa pe ten si nici n-am patat lenjeria de pat. Dimineata ma trezesc cu tenul hidratat si luminos, asa ca il consider mai degraba un tratament pentru tenul meu si-l folosesc la 2-3 seri cum simt ca imi cere pielea.

L-am incercat si pe maini, in special pe unghii si-mi place mult si asa, nu-l aplic insa des, doar cand am mai mult timp si chef sa ma rasfat. Pe corp (pe lungimea mainii) l-am folosit o singura data cand am reusit sa ma irit destul de rau si mi-a placut ca mi-a calmat pielea imediat si parca a ajutat si la vindecarea mai rapida. Pe par nu l-am incercat inca, dar vreau sa o fac si pe asta. Uleiul are un pret foarte bun (25-30 ron pentru 30 ml, in functie de magazin) si merita toti banii.

Am mai vazut cateva produse interesante la Solaris si am de gand sa le iau in curand: untul de alune de padure, pasta de susan, uleiul cu vanilie si scortisoara pentru aromoterapie si niste condimente. Voi ce produse ati incercat de la Solaris? Imi recomandati ceva? Ce v-ar tenta sa incercati?

10 comentarii

  1. Inseamna ca sunt exact opusul , eu iubesc uleiul de cocos, iubesc orice miroase a cocos . Il folosesc saptamanal pe post de masca pt par, este amazing :) Am tot vazut perioada asta pe diferite bloguri produsele de la Solaris .Nu am incercat nimic de la ei pana acum,
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca-ti place, recuperezi si pentru mine. :) Cei de la Solaris au o campanie de testare, d-aia ai vazut pe bloguri produsele lor, eu ma bucur ca au facut campania asta ca am descoperit diverse lucruri interesante.

      Ștergere
  2. cocos... yummy :D O sa-mi iau si eu uleiul de portocole! Din descrierea ta imi dau seama ca o sa-mi placa cu siguranta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in ultima vreme am preferat lumanarile ca-s mai usor de folosit, insa acum parca mi s-a deschis pofta de combinatii de uleiuri. :)

      Ștergere
  3. Nici eu nu-s fan cocos, imi place doar in prajituri, in dulciuri in general. Dar daca e asa bun la capitolul hidratare ar trebui incercat.
    De la Solaris am folosit uleiuri esentiale si pentru aromaterapie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi place deloc, mai ales in mancare. E chiar misto pentru hidratare si la cat de laudat e pentru par cred ca o sa risc pana la urma. :)

      Ștergere
  4. :)) mi te si imaginez: "mmm, unde sa aplic eu uleiul de cocos, sa fie cat mai departe de nas? stiu! pe picioare!"
    Poti sa-l aplici si pe par, dar sa pui o casca de dus in cap, sa nu-i simti mirosul; sau il poti combina cu cateva picaturi din uleiul esential preferat, sa-i mai ia din miros. Oricum dupa spalare nu ramane mirosul de cocos in par.
    Eu iau de la Solaris naut, soia, tarate de grau, de ovaz, mei, sare marina. Nuci, seminte si condimente prefer sa cumpar vrac, din piata, pentru ca sunt simtitor mai ieftine. Ah! era sa uit - Solaris are cardamom la un pret bun!
    Uite ca la ceaiuri nu m-am uitat pana acum... o sa le acord mai multa atentie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he, nu esti departe de adevar. E un pas mare si asa, dar recunosc ca nu ramane mirosul pe piele, deci e doar reactia aia de inceput. Si eu iau vrac, dar n-ajung mereu in piata. :))

      Ștergere
  5. Mie imi place cam tot ce inseamna natural, bio, organic (sau aproape) asa ca astfel de firme ma atrag instant cand le vad pe rafturi.
    Uleiul de cocos imi place(mai ales la dulciuri), folosit constant pe pielea corpului rezulta o piele moale si fina (datorita hidratarii) si un par foarte fin si moale (de aceea eu il recomand firului de par mai aspru, tratat chimic, uscat); nu l-am folosit pe cel de la Solaris ci pe cel de la Elemental.

    Imi plac uleiurile, unturile si imi place sa le folosesc pe tot corpul; am incercat ceva uleiuri de argan dar nu erau bune, adica nu hidratau, lasau pielea uscata, firul de par nu il absorbea asa cum se intampla cu un ulei natural (si aici mentionez pe cel de la Trio Verde pt ca am fost foarte dezamagita de toate uleiurile lor) si l-am gasit pe cel de la Longevita intr-un DM; mi-a placut foarte mult, de atunci am cateva sticlute la activ si chiar azi mi-am luat unul; nu stiam ca e un produs Solaris.
    Am cumparat mai multe produse ale acestei firme si mie imi plac.


    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am multe produse pe wishlist de la ei <3. Uleiul de cocos pentru par, uleiul de argan pentru cuticule si pentru masaj siii bunatatile : biscuiteii, covrigeii si semintele pentru o viata sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere