Biscotti cu merisoare si migdale

27.12.14


De cand v-am aratat pe Facebook poza cu biscotti pe care i-am facut m-ati intrebat de reteta, asa ca m-am pus pe scris ca poate vreti sa faceti ceva bun si voi. Eu nu ma omor dupa dulciuri, cozonacul ma lasa rece si nu ma impresioneaza deloc asa ca nu era o varianta pentru mine, dar am vrut sa coc eu ceva si am gasit o reteta de biscotti cu merisoare si fistic si am zis ca e perfecta. Cand m-am apucat insa de treaba am descoperit ca fisticul nu mai exista (oare cine l-a mancat?), asa ca l-am inlocuit cu migdalele primite de la Solaris acum cateva saptamani si a iesit ce vedeti mai sus. Tinand cont ca e prima data cand fac au iesit deliciosi.

Am amestecat 60 ml ulei de masline cu 170 grame zahar si le-am batut bine, dupa care am adaugat 2 lingurite extract de vanilie, jumatate de lingurita extract de migdale si 2 oua. Am batut bine totul si am inceput sa incorporez usor faina (cernuta bine - cam 270 grame, la care am adaugat o lingurita praf de copt si un sfert de lingurita sare). Cand totul a avut consistenta dorita am adaugat merisoare si migdalele pisate (n-am respectat nici o cantitate, le-am pus la ochi) si am amestecat usor cu o lingura.

Am impartit aluatul in doua si l-am asezat sub forma unui rulou lung pe foaia de copt (initial a fost mai inalt - cam 5 cm, dar cuptorul meu a facut figuri si le-a cam aplatizat. Le-am bagat cam 30 minute in cuptorul preincalzit (la 150 grade). Dupa 30 minute am scos tava si am lasat 10-15 minute sa se raceasca, dupa care am taiat in felii  (cred ca ar fi trebuit sa le tai si mai groase) le-am intins pe o parte in tava si le-am mai bagat 8 minute la 135 grade.

Rezultatul? Delicios, crocant, aromat, chiar daca aspectul nu e cum am vrut eu sa fie. In mod sigur o sa mai lucrez putin la reteta asta si o sa incerc sa fac o varianta mai sanatoasa pentru ca ne-au placut mult.

12 comentarii

  1. Interesant sigur le voi fc cu piciul meu bucatar in devenire :-p
    Dar cum merisor nu am si mi place sa improvizez voi adauga afine uscate ;)
    Te imbratisez cu mare drag si multamim ca ne ai scris reteta :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa schimbi reteta cu ce ai in casa, orice fructe uscate si nuci merg. Eu nu mananc merisoare si a fost scuza perfecta sa le mananc cumva. :)

      Ștergere
  2. Arata bine si cu siguranta sunt gustosi! Multumim pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au fost buni si se fac usor. Eu sigur o sa mai repet experienta.

      Ștergere
  3. Este o reteta simpla si sunt convinsa ca sunt deliciosi. Multumim mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, sunt sigura ca au iesit delicioase!! trebuie sa incerc si eu neaparat, cred ca pentru masa de Revelion sunt perfecti, ceva nou :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt misto de facut si mancat dimineata langa cafea/ ceai.

      Ștergere
  5. Mmmmm bun, bun! De ce faci dastea? De ce postezi asa ceva?:)))
    Glumesc, chiar arata bine si sigur sunt deliciosi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa va fac pofta, sunt usori de facut si gustosi, trebuia sa va tentez si pe voi. :)

      Ștergere
  6. foarte interesanta reteta si mereu o poti reinventa! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate adapta in functie de gusturi si nici nu necesita cine stie ce talente culinare.

      Ștergere