Paula's Choice Skin Perfecting 1% BHA Gel

5.1.13

Mi-am dorit exfoliantul asta dupa ce am incercat niste mostre in vara (primul produs de acest tip pe care l-am incercat de la Paula's Choice a fost lotiunea 2% de care am si scris pe blog cu un an in urma, care mi-a placut dar nu mi s-a potrivit si am renuntat sa o cumpar deoarece imi usca tenul foarte rau desi am incercat s-o folosesc in diverse combinatii) pentru ca am simtit ca mi se potriveste si tenul meu reactioneaza mult mai bine (l-am luat de la Epurica si mi-a ajuns in cateva zile).


Il folosesc de cateva luni bune (am avut perioade cand l-am folosit zilnic seara, cand nu l-am folosit deloc, iar acum il aplic de 2-3 ori pe saptamana) dar am preferat sa astept sa vad ce se intampla in timp inainte sa scriu despre el. Asteptarea a fost doar o precautie pentru ca nu a intervenit nici o schimbare in timp, nu-mi usuca tenul (cum pateam cu lotiunea 2% si ma trezeam cu zone mici descuamate), textura imi place mult mai decat a lotiunii si nu simt nevoia sa incerc un alt produs cu BHA.

Ce efecte am observat? Nu mai am puncte de negre de mult timp (aveam cateva pe nas, nimic iesit din comun, dar erau acolo si ma deranjau), porii dilatati au disparut acum cateva luni si nici n-am mai observat problema asta, tenul meu este mult mai luminos si mai catifelat si produsele se aseaza altfel pe ten, semn ca tenul meu a fost curatat in profunzime si este capabil sa "absoarba" asa cum trebuie produsele pe care le folosesc. Si nu mai am de mult ten mixt ... am un ten normal, arareori ma mai trezesc cu o zona uscata pe nas (dar este de la o dermatita de contact care ma zapaceste cand si cand), n-a mai fost nevoie sa folosesc produse matifiante pentru zona T.

Nu stiu daca am folosit un sfert din flacon, deci ma va tine clar un an de zile, asa ca pretul de 24,90 euro de pe siteul din Europa nu mi se pare deloc mare (din ce-am inteles produsele Paula's Choice se vor scumpi cu 15% asa ca profitati si cumparati la pretul de acum de la partenerii care au produsele pe stoc).

Am incercat cateva mostre de 5% AHA din gama Resist si este urmatorul produs pe care vreau sa-l incerc deoarece in ultima vreme mi-au tot aparut cosuri pe maxilar si barbie (mama lor de hormoni) si am niste semne si produsul asta ma va ajuta sa scape de pete.

Il recomand? Da!

16 comentarii

  1. Pff.. este de mult timp pe wishlist-ul meu, insa nu apuc niciodata sa il cumpar. Dar trebuie neaparat sa il incerc, pentru ca am citit multe pareri pozitive despre el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Folosesc si eu BHA2% lichid din noiembrie, insa pe mine nu ma ajuta in niciun fel. Il aplic 1 data la 2-3zile. Punctele negre sunt ca si inainte, iar de acneea razleata nu se "ocupa" (am ten mixt). Usuca putin tenul si o idee atenueaza roseata, in rest nu se observa vreo diferenta fata de perioada anterioara. Il mai "studiez" si o sa incerc diverse combinatii... poate, pana la urma ne "imprietenim" :)

    Sa-ti mearga bine in continuare cu acest produs!!

    ps: Am testat si eu AHA-ul 5% dintr-o mostra, iar mie imi provoaca acnee (am aplicat din sample de cca 3ori, a doua zi ma trezeam cu o mica umflatura in piele...). Doar AHA10% mi-a placut intr-o anumita masura... dar nu m-a uimit! Cel mai mult din gama Resist mi-a placut crema cu retinol (Barrier Resist), restul .. cu fiecare in parte am avut probleme :( in sensul ca imi creau acnee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ada, faptul ca iti apar cosuri inseamna ca produsul functioneaza - curata in profunzime si scoate la suprafata mizeria din piele, asta e rolul exfoliantilor chimici. Dupa o perioada de folosire constanta o sa vezi ca nu o sa mai ai problema asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma tenteaza si pe mine foarte mult produsul asta. Acum il am pe cel lichid si abia astept sa-l termin ca simt ca nu face absolut nimic. Parca ma dau cu apa pe fata :( Mi-e teama insa acum sa incerc si gelul, ca daca-l iau si pe asta degeaba?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna foarte bine ceea ce face, dar pretul e totusi cam mare :(

    RăspundețiȘtergere
  6. cum ai scapat de porii dilatati? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe acesta mi-l doresc si eu foarte mult si ma bucur sa aflu ca tie iti place. Am avut 2 mostre din acest produs si una am folosit-o vara (nu mi-am dat seama de efecte, dar nu m-a impresionat) si pe a doua in saptamana cu Craciunul, cand am fost efectiv uimita. S-a schimbat tenul meu intre timp, s-a schimbat si vremea, nu stiu... ideea e ca l-am comandat si sper ca zilele urmatoare sa ma bucur din nou de efectele lui. Primul meu exfoliant cu BHA a tinut un an de zile si chiar mi-a ramas cam 1/4 in flacon (am mai folosit putin produs pe picioare), asa ca l-am aruncat, chiar daca mi-a parut putin rau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea, mie imi merge bine cu el, din punctul meu de vedere nu se compara cu lotiunea, dar depinde si de ten ...

    Alexandra, folosind acest produs.

    Georgiana, mie lotiunea nu mi-a placut chiar daca am avut rezultate cu ea, la gelul asta imi place tot, sper sa-ti priasca si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Camelia: Nu stiu daca e valabil aceasta situatie in cazul tuturor produselor, caci cum incetez aplicarea, problema acneei dispare, tenul se curata...

    Am mai testat, intre altele,
    -crema hidratanta Moisture Boost (cea cu mov pe tub, o credeam potrivita in acest sezon rece) care, la fel, imi blocheaza porii > acnee si
    -antioxidantul in tub verzui, care imi displace cel mai mult dintre toate cele testate... nu-mi place nici macar textura...

    Mi-a placut in mod deosebit
    -masca aceea in tub visiniu, nu am avut probleme cu ea, dar are un car de parabeni...
    -o crema cu SPF 15 si
    -din gama Resist, cea de care iti spuneam, Barrier Resist si AHA10%, caci cu astea nu am avut probleme...

    Mi-a atras atentia acest fdt.:
    http://vanityrouge.com/paulas-choice-resist-foundation-swatches-photos-review/

    Daca pozele nu sunt modificate, mi se pare ...wow rezultatul final! Abia astept sa fie disponibil la noi. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesant. Cred ca o sa-l achizitionez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu folosesc 2% BHA lichid si nu nici n-am mai incercat altceva. Din pacate am cateva puncte negre incapatanate care nu se dau duse nicicum :( O sa mai incerc cu BHA9 sa vedem ce iese.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Camelia,

    Pentru sfarsitul anului 2012, produsul asta a fost revelatia mea. Eu am folosit pe cel cu 2% si in varianta gel. Multi apropiati mi-au zis, dupa numai 2 folosiri, ce ten luminos am si ce bine arat.
    O recomandare pentru cititoarele tale: luati initial mostre, 3-4 buc., pentru a vedea ce anume vi se potriveste. Sint produse scumpe, isi merita banii, cu conditia sa vi se potrivesca.
    Altceva ce am incercat si ti-as recomanda cu caldura este Barely There Sheer Matte Tint Spf 20(ai grija ce culoare alegi daca ai tenul deschis, ivory e cam inchis pentru mine). Eu o folosesc pe baza de fond de ten. Este excelent, initial ai impresia ca acopera putin din imperfectiuni, insa dupa ce intra in piele 2-3 min, tenul arata super. Cel putin al meu. Fixez totul cu o pudra minerala de la Alverde.
    Deci un combo de produse scumpe si ieftine.
    Sa ai un inceput de an excelent!

    RăspundețiȘtergere
  13. Alina, daca il iei sa-mi spui cum ti se pare.

    Gabriela, ala l-am folosit si eu inainte, dar cum am zis nu m-a incantat, cu asta e alta poveste.

    Cecilia, multumesc pentru recomandare. :) Si tu sa ai un an frumos

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat a costat produsul pana la urma, tinand cont ca l-ai comandat prin Epurica? :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Bianca, nu mai stiu, il folosesc de cateva luni, contacteaza-o direct pentru pret.

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa am facut. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere