Micropigmentarea scalpului - lansare in Romania

25.1.13

Ieri am participat la evenimentul de lansare pentru tratamentul de micropigmentare a scalpului si am vazut o demonstratie live realizata de maestrul Moshe Alul, cel mai renumit tattoo artist din Israel si inventatorul tehnologiei de machiaj permanent Oron 57 (stiti ca nu obisnuiesc sa particip la evenimente, motivul principal fiind lipsa timpului, dar subiectul asta m-a interesat pentru ca mama are probleme cu caderea parului si am si destui prieteni care au "chelit" de tineri, asa ca eram mai mult decat curioasa sa vad o alternativa la transplantul de par). O sa incep cu datele tehnice si o sa va spun la final parerea mea.

Micropigmentarea scalpului este recomandata celor care sufera de calvitie sau alopecie, dar de asemenea si celor ce vor sa acopere cicatricile lasate de interventia chirurgicala de implant de par. Este un tratament nonchirurgical, noninvaziv, nu are reactii adverse si nu necesita recuperare. Se trateaza zona cu o crema care efect anestezic (se aplica cu circa 30 minute inainte de procedura), iar procedura in sine dureaza intre 10 si 40-50 minute in functie de zona tratata.

Procedura se realizeaza cu un roller cu 56 ace care sunt proiectate pentru a minimiza durerea si pentru a facilita efectuarea tratamentului intr-un timp rapid (timpul scade cu 80% fata de tratamentele clasice cu un ac). Prin simpla manevrare rapida a rollerului pe scalp, este recreat aspectul de foliculi de par naturali, distinctia dintre foliculii de par reali si cei recreati fiind practic insesizabila. Este nevoie de o singura sedinta (fata de tratamentul clasic cu un ac care necesita 6 sedinte) si nu exista riscul de a se decolora, efectul fiind permanent.

Mai jos aveti cateva poze inainte/ dupa si o sa actualizez postarea asta cu niste poze facute in timpul evenimentului (cand prietena mea reuseste sa le descarce) cand am urmarit demonstratia live - fata celui ce a fost supus tratamentului a fost foarte relaxata, ceea ce ma face sa cred ca durerea este mai mult decat suportabila. (puteti vedea aici un film cu o scurta demonstratie)



 
 

Astea sunt datele tehnice si cred ca era necesar sa le prezint pentru ca sunt sigura ca nu s-au auzit multe despre aceasta procedura pana acum. Si acum sa va spun cum mi s-a parut mie: mai mult decat interesant si cred ca e un tratament care ar putea ajuta cand exista o problema de genul asta - e greu sa intelegi cat de complexat poate fi un om care se confrunta cu asta, dar eu am niste exemple in jurul meu si stiu cat de rau poate fi si unde poate duce neincrederea in sine datorata unui complex.

Unul din primele lucruri care m-au interesat a fost care va fi pretul in Romania pentru ca in afara tarii costa foarte mult astfel de tratament (in Israel acest tratament este intre 1000 - 6000 euro, iar in tarile nordice din Europa tratamentul clasic cu un ac sare de 10.000 euro) si mi-a placut raspunsul: va incepe de la 500 euro si va ajunge pana la 1500 euro (in functie de suprafata tratatata) si va fi disponibil in clinica SlimArt din Floreasca (maestrul Moshe Alul a pregatit-o pe Mihaela - ea se va ocupa de acest tratament in cadrul clinicii).

O alta intrebare care mi s-a parut ca trebuie pusa a fost daca se poate folosi pentru orice culoare de par intrucat eu am vazut poze si demonstratii doar pentru persoanele cu par inchis la culoare (si mi se pare normal ca acolo se vad cel mai usor diferentele) si mi s-a confirmat ca exista 6 culori de baza care se combina astfel incat sa poate fi creata culoarea cea mai apropiata de cea naturala. Singura culoare de par care nu poate profita de acest tratament este (cum era si de asteptat de altfel) parul complet alb.

Si m-am intrebat ce se poate face in cazul in care cineva isi face acum acest tratament cu o anumita culoare si peste ani vrea sa se vopseasca sau incarunteste sau cine stie ce modificare intervine in privinta culorii si mi s-a spus ca nu este o problema deoarece se poate repeta tratamentul cu noua culoare (se folosesc niste pigmenti minerali) si se acopera perfect.

Ati auzit pana acum de acest tratament? Cum vi se pare din ceea ce v-am povestit eu? Aveti persoane in jurul vostru care ar putea fi interesate?

18 comentarii

  1. Nu stiam despre acest tratament. Din imagini, se vede ca rezultatele sunt spectaculoase. Cred ca procedura se va bucura de succes, in pofida pretului mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am auzit niciodata de acest tratament,dar mi se pare o alternativa foarte buna.Foarte,foarte interesant articolul.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare tare interesanta procedura, nu am auzit pana cum de ea. Sunt curioasa cum va prinde la noi. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. e foarte tare, multora le-ar prinde bine, singura problema ar fi banii.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am auzit pana acum de tratamentul asta tatuaj permanent ;)) dar suna foarte interesant, sigur multi ar fi interesati numai ca e totusi cam scumpic pentru omul de rand :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare foarte interesant tratamentul si ma bucur ca se realizeaza si la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar e interesant. L-am vazut ieri la tv pe Mihai Mitoseru ca se pregatea pt micropigmentarea scalpului, aratau si imagini cu procedura, dar ei ziceau ca "Mitoseru se tatueaza pe cap" :)) . Acum ca vad aici, inteleg despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din cate am inteles eu e un fel de tatuare. Nu se compara cu implantul de par, doar iti da senzatia ca nu esti chel in partile respective.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce chestie interesanta! Si imaginile sint destul de spectaculoase!
    Asta da, articol instructiv! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce sa intampla daca iti cade parul si ramai cu niste puncte pe cap???

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur ca vi s-a parut interesant, o sa incerc pe viitor sa mai aduc in discutie astfel de subiecte.

    Anonim, ce sa se intample?

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim, in acest caz, se poate efectua oricand o noua procedura, pentru zonele noi, fara par. Si desigur, pentru zonele mici, si preturile sunt reduse.

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte interesant...nu stiam ca este posibil asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  14. e buna procedura dar daca te duce la 1000 de euro e cam scump !mai bine mai pun 1000 si fac transplant de par cum a facut mihai trestariu!si iti creste par mai bine mai pui ceva bani si iti faci transplant!!ca ase esti nevoit sa stai ras in cap!!!la pretul de 500 s-au 1000 de euro!!pret bun ar fi max 10-15 milioane pentru acest tatuaj!am si eu chelie dar de cat sa dau 1000euro mai bine mai pun 1000 si fac ransplant!!si imi creste si par!!scump pentru baninostri ce i luam in romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. ma intereseaza dar pretul este prea mare as fi dat cel mult 200 de euro,e doar un tatuaj ce
    naiba!

    RăspundețiȘtergere
  16. 800-2000 euro implantul , si astia vor 1000 pe un tatuaj ?:)

    RăspundețiȘtergere