Intrebare intrebatoare

16.12.11

In weekend o sa dau drumul unui giveaway pentru ca se apropie Craciunul si incepe un nou an si vreau ca una dintre voi sa primeasca un cadou frumos si sa se bucure de el (sau poate vor fi 2 premii ca anul trecut, cu cerinte diferite). Nu m-am hotarat inca asupra detaliilor de aceea am nevoie de parerea voastra pentru ca  pe mine personal ma deranjeaza multe din lucrurile care se intampla pe bloguri si am renuntat sa mai citesc bloguri pe care inainte le deschideam cu drag pentru ca au devenit bloguri comerciale si au pierdut sinceritatea cu care au pornit la drum, insa in acelasi timp ma gandesc ca se apropie sarbatorile si incepe un an nou si ar trebui sa spunem ce avem de spus si sa mergem mai departe fara sa ne uitam in urma.

Intrebarile care se plimba in mintea mea de ceva vreme si la care as vrea sa aflu raspunsul vostru suna cam asa: primeaza doar partea materiala? conteaza mai mult un blog care doar "ofera" (fara sa luam in calcul conditiile si modul in care se desfasoara aceste "giveaway"-uri si ce inseamna de fapt un giveaway) decat un blog cu esenta care chiar are ceva de spus? conteaza mai mult un om care nu are nimic de spus sau unul care isi pune parte din suflet in ceea ce face?

Zilele astea am vorbit cu mai multe detinatoare de bloguri - bloguri la care s-a muncit si care necesita timp si efort, bloguri in care se pune suflet - si unul dintre cuvintele care s-a tot repetat a fost "sila" (este un cuvant greu si poate dureros in anumite cazuri). S-au creat niste situatii care iti produc scarba oricat de tare ai avea stomacul si care te fac sa te intrebi la ce sa mai faci eforturi chiar si atunci cand ai o minte puternica si-ti cunosti propria valoare.

Ce va doriti voi de la un blog atunci cand dati un simplu click?

31 de comentarii

  1. Eu imi doresc sa simt in continuare ca persoana pe care o citesc este sincera. Si cel mai mult imi place cand descopar si o parte din sufletul persoanei din spatele blogului. Daca vad numai GA-uri incep sa percep acel blog ca fiind unul superficial si nu ii mai acord atentia pe i-o acordam..

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebarea pe care ai pus-o acum a fost cea care m-a determinat sa-mi fac blog. Ma saturasem de atata falsitate si reclama fara rost. Eu spre exemplu ma astept ca atunci cand dau click pe un blog sa gasesc informatii reale si obiective. E foarte trist sa realizezi ca ceea ce lispeste e sinceritatea. Dar toate defectele(daca le pot numi asa) pe care le intalnesc la unele bloguri ma determina pe mine sa fac o treaba mai buna. E cea mai buna motivatie. Felicitari pentru treaba buna pe care o faci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt impotriva giveaway-urile/concursurilor pe bloguri, insa cand vad mai mult de 3 intr-o luna mi se pare ca primeaza partea materiala. Pana la urma nu iti faci blog pentru a organiza concursuri si a primi chestii moca. Acest aspect nu cred ca e inteles de multe bloggerite. Nu spune nimeni sa refuzi daca iti este oferit un produs spre testare, dar sa vezi numai reviewuri cu produse primite spre testare parca e prea mult.
    Eu nu blamez pe nimeni, e o alegere personala ce face fiecare cu blogul ei, dar pentru mine conteaza mai mult un om care isi pune parte din suflet in ceea ce face.
    p.s.: sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar as aprecia mult mai mult daca ai face poze cu un aparat foto si nu cu telefonul. Stiu ca te-ai scuzat de orele tarzii la care faci pozele, insa cateva sferturi de ora cu lumina, in weekend, poti prinde.
    Imi place mult cum scrii, insa cand vad pozele facute cu telefonul parca mi se rapeste un fragment din placere. Sper sa intelegi si sa nu crezi ca o spun cu rautate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, nici una din pozele mele nu este facuta cu telefonul, ci doar cu camera mea care nu e prea noua. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. .. blogurile pe care le apreciez au puterea de: a ma face sa ma regasesc in povestile narate de autorii lor, a ma face sa zambesc/rad cu poze sau intamplari si evenimente amuzante, ori imi trezesc curiozitatea asupra diverselor produse, cosmetice sau nu.
    .. urasc blogurile care copiaza articolele altora si care au diverse cerinte de a urmari acel blog. pana la urma, daca eu simt imi e drag, o voi face atat direct(prin newsletter) dar si indirect (am o coloana de favorites plina de chestii interesante). :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ahhh :) scuze, dar unele poze chiar par a fi facute cu telefonul, in sensul ca sunt cam blurate si nu pot sa-mi dau seama de nuante. Ai incercat sa folosesti functia Macro a aparatului?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, da. Mi s-au dat si sfaturi mai exacte, degeaba; probabil ca e depasita rau camera, nici nu mai stiu de cand o am, dar in momentul asta nu este nou de alta camera pe lista de prioritati - o sa incerc sa ma "joc" cu ea in vacanta asta poate poate descopar vreun secret.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce ma bucur ca ai scris despre asta, eu am devenit foarte dezamagita de persoanele care citesc sau lasa comentarii numai atunci cand organizezi un giveaway.
    De multe ori m-am gandit sa inchid blogul, pur si simplu nu vad sensul daca pe oameni nu-i intereseaza ce spui tu acolo si urmaresc doar premiile. De fiecare data a primat pasiunea pentru make-up si pentru munca pe care o fac, insa acum ma gandesc de 10 ori inainte sa mai postez ceva.
    Am renuntat inclusiv sa mai pun poze de la proiectele in care sunt implicata pentru ca simt ca pe cititoare nu le intereseaza :)
    Stiu ca sunt si exceptii si nu este valabil pentru toata lumea care ne citeste, insa exceptiile sunt din ce in ce mai putine si e cam trist.

    RăspundețiȘtergere
  9. un blog n-ar trebui sa aiba numai concursuri, dar cred ca sunt un mod ok de a atrage cititori...majoritatea vin dupa concursuri...eu una asa am descoperit multe dintre blogurile din blogosfera...am ajuns absolut intamplator pe blogul lui Honey Bunny si de acolo am tot zburdacit din blog in blog...asa am gasit si concursurile...la unele concursuri m-am inscris, la unele nu - in functie de preferintele sau nevoile mele...si mi se pare frumoasa aceasta idee...sunt persoane care nu-si permit tot timpul sa-si cumpere cate ceva...iar blogurile pe care le urmaresc sunt doar cele care imi plac si le citesc cu placere, pt ca cu timpul, mi-am facut propria selectie...urmarind activitatea multor fete, am putut sa-mi dezvolt si eu un pic blogul, am stiut de unde si cum s-o apuc...iar referitor la concursuri, pe langa "vanatorii" de premii, se inscriu si fete ok, care te vor citi pe urma, vor comenta articolele tale, cu care infiripi o legatura destul de frumoasa asa ca nu e totul asa de negru...just my opinion...
    iar referitor la faptul ca bloggeritele organizeaza giveaway-uri doar pt a testa anumite produse gratis sau ca toate review-urile sunt de la produse primite de la sponsori pt publicitate or smth, nici nu stiu ce sa zic...in primul rand, pt ca nu cunosc sponsorii si cerintele sau ofertele lor...am incercat sa organizez si eu giveaway-uri pe blog...unul este de la complexul agricol si cred ca stii cum au functionat lucrurile cu acea povestioara, dar eu nu primesc nimic...la fel si restul...singurul la care voi primi, va fi cel de la apollo mod, dar nu pt eram in vanatoarea lor sau ceva de genu' pt ca eu folosesc produsele lor de mult timp....
    hai ca am "aberat" destul...dar toata treaba e destul de incurcata si sunt multe puncte de vedere si multe lucruri mici care trb disecate si cercetate....

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie imi plac blogurile vii, cu suflet, cu sentimente...nu conteaza daca are sau nu concursuri, cum se desfasoara, ce ofera.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce caut eu la un blog? Pai, o personalitate, o individualitate in spatele lui, cu o oarecare verticalitate, cu mai multe fatete (acesta e si unul dintre motivele pentru care mereu intru cu placere pe pagina ta), nicidecum o serie nesfarsita de articole trase la indigo, pentru ca, desi nu imi e pana acum clar care e treaba cu produsele primite, nu cred ca merita sa te vinzi pentru ele... in fond, nimeni nu traieste strict din asta, iar un produs bun nu e neaparat unul scump. Am citit articole foarte interesante despre cosmetice Avon, de exemplu, sau despre creme Farmec, care, pentru mine una, au fost foarte utile, pentru ca m-au facut sa descopar niste "solutii" accesibile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Citesc blogurile de beauty in fiecare zi, insa nu obisnuiesc sa dau comentarii. Dar nu particip la giveaway-uri pur si simplu partea materiala nu ma intereseaza. Asa ca imi doresc sa gasesti tu si restul bloggeritelor multe alte subiecte interesante cu care sa ma incanti pe viitor si sa nu lasati sila sa va tina deoparte de treaba frumoasa care o faceti pt persoane ca mine. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna,
    Clar, imi doresc sa citesc blogurile pline de esenta!
    Multe dintre bloggeritele cunoscute au cam inceput sa piarda acel ¨ceva¨, si majoritatea, acum alearga dupa sponsorizari, testari,etc...totusi, prea multe bloguri comerciale!!
    Si da, nu zice nimeni ca nu se munceste, dar e pacat cand iti canalizezi dorinta si implicarea in a gasi sponsori pt.giveway-uri si testari!
    Draga Camelia, tu esti naturala, nu te schimba!


    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. mie imi place blogul tau foarte mult... majoritatea le deschid in functie de ultima postare dar pe al tau si inca vreo 5 le deschid orice ar fi postat:)

    RăspundețiȘtergere
  15. CONTINUT!!! Aveam un blogroll cat un cearceaf king size si se reduce incontinuu... invitatii la toate giveawayurile posibile, 1000 si 100 de sponsorizsari. Bravo lor, dar vrem continut, vrem un rable din suflet, un colt de suflet si parere proprie, nu cosmetice.

    RăspundețiȘtergere
  16. :)...m-am tot gandit sa nu comentez la acest post, dar nu ma pot abtine, mai ales dupa ce am citit unele comentarii...@coshuletzul_colorath ai perfecta dreptate...@anca buzea: nu stiu, in mintea mea am avut mereu impresia ca blogul e un fel de "jurnal" si ca persoanele care iti impartasesc aceleasi pasiuni te si citesc...daca vrei ca sa ai parte numai de fete care nu dau comm doar la giveawayuri e foarte simplu: NU MAI ORGANIZA!!!ideea e ca blogurile se promoveaza prin aceste mici cadouri oferite.Astfel vei avea doar persoane interesate..just?...majoritatea in schimb prefera "cantitatea" (nr followers)si nu calitatea persoanelor..pentru ca e cool sa ai multi falloweri..In ceea ce priveste intrebarile de mai sus, cred ca bloggerul ar trebui sa scrie intai pentru el(parerea mea personala)...pentru sufletul lui...apoi pentru altii....de aceea chiar m-a socat comm ancai buzea:" De multe ori m-am gandit sa inchid blogul, pur si simplu nu vad sensul daca pe oameni nu-i intereseaza ce spui tu acolo si urmaresc doar premiile."-asta inseamna ca blogul a devenit prea comercial?ce fel de followeri ai?...in fine, daca cuvantul "sila" apare des in conversatie atunci cand intrebi o bloggerita despre blogul ei...atunci...avem o problema:))..si normal ca intervin tot felul de "magarii" cand organizezi mai mult de 2 giveaway-uri pe saptamana si omuletii isi fac "n" conturi ca poate-poate iese ceva:)....PS: nu vreau sa va para comm meu arogant...e pur si simplu parerea mea sincera:)..

    RăspundețiȘtergere
  17. Atunci cand dau un simplu click pe un blog imi doresc sa gasesc un blog vesel, colorat, primitor, cu postari sincere, din suflet, indiferent de natura lor. Bineinteles, fac referire la blogurile de beauty, deoarece pe acestea le urmaresc.
    Imi place sa citesc ce are de spus detinatoarea blogului, gandurile si sentimentele ei, atunci cand si le imparataseste.
    Cu drag urmaresc bloguri la inceput de drum si sunt fericita sa vad ca bloggerita respectiva prinde curaj si posteaza lucruri din ce in ce mai interesante, sau ca se perfectioneaza in machiaj si realizeaza machiaje mai frumoase, sau ca imparte cu cititoarele pasiunea ei pentru reviste, quizuri, fotografie, animale, etc.
    Caut sa urmaresc bloguri care imi merg la suflet. Caut sa citesc dincolo de natura comerciala, caut esenta.
    Pe blogul tau o gasesc. Multumesc pentru acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc pentru mesajele lasate. (cred ca aveam si eu nevoie sa citesc ca oamenii de calitate cauta esenta)

    Anca Buzea, eu inteleg perfect ce spui si ce simti, insa sunt convinsa ca sunt multi cei carora le lipsesc postarile tale. Eu stiu ca-mi lipsesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. ls mine conteaza culorile, sclipiciul, intentia, nu musai sa fie un produs de marca deosebita sau neaparat de machiaj sau ingrijire, is genul de persoana care cumpara prajituri scumpe doar ptr ca is in cutie de metal ;)) sau am cumparat niste cereale nu imi plac, doar de dragul maimutzoiul cadou - cu tinta spre nepoata, poate is naiva, dar inca imi place ideea de a primi de la cineva ceva....ca ceva-ul ala e mai mult sau mai putin folositor nu mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am descoperit blogul tau de cateva sapt, de atunci il citesc mereu, esti speciala, ma bucura ca te-am "gasit" :) Am participat la un singur concurs si acela organizat de tine, si imi place felul cum le desfasori. Am fost tentata sa particip si la altele de pa alte blog-uri, insa...nu am adresa de facebook si nici nu o sa-mi fac una doar pt a participa la niste concursuri :D iti urez Sarbatori Fericite!!!! sa te bucuri alaturi de cei dragi! Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna,

    Vreau sa iti raspund din perspectiva cititorului: Apreciez calitatea unui blog si am mai multe bloguri pe care intru constant - citesc aproape fiecare post daca timpul imi permite. Pe alte bloguri am intrat fiindca m-am inscris la un concurs - asa le-am cunoscut - dar am ramas conectata la ele prin GFC si automat am revenit pe blog atunci cand a aparut un post atractiv. Exista si bloguri populare foarte proaste - fara suparare - pe care le ocolesc, dar care poate la un momentat m-au momit cu un premiu. Am participat, daca continutul nu e de calitate, nu revin.

    Si din perspectiva bloggerului - De 1 luna si jumatate am un blog de care incerc sa ma ocup atat cat imi permite timpul. Incerc atunci cand postez, dar ofer informatii folositoare, asa cum imi place sa citesc si eu la alte bloggerite. Pana sa organizez giveaway-ul saptamana trecuta aveam cateva vizite pe zi - stiu ca e nevoie de timp sa cresti, dar parca imi parea rau sa fac o postare de care sa fiu mandra - care sa fie cititate de cateva fete. Asa am hotarat sa organizez concursul. Evident numarul de fani a explodat, o mare parte din fete sunt interesate doar de premiu, dar stiu ca prin acest concurs am atras si cateva citoare care sunt intradevar interesate de ce scriu, iar asta ma bucura foarte mult. Si daca 10% din participante revin pe blogul meu, eu sunt happy!

    RăspundețiȘtergere
  22. eu imi doresc atunci cand citesc randurile unui blog sa ma regasesc in acele articole, sa empatizez cu ideile. de asemenea, doresc sa gasesc pareri pertinente asupra diferitelor produse, precum si lucruri noi .....de care eu sa nu fi auzit!

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu cred ca viata asta este atat de grea si de nedreapta si fiecare isi face loc asa cum poate!!
    Din nefericire fenomenul este unul general asa ca
    nu doar pe bloguri se manifesta ci absolut peste tot!!
    Si suntem prea putini cei care am dori sa indreptam ceva,insa eu le inteleg pe fete,marea majoritate sunt studente,poate au parinti care nu mai au loc de munca si nu au incotro,pentruca trebuie sa isi termine studiile cumva,unele chiar sunt talentate,dar cu toate acestea sunt tinute "pe tusa"
    Traim vremuri in care ar fi bine ca macar intre noi sa nu ne facem rau ,pentruca viata este asa de scurta,de aceea eu cred ca inainte de a judeca,ar di de dorit sa privim mai adanc contextul si motivatia
    Oricum eu nu am blog,dar le inteleg pe fete foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Camelia: apreciez si iti multumesc. Incep sa regasesc pasiunea pe care o aveam la inceput pentru blog, asa ca sper sa fie totul ok pana la urma. Ma lupt cu mine pentru asta :)

    @ Irina: chiar crezi ca am un blog comercial? Ai remarcat, oare, cat de rar organizez un giveaway? Tocmai pentru ca nu caut cantitatea de followers. Ma bucura de o mie de ori mai mult sa stiu ca informatia pe care o pun acolo chiar ajuta pe cineva, indruma persoane si ajuta la gasirea unor solutii. Sau inspira fete si femei in anumite momente importante.
    Iar atunci cand organizez un giveaway, o fac pentru ca se intampla ceva frumos in viata mea si vreau sa sarbatoresc facand si pe altii fericiti. Sa fie asta definitia comercialului?

    RăspundețiȘtergere
  25. Pai ce asteptari as putea avea de la un blog daca nu pareri personale? Luna aceasta am dat pt. prima data unfollow la un blog cu 8-900 de followeri tocmai pt. ca nu am mai suportat ipocrizia. La inceput intram pe bloguri de beauty strict pt. a afla opinii (sincere) despre anumite produse pe care doream sa le cumpar. Pe urma am inceput sa cunosc persoana din spatele blogului, sa ma apropii cumva, virtual, de ea. Pe multe din bloggerite le consider prietenele mele, dar sunt si unele bloguri pe care nu mai intru decat foarte rar, cand chiar ma atrage titlul postarii.
    De asemenea, apreciez coerenta postarilor, corectitudinea gramaticala, stilul.
    Pe de alta parte, nu-mi dau seama ce asteapta bloggerul de la cititorii sai? Pt. ce scrie el/ea? M-a surprins comentariul Ancai. Cred ca un blogger scrie in primul rand pt. el, poate ma insel. Si mai cred ca fiecare blogger isi are cititorii pe care si-i merita. Degeaba ai 1000+ followeri, daca pe tine te citesc maxim 100, restul au intrat de 3 ori cand ai avut GA. Sau poate ca nu degeaba, poate ca daca ai 1000+ followeri, atragi sponsori si faci din asta o afacere.
    Ca sa revin, ce se asteapta de la cititori? Comentarii, inscrieri la newsletter, urmarire prin GFC, diverse solicitari de review-uri/machiaje/pareri? Crezi ca cititorii ar trebui sa-si exprime opinia referitoare la un anumit post chiar atunci cand e contrara opiniei bloggerului? Ar trebui sa-l "urecheze" pe blogger cand a facut ceva gresit? (chiar in seara asta am citit pe un blog un post fata de care am multe de obiectat si m-am abtinut, oare trebuia sa-mi spun opinia, suparand bloggerita si asumandu-mi statutul de gica-contra?).
    Nu stiu cat de coerenta am fost, concluzia e: 1. eu personal nu urmaresc bloguri pt. GA, ma inscriu doar atunci cand imi doresc cu adevarat produsul si stiu ca-l voi folosi; 2. mi-as dori sa aflu ce asteapta bloggerii de la cititori.

    RăspundețiȘtergere
  26. Coconut, nu stiu ce asteapta celelalte persoane care detin bloguri, insa eu consider ca daca macar un om se regaseste in ceea ce scriu eu sau daca macar experienta mea a ajutat pe cineva, scopul a fost atins.

    Insa le inteleg si pe fetele care sunt dezamagite de ceea ce se intampla. Si le inteleg pentru ca e greu sa muncesti la un blog si sa pui suflet si sa vezi ca apare cineva care nici nu stie sa scrie corect si nu are nimic interesant de spus si e in topul celor mai "citite" bloguri. Oricat de cu capul pe umeri ai fi, te doare si ajungi sa te intrebi "de ce".

    Si apoi mai e situatia cand faci in giveaway pe bani si munca ta si tot ce ceri este un raspuns la o intrebare simpla si nici macar pe ala nu-l primesti cum trebuie pentru ca cel ce scrie nu citeste ce ai scris - si atunci nu te doare?

    Dar ca in orice problema sunt mai multe aspecte ale problemei si fiecare le vedem dintr-un anumit punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  27. Draga Camelia, scopul tau a fost atins cu varf si indesat, in mod cert prin intermediul blogului ai ajutat o multime de persoane (inclusiv pe mine).
    Cat despre restul, normal ca te doare, normal ca ti-e sila. Din pacate traim intr-o tara in care se promoveaza vulgaritatea si mediocritatea, in care absolventi de liceu nu stiu unde se pune o amarata de cratima, in care primeaza materialul. Am un amic belgian care mi-a spus, in urma cu multi ani, ca a intalnit in Romania foarte multi oameni minunati, dar care nu stiu sa ia atitudine. Si de atunci m-am intrebat in multe situatii ce as putea face eu personal sa schimb ceva, cum as putea lua atitudine. Uneori mi=a reusit, de multe ori insa m-am inecat in mocirla. In ultimul timp, social media a devenit puternica, chit ca are foarte multe uscaturi. Si de fiecare data cand citesc postari in stilul acesteia, cred tot mai mult ca inca exista speranta :).
    Cele mai "urmarite" bloguri nu sunt neaparat si cele mai "citite" bloguri, si sunt convinsa ca in timp se va cerne graul de neghina.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ador blogurile care au inceput de jos si s-au chinuit sa ajunga sus. Citesc bloguri care au chiar ceva de spus si daca e de beauty care ofera cu adevarat ceva (nu material ma refer). Renunt mult mai usor la acele bloguri care o fac doar pentru a primi produse gratis si bani. E usor de scris cateva cuvinte si multe fete chiar au timp, dar e mai de apreciat cand acea persoana isi face timp sa scrie ceva si isi da toata silinta sa multumeasca cititorii care de multe ori carcotesc si sunt greu de multumit:(

    RăspundețiȘtergere