Giveaway Mos Nicolae

3.12.11

Doar nu credeati ca Mosul nu trece si pe la mine pe blog, nu? Dar doar daca ati fost cuminti! Ati fost sau nu? Nici nu conteaza! Aveti sanse egale sa castigati produsele de mai jos. Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi povestiti o amintire legata de sarbatoarea de Mos Nicolae (poate sa fie amuzanta, trista, ciudata, dar sa fie ceva ce a ramas in sufletul si in mintea voastra din copilarie).

Vor participa toate comentariile lasate pana luni 05.12 la ora 24:00 (anonimii sa lase adresa de mail pentru identificare la sfarsitul comentariului) si marti seara pe 06.12 voi anunta castigatoarea care trebuie sa ma contacteze in 48 de ore cu datele pentru livrarea premiului.


(mini spuma de par pentru volum Nivea, fard ochi Clarins Vanilla Pearl - o nuanta perfecta pentru highlight, trio Simple Pleasures cu hortensie si mure - hand wash, body scrub si hand&body lotion, mini lotiune de corp Tone It Tender de la Givenchy, mini crema Youth Renewing de la Guinot si mini masca Hydra Intense de la Lancome)

63 de comentarii

  1. A fost foarte amuzant, acum cativa ani, cand verisorul meu de 7 ani a primit de la Mos Nicolae un bat! S-a trezit dis-de-dimineata sa verifice pantofii, si cand l-a gasit, a fugit cu el si l-a ascuns. Apoi a pretins ca nu a primit nimic. Avea o fatuca dezamagita..... :)) Mai tarziu a gasit in alti pantofi si dulciuri. S-a mai linistit atunci. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Povestea mea este una trista, dar care mi-a ramas in minte ,chiar daca pe moment nu mi-am dat seama ce facusem, acum imi aduc aminte cu tristete.
    Parintii mei nu au avut o situatie financiara buna niciodata dar intotdeauna au avut grija sa primesc ceea ce aveam nevoie si s-au luptat sa imi ofere cat pot ei de mult. De Mos Nicolae am primit ca intotdeauna fructe si dulciuri de care nu aveam parte decat rar in cursul anului. Pentru mine era o mare bucurie dar in acelasi timp la scoala vedeam ca altii primesc mai mult decat mine. Era in perioada in care nu stiam adevarul despre Mos Craciun si Mos Nicolae, fiind pe clasa intai sau a doua(am impresia ca mai demult copiii credeau pana la o varsta mai mare in Mosi fata de acum). Vazand ca o colega de a mea care invata cel mai rau a primit geaca, ghetute si inca alte lucruri pe langa dulciuri cu fructe ,m-am suparat si am mers acasa intrebandu-i pe parinti eu de ce am primit mai putin pentru ca eu sunt mai cuminte si invat mai bine. Imi dau acum seama cat de suparatoare au fost pentru ei cuvintele mele,cu toate astea mi-au spus ca Mosul s-a gandit sa o impulsioneze sa invete mai mult cu cadouri si ca de obicei Mos Nicolae aduce dulciuri si fructe,nu hainute si alte lucruri care tin de Mos Craciun.
    Imi pare foarte rau ca s-a intamplat, chiar daca nu a fost cu intentie ,i-am suparat foarte tare pe parinti si ma gandesc cat a putut fi de dureros pentru ei ca nu pot sa imi ofere mai mult.
    Aceasta amintire de Mos Nicolae m-a marcat si de aceea am ales sa i impartasesc, sper ca nu e nepotrivit.

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmm...o adevarata provocare! de Mos Nicolae din copilarie imi aduc aminte cu drag! tata si mama mereu ne avertizau sa ne pregatim incaltamintea, sa o stergem etc. astfel, in ajunul sarbatorii impreuna cu mama adunam tot ce gaseam prin casa. de fiecare data luam toate perechile si le stergeam, le dadeam cu crema, pe ale mele, pe ale mamei si pe ale tatalui....sa aiba mos nicolae unde sa puna cadourile :)) intr-un an am avut o surpriza....in fiecare gheata, Mos Nicolae mi-a pus cate o nuia si chiar m-am speriat! incepuse chiar sa-mi fie frica de Mos Nicolae, insa surpriza se afla sub perna mea. mama mi-a spus ca am crescut si ca Mos Nicolae considera ca sunt destul de mare sa imi lase banuti ca iau sa-mi cumpar ce vrea.....din cand in cand, o sa-mi lase dulciuri :))......au fost primii mei bani si voiam sa fac atat de multe cu ei incat nu-mi amintesc ce am facut cu acestia! :))
    aceasta sarcina mi-a readus zambetul pe buze si mi-a adus aminte ca trebuie sa apreciem eforturile parintilor nostri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eram copil si imi doream din suflet o papusa cu scutece,haine....visam la ea..mama mi-a indeplinit visul si mi-a lat o papusica cu scutece(una micuta)..doar ca eu am scortocit prin sifonier si am gasit-o inainte de seara de mos...nu i-am zis nimic atunci..nici nu am fost dezamagita ca ea e mosul...nici macar nu am crezut asta...credeam mult prea mult in magia mosului..mi-am inchipuit ca mosul i-a lasat-o acolo mamei ca sa mi-o dea mie pentru ca el era foarte ocupat in acea seara! Si acum vorbesc cu drag de acea intamplare ..cu drag si cu emotie...

    Oricum nu voi uita niciodata serile acelea magice cand il asteptam pe mos...incercam sa nu adorm sa il surprind pe mos la ghete...dar mereu ma lau somnicul...era singura dimineata cand ma trezeam de la 5 si dadeam fuga la cizme...nu conta daca era un cadou substantial sau unul modest...bucuria era aceeasi....Si acum daca nu gasesc in cizme nimic ma supar ...si ii reprosez sotului ca nu a vorbit cu mosul...dar nu mai e cazul caci de fiecare data gasesc ceva in cizme..

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand eram mai micuta, credeam cu tarie ca Mos Nicolae chiar exista. Ii scriam scrisorele inainte cu o luna sau chiar doua pentru ca imi era frica ca poate jucariile pe care mi le doream nu le va mai gasi prin magazine.
    Si intr-o buna seara, m-am prefacut ca dorm , numai ca sa-l vad cum vine. Siiiiiii surpriza, una chiar neplacuta, am iesit pe hol si i-am vazut pe parintii mei cum mi-au pus jucariile si dulciurile sub brad.
    M-am suparat foarte rau in noaptea aceea, am plans pana nu mai aveam lacrimi si tipam "eu il vreau pe Mos Nicolaeeeee". Mama nu stia ce sa mai faca ca sa ma poata calma si m-a mintit ca mosul s-a imbolnavit si i-a trimis ei jucariile si dulciurile pt a mi le pune sub bradut, dar degeaba, n-am crezut-o :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer ? Sincer?? Nu am nici o amintire mai deosebita legata de aceasta sarbatoare..mi-ar placea ca premiul oferit de tine sa fie amintirea mea perfecta despre mos Nicolae! Sincer! Acum sa nu crezi ca nu am primit cadouri..dar nimik neobisnuit..adica nu ceva special de care sa-mi amintesc...de fapt..pe Mos Craciun l-am considerat intotdeauna special :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eheei!! Eu si acum vreau sa mai cred in Mosii nostri din Decembrie si ii astept cu mare drag!!
    De Mos Nicolae ma leaga multe amintiri datorita parintilor mei care au incercat sa-mi indeplineasca dorintele. Intr-un an mi-am pregatit ghetutele, mi-am decorat camera, am facut tot ce mi-a cerut Mos Nicolae. eram atat de nerabdatoare incat mi-am pus ceasul sa sune la 06.00 dimineata doar sa vad mai repede ce mi-a adus Mos Nicolae in acel an. Imi aduc aminte ca si cum s-ar intampla azi, in fata ochilor mei.....in ghetutele mele am gasit cateva dulciuri si o scrisoare......dar si o varguta(asta insemna ca n-am fost chiar cuminte). Mos Nicolae imi lasase o scrisoare in care spunea ca imi pregatise un cadou care ma va invata sa devin un copil responsabil.....eu eram mai somnoroasa, aveam un pact incheiat cu Mos Ene! .......si , surpriza! in dormitorul parintilor mei Mos Nicolae imi lasasera prima mea pisica!!!!( bine, de atunci am mai crescut vreo 5), o pisica tarcata, cu ochii verzi, machiati.....o veritabila maidaneza! Sa nu crezi ca aia a fost prima si ultima mea varguta, da' de unde?! In alti ani...avea si fundita rosie...:D.

    RăspundețiȘtergere
  8. argumentare@yahoo.com3 decembrie 2011 la 21:27

    Acum cativa ani... imi duceam fetita cea mare la scoala; in ultima intersectie, am deschis radioul sa vedem daca ajungem la timp; un prezentator tocmai cerea copiilor sa sune sa spuna ce le-a adus Mos Nicolae.
    A cerut voie si a intrat prima in direct la acel post de radio local: si cand a inceput sa insire: si bomboana pe bat, si biscuiti si suc si sticsuri si alte bombonele si o napolitana.... Ne-au dat lacrimile, la amandoi, gandindu-ne cat de mult a insemnat ca, totusi, a reusit sa vina Mosul.
    A primit la sediul postului de radio, in acea dupa-amiaza, un rucsac coca-cola, cu trei jucarii de plus, o farfurie zburatoare si-un baticut...
    Abia acela putea fi numit cadou....
    Pentru ca celelalte valorau cat doua paini... si noi eram doi parinti in criza, cu doi copii mici...

    RăspundețiȘtergere
  9. cea mai amuzanta amintire de mos nicolae o tin minte cand eram mica ..si eu cu fratele meu mai mic imi pregateam ghetutele si il asteptam pe mos nicolae ..doar ca ai mei nu au aveau cum sa puna cadourile ca eu cu fratemiu eram lipiti de ghettutze...si ce s-au gandit ai mei...sa il pune pe fratemiu mai mare se ne inchida in dormitor..si ca sa poata pune ei cadourile in ghetute..si fratemiu ne-a luat frumos ..ne-a tinut cu japca...ne-a incuiat in camera..taimiu a sunat la usa..noi panicati vroiam sa il vedem trageam de clanta..iar fratemiu ne tinea sa nu iesim:)) si dupa ce a terminat de pus ne-a dat drumu sa vedem bunatatile...eu repede la geam sa vad cine iese din scara..:)) de fiecare data rad de faza asta cat de curioasa eram..si cata bataie am luat atunci de la fratemiu ala mare sa ne tina:)) dar cred ca a meritat la ce cadouri am primit:))
    poop si sper sa vina anul asta mosul la mine chiar daca nu am fost cuminte:D

    RăspundețiȘtergere
  10. imi aduc aminte ca intr-o seara, in asteptarea lui mos nicolae si in incercarea de a descoperi daca sunt sau nu parintii mei implicati m-am prins de mami cu un ac de siguranta... bineinteles ca atunci cand m-am trezit nu mai eram legata de mami iar mosul venise. acum ma gandesc cat s-o fi chinuit sa scape de ac si sa nu ma trezeasca;))

    RăspundețiȘtergere
  11. Amintirea mea de Mos Nicolae cea mai cea este ca acum 13 ani in noaptea de Mos Nicolae l-am vazut pe bunicul meu cum imi punea in ghetute cadourile: un penar verde cu magnet, o pereche de pantaloni raiati grena si niste dulciuri. Pana atunci, credeam inca in existenta lui Mos Nicolae si a lui Mos Craciun. Am realizat in acel moment ca Mos Nicolae si Mos Craciun erau, de fapt, bunicii mei. Si ca acasa la parintii mei nu gaseam niciodata in ghetute nimic pentru ca parintii mei nu aveau din ce sa imi cumpere cadouri. Remomorandu-mi acum acestea, realizez ca desi nu am avut o copilarie "imbelsugata", am avut cele mai frumoase sarbatori de iarna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-un an, pe la 13 sau 14 ani , in ghete nu am primit nimic de Mos Neculai, era situatia mai grea, bani mai putini, parintii cred ca au si uitat, sormea era mai mare cu preocupari ptr sf. liceului, am fost cam dezamagita dar n-am spus nimic alor mei, probabil ne considerau mari si nu mai era nevoie de cadouri, pentru anul ce a venit am tinut minte si din putinii bani pe care reusesem sa ii strang am pus la toti membrii familiei portocale si ciocolata, inclusiv mie, astfel Mosu nu ne-a uitat, anul asta o sa fie mai greu caci eu nu am job de ceva timp dar o sa fac cumva sa ajunga mosul pe la noi din nou, mai ales ca am o nepotica de aproape 7 ani, ea tb sa stie ca mosul a lasat ceva.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acum 2 ani mi s-a intamplat ceva super amuzant.. Eu sunt destul de mare, si nu ma asteptam sa primesc ceva, asa ca sf nicolae a trecut asa cum a venit.. A doua zi m-am incaltat linistita cu papucii si m-am dus la scoala.. Si cand am ajuns acasa, parintii mei erau f nedumeriti, caci nu le-am zis nimic.. Si apoi au inceput sa rada de mine.. De ce? Pentru ca umblasem cu bani in papuci o zi intreaga! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. imi aduc aminte ca la varsta de 5 ani l-am asteptat pe Mos Nicolae pana la ora 12 ca sa vad cum arata:))
    eram asa de curioasa pentru ca niciodata nu il, vazusem si mereu primisem daruri.Dar am adormit si tot nu l-am vazut.parintii de fiecare data cand imi povestesc se amuza copios pe seama mea.

    RăspundețiȘtergere
  15. O amintire nu tocmai personala, pentru ca nu am cum sa-mi amintesc ceva de la varsta de - (minus) 1 zi :))
    Acum aproape 34 de ani in preajma zilei de Mos Nicolae, Mami si Tati erau foarte nervosi dar si emotionati pentru ca urma sa vin eu pe lume. Cizmele erau pregatite la usa nu pentru a astepta cadourile ci pentru a fi la indemana cand dau eu alarma. Eh n-a fost in ziua aia, ci abia in noaptea de 7 decembrie. Mami isi aminteste cu nostalgie de acel Mos Nicolae din '77.

    RăspundețiȘtergere
  16. Din pacate, in copilaria mea, Mos Nicolae nu exista. Cand a inceput sa se sarbatoreasca, eram deja prea mare si, drept urmare, n-am primit niciodata cadou cu aceasta ocazie. Am facut mici cadouri copiilor prietenilor mei dupa modelul "uite ce-a lasat la mine mosul pentru voi". Cam la atat se rezuma experienta mea cu mos Nicolae

    RăspundețiȘtergere
  17. Cam 7-8 ani aveam cand s-a intamplat, de Mos Niculae: cum m-am trezit am dat fuguta la geam, unde imi pusesem ghetutele - date si cu crema de ghete de cu seara, sa fie curate si frumoase! si ce am vazuuut? ceee? o nuielusaaaa!! O ditamai nuielusa iesind dintr-o ghetuta. Am plans , dar vai cat am plans in ziua aia, desi mai tarziu a aparut si o ciocolata prin ghetute, si totusi am ramas cu amintirea cea mai vie (si urata) a acelei zile.
    In apararea mea :), trebuie sa spun ca in copilarie am fost cuminte, o fetita care citea mult, se juca cu papusile singurica, nu iesea cu copiii, nu vorbeam neintrebata, eram monument de cumintenie si respect pentru adulti. N-am idee de ce ai mei s-au gandit sa-mi puna nuielusa aceea in ghete, dar proasta inspiratie au avut, mai ca m-au traumatizat..
    :)

    RăspundețiȘtergere
  18. buna...tot ce imi vine in minte acum este seara de sf neculai de anu trecut cand mi-am spalat toate dar toate perechile de cizme,pantofi,ghetute,papuci si botosei de casa si le-am intins de la usa de la intrarea in casa pana la usa dormitorului meu.si iubi meu le-a facut 2 poze,una in care se vedeau toate incaltarile iar in urmatoarea poza iarasi toate incaltarile si peste ele multe cadouri...si mi le-a aratat pe rand.m-am amuzat enorm si m-am bucurat ca un copil mic....cam asta e patania mea..pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru mine Mos Nicolae a fost muuult mai magic decat Mos Craciun. El venea intotdeauna exact cand imi faceam eu baie, lasa cadourile frumos impachetate in toate cizmulitele si nu ma dezamagea nicioata :X

    RăspundețiȘtergere
  20. In urma cu vreo 6-7 ani,pe vremea cand bunicul meu inca era printre noi, in dimineata zilei de Mos Nicolae am gasit in cizme doar un bat:)). Eram atat de dezamagita,nu intelegeam nimic...ulterior am realizat ca era o gluma a bunicului,care in cele din urma a scos din debara o gramada de cadouri,toate pentru mine:). Asa era el,glumet din fire si ii placea sa ma pacaleasca. Atunci nu prea gustam glumele lui...acum as da orice sa mai gasesc un bat in cizme! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Mos Nicolae a ramas in mintea si in sufletul meu an de an la fel, nu am o amintire deosebita sau ciudata, si poate acesta este si farmecul, faptul ca in fiecare an, de Mos Nicolae, imi fac ghetutele sau cizmulitele cu crema si le asez pe covor, langa incaltarile familiei mele, apoi, pe furis, punem toti, pe rand, cate ceva in ghetute. Mos Nicolae aduce intotdeauna dulciuri in familia mea, deci mereu primesc si ofer ciocolata, bomboane, napolitane, prajituri si portocale. (Cand eram mica, Mosul imi aducea primele portocale din an.)
    Cel mai frumos lucru este ca nici nu apucam bine sa punem cadourile in ghetute, ca pisica si catelul meu sunt primii sa miroase si sa vada ei ce e acolo.
    Intotdeauna sunt fericita sa ii vad pe toti cei dragi la un loc, cautand in ghetute, cu animalutele langa ei, acest lucru ma bucura mai mult decat cadourile primite.

    RăspundețiȘtergere
  22. Amintirea mea cea mai frumoasa legata de Mos Nicolae este dintr-un an, cred ca aveam vreo 5 anisori nu cred ca mai mult, in care Mosul a venit „extra”.
    Adica: Eu obisnuiam sa imi ghetutele la geamul din buacatarie, curatate si frumos aranjate, si asteptam sa imi aduca mosul dulciuri si fructe (primeam si cadouri materiale de la parinti pentru ca ma numesc si Nicoleta, dar nu de la Mosul). Entuiziasmata le curatam, le asezam frumos pe pervaz si asteptam sa vina. In anul acela nu ninsese inca, iar dimineata, cand m-am trezit Mosul a venit:p a venit cu zapada in strada, cu dulciuri in ghetute si cu o rochita albastra agatata de calorifer. Am purtat rochita aceea la serbarile si evenimentele urmatoare cu mare mandrie.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu stiu ce varsta aveam insa imi doream sa-l vad pe Mosul pentruca stiam ca nu exista.Eram convinsa de asta,insa cand a intrat pe usa un batranel aplecat de spinare cu ceva intr-un sac ,am tras niste urlaturi si niste spaime de o sa le tin minte toata viata.Dar nici Mosul nu s-a lasat mai prejos, pentruca era sa nu mai gaseasca usa, pe care a intrat, asa de repede s-a grabit sa spele putina .Bineinteles ca voi tine minte asta toata viata!! Magia Mosului nu trebuie sa dispara niciodata!
    e-mail faur_mariana65@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Mereu ne zicea mama ca Mosu` aduce cadouri copiilor cuminti si care invata bine. Si seara ii lasam "scrisori" si carnetu de note in ghetute . Si intr-un an, aveam o nota mai proasta in carnet, si ca sa "nu ma risc" sa nu mai primesc cadouri, am modificat nota in carnet:)) . Si a doua zi pe langa cadouri am gasit si o nuielusa din cauza asta :)) . A fost singurul an in care am "trisat" :)) .

    Mereu il asteptam cu nerabdare . Tin minte ca adormeam foarte greu din cauza emotiilor si ma trezeam devreme sa ma duc sa vad ce mi-a adus. Ma trezeam foarte devreme si ma duceam sa verific ghetutele, stateam 5 minute, ma bucuram de cadouri..apoi il trezeam si pe fratele meu sa vina si el sa vada. Si apoi ne duceam in dormitorul alor mei si le aratam ce ne-a adus Mosu`.

    Toate astea pana in clasa a 3a, cand am aflat "crudul adevar", nu mai stiu pe unde auzisem :-< :)).

    RăspundețiȘtergere
  25. Cred ca eram prin clasa intai sau a doua stiu ca aveam ore de dimineata si trebuia sa ma trezesc sa plec la scoala.Trebuia sa vina Mos Nicolae in dimineata aceea si bucuroasa m am imbracat repede, m -am aranjat pentru scoala si grabita am iesit in hol sa vadce mi-a adus Mosu'.Eu pusesem ghetutele la usa si mare mi a fost surpriza cand am vazut ca ghetutele sunt goale.Nici cadouri, nici dulciuri , nici o nuielusa.Mi se inundasera ochii de lacrimi , ma gandeam chiar atat de obraznica am fost , incat mosul nu s a sinchisit sa mi aduca nici macar o nuiea?Suparata foc m am dus in sufragerie sa mi i au geanta pentru scoala si hainutele si cand am aprins lumina, intr un colt langa canapea erau totoseii mei de casa plini de cadoase si dulciuri:)Ma simteam atat de bine, imi revenise zambetul pe buza:)Nu uitase Mos Nicolae de mine

    RăspundețiȘtergere
  26. Cand eram prin clasa a treia imi doream foarte mult sa elucidez misterul lui Mos Nicolae. In fiecare an venea cand eu si parintii mei plecam la unchiul meu in vizita. Eram foarte indignata de faptul ca nu are pe unde sa intre asa ca inainte de obisnuita vizita am inceput sa inspectez toate geamurile, usa, sa numar cheile :)) Parintii ma priveau foarte amuzati. Misterul l-am elucidat cativa ani mai tarziu, dar asta e alta poveste :D

    E-mail: stop_the_time95@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Parintii mei ma pacaleau cand eram mica spunandu-mi ca mos nicolae este un om foarte urat, si ca nu trebuie sa il astept, sa il vad. Si de aceea, mereu imi era un pic frica cand venea, dar imi trecea cand vedeam cadourile de la el! :D

    simon.elena67@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu am multe amintiri legate de "Mos Nicolae" insa tin minte ca intr-un an mama era bolnava si nu a reusit sa imi cumpere ceva(stiam deja ca mosul nu exista si preconizam ca nu voi primi ceva in anul respectiv) si totusi am primit o carte foarte frumoasa cu animale si nu imi explicam cum a ajuns acolo. Am aflat ulterior ca fratele meu fusese"mosul".. A fost tare frumos:D

    RăspundețiȘtergere
  29. O intamplare amuzanta a fost cand m-am "transformat" eu in Mos Nicolae pentru fratele meu mai mic.Am luat vreo trei nuiele de salcie si i le-am pus in ghete .Cand s-a trezit dimineata si le-a vazut a inceput sa planga:)si a zis ca nu o sa mai fie obraznic "niciodata":)

    RăspundețiȘtergere
  30. Cand eram mititica mi-am pus doua perechi de cizme la usa ca sa primessc cat mai multe cadouri. Si intr-adevar, Mos Niculae le-a umplut pe ambele, cu dulciuri. De frica sa nu ma prinda mama (nu vroiam sa ceara si ea din dulciuri), m-am incaltat si am fugit repede la etajul 8 sa le mananc. Apoi m-am prins ca eram incaltata cu cizmele de la perechea diferita. M-am intors acasa cu ''coada intre picioare'' :)


    off topic: Pentru ca imi place f mult blogul tau, ti-am transmis un blog award: the versatile blogger.

    RăspundețiȘtergere
  31. O amintire amuzanta: in fiecare an de Mos Nicoalae parintii obisnuiau sa-mi puna cadoul in ghetute, anul trecut m-am trezit bucuroasa si fuga la ghetute si surpriza am gasit in fiecare gheata cate o bomboana de pom, foarte suparata si dezamagita m-am dus la parintii mei si cand surpriza, in bucataie ma astepta cadoul cel mare, doar ma pusesera la incercare!!

    RăspundețiȘtergere
  32. De Mos Nicolae imi aduc aminte ca imi verificam cizmulitele de 100 de ori in noaptea respectiva, nu dormeam absolut deloc si tot voiam sa il prind cu sacul de cadouri...
    Tin minte ca intr-un an am adormit pe perna, langa dulapul de pantofi, doar-doar il vad. Nu l-am vazut, dar a doua zi am gasit ceva in cizmulite :)!
    Anul asta ma apuc eu de umplut cizmulite ;)!

    RăspundețiȘtergere
  33. buna,


    imi amintesc de un mos niculae cind nu am primit nimic...nu pentru ca nu am fost cuminte ci pentru ca nu erau bani...atunci am fost foarte trista, desi eram deja destul de mare ca sa inteleg situatia...
    ami_jr_02@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  34. Mos Nicolae nu a lipsit niciodata din ghetele mele . Chiar daca obisnuia sa mai aduca si cate o varguta, frumos impachetata si cu o fundita niciodata nu m-a uitat, pentru ca nu conteaza doar partea materiala a noptii de 5-6dec am avut multe realizari si dorinte care mi s-au indeplinit, asta fiind cel frumos lucru. Va doresc sa aveti ghetutele pline de bunatati ! :*

    RăspundețiȘtergere
  35. De cand eram copila, si pana in ziua de azi, asteptarea lui Mos Nicolae era (si e!) un intreg ritual. Ii scriam din timp o scrisoare in care insiram toate bunatatile dorite (in acea vreme ciocolata Bounty, Snickers, Mars, Kiss, si cornul cu ciocolata erau la loc de onoare, ravnite deoarece erau greu de obtinut; fiind o adevarata sarbatoare cand le primeam), spalam si dadeam cu box (crema de pantofi :P ) cizmele tuturor (a mamei, tatei, sorei mele si cele proprii), le insiram frumos in fata geamului, si dupa aceea mergeam la culcare (va dati seama ca de emotii nu prea puteam sa dorm)- iar cand ma trezeam, cadourile deja ma asteptau in cizmulite! Iar partea frumoasa era ca Mosul intotdeauna mi-a adus ceva, o atentie mica (dar cu mare insemnatate pentru mine)in plus fata de ce cerusem... facandu-ma sa cred ca El exista cu adevarat! :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Cea mai fericita experienta "Mos Nicolae" din viata mea a fost atunci cand aveam vreo 11-12 ani si am aflat ca nu exista!Suna ciudat, dar chiar a fost cea mai fericita!De ce?Pentru ca in sfarsit am primit si eu ce am vrut!!! Mama m-a dus intr-un supermarket si mi-am cumparat singura singurica toate dulcirile care imi placeau, ba chiar si o trusa geometrica dupa care eram innebunita!:D

    RăspundețiȘtergere
  37. clar o provocare...cel mai special Mos Nicolae pentru mine a fost cand aveam vreo 12 anisori..imi pregatisem ghetutele..ii pusesem mosului carnetul de note langa ghetute...si pe langa asta o mica scrisorica in care ii spuneam ce imi doresc eu cel mai mult..am plecat in dormitor la mine si pana sa ma mai duc sa verific eu ghetutele...am adormit..m am trezit undeva pe la 12 noaptea ca plangea ceva sau cineva,m am dat jos din pat si ce sa vezi???pe langa dulciurile din ghetute primisem si ceea ce mi am dorit din toata inima..un catel pufos,alb si cu pete maronii..o frumusete de catel..primul meu catelus..de fapt era o catelusa asa ca am numit-o Pufi..din pacate acum nu o mai am..nici nu stiu daca mai traieste..a trebuit sa o dau pentru ca musca foarte rau...oricum Mosul imi adusese ceea ce am vrut..cum a stiut...deh...doar ma crestea..si ij plus mai avea si scrisorica:))

    RăspundețiȘtergere
  38. Pe la vreo 7-8 ani m-am hotarat sa verific existenta lui Mos Nicolae (eram aproape sigura ca nu exista :P), asa ca in noapte respectiva am stat treaza. Apartamentul nu e decomandat, iar ca sa ajunga in hol, parintii trebuiau sa treaca prin sufragerie (unde dormeam eu). Eram tare ingrijorata cand am vazut ca nu au trecut, insa spre surpriza mea a doua zi dimineata era un cadou pus acolo (evident de cu seara, dar asta nu am luat in calcul :)) ). A fost foarte frumos sentimentul si am prelungit iluzia existentei lui mosu' inca cativa ani :).
    Email: cc_domino at yahoo dot com

    RăspundețiȘtergere
  39. cand eram mica il asteptam mereu pe mos cu sufletul la gura, ba chiar stateam de panda ca sa-l vad cum vine si lasa cadourile in ghetute, intr-un an am fost atat de ambitioasa ca sa-l vad pe mos incat am adormit langa ghetute pe hol, unde m-a gasit mama cand s-a dus sa puna darurile :))

    RăspundețiȘtergere
  40. Amintirea care mi-a ramas mie in minte in legatura cu aceasta sarbatoare este de acum multi ani cand viata mea era simpla si lipsita de probleme...era ziua Sf Nicolae cand eu si fratele meu am primit de la parintii nostrii o cutie mare de oua Kinder.Ne-au dat direct cutia pentru ca in ea erau 60 de oua,nu ar fi incaput in ghetute!Eu eram destul de mare,dar pe fratele meu l-am aburit ca a venit mosul si a lasat cutia..Iti imaginezi ca pentru o saptamana nu ne-a scos nimeni din casa,am stat sa desfacem la oua de ciocolata(care ne interesa mai putin,la un moment dat era plin frigiderul de ele desfacute pt ca nu ne mai trebuia)doar sa vedem ce surprize erau inauntru.Si cum le-am impartit frateste,apoi am inceput sa facem schimburi in functie de ce figurine erau-tin minte ca erau cu strumfi si diferite animalute si unele ce trebuiau asamblate.Asa ca am avut mult timp o mare colectie de strumfi si strumfite haioase,acum au mai ramas cateva pe care le mai pastrez inca.Dar a fost foarte frumos,ne-am bucurat cu adevarat cu acea bucurie sincera a unui copil pe care azi nu-l mai gasesc in mine din pacate..

    RăspundețiȘtergere
  41. Cel mai frumos cadou primit de Mos Nicolae, care este dealtfel si cea mai frumoasa amintire legata de aceasta data, a fost un ghemotoc de blana alb ( un bichon maltez); neacsu.ancaiuliana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  42. POVESTEA MEA
    In seara de dinaintea frumosului mos niculas m-am pregatit foarte tare ca sal impresionez pe mosulica sa-mi dea cadoul mult visat.Am inceput cu pregatirea cizmulitelor ,le-am lustruit frumos si apoi am pus un biletel cu cadoul dorit in ele.a doua zi mam trezit foarte nerabdatoare sa vad ce am primit de la subsemnatu si ghiciti minunea? am realizat cu stupoare ca cizmulitele disparusera si in locul lor un bilet pe care scria "va multumesc mult dar anul viitor sa puneti cu un numar mai mare"

    RăspundețiȘtergere
  43. Pentru mine Mos Nicolae a fost o dezamagire constanta de-a lungul anilor deoarece nu primeam nimic. Ai mei se chinuiau oricum destul de mult ( din motive finaciare ) sa imi cumpere ceva de Mos Craciun dar pentru mine ca si copil era foarte dezamagitor sa scriu scrisorica pentru Mos, sa-mi pregatesc ghetutele si sa le gasesc goale dimineata nici nu vreau sa ma gandesc ce era in sufletul alor mei cand ma vedeau fug dimineata inspre ghetute sistiau ca nu e nimic in ele. asa a fost mai multi ani dar imi aduc aminte ca intr-un an sefa mamei a auzit ca eu nu primesc nimic de Mos Nicolae si mi-a cumparat ea un cadou si la dat mamei ca sa primesc si eu ceva :) Imi aduc aminte intotdeauna cum am mers spre ghetute putin speriata ca nu voi gasi nimic si m-am uitat in ghetute care erau goale si nu am observat ditamai punga care era langa ele. Si m-am ridicat ca deobicei si am spus " Iara n-am primt nimic si a uitat Mosu' de mine" si atunci mama mi-a dat punga fara sa zica nimic dar avea asa o bucurie in ochi, privirea aia mi-o amintesc si acum de parca ar fi fost ieri. Si cadoul ala a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primt vreodata pentru ca nu ma asteptam sa-l primesc si m-am bucurat atat de tare asa cum se bucura fiecare copil cand primeste ceva :)
    Mi-as dori sa mai pot sa ma bucur asa si acuma dar timpul trece si nu-l putem da inapoi si totusi incerc ca acum de sarbatori sa nu uit pe nimeni ca sa aiba si altii bucuria de a primi.
    Mail: d_alexandra95@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  44. Pai cea mai ''urata'' amintire a mea legata de Mos Nicolae este bineinteles momentul in care am aflat ca nu exista... cand am prins'o pe mami punand cadourile in ghetute....
    g3orgyana.shine@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  45. O amintire draguta este de acum multi, multi ani, cand efectiv mi-a fost lene sa imi curat ghetutele, di doar le-am sters usor de praf. Si drept pedeapsa, Mosul nu a mai trecut pe la mine in acea dimineata. Mama mi-a spus ca e din cauza ca nu am vrut sa il primesc cu drag pe Mos, motiv pentru care mi-am luat fuguta cizmele si le-am lustruit bine, iar pana la pranz Mosul nu a intarziat sa apara!

    RăspundețiȘtergere
  46. imi aduc aminte cand eram mai maricica si ai mei au incurcat data si mi-au pus in ghete cadoul mai devreme:))

    RăspundețiȘtergere
  47. Cand eram micuta,dar stiam deja ca Mosul nu exista,vroiam cu tot dinadinsul sa primesc cadoul inainte de 6 dec.,si astfel,intr-o zi,cand au plecat parintii mei de acasa,am cautat prin tot apartamentul cadoul promis,insa fara rezultat.Cand a venit maica-mea,si-a dat seama,a coborat un minut,si s-a intors cu un cadoul,spunandu-mi ca i-l daduse unei vecine sa-l tina,stiind ca o sa fac asta. Concuzie: I s-a facut mila de mine,si mi l-a dat inainte :D
    E-mail:iuli_si_gabi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna Camelia!
    Imi aduc aminte cu drag de perioada copilariei cand bunicii care m-au crescut imi spuneau sa imi lustuiesc bine ghetutele si sa le pun la geam pentru ca Mos Nicolae sa imi puna cadouri in ele. Intr-un an, mare mi-a fost mirarea cand intr-una dintre ghetute am gasit o nuielusa foarte frumos sculptata cu fundita rosie. Ma tot intrebam de ce am primit nuielusa cand eu am fost cuminte (sau cel putin asa credeam eu). Vazandu-ma cum ma necajeam, bunica mi-a atras atentia ca nu cautasem bine. Si intr-adevar, pe masa, se gaseau multe bunatati si o biblioara cu imagini. Si acum pastrez cu drag acea biblie, este o amintire foarte draga mie, de la bunicuta mea care acum nu mai e alaturi de mine sa-mi faca surprize.

    RăspundețiȘtergere
  49. Uitam multe in viata, insa nu si povestile copilariei...din cele frumoase recunosc ca am mai uitat insa n-o sa pot uita niciodata seara in care am aflat ca Mos Nicolae nu exista.A fost mare jale :(( am plans o noapte intreaga, insa nu am renuntat la obicei si in fiecare an imi pregatesc frumos cizmulitele in care las un biletel :
    Dragă Moşule,
    Am auzit că pui cadouri în
    papucii copiilor cuminţi,
    No, să te văd!
    Cu drag,
    Brindusa => b_unikt@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  50. Un Mos Nicolae pe care nu l-am uitat nici pana in ziua de azi... eram destul de micuta... 5-6 ani si ma grabesc la usa la papuci sa vad ce cadouri am primit... am ramas masca! Nu imi venea sa cred!!! O nuia! Pe langa nuia am primit si dulciuri si jucarii si nu prea imi amintesc exact ce... dar stupoarea a fost nuiaua... nu am fost un copil problema, nu mai mult decat impune varsta, dar eu credeam ca am fost cuminte si nu puteam sa inteleg de ce am primit o nuia... am plans ore in sir... nu mai contau cadourile, de aia nici nu tin minte ce erau, dar nu concepeam faptul ca am primit o nuia, mai ales ca am fost cuminte... Acel Mos il tin minte si azi... am 30 ani... si le-am povestit alor mei de curand si au fost uimiti ca mai tin minte... Asa o dezamagire simteam in momentul acela...
    madalina_draistaru@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  51. Azi i-am dat fetitei mele cadoul. Datorita faptului ca are 10 luni nu stie diferenta dintre zile si cand trebuie sa vina Mosul. Jucaria i0-am cumparat-o asa ca nu am mai avut rabdare pana pe 6... am impachetat cadoul cu hartie rosie pentru ca am vrut sa-i vad reactia la rupt ambalajul... un moment nepretuit! O fata luminoasa si cu un zambet imens si cu o satisfactie... de nedescris! De milioane.... sau cum zic altii priceless! Un Mos Nicolae mai frumos nu am avut... am primit tot felul de cadouri si tot felul de dulciuri, dar anul acesta am daruit! Am daruit bucurie si fericire si de fapt si eu am primit anul acesta cadoul... un zambet fenomenal!
    mail olyverd@yahoo.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  52. Seara de Mos Nicolae a fost totdeauna o seara plina de emotii, mai ales ca copil. Asteptam cu nerabdare in fiecare an. Seara cu parintii ne-am dus in camera, ne jucam, ne uitam la televizor dar din cand in cand de curiozitate trageam cu ochiul la usa sa vad daca a venit Mosul. In fiecare an parintii ma-au pacalit si au pus cadourile in cizmulita fara sa-mi dau seama. Sunt amintiri foarte placute, pacat ca acum ca adulti nu mai avem parte de asemenea surprize.

    RăspundețiȘtergere
  53. eu nu am avut o amintire placuta in copilarie legata de aceasta sarbatoare avand in vedere ca am avut o situatie mai deosebita...:(

    RăspundețiȘtergere
  54. Inca din copilarie,notiunea timpului este foarte neclara pentru mine. Vesnic ma consider intr-o alta zi, sau o alta ora decat cea in care ma aflu de fapt. Asa ca,pe la varsta de 7-8 ani...am uitat ca trebuie sa fie Mosul :)) m-am trezit dimineata ca intr-o zi normala,mi-am luat micul dejun, studiind-o atent pe mama care dintr-o data devenise prea ocupata ca sa ma ajute cu pregatirea pt scoala...M-am resemnat si am plecat suparata, ca sa constat cu uimire ca...NU MAI AVEAM PANTOFI! Am cautat disperata peste tot, am alergat dintr-o camera intr-alta,deja lacrimile isi faceau aparitia...cand am vazut cu coltul ochiului ceva in camera parintilor...Toti pantofii mei,fiecare cu cate un cadou in el, iar mama in spatele meu, razand in hohote!

    RăspundețiȘtergere
  55. Desi sunt "mare" de ani buni, la mine inca vine Mos Nicolae, n-a lipsit niciodata, nici acasa la parinti, nici acum cand sunt casatorita. Surpriza din dimineata de Mos Nicolae a venit mereu, chiar daca uneori mosul a fost mai saracut venind doar cu o ciocolata, alteori aducea o punga mare plina de dulciuri si fructe. Iar eu le primeam cu bucurie mereu, pentru ca sunt o mare amatoare de dulciuri.

    RăspundețiȘtergere
  56. Stiu ca vroiam in fiecare an sa-l vad pe Mos Nicolae si ma chinuiam de fiecare data sa nu adorm. Stateam la panda pe coltarul din bucatarie cu gandul ca de acea data nu-mi va mai scapa. Dar oboseala si somnul erau mai puternice si ma trezeam a doua zi foarte dezamagita pentru ca il ratasem, din nou...

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu am multe amintiri de cand eram mica, stiu ca primeam dulciuri si seara cand ma puneam in pat imi aduceam aminte ca nu am ghetele facute.

    Ceva aparte a fost cand am uitat total de Mos Nicolae si m-am trezit cu o ciocolata in ghetele mele murdare. Le-am luat, le-am curatat, am coborat sa cumpar si eu ceva dulce si alaturi de un biletel in care am scris: Multumesc mosule ! le-am asezat in papucii de casa :D

    RăspundețiȘtergere
  58. Eu nu tin minte multe lucruri din copilarie despre Mos Niculae, insa stiu ca mereu mergeam la matusa mea in ziua respectiva si avea intotdeauna un cadou pentru mine. Asta a insemnat Mos Niculae in copilaria mea.
    andaandali@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  59. Nu am vreo amintire anume pe care s-o tin minte in legatura cu Mos Nicolae. Acuma imi dau seama ca toate zilele acestea erau unele frumoase, mereu primeam dulciuri, chiar daca ai mei n-au avut o situatie financiara stralucita, dar se straduiau sa ne cumpere, si mie si surorilor, cateva dulciuri pe care ni le puneau in ghete. Eram mereu nemultumita ca nu primeam haine si jocuri multe ca ceilalti, dar acuma imi dau seama cat de mult greseam, unii copii nu primeau chiar nimic.

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna Camelia...nu am mai trecut demult pe la tine (cu commenturi...in rest in fiecare zi) Pentru mine ziua de Mos Nicolae avea mereu dubla semnificatie,imi puneam ghetutele in geam si ii scriam lui Mos Craciun :)) sa fiu sigura ca are timp sa imi aduca tot ce am cerut.Intr-un an, pe cand cautam o hartie frumoasa la tata pe birou sa ii scriu mult dorita scrisoare am dat, din greseala, peste scrisoarea din anul precedent:)) evident ca ai mei nu au mai stiut cum sa se scoata si in final varianta "oficiala" a fost ca" Mosul le-a lasat-o lor dupa ce mi-a adus cadourile" :)
    julya_san@yahoo.com

    P.S : Sa ai niste sarbatori cat mai linistite si pline de bucurie interioara alaturi de toti cei dragi. Clipele acestea sunt cele mai pretuite mai tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  61. Nu mai stiu cati ani aveam, insa stiam deja ca mos nicolae sunt parintii si stiam ca nu isi permit sa ne cumpere nici macar o ciocolata, era foarte greu pe atunci, mai ales ca eram 4 frati...si eram toti trisi ca nu avea sa vina mosul la noi, si apoi ca printr-o minune a venit in vizita la noi nasa de botez a surorii mele si ne-a adus la fiecare cate o punga plina cu dulciuri, am fost toti atat de fericiti. Am pus pungile in papuci asezati frumos pe hol, iar cand mama a venit de la servici si le-a vazut a fost fericita impreuna cu noi :) atat imi aduc aminte legat de mos niculaie, iar acum tocmai i-am pus iubitului o ciocolata in forma de omulet de zapada in pantofi :) Mihaela C.

    RăspundețiȘtergere
  62. Am si eu o poezie de cand eram mica:

    Are mama o fetita
    Cat un tanc rusesc
    Face caca la olita
    Cat un porc mistret.

    Imi aduc vag aminte de copilarie, dar tin minte ca petreceam serile alaturi de sora mea si ii cantam colinde. Era cu cinci ani mai mica decat mine si o puneam tot timpul sa poceasca cuvintele. Ce imi amintesc e ca in loc de versurile "Mosul niciodata n-a lipsit" eu ii cantam "Niciodata n-a venit" ca s-o amarasc :))

    Cu produsele de mai sus voi fi frumoasa si voioasa!

    Doamna Nicolae :))

    altceva@easy.com

    RăspundețiȘtergere
  63. Cand traia tataie am avut cea mai frumoasa perioda din viata mea!nu avea multi bani sa mi cumpere cadouri scumpe,dar intotdeauna imi cumpara dulciuri,bomboane,de toate.si eu imi aduc cu drag aminte de sarbatoarea asta,tocmai datorita lui.intr un am primit o bicicleta pt ca mereu ma plangeam ca toti au numai eu nu:))
    karla_dolcemaria07@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere