Metoda Wayne Goss pentru piele uscata - functioneaza?

12.12.11

Cand am vazut videoclipul lui Wayne Goss pe youtube (il gasiti mai jos daca nu stiti despre ce e vorba), mi-am dat seama ca am in casa tot ce-mi trebuie ca sa il incerc si cum pata uscata de pe nas (de care v-am mai zis) isi facea de cap zilele alea si eu deja ajunsesem la exasperare, mi-am zis ca n-am nimic de pierdut si tinand cont de vremea asta rece si nevoile crescute de hidratare ale tenului, am inceput in aceeasi seara sa aplic metoda lui.


Am amestecat apa cu glicerina lichida (eu am luat-o de pe ebay acum ceva vreme), am pus un plic de bicarbonat de sodiu intr-un borcanel de sticla si l-am dus in baie langa cleanserul de la Clinique pe care vroiam sa-l incerc, amestecul de ulei il aveam deja (limba mielului si trandafir salbatic), iar vaselina o am mereu la indemana.

Ce fac practic? La dus/ baie amestec bicarbonatul de sodiu cu cleanserul si imi exfoliez usor tenul (atentie ca textura va fi una lichida si s-ar putea sa-l "pierdeti" inainte de a ajunge pe fata), dupa ce ies din baie imi pulverizez pe fata amestecul de apa cu glicerina sau Fix+ de la MAC (la fel de bine merge si apa termala), masez bine amestecul de ulei pe ten si dupa intind un strat cat mai subtire de vaselina pentru a "sigila" tot.

Efectul? Dimineata tenul meu este hidratat, catifelat cum n-a fost niciodata si am primit ceva remarci ca pare mai luminos. Pata mea uscata nu s-a vindecat in intregime, insa aspectul ei s-a imbunatatit vizibil si cred ca in circa 2 saptamani problema o sa dispara de tot.

In prima saptamana am facut asta in fiecare seara, dupa aia la 2-3 zile, iar acum chiar si mai rar (cand imi amintesc sau am mai mult timp pentru mine) iar tenul imi este in continuare hidratat si arata mult mai bine.

Il recomand? Da, pentru vremea asta este mai mult decat potrivit, iar daca va confruntati cu piele uscata (chiar si pe portiuni mici - cum era cazul meu cu pata de pe lateralul nasului), s-ar putea sa functioneze si pentru voi. Si banuiesc ca pentru un ten uscat va face intr-adevar o diferenta uriasa.

Daca vreauna dintre voi a incercat metoda asta, as vrea sa stiu cum vi s-a parut si daca pentru voi a dat sau nu rezultate.

6 comentarii

  1. suna f f bine. o sa incerc si eu :)

    pana acum faceam toate astea, mai putin partea cu vaselina, dar acum ca am citit si mi-am adus aminte niste chestii, chiar are sens, ce zic tipul!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine a functionat clasica crema cu galbenele. M-am uitat la ingrediente si tot pe baza de vaselina e.

    RăspundețiȘtergere
  3. Krista, la mine nu a functionat, am incercat-o. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu faceam oarecum asta, doar ca folosesc bicarbonatul de 2-3 ori pe sapt, alternand cu Paula's Choice BHA 1% Gel, aplicand in fiecare seara un mix de ulei de jojoba, germeni de grau, primula si canepa. Multe pete mi s-au dus deja (iau si vitamina C de vreo 3 luni si asta pare sa accelereze vindecarea), dar am rabdare pentru ca vreau sa-mi treaca. pupici si sa stii ca iti citesc blogul zilnic. Milena

    RăspundețiȘtergere
  5. ai idee daca se gaseste si la noi pe piata glicerina lichida?

    RăspundețiȘtergere
  6. ABeautyTale, scrisese cineva in grup pe FB unde se gaseste, dar nu-mi amintesc exact.

    RăspundețiȘtergere