2012 pazea! Vin!

31.12.11

Nu puteam sa inchei anul fara un ramble lung, nu? Parca nu era in spiritul blogului. Nu, n-am sa fac vreun bilant al lui 2011 pentru ca n-am facut nimic anul asta, m-am afundat si mai rau in probleme si daca ma gandesc la toate lucrurile nefacute ... nu, chiar nu e cazul. Si nu, n-am sa fac nici planuri pentru 2012. Dar stiu sigur ca va fi mai bine. De unde stiu? Simt, cu toata fiinta mea, cu toata puterea ... si simt pentru ca ma simt eu foarte puternica si atunci cand exista incredere, orice devine realizabil.

Am invatat multe in 2011 si cand spun multe nu ma refer ca am invatat ce poti invata la scoala sau din carti, ci ma refer ca am invatat sa iau lucrurile asa cum vin si sa nu mai caut explicatii pentru fiecare lucru care mi se intampla sau care pe care il intalnesc in calea mea. Am invatat ca totul are un scop si chiar si cele mai negre lucruri care ni se intampla nu sunt decat niste lectii pentru a ne ajuta sa ne dezvoltam. Si nu in ultimul rand am invatat sa nu astept nimic de la nimeni (nu ca o faceam prea des inainte) si sa fac lucrurile asa cum simt chiar daca de multe ori varianta aleasa de mine parea cea gresita. M-am incapatanat sa rezist atunci cand toti in jurul meu imi strigau sa renunt si n-am gresit. Intotdeauna exista o solutie, trebuie doar sa ai ochii larg deschisi si sa o vezi.

Imi doresc multe pentru anul ce vine si multe sunt lucruri materiale (un laptop nou si rosu daca se poate, o camera foto, un medalion nou pentru Bella, o vacanta pentru mama, un parfum nou de la Givenchy, niste sedinte de masaj si multe altele fara de care pot trai, dar pe care le doresc si mi-ar face viata mai frumoasa), insa cel mai mult imi doresc sa-mi pastrez credinta in mai bine pe care o am in momentul asta. Imi doresc sa nu mai am momente de slabiciune in care sa fiu la un pas de a renunta la lupta pentru ca sunt o luptatoare si toata viata am luptat pentru ceva, insa in ultimii ani mi-am pierdut concentrarea si de multe ori am crezut ca mi-am pierdut si vointa si asta nu m-a facut sa ma simt foarte bine in pielea mea.

Acum cateva seri am avut o discutie cu o prietena care se afla intr-o situatie delicata si careia a trebuit sa ii ridic moralul cum am facut-o de multe alte ori (si o s-o mai fac probabil si in viitor pentru ca sunt oameni care au nevoie sa fie ajutati si oameni care sunt facuti sa ajute) si la finalul discutiei noastre mi-a spus ca mi-am ales gresit meseria si ca ar fi trebuit sa fac altceva pentru ca sunt o "mangaietoare de suflete". Si i-am spus ca greseste pentru ca pentru a ajuta oamenii trebuie sa fi deschis pentru toti si eu nu sunt asa. Eu am simpatii si antipatii, iar atunci cand un om imi place, il ajut si daca nu merita, insa daca un om nu-mi place, nu-l ajut indiferent de consecinte. Si asta este unul din lucrurile la care trebuie sa lucrez, sa nu mai fiu asa categorica, la mine totul e alb sau negru, nu exista si n-a existat vreodata cale de mijloc (in anumite privinte e bine, insa nu e un mod de viata sanatos). Sa fie asta karma mea?

Vreau sa le multumesc celor care au fost alaturi de mine anul asta si mi-au lasat comentarii constructive si au facut din "blogareala" o chestie frumoasa care mi-a adus satisfactii si care de-a lungul timpului m-a si invatat niste lucruri pe care altfel poate nu le-as fi invatat sau le-as fi invatat mult mai greu. Blogul este coltul meu de evadare din cotidian si asa va ramane ... voi scrie atat cat voi simti placere facand asta si cat voi simti ca am ceva de spus si ca macar o persoana va fi intersata de ceea ce am eu de povestit. Blogul va evolua asa cum o va face si sufletul meu.

Nu am sa va urez nimic special pentru anul care se apropie cu pasi repezi, ci doar va doresc sa va dea Dumnezeu un an asa cum aveti nevoie pentru a va continua viata intr-un mod frumos (de multe ori nu primim ceea ce ne dorim, insa de cele mai multe ori dorintele noastre nu sunt cele ce ne-ar oferi fericirea la care speram toti si ne mintim singuri).

Zambiti (oricat v-ar fi de greu) si profitati de fiecare moment pe care viata vi-l ofera alaturi de cei care inseamna ceva pentru voi, este tot ceea ce conteaza in final!

22 de comentarii

  1. Ce frumos ai scris! Mi-a placut mult finalul, cea mai frumoasa urare pe care am citit-o pana acum!

    Spunea cineva intr-un film pe un ton rautacios ca blogul nu e lectura ci doar un fel de graffiti virtual, dar dar eu ma simt la fel de minunat cand citesc unele postari facand comparatie cu cititul unei carti...Aici am invatat foarte multe si nu stiu cum am trait pana acum fara blog ;)).

    Lectura nu e dar e un colt "minunat de magic" in care eu ma simt al naibi de relaxata...

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai scris foarte frumos!
    Mai rau este atunci cand nimic nu-ti mai ofera satisfactie, bucurie, dorinta de a trai.
    Sper ca acest an sa schimbe cate ceva in viata mea sau sa-mi dea puterea de a lupta pentru ceea ce imi doresc, cu toate ca uneori uit ce vreau cu adevarat.
    Iti doresc ca anul care bate la usa sa fie exact asa cum vrei, sa-ti aduca impliniri materiale, dar mai ales sufletesti.
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos post !It doresc un an nou fericit !

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos! Un an nou superb!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place cum si ce ai scris. Ma limitez la a-ti ura un an nou mai bun si mai imbelsugat din toate punctele de vedere. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani, fata frumoasa..ai un suflet minunat si curat. Sunt convinsa ca vei avea un 2012 minunat alaturi de cei dragi tie. Sa continui sa scrii pt ca o faci foarte bine. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Camelia, noi semanam mult, m-am recunoscut in ce ai scris...mai ales in chestia aia cu mangaietoarea de suflete...incep si eu sa cred ca rolul meu e sa ii ajut pe altii...

    Iit urez un an bestial, sa ti se indeplineasca dorintele, si alea pe care nu le stii acum, si sa ai parte de tot binele din lume, il meriti cu varf si indesat.

    Te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceea ce ai scris este exact ce simt si eu,iar tu stii asta.Da,ceea ce ne dorim nu e mereu ceea ce ne face fericiti,dar uneori ce primim nu e deloc ceea ce avem nevoie,ci lucruri care intuneca sufletul si te face sa ridici un zid fata de restul lumii,iar asta nu e un lucru bun.Si chiar daca in final iti revii si te ridici,ramane acolo intr-un colt un sentiment urat care poate nu va trece niciodata...
    Iti doresc tot ce-ti doresti tu,si stii ca-ti doresc din suflet.Un an nou mult mai bun si sper ca blogul tau sa existe mereu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a placut foarte mult postarea asta si o sa-mi ramana in minte finalul ei. Iti doresc in anul care vine de o mie de ori mai multe decat ne doresti tu noua si sper sa te citim cu si mai mare drag in continuare. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani tuturor si un an nou bun! Sa fiti in continuare veseli/vesele ca ma inveseliti si pe mine citindu-va ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani!
    Multumim de urarile din ultima partea postarii. Au fost cele mai frumoase citite de mine pana acum pentru ca au fost spuse cu intelepciune.
    Eu iti doresc sanatate tie si celor dragi tie si putere sa ii ajuti pe cei de langa tine. Sper ca anul asta sa ti se indeplineasca tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Happy new year !!! May you be blessed with the best things in 2012 :) :* :*

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani! Felicitari pentru progresele facute, cu totii ne "luptam" cu slabiciunile noastre... oricum, imi place increderea ta in viitor! E singura care ma face si pe mine sa imi repet "o sa fie bine" :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte bine spus. Exact asa simt si eu si sper ca noul an sa iti aduca exact ce iti doresti! mai sper ceva, sa scrii in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani Camelia! Ai scris atat de frumos! Ca orice postare de-a ta in care scrii "despre suflet".
    Azi noapte,adica fix dupa ora 2 am spart o oglinda din greseala.Nu s-a facut in zeci de cioburi,dar s-a rupt o particica din ea.Al meu tot ma batea la cap ca e ghinion.5 min am stat si m-am gandit "off numai in ziua asta puteam sparge oglinda?!" si intre timp am renuntat sa cred ca e "cu ghinion"
    "M-am incapatanat sa rezist atunci cand toti in jurul meu imi strigau sa renunt si n-am gresit." ma regasesc in fraza asta asa mult.. Te pup si iti doresc ca sa zambesti zilnic anul acesta si nu numai! :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa ai un an plin de reusite, bucurii mici si mari care sa-ti aduca zambetul pe buze, iar cei dragi sa fie mereu alaturi de tine! Nu uita sa experimentezi fericirea zi de zi... La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. Numai crezi ca vrei sa te schimbi.. bunatate nu exista cu oameni care iti plac, si cu care nu, nu. Bunatatea ,daca exista nu are cum sa tina cont de asta. Bunatatea e neconditionata. Dar, unii oameni asa ca tine, demonstreaza ca sunt oameni doar cainilor, si uneori pe oameni ii trateaza ca si pe caini. Pacat doar ca si caini mor in jurul tau...karma?

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim, daca ai ceva de spus, poti sa-ti si asumi vorbele si sa nu te ascunzi in spatele unui monitor (nu ca ar fi greu de imaginat cine poti fi) - daca scopul era sa ma enervezi, iti spun sincer ca nu ai reusit, pacat ca te-ai straduit asa mult si te-ai incurcat in cuvinte. Nu am pretins ca sunt buna, am exprimat un adevar - daca tu crezi ca asta e motiv de atac, nu te mai obosi. Nu asta e calea!

    RăspundețiȘtergere