Am incercat ... gama Apidermaliv

15.12.11

Acum ceva vreme tot am vazut pe o gramada de bloguri pareri despre crema Apidermaliv si tot vedeam ca lumea stia de ea (ba a folosit mama, ba bunica, ba nu stiu ce) si m-am intrebat in sinea mea pe ce planeta traiesc ca eu habar n-aveam despre ce e vorba. Am intrebat-o pe mama si mi-a zis ceva vag  - ca isi aminteste ca exista Apidermin insa n-a folosit niciodata. 

Acum cateva saptamani am vazut pe Facebook ca cei de la Complexul Apicol Veceslav Harnaj au pus la cale o campanie de testare si mi-am zis (din nou in sinea mea) ca trebuie sa le incerc. Si asa nu folosesc eu produse romanesti (habar n-am de ce, pur si simplu niciodata nu ajung sa-mi iau), brusc am vrut sa incerc si eu. Si cand s-a publicat lista cu cei 50 care vor testa, n-am fost pe ea. Insa dupa 1 zi sau 2, m-am trezit cu curierul la birou cu o cutie cu cele 5 produse.


Am primit 2 creme pentru calcaie, una cu propolis si una cu ulei de menta (una din ele s-a desfacut in timpul transportului si toata cutia mirosea a menta, insa continutul nu a patit nimic crema fiind destul de compacta si cand zic compact ma refer ca textura nu e lichida; nu gasesc alt cuvant acum), crema de fata, masca si balsamul de buze. Am vazut pe bloguri ca ambalajele sunt prea simple, insa tinand cont de costul produsului, pe mine chiar nu ma deranjeaza (mai ales cand stiu prea bine ca de cele mai multe ori ambalajul costa mai mult decat produsul - si noi suntem cei ce platim pentru asta).

Am folosit produsele impreuna cu mama (care era innebunita sa incerce cremele) iar singura care nu m-a incantat a fost masca de fata (si nu pentru ca nu ar fi buna). Nu mi-a placut mirosul cand am desfacut tubul si cand am vazut culoarea (la care de altfel ma asteptam fiind vorba de un produs pe baza de laptisor de matca si miere) si textura m-am blocat o secunda. Cert este ca mirosul nu deranjeaza atunci cand aplici masca pe fata si nu mi s-a parut ca se inlatura greu (eu am folosit dischete demachiante imbibate cu apa calduta), insa ceva ma face sa o folosesc destul de rar. Si cand o folosesc o aplic pe portiunile unde imi simt tenul uscat si simt ca am ceva probleme si pielea nu arata asa cum mi-as dori. Este vorba de o parere bazata pe doar cateva incercari, deci mai trebuie s-o folosesc ca sa am o parere formata.

Cremele de calcaie mi se par produsele castigatoare din aceasta gama. Pretul este undeva intre 8 si 12 ron (cutia de 50 ml), cea cu propolis este mai scumpa decat cea cu ulei de menta. Cremele sunt destul de grase si dupa aplicare ramane o pelicula grasa la suprafata pieleii, asa ca ceea ce am facut noi (atat eu cat si mama) a fost sa le aplicam inainte de culcare si sa ne punem sosete. In primele nopti mie am observat ca pielea nu reactioneaza in nici bun fel (eu chiar am avut impresia ca calcaiele mele "agata"), insa dupa cateva folosiri consecutive, pielea s-a inmuiat (mai ales in cazul mamei, eu nu am probleme foarte mari cu pielea uscata) si acum - dupa o luna de folosire - pielea este catifelata si hidratata. Mi-au placut asa mult incat am luat cateva pentru a le pune in cadourile de Craciun pentru niste apropiati care stiu ca au astfel de probleme (cea cu propolis are si ulei de masline si pe mine mirosul ma deranjeaza putin, insa nu suficient cat sa nu o folosesc tinand cont ca-mi place ce face).

Balsamul de buze a fost primul incercat pentru ca in perioada rece mi se usuca buzele oricat le-as hidrata si desi am o gramada de produse de ingrijire si incerc sa le acord o atentie sporita, mereu simt nevoia de mai mult. Imi place senzatia pe buze, imi place si gustul (nu, nu l-am mancat, dar se simte), buzele raman hidratate pentru cateva ore, insa hidratarea nu se mentine prea mult. La fel ca si in cazul altor produse pentru buze. Un produs bun, cu nimic mai special decat altele de acelasi fel. Probabil ca l-as cumpara, dar nu m-as da de ceasul mortii daca nu l-as avea.

Ultimul produs din cele incercate este crema de fata care a ajuns direct la mama, nici nu a fost loc de discutii (problema s-a pus la modul."crema asta o folosesc eu seara cand ies cu Bella afara ca e frig si bate vantul"). Si asa a facut: o foloseste seara inainte sa-si faca plimbarea de seara cu Bella. Crema este grasa si tenul ramane lucios dupa folosire, deci nu as recomanda-o pentru folosire pe timp de zi, ci mai degraba ca un tratament pentru noapte. Este nevoie de o cantitate mica pentru intreaga fata, iar tenul dimineata este detensionat si hidratant. Intrucat se consuma foarte greu, am invatat-o pe mama sa o folosesca si ca tratament pentru maini (peste noapte, aplicata in strat subtiri si cu manusi) si e incantata.

Imi pare bine ca am cerut sa testez aceste produse pentru ca altfel nu le-as fi acordat atentie si as fi ratat cremele pentru calcaie care isi merita banii din plin si-si fac treaba nesperat de bine (de-a lungul timpului mama a incercat creme mult mai scumpe si niciodata nu a avut calcaiele asa fine ca acum) si as fi ramas cu nelamurirea in minte "ce e nebunia asta cu Apidermaliv?".

Ati incercat produsele? Cum vi s-au parut? Ce v-a placut cel mai mult?

6 comentarii

  1. Am incercat crema Apidermaliv. O folosesc seara inainte de culcare; pentru zi si mie mi se pare nepotrivita din cauza ca dureaza pana intra in piele, dar seara e numai buna. Mai nou o folosesc si pt maini care au devenit foarte uscate (inainte nu am avut probleme cu ele).

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am cerut sa testez aceasta gama si parerea mea despre produse seamana foarte mult cu a ta (am pregatit si eu un review de grup:D). Eu m-am blocat cand am vazut masca de fata. Am aplicat o cantitate in mijlocul unui obraz si am incercat sa o intind cu o pensula pe care o folosesc cu celelalte masti. Dupa 3 secunde am dat-o jos si am decis sa nu ma mai apropii de ea. Nu-mi place deloc textura ei. O fi buna (sau nu) dar eu nu o vreau. Dupa review intentionez sa o dau cuiva de pe blog.
    Crema de fata si balsamul de buze le-am dat unei prietene gravidute care se simtea deshidratata peste tot. :)))
    Cremele de calcaie fac toti banii. Cea care miroase a masline imi place foarte mult.
    Am facut un mini review aici la tine. :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit si eu de produsele astea, insa n-am avut ocazia sa le testez. M-am uitat prin magazine, insa nu le-am vazut nicaieri. As fi tentata sa cumpar crema de calcaie, atat pentru mine, cat si cadou pentru mama, pentru ca are probleme in sensul asta (varsta ei inaintata plus insulino-dependenta fac sa i se descuameze talpile). Inca mai studiez magazinul lor online si poate ma incumet sa dau o comanda

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia, pentru calcaie uscate eu am gasit solutia - unt de cacao aplicat in fiecare seara dupa dus (sau la 2-3 seri, depinde cum imi aduc aminte) si am uitat ce inseamna calcaie uscate, indiferent de anotimp. De cand folosesc untul de cacao am in permanenta calcaiele fine si hidratate, ca de copilas, si s-au estompat sau chiar vindecat toate bataturile pe care le aveam din trecut.

    RăspundețiȘtergere
  5. clarra, nu merge la toata lumea la fel de bine untul de cacao - pentru mine nu functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu le-am incercat inca dar am citit doar de bine despre ele :)

    RăspundețiȘtergere