DIY: cadouri de Craciun

8.12.11

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu ador sa ambalez cadouri ... sa le "imbrac" in hartie frumoasa, sa caut funda asortata, sa le pun o eticheta personalizata, sa fac orice cadou (oricat de banal e el) sa arate ca un dar minunat si asta in mod special de Craciun, mi se pare ca in perioada sarbatorilor totul trebuie sa arate minunat si oamenii sunt mai deschisi si apreciaza mai mult efortul de a face ceva frumos.



Etichetele de mai sus (pe care vi le-am aratat intr-un preview acum cateva zile) sunt facute de mine. Am folosit stante metalice si punch-uri (perforatoare cu model) pentru a crea atat etichetele cat si figurinele cu specific de Craciun pe care le-am lipit pe etichete prin tehnica 3D (buretii mici autoadezivi de 1, 2 sau 3 mm). Cartonul folosit este de fapt din resturi ramase de la diverse comenzi de la munca, iar restul lipiturilor le-am facut cu puncte de ceara. Embosajul de pe etichete l-am facut cu un "buzunar" special de embosat tot folosindu-ma de masina de stantat.

Cum voua nu va este la indemana niciuna din metodele de mai sus, daca totusi vreti sa faceti ceva mai special de Craciun pentru cei dragi si nu stiti cum sa faceti un cadou sa arate fenomenal, am vazut niste etichete foarte frumoase in Lidl (se vindeau la set) si de asemenea am vazut si in magazinele gen 3/ 5/ 9 ron. O alta varianta ar fi sa cumparati de pe ebay etichete taiate si figurine din carton si sa le asamblati voi (este insa un pic cam tarziu pentru sarbatorile de anul acesta).



O alta metoda de a "impodobi" un cadou este prin adaugarea unui accesoriu lucrat manual. Mai sus puteti vedea o cizmulita facuta de mine cu croseta (mi-a luat in jur de 15 minute - are in jur de 6 cm inaltime) si 2 caciulite in culori de sarbatoare (au in jur de 5 cm), care pot fi atasate atat la un cadou, cat si agatate in brad ca ornamente. Caciulitele le-am facut dupa un tutorial gasit pe youtube si am folosit partea din carton de la un sul de hartie igienica si niste lana pe care am avut-o in casa - nu a fost nevoie de croseta, andrele, ata, ac, nimic. 

Daca nu sunteti indemanatice, puteti gasi in magazine gen Bamboo astfel de accesorii sau alte decoratiuni de Craciun care pot fi folosite pentru a da un aer festiv unui cadou - clopotei, conuri de brad, fulgi de zapada, carlige din lemn cu braduti/ stele/ etc. Nu trebuie decat sa va lasati un pic imaginatia sa se joace si o sa fiti mirate ce puteti face cu niste decoratiuni simple.


Ce am mai facut anul asta? Un bradut dintr-o revista (mai exact dintr-un un catalog primit prin posta - dimensiunea poate fi mai mare daca se foloseste o revista mai mare) caruia i-am atasat niste fundite si a iesit ce vedeti in poza de mai sus. Proiectul a pornit de la o idee simpla - m-a rugat o prietena care e educatoare sa ma gandesc la un proiect de Craciun cu materiale reciclabile si care sa para mai complicat. Nu necesita lipituri, taieturi, tot bradul se realizeaza din indoirea hartiei. Nu e o idee rea pentru o revista care oricum ajungea in cosul de gunoi, nu? Asta daca sunteti amatori de brazi neconventionali.




De asemenea pentru cei ce apreciaza ceva facut de mana, puteti crea o felicitare deosebita din ce aveti prin casa. Cele de mai sus sunt facute de mine anii trecuti si sunt facute doar folosindu-ma de mainile mele si diverse lucruri care le-am gasit prin casa.




Alte cadouri personalizate sunt cosurile decorative - un cos de rafie, niste potpouri ca baza, o lumanare stalp - pe care o puteti face festiva cu o funda sau un ornament de Craciun, un glob micut sau orice altceva va duce cu gandul la sarbatori. Eu am facut cosurile astea acum vreo 3 sau 4 ani si le-am oferit cadou unor prietene si toate au fost incantate.

Pentru amatorii de dulciuri sau lucruri facute in casa, puteti apela mereu la prajituri (am vazut niste tavi din plastic cu motive de Craciun si niste boluri adanci cu toarte frumoase care se pretau exact pentru asa ceva) - si la o adica si daca nu va pricepeti in bucatarie, cumparati un recipient, o cutie/ punga de turta dulce/ fursecuri moi si le ambalati frumos), borcane de gem decorate frumos sau amestecuri de condimente.


Si ca sa ma intorc la cadouri, imi place sa refolosesc cutiile cu forma deosebita sau care mi se pare mie ca au potential. Iar de Craciun cea mai simpla si de efect metoda mi se pare "haina lui Mos Craciun" - orice cutie/ ambalaj rosu poate fi transformat usor cu niste funda neagra si o cheita de la o cutie de bere (da, e inlocuitorul perfect pentru catarama de la cureaua lui Mos Craciun). Eu nu aveam nici funda neagra si nici cutii de bere in casa asa ca am apelat la hartie neagra si niste catarame taiate pe stanta din carton si a iesit ce vedeti mai sus.

12 comentarii

  1. CE dragute sunt toate! Par complicat de facut unele dintre ele, dar imi plac asa mult. Cred ca o sa incerc si eu ceva...
    Nu iti stiam acest talent ascuns :)
    Ar trebui sa-ti deschizi o afacere, sigur ai avea succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorina, nu prea e ascuns talentul. :) Eu asta fac in general, insa mai mult pe domeniul de organizari evenimente private (nunti, botezuri, petreceri tematice).

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow....cat sunt de frumoase! :X:X:X Se vede ca le faci din inima. Mi-ar place sa am si eu indemanare sa fac si mai ales, idei. :D
    Cred ca toate persoanele dragi tie asteapta sarbatorile sa vada ce minuni hand made le-ai pregatit. Can I be your friend? Pliiiiiiz. :))))
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Just_Me, sper sa fie asa ... oamenii din ziua de astazi prefera cadourile practice. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. S U P E R B E !!!
    Si acum am cutiuta in care mi-ai pus cadoul. O tin pe una din politele masutei de toaleta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Choco, daca nu ma lasa mintea ... era cu trandafiri, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, eram sigura ca le-ai facut cu ceva la care nu am acces :( Cred ca o sa pictez niste felicitari personalizate anul asta, macar la asta ma pricep :D
    Multumim mult de postare, Camelia!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Blossoms, acum iti zic doar atat: uita-te maine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  9. ne poti da linkul cu caciulitele crosetate ??

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie imi place foarte mult sa ambalez cadouri, dar apoi imi pare rau ca trebuie sa asist la "distrugerea" lor.
    Anul acesta am fost placut impresionata de felicitarile si globurile din Lidl si de o multime de accesorii din Jysk.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt foarte frumoase toate! Felicitari si iti invidiez prietenii ce le vor primi!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim, nu l-am salvat, am cautat pe google "how to make a christmas hat" - nu sunt crosetate caciulitele, sunt facute din lana si carton.

    RăspundețiȘtergere