Paula's Choice Calm Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant

18.8.17

Daca ma cititi de cativa ani probabil stiti ca de-a lungul timpului am incercat diferiti exfolianti chimici cu BHA si nu m-a convins nici unul, pur si simplu nu am simtit ca fac ceva pentru tenul meu. Exfoliantul pe care il folosesc de mai bine de 3 ani si care imi place la nebunie este Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA de la Paula's Choice, insa in ultima perioada m-am tot gandit sa mai dau o sansa exfoliantilor BHA pentru ca mi s-a parut ca tenul meu are nevoie de asta.
 
Cei de la Paula's Choice au lansat recent o varianta de 30 ml in gama Calm pentru Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant, asa ca m-am gandit ca e momentul potrivit sa fac o noua incercare si sa vad daca de data asta o sa am mai mult succes. Produsul mini are 30 ml si costa 52 lei, insa este disponibil si in varianta la 100 la 142 lei, iar daca vreti sa-l incercati se pot comanda si mostre.
 
BHA/ acidul salicilic are proprietatea de a patrunde prin sebum si de a ajunge in profunzimea porilor, acolo unde exfoliaza celulele moarte acumulare in exces (ceea ce duce la blocarea porilor). Ceea ce face BHA-ul este sa actioneze asupra punctelor negre si pustulelor, mai ales in cazul unui ten mixt sau gras, insa toate tipurile de ten pot beneficia de el. Indeparteaza impuritatile, excesul de sebum si celulele moarte, curata porii in profunzime si diminueaza aspectul porilor dilatati, iar rezultatul este unul care merita din plin - tenul este mai curat si mai luminos.
 

Exfoliantul Calm Redness Relief 1% BHA Lotion are o textura lejera si este perfect pentru tenul sensibil, formula contine anti iritanti care calmeaza pielea si amelioreaza roseata. Ca toate produsele Paula's Choice nu are parfum si coloranti, iar eu pot sa spun in sfarsit ca am gasit un exfoliant BHA care mi se potriveste si care simt ca face ceva pentru tenul meu.
 
Il folosesc de mai bine de o luna, l-am aplicat aproape in fiecare seara (cu mici exceptii cand am aplicat exfoliantul AHA de care v-am spus la inceputul postarii) si chiar nu ma asteptam sa vad cine stie ce efecte, tinand cont de experienta mea anterioara cu exfoliantii BHA. Insa pe masura ce zilele treceau am inceput sa observ o diferenta in textura pielii mele, tenul avea un aspect mai luminos si mai sanatos, iar porii de pe nas (singurii cu care am de fapt probleme) nu mai erau asa evidenti. Si atunci am realizat ca BHA este "vinovat" de schimbarea asta in bine.


Nu uitati ca protectia solara este obligatorie (eu o consider obligatorie si daca nu folositi acizi exfolianti, dar cu atat mai mult e important sa nu sariti peste pasul asta daca aveti exfolianti chimici in rutina voastra), iar daca sunteti alergice la aspirina trebuie sa va feriti de produsele cu acid salicilic. Daca n-ati incercat pana acum exfoliantii chimici si va tenteaza chiar va recomand Calm Redness Relief 1% BHA Lotion, este foarte bland cu tenul si efectele apar rapid.
 
Ati incercat produsul asta? Cum vi se pare?

2 comentarii