Rose Oud versus Rose Absolue

10.2.16

Inca de cand am citit prima data de Rose Oud m-am intrebat daca are sau nu ceva din Rose Absolue, unul din parfumurile mele preferate de la Yves Rocher, dar care nu se mai produce ... din pacate. Asa ca nu puteam sa nu va povestesc de el fara sa-l si compar cu Rose Absolue (am avut o sticla pusa la pastrare de ceva vreme si a venit momentul sa iasa la lumina), pentru ca multa lume s-a gandit ca Rose Oud este o reinterpretare a lui Rose Absolue. Nimic mai gresit ... nu au nimic in comun in afara de forma sticlei.

Daca vreti sa incercati Rose Oud oferta de care v-am povestit aici este una buna si puteti sa va alegeti cadou un alt parfum - So Elixir Bois Sensuel - si sa faceti cumparaturi mai mult decat inteligente. Eu am profitat de o alta oferta si v-am povestit pe blog sambata, intre timp am mai dat o comanda pentru o prietena care vrea si ea parfumul, insa o sa va povestesc mai multe cand ajunge comanda.


Pentru cele ce nu stiti Rose Absolue, caruia i-am dedicat o oda pe blog la momentul in care l-am descoperit, pot sa va spun ca este un parfum extrem de interesant, insa nu pentru toate gusturile. A fost creat in 2006 de Christine Nagel, a fost al doilea parfum din seria Secret d'Essences si este o combinatie de trandafir alb si roz. Nu are nimic din parfumurile cu trandafir de pe vremea bunicii, este un parfum dulceag (fara sa fie gretos) cu accente picante (scortisoara, cedru, patchouli si tonka bean), un parfum cald.

L-am mirosit acum dupa ceva vreme si am avut aceeasi senzatie pe care am avut-o prima data cand l-am descoperit. E un parfum care poate sa fascineze daca ti se potriveste, e floral, e balsamic, e picant, e usor lemnos cu o tenta orientala, e un parfum complex. Mie mi-a placut mult si ma bucur ca am avut inspiratia sa mai iau unul cand am aflat ca nu se mai produce. De-abia astept sa-l port iar.


Rose Oud nu are nimic in comun cu Rose Absolue, in afara de sticla. N-am stiut la ce sa ma astept cand l-am comandat, nici n-am avut rabdare sa ma duc sa-l miros in magazin. Am citit cateva pareri pe net si am stiut ca vreau sa-l simt pe pielea mea si sa vad cum se comporta. Creatoarea parfumului este Annick Menardo (cea care a creat si Hypnose de la Lancome si care este in spatele mai multor parfumuri de la Yves Rocher), a vrut un parfum lemnos, cald, animalic si misterios si cred ca a surprins pe toata lumea cu parfumul asta.

Eu n-am stiut la ce sa ma astept cand am desfacut cutia si prima mea reactie a fost "asta nu seamana a parfum de la Yves Rocher" ... mi-a zburat mintea la parfumurile Tom Ford, la parfumuri de nise si la alte nebunii. Am stiut din prima ca e un parfum care o sa-mi placa, desi este greoi, usor siropos si sunt sigura ca nu va mirosi bine pe toata lumea.

Nu are nimic din prospetimea lui Rose Absolue, este un parfum misterios si balanseaza cumva puterea oudului cu finetea trandafirului. Este un parfum puternic, senzual, voluptos cu accente picante de chimen, care te inconjoara si te duce intr-o alta lume. Ori il iubesti, ori il urasti, nu cred ca exista cale de mijloc. Nu-l vad purtat decat pe o vreme rece sau intr-o noapte plina de pasiune, eu asa simt parfumul asta si ma bucur ca l-am luat.


Imi plac amandoua (si-mi pare rau ca Rose Absolue nu se mai produce, n-am inteles niciodata de ce l-au scos), fiecare in mod diferit. Cred ca o sa incerc sa le port si impreuna, am un sentiment ca o sa iasa ceva interesant. Va tenteaza Rose Oud? L-ati incercat? Cum vi se pare?

19 comentarii

  1. Aceeasi reactie am avut si eu cand l-am mirosit prima oara, m-a dus cu gandul la parfumuri de nisa. Il iubesc, mi se potriveste, e diferit de alte parfumuri si il am in plan sa il cumpar.
    Rose Absolue imi pare rau ca nu l-am luat la timpul potrivit.
    Din aceasta gama Voile D'Ambre e iarasi pe placul meu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici macar n-am mirosit Voile D'Ambre, nu stiu de ce nu m-a atras, dar cand ajung intr-un magazin o sa-l incerc, stiu ca mi-a mai zis cineva de el. :)

      Ștergere
  2. Am vrut sa comand Rose Oud la 2 oferte diferite, dar tocmai am primit un parfum de la YR si am zis... dau bani pe inca un parfum???

    Am cautat pe net dar informatiile despre ele sunt sarace si pareri propriu zise despre parfum eu nu am gasit, doar descrierea oficiala a parfumului.Sunt tare curioasa cum este, daca vorbesti despre parfumuri de nisa inteleg cam unde bate, daca spui vreme rece iar inteleg unde bate si daca spui ca are SI chimen deasemenea inteleg unde bate dar... ceva de trandafir are???
    Rose absolue era pe site cand am inceput sa comand de la ei si am vrut sa il iau de cateva ori (sunt convinsa ca mi-ar fi placut foarte mult) dar mereu am ales altceva, am aflat prea tarziu ca o sa fie scos (chiar tu cred ca ai zis) asa ca nu stiu despre el. Oricum, am inteles ca mai multe parfumuri foarte bune de la YR nu se mai comercializeaza.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea putin se simt trandafirii in el, cel putin pe pielea mea. Cred ca ti-ar fi placut Rose Absolue, eu am avut un moment asa placut cand l-am mirosit din nou si l-am folosit dupa atata timp.

      Ștergere
    2. Si l-am mirosit si il percep a fi un parfum condimentat-dulce si floral... putin. Eu una ma gandeam la ceva floral oriental dar nu, trandafirul se simte greoi, ca o esenta plina, nediluata si balsamica, eu simt trandafirul din parfum.
      E clar pentru vreme rece pt ca e un parfum greoi, chiar gretos daca nu iti plac genul acesta de parfumuri, este dulce dar nu este lesinator si destul de puternic.
      Mie mi-a adus aminte de sticlutele de parfum pe care le avea mamaitele mele pitite prin dulapioarele lor cochete si pline de acareturi femeiesti.

      E un parfum interesant dar mirositi-l inainte. Orice parere va faceti inainte s-ar putea sa dispara odata cumparat.

      Mihaela I.

      Ștergere
  3. Pare foarte tentant. Inca nu am reusit sa il achizitionez, dar dupa cum il descrii, intra in categoria parfumurilor cu miros "special", asa ca trebuie sa ajunga in sertarul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa-l incerci inainte, e un parfum diferit de ce a oferit pana acum Yves Rocher. :)

      Ștergere
  4. Nu m-am înțeles prea bine cu acest parfum. Când l-am mirosit prima dată m-a cucerit imediat, m-a dus cu gândul la o seara de iarna lângă șemineu, cu un pahar de vin roșu. Primele 15 minute miroase fantastic pe pielea mea, după aceea începe să-și schimbe aroma în ceva dulce-picant grețos. Mamei mele îi place foarte mult, și miroase bine pe ea și după 3 ore...cât contează ph-ul pielii. Sa-l porți cu drag Camelia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca nu se "pupa" cu toate persoanele, d-asta am si zis ca e bine sa-l incercati inainte. Multumesc, pacat ca pe tine se transforma, am parit-o si eu cu ceva de la Hermes, nu stiam cu ce sa ma mai spal sa scap de el.

      Ștergere
  5. Nu-l stiu, dar o sa ma opresc in Mega Mall ca tot mi-e in drum sa-l miros. Oricum ar fi, imi place mult cum l-ai prezentat: nepartinitor. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-l mirosi si sa-mi spui cum ti se pare, chiar sunt curioasa sa citesc si alte pareri, sunt sigura ca il percepem diferit. :)

      Ștergere
  6. Vai, ce-mi faci. Așa mult îmi place descrierea ta încât mâine sunt în magazin la ei ca să-l încerc. Ține-mi pumnii să nu-mi placă! :)) Am zis că nu mai iau parfumuri o vreme bună, daaar...

    RăspundețiȘtergere
  7. E clar. Maine ma duc sa testez si eu Rose Oud :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa merg intr-un magazin Yves Rocher sa vad cum este, dupa cum ai scris despre el, am senzatia ca o sa imi placa si mie :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie neaparat sa-l incerc, imi pare rau ca n-am apucat sa testez si Rose Absolue la vremea lui. Acum sunt indragostita de Si Intense....
    Preferatul meu de la YR e Voile d`Ambre, la inceput nu-l suportam pe altii (pe mine nu incercasem), abia cand a terminat maica-mea prima sticla mi-am facut curaj sa-l testez si plangeam ca-i sticla goala. De atunci, am pierdut sirul flacoanelor de Voile d`Ambre consumate. Trebuie neaparat sa-l testezi!

    Anca

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ajung intr-un magazin il incerc, am avut niste variante de 5 ml si nici n-am avut curiozitatea sa-l incerc. :))

      Ștergere