Doar 10 pensule

29.2.16

Ella m-a provocat la o colaborare si cred ca s-a gandit asa "daca ii zic pensule, n-are cum sa zica nu". Si n-a gresit, doar am zis de atatea ori pe blog ca imi plac pensulele ... nu mai continui, stiti deja. Sa treceti si pe la Ella sa vedeti care sunt cele 10 pensule pe care le-ar alege ea daca ar fi singurele pe care ar putea sa le opreasca (eu banuiesc o parte din ele). N-a fost o provocare grea, dar nu mi-ar face deloc placere sa am doar 10 pensule si o spun direct. 

Tentatia a fost alta - sa aleg pensulele pe care le folosesc cel mai des sau pensulele pe care mi le-am dorit mult de tot? In final a castigat partea practica din mine si am ales pensulele folosite cel mai des, cele dupa care intind mereu mana, pensulele pe care ma pot baza atunci cand ma grabesc si n-am timp de experimente. Cateva sunt achizitii mai noi, altele sunt vechi iubiri.


Pentru fata am ales 5 pensule de la Real Techniques: Expert Face Brush, Setting Brush, Multi Task Brush, Blush Brush, Duo-Fiber Face Brush (recomandarea mea este sa le cumparati de pe iHerb - aici puteti sa vedeti preturile), o pensula de la Melkior pentru estompare si iluminare (o gasiti aici - nu uitati de codul melkior10coltul care va ofera 10% reducere) si copia dupa pensula Yachiyo de la NARS (de care v-am spus de multe ori pe blog).

Despre Face Expert Brush v-am povestit de nenumarate ori, este pensula mea preferata pentru fond de ten, asa ca am 2 ca sa fiu sigura ca e mereu una curata. Setting Brush este si ea in topul preferintelor mele si v-am spus de multe ori asta, am 3 si le folosesc pentru concealer pe zona de sub ochi si de asemenea cu pudra pentru a seta concealerul/ iluminatorul pe aceasta zona.

Multi Task Brush o folosesc pentru pudra si recent mi-am mai luat una, deci e clar cat imi place. Blush Brush o folosesc de atatia ani incat e una din pensulele mele de baza (si trebuie sa mai imi iau una), iar Duo-Fiber Face Brush o folosesc pentru finisare si-mi place mult.

Pensula de la Melkior este cea mai recenta achizitie si imi place atat de mult, incat n-am mai folosit alta pensula pentru iluminat pometii, parca as vrea sa mai incerc cateva pensule de la ei. Despre pensula copie dupa cea de la NARS v-am mai spus, imi place mult pentru blush, desi nu este cea mai moale pensula pe care o am.


Pensulele pentru ochi le-am tot schimbat in ultima vreme, mi s-au schimbat si preferintele, asa ca m-am decis la 227 Luxe Soft Definer de la Zoeva si la Base Shadow Brush si Duo-fiber Eye Brush de la Real Techniques. Inca mai folosesc constant 239, 224 si 217 de la MAC, dar acestea si-au facut usor usor loc printre preferatele mele si intind mereu mana dupa ele. 228 de la MAC este o alta pensula pe care o folosesc des (pentru detalii), dar as putea sa rezist si fara ea, asa ca nu mi s-a parut esentiala.


Folositi vreuna din pensulele astea? Care sunt preferatele voastre?

10 comentarii

  1. Eu nu am 10 de toate, deci te invidiez pentru colectia de pufosenii. Cert e ca nu pot renunta la pensula de FDT, cea pt pudra si cea pentru blush. Desi ma tenteaza cele de la RT, momentan ale mele nu dau semne de uzura, deci fac economii pentru alte placeri vinovate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am 10 de mai multe ori, dar stiti deja ca pensulele sunt placerea mea vinovata. :)

      Ștergere
  2. Vai, interesanta provocare :) As vrea sa scriu si eu pe blog despre acele 10 pensule pe care le folosesc. Pupici!
    http://www.beautybysunshine.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu duo fiber eye brush, dar nu o folosesc. Tu ce misiube i-ai gasit?
    Am si eu pensule RT, sunt multumita tare de ele. Pentru ochi am mai multe Bdellium.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai des o folosesc pentru iluminator sub arcada sau in coltul intern, insa am folosit-o si pentru blending uneori. N-am incercat nimic de la Bdellium.

      Ștergere
  4. Chiar așa am gândit, eram sigură că vei accepta, fiind vorba de pensule! Am intuit bine câteva dintre alegerile tale, văd că și avem două în comun (iar alte două pe punctul să le aleg și eu, dar au câștigat altele :)) ).
    Mă bucur să văd că ești în continuare așa de încântată de aia de la Melkior, chiar trebuie să iau și eu o pensulă pentru ten de la ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-au surprins unele alegeri ale tale (n-am apucat sa comentez cand am citit postarea), e chiar misto pensula asta de la Melkior, trebuie sa ma duc intr-un magazin sa ma uit si la celelalte. :)

      Ștergere
  5. Eu nu prea ma machiez, implicit nu am prea multe pensule! Totusi, cand iti vad pensulele alea pufoase, imi vine cheful de shopping, si nu e prima oara cand se intampla :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu le folosesti, n-are nici un sens sa dai banii pe ele. :)

      Ștergere