Dimineata ... nu prea devreme

23.2.16


Azi e una din acele dimineti (pana termin eu de scris sigur nu mai e dimineata) cand pare ca tot universul si-a propus sa-mi testeze nervii, dar nu ma las ... a inceput cu vecinii de sub mine care au urlat toata noaptea (mi-am tot repetat pana pe la 5 dimineata ca e varsta, nu mai au habar de ce fac si tot asa, asta nu inseamna ca nu mi se inchid ochii de somn), a urmat calculatorul (nici nu ma mai gandesc, pare ca-si bate joc de mine in ultimele saptamani), au urmat niste oameni (detaliile nu vreau sa mi le amintesc), un sistem de plati on-line care are clabuci ... si tot asa ... si incerc sa nu ma gandesc ca e marti, dar pe cuvantul meu ca marti numai rahaturi mi se intampla (desi nu ma gandesc la asta).

Dar sa revin ... pentru ca toate au pornit aiurea m-am gandit ca n-ar fi rau sa trag aer in piept si sa incerc sa schimb putin lucrurile. Mi-am pregatit un bol cu fructe (in castronul meu cu urechi de pisica, n-ai cum sa nu zambesti cand il vezi), iar intre timp am baut un pahar mare cu apa si am luat suplimentele pe care le folosesc de la inceputul anului si daca tot am zis de ele cred ca ar fi bine sa va si povestesc putin ce si cum.

Probabil va amintiti ca sfarsitul de an m-am prins pe un fond de oboseala (asta ca sa fiu blanda), dupa povestea cu Bella, n-am prea mai dormit ca lumea, n-am prea mancat, n-am prea nimic, iar ficatul si tot organismul meu au simtit din plin perioada aia grea. Nu stiu cum sunteti voi, insa eu nu ma tin niciodata de luat suplimente, iar cu cele de mai jos - Hepatobiane si Dynabiane - sunt aproape de finalul celei de a doua cutii.

Eu le-am luat de la Optima Shop, le-am vazut la un eveniment la care am fost acum cateva luni, mi-a placut ce-am auzit/ citit despre ele atunci si le-am si luat la ceva vreme, insa n-am inceput sa le folosesc decat la inceputul anului. Marea mea problema cu suplimentele este ca dupa ce le iau imi ramane in gura gustul lor sau simt ca-mi vin inapoi si nu-mi face nici o placere sa le iau si in final renunt.

Cu astea n-am avut nici o problema, sunt usor de luat, nu au miros/ gust ciudat, iar in cazul meu in prima luna efectele au existat din plin. De la un om care dormea 2-3 ore dimineata (si alea chinuite), am inceput sa ma duc in pat in jur de ora 22 si sa dorm 8-9 ore, dupa luni de nesomn. Nu ma pricep la compozitii si alte chestii, insa din ce-am vazut Hepatobiane contine rozmarin, curcuma si piper, iar Dynabiane ginseng, guarana, tirozina, folati si vitamina B6, B12 si C. Mai multe detalii si alte suplimente gasiti aici, daca va intereseaza. 

Nu intentionam sa ma intind atat cu suplimentele astea, dar chiar simt ca m-au ajutat si daca aveti si voi probleme de genul asta poate va ajuta informatia. Nu ma mai culc la 22 acum, dar nici nu mai sunt obosita cum eram inainte, iar cand dorm reusesc sa ma odihnesc, ceea ce e mare lucru dupa atatea luni groaznice.


O alta chestie care imi place mult este roll-onul Opening Heart de la Aura Cacia luat de pe iHerb (il gasiti aici), il folosesc de cateva saptamani si atunci cand simt ca situatia ma depaseste il aplic pe zone cu puls sau pur si simplu desfac capacul si inhalez putin, ma linisteste si-mi da o stare de calm care imi place mult. Cand mai dau comanda pe iHerb vreau sa mai incerc si alte variante. Imi place sa-l folosesc dimineata cand beau paharul cu apa si-mi iau vitaminele.

Nu intentionam sa ma intind atat cu scrisul, dar se mai intampla. Nu e o zi productiva, asa ca o sa iau o pauza si o sa ma relaxez 15-20 minute, dupa care o sa trag aer adanc in piept si o sa ma gandesc ca ziua asta de-abia incepe si ca totul e ok. Nici nu stiu ce-as putea face altceva. 

O cana cu ceai, o gustare sanatoasa si delicioasa (despre NativeBox v-am povestit saptamana trecuta, codul #nativecamelia va ofera 15% reducere la orice comanda pana la sfarsitul lunii, mie imi plac la nebunie produsele lor), un spray de camera si o carte de colorat - astea-s alegerile mele.
 

Voi ce faceti in diminetile cand toate lucrurile par sa mearga prost?

12 comentarii

  1. Nimic, astept sa treaca ziua. Beau cafeaua care imi ofera o stare de bine si "ma tarasc" cu greu prin zi. Ba fac ceva, colind bloguri si magazine online.Ma relaxeaza. Evit sa plasez comenzi ca s-ar putea sa n-aleg bine intr-o stare d-asta.
    Nu ies in oras sau la magazine (dupa programul de serviciu), singura iesire ar fi intalnirea cu prietena mea care are un copilas de 4 ani hiperenergic care aduce buna dispozitie instant.

    Si da, primavara sunt necesare vitaminele, ca-s multi, ca-s pt par, ca-s A si E pt piele, dar e bine de luat.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc sa o fac mai buna, daca astept sa treaca parca e din ce in ce mai aiurea. :)

      Ștergere
  2. Un ceai, un make-up de suflet, parfum scump si lucrurile incep sa mearga mai bine (cel putin in mintea mea :))) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Suplimentele alimentare trebuie luate pe perioade lungi de timp pentru a se reface nevoile organismului si eventualele rezerve, motiv pentru care tind sa cred ca efectele resimtite de tine atat de rapid au fost mai degraba de natura psihologica, autosugestia poate face minuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice aport de vitamine sau ajutor cat de mic e resimtit de organism, mai ales cand e privat de anumite chestii, nu a fost vorba de autosugestie, ar fi fost bine sa rezolve asta problema.

      Ștergere
  4. Trebuie sa analizez si eu suplimentele acelea.De la un timp,cu toate ca dorm 5-6 ore pe noapte...ma trezesc foarte obosita, si in timpul noptii ma trezesc de cel putin doua ori cu o senzatie de teama...oribil!Sper ca ziua ta sa se termine frumos. Eu am inceput ziua cu bine, sunt libera astazi si am fost la pensat, imi place ca a reusit sa imi faca sprancenele cat de cat egale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca visezi urat, am mai avut si eu perioada d-astea si nu-s placute deloc.

      Ștergere
  5. O dimineata in care lucrurile merg prost?
    Ma asez intr-un colt si astept sa treaca :)
    cum, serios vorbind. Incerc sa nu reprim, sa nu neg, dar nici sa transform intr-o catastrofa totul ( nu ca n-as avea imaginatie) Incerc sa gasesc solutii, uneori imi si iese.
    Ma gandesc la omulet :)
    Vrei sati las ceva frumos?
    Uite: https://www.youtube.com/watch?v=AHe6AzhRa3o
    Un pianist, dirijor, compozitor.In lupta cu o boala nedreapta. Si darul lui de nepretuit ptr noi. Muzica ce transfigureaza :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma gandesc tot timpul ca e doar o zi iar maine va fi mai bine.Incerc sa fac ceva ce-mi place. Le neutralizez cu plus si minus si revin la echilibru. Daca am avea doar zile bune cum le-am mai aprecia? :)

    RăspundețiȘtergere