Real Techniques Stippling Brush

23.4.13

Am tot vrut sa incerc pensulele Real Techniques (curiozitatea, bat-o vina) de ceva vreme, dar mi-am impus sa ma temperez spunandu-mi ca am destule pensule si chiar n-am nevoie de altele. Asta pana intr-o zi cand am cedat si am luat de pe iHerb setul Core Collection (il gasiti aici) si pensula stippling (o gasiti aici) de care vreau sa va povestesc astazi.

Imi place cum arata (chiar mi se pare util manerul si faptul ca poate sta "in picioare"), imi place cum aplica (am incercat-o initial cu fondul de ten - si este perfecta daca va doriti o acoperire sheer - nu cred ca este potrivita pentru cineva care isi doreste full coverage cum ofera de exemplu F80 de la Sigma, insa acum o folosesc pentru blushurile crema si imi place mult), dar mai ales imi place cum se curata. Se spala foarte usor, nu ramane patata si se usuca repede.


Am facut niste poze si am comparat-o cu alte pensule ca sa va faceti o idee: in prima poza este alaturi de F80 de la Sigma (care este mult mai densa si mai compacta - nu cred ca se pot compara, fiind total diferite ca tip de peri si ca mod de aplicare) si se poate vedea clar ca cea de la Real Techniques este mult mai mica, are perii scurti si nu este densa.



Am comparat-o si cu 187 de la MAC (celebra lor pensula) pentru a va da seama exact de dimensiunea ei in comparatie cu o pensula clasica de stippling - peri mult mai scurti asa cum se poate vedea - mie personal nu-mi place 187 pentru aplicarea fondului de ten (si n-o folosesc in scopul asta) deci nu sunt in masura sa fac o paralele intre cele doua privind modul de aplicare. Ar fi trebuit sa fac niste poze si langa 188 de la MAC (varianta mai mica de stippling dar nu m-am gandit), insa le-am comparat acum si va pot spune ca este intre cele doua de la MAC care insa au perii mult mai lungi.



Si nu in ultimul rand vreau sa va arat si alternativele "chinezesti" la pensulele Real Techniques. Acum aproape doua luni cautam ceva pe ebay si am dat de niste pensule care semanau izbitor la maner cu cele RT (am vazut 5 modele de pensule, toate pentru fata, cu manere in 3 culori: roz, auriu si turcoaz - am vazut unele care pareau sa aiba maner rosu - lucios, nu roz, insa nu mi-am dat seama bine din poze) cu preturi incepand de la 10-12 ron si care tot cresteau ... Si cum curiozitatea mea e mare am luat-o pe cea care mi s-a parut mie ca seamana cel mai bine cu cea de stippling de la RT pentru a le compara.


Manerele sunt identice (ceea ce ma face sa cred ca pensulele de pe ebay sunt facute in aceeasi fabrica cu cele RT - nu stiu daca este valabil si pentru celelalte pensule de pe ebay, eu ma refer strict la cea care mi-a ajuns mie), perii insa sunt diferiti. Cea de pe ebay are perii mai lungi si as spune mai degraba ca este o combinatie intre RT si pensulele de la Sigma (si ma gandesc la F80) si este mult mai potrivita pentru aplicarea fondului de ten pentru ca nu "suge" asa mult produs ca cele de la Sigma, dar nici nu aplica sheer cum o face pensula de stippling de la RT.

A pierdut cativa peri (insa asta s-a intamplat si cu cea de la RT) si se curata destul de usor in comparatie cu pensulele de acest gen de la Sigma, insa mai greu daca o compar cu cea de la RT care se spala imediat. Se usuca repede si aplica fondul de ten asa cum trebuie, asa ca nu regret deloc cei 12 ron pe care i-am platit pentru ea. Intre timp am mai comandat 2 pensule (una pointed si una rotunda) ca sa vad cum sunt pentru ca mi se pare ca ar fi o alternativa ieftina si buna pentru pensulele de la Sigma (daca vreti sa le cautati pe ebay incercati "professional foundation brush" - nu va recomand vanzatorul de la care am luat-o eu pentru ca au fost ceva probleme si a ajuns destul de greu).

Sa revin la pensula stippling de la Real Techniques - concluzia: pensula imi place foarte mult si merita cei 10 dolari pe care i-am platit, va ramane pensula pentru blushul crema si poate, cand si cand, o s-o folosesc pentru aplicarea fondului de ten daca vreau o aplicare usoara.

De la Real Techniques as vrea sa mai incerc Expert Face Brush si Setting Brush, restul pensulelor nu ma tenteaza deloc. Daca aveti pensula asta sunt curioasa cum o folositi si cum vi se pare sau daca aveti o alta pensula pe care o recomandati in afara de cele pe care le am astept sugestii.

17 comentarii

  1. O am si n-o folosesc deloc. Cum ai spus si tu, nu e buna pt fond de ten. Nu e buna pt pudra, blushul crema imi place sa-l aplic cu degetele - e mai rapid si rezultatul mai natural. Deci am luat-o degeaba, ca majoritatea pensulelor Real Techniques. Nu pricep ce e frenezia asta pe yt cu ele, chiar nu sunt fantastice deloc si nici prea ieftine - mai ales daca le iei direct de pe site sau din UK. Pe iherb au preturile americane, dar tot nu se merita parerea mea. Eu am setul de fata si cel de ochi, plus asta de stippling, si ma machiez tot cu pensulele mele vechi de la The Body Shop si ELF.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am cumparat-o in speranta ca pot sa o folosesc cu fondul de ten, dar nu imi place cum arata. M-am gandit ca fondul meu de ten e prea dens pt ea si o sa ii mai dau o sansa cand o sa imi schimb fondul de ten cu unul mai fluid. Acum o folosesc pentru blush cream desi tind de cele mai multe ori sa il aplic cu degetele.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna camelia

    am si eu aceasta pensula( ....plus cam toate celelalte pensule pentru fata de la RT). adevarul este ca nu o folosesc deloc pentru ca mi se pare neplacut de rigida, si aproape imi "scarpina" fata.celelte pensule de la RT imi sunt bune, evident,pe cele de la core colection le folosesc si eu zilnic ,exclusiv cele 2 pe care le foloseste cam toata lumea(cea de contur si cea pentru aplicarea fd.de ten).
    multumim pentru blog si postari, te citesc zilnic. o zi frumoasa iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  4. blueciel, am mai auzit ca setul pentru ochi nu e cine stie ce, nu l-am incercat deci nu pot sa zic. Depinde mult de produsele folosite si de gusturile fiecaruia ... eu nu inteleg multe alte isterii, pensulele mi se par bune si le-am gasit intrebuintare, dar nu de neinlocuit. Mie, de exemplu, nu-mi place sa aplic blushul crema cu degetele, asa ca pensula asta e perfecta (celelalte pe care le am sunt prea mari/ dense pentru asta).

    Silvia, nu e fondul de ten de vina - asa e pensula facute, pentru un efect soft (suna aiurea cuvantul, dar sunt atat de obosita ca nu gasesc altul). Cred ca Expert Face Brush ar fi potrivita pentru fond de ten sau chiar si cea pentru pudra din setul Core.

    Anonim, si tu? :) Ti se pare rigida de la perii foarte scurti, am avut si eu senzatia asta prima data cand am folosit-o, acum m-am obisnuit. O zi frumoasa si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine ma tenteaza pensula de stippling de la Real Techniques, am una pentru ochi si-mi place cum se aplica fardul cu ea :)
    Sa stii, draga mea, ca intr-un final am gasit ceva interesant la 1banut :) Si te-am trecut la inspiratie de shopping: http://www.alina-anghel.com/2013/04/smart-shopping.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina, am vazut si am vrut sa comentez la postare, dar n-am mai apucat, sa le porti cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am vazut pensulele respective pe ebay si eram curioasa de calitatea lor. Mi-am mai luat de pe ebay o pensula buffer de care sunt multumita. Acum cred ca as opta pentru o pensula "pointed" sunt curioasa ce efect are.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu am foarte multe pensule deci nu pot sa spun ca am experienta intensa. Imi place insa pensula pentru contour si cea pentru pudra din core collection. Mi se pare ca aplica produsul uniform si n-am aplicat niciodata prea mult produs (ceea ce mi se mai intampla cu pensulele pe care le foloseam pana acum). Acum astept cu nerabdare sa ajunga pensula pentru blush si sper sa-mi placa la fel de tare. Ador faptul ca se spala repede si se usuca si mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu o am pe cea Expert Face Brush, dar tot cu degetele aplic fondul de ten. O mai folosesc pentru bronzer sau cand vreau sa mai estompez anticearcanul. De la RT mi-as dori sa incerc si pensulele pentru machiajul ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. tare mult as vrea sa incerc pensulele astea, mereu am fost la u pas de o comanda...Ce sa fac, ce sa fac?! :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Am si eu stippling brush de la RT si imi place. Am folosit-o, cum spuneai si tu, pentru fond de ten (unul fluid, pentru cele mai dense nu prea merge) si se comporta chiar foarte bine, si pentru blush crema (nu vreau mereu sa ma umplu de blush pe degete si pensula da un efect foarte natural si... soft :) ). Mai am alte trei pensule Real Techniques (din cele individuale, nu la set): shading brush (a devenit pensula mea preferata pentru fard de pleoape, nici prea mare, nici prea mica, moale, dar nu fleoscaita, usor de spalat etc.), fine liner brush (functioneaza bine pt eyeliner; mai am una acelasi gen de la MUFE care e parca un pic mai buna - putin mai lunga si mai subtire - dar a si fost muuuult mai scumpa) si lash-brow groomer (seamana cu toate periutele pentru sprancene, dar are un pieptene metalic pentru "descurcat" gene mai fin decat oricare pieptene de plastic de acelasi gen). Imi plac toate si chiar cred ca merita cumparate (pretul e mic spre mediu - in niciun caz nu sunt scumpe de pe iHerb -, iar calitatea este mult peste medie, zic eu). Mi-am mai pus pe lista blush brush si setting brush, dar incerc deocamata sa-mi tin in frau dependenta de pensule.

    RăspundețiȘtergere
  12. Jade, te anunt eu cand o incerc :)

    Gabriela, partea cu spalatul este intr-adevar de vis, pensulele taklon sunt asa :)

    darlyst, am si eu perioade cand folosesc degetele, dar in ultima vreme am folosit numai pensule.

    Alexandra, profita de reducere de 20% care e acum pe iHerb daca vrei sa le incerci.

    Meridor, ai vazut oferta cu reducere de 20% de pe iHerb? (o sa ma uit la pensulele de care ai spus sa vad cum arata)

    RăspundețiȘtergere
  13. Camelia, perii acestei pensule sunt cat de cat fermi sau au mobilitate mare? merge oare si cum un fdt semi-lichid [de exemplu cum era Colorstay-ul de la Revlon, daca-ti mai amintesti de el ca si consistenta]? sau o recomanzi mai mult pentru pudre? si daca da, ia usor blush-ul pudra sau pudra compacata? inteleg ca pentru blush-ul crema, e potrivita, insa eu nu folosesc, de aceea intreb de variantele pudra sau de fdt. Merci! ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ada, eu nu o folosesc pentru fond de ten (nu-mi plac pensulele stippling pentru fond de ten), iar cu pudra n-am incercat-o (nu mi se pare forma potrivita pentru asa ceva). Daca tot vrei sa-ti iei una pentru fond de ten cumpara Expert Face Brush (acum ca tot sunt disponibile la noi), asta de stippling e o pensula care poate sa-ti lipseasca pentru ca nu este esentiala.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aspectul ei interesant m-a facut s-o iau in calcul. :) Multumesc pentru raspuns! ai dreptate, Expert Face Brush-ul e o alegere mult mai buna pentru a aplica fdt lichid.

    RăspundețiȘtergere
  16. Camelia heeeelp! Mi-ai spus ca ti-ai luat pensulele acelea fake de pe ebay.. imi poti lasa si mie linkul de unde o pot cumpara pentru ca eu am gasit la 3 lei si cred ca este o calitate foarte proasta. Chiar as vrea link-ul!!! Multumesc din suflet:*

    RăspundețiȘtergere
  17. Ada, ti-ai luat Expert Face Brush pana la urma?

    Stefania, habar nu mai am acum de unde am cumparat pensula aia - am mai luat multe de atunci pentru prietene, da-mi link cu ce-ai gasit sa ma uit (poate imi spune ceva numele vanzatorului).

    RăspundețiȘtergere