Curatenia de primavara: par

10.4.13

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu primavara simt nevoia de schimbare - si cred ca cea mai la indemana este o tunsoare noua sau o culoare noua a parului. In cazul meu tunsoarea urmeaza intr-una din saptamanile urmatoare (nu ceva dramatic, dar o sa renunt la niste centimetri buni din par pentru ca a ajuns iar aproape de talie), iar de vopsit m-am vopsit weekendul trecut - nimic nebunesc intrucat pe un par negru ca al meu nu sunt multe de facut, doar de acoperit firele albe.

Ceea ce fac insa pentru parul meu este sa il ingrijesc indiferent de anotimp (masti atunci cand simt ca are nevoie de hidratare, ser pentru protectie termica atunci cand il supun la chinuri, ulei hidratant pe varfuri aproape dupa fiecare spalare si inca cateva artificii cand este neaparat nevoie).

Nu am o rutina clara si nici un par foarte pretentios. Ma spal cam la 4 zile (uneori pot sa "duc" si mai mult mai ales daca il pacalesc cu un sampon uscat/ spuma), il las sa se usuce natural si il supun la caldura doar pentru un scurt timp cat sa ii dau o forma (asta daca am chef) si m-am obisnuit ca la final sa aplic aer rece, nu stiu daca ajunga sau nu, dar mi-a intrat in reflex.

Cand cei de la Gerocossen mi-au propus sa-mi trimita doua produse pentru testare (sampon-tratament impotriva caderii parului si lotiunea tratament din aceeasi gama - in poza de mai jos) am acceptat din doua motive: nu am incercat nimic pana acum de la ei (insa stiu ca atat mama, cat si matusa mea sunt incantate de vopseaua lor de par) si chiar am simtit ca parul meu are nevoie de putin ajutor.



Le-am folosit pe amandoua in ultima saptamana (samponul l-am folosit la o prima spalare, dupa care am continuat cu ce foloseam pana acum - de abia astept sa incerc gama de la VO5 pe care v-am aratat-o saptamana trecuta, iar tratamentul de doua ori pe saptamana - dupa spalare, pe scalp).

Ce-am observat: mai putin par cazut la spalare, parul este mai viguros (in sensul ca nu mai este atat de fin, pare mai aspru) si se aseaza mai bine, s-a ingrasat mult mai greu. Nu pot sa vorbesc de efecte in timp pentru ca le folosesc doar de cateva zile, insa prima impresie pe care mi-au lasat-o este una foarte buna (si pretul mi se pare ok - 13-14 ron).

Sunt curioasa cum va ingrijiti voi parul si daca faceti ceva special primavara pentru el, iar daca ati incercat produse de la Gerocossen as vrea sa stiu ce parere v-au facut.

13 comentarii

  1. Imi doresc sa incerc si eu produsele lor, mai ales ca am o prietena care a folosit lotiunea-tratament capilar + si i-a crescut parul foarte repede...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am nevoie de un astfel de produs! Ma incanta ca are pulverizator, mi se pare mai simplu de aplicat asa. Am mai avut o lotiune cu petroleum de la Gerovital, dar se aplica prin tamponare, cu o discheta demachianta, si ma scotea din sarite.
    Chiar am sa ma uit dupa acest produs.

    RăspundețiȘtergere
  3. o vopsea nu i-ar strica nici parului meu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu poti face o poza si listei de ingrediente? :*

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am o problema grava cu caderea parului, la o simpla clatire infund aproape vana :)) am incercat de la girovital samponul anti-cadere si chiar daca a avut ceva rezultate mi-a lasat parul aspru si desidratat, probabil asa procedeaza si acest sampon, rezolva o problema si apare alta

    RăspundețiȘtergere
  6. Am incercat produse de la Gerocossen de-a lungul timpului. Imi plac creme lor de fata, dar produsele lor pentru par nu m-au impresionat absolut deloc. Am avut o perioada in care imi cadea parul foarte rau si am incercat lotiunea cu ardei iute. Am terminat 2 tuburi si nu am observat nici o diferenta, nici o imbunatatire.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Camelia! Imi place tare mult blogul tau, am gasit o multime de pareri si sfaturi utile pe care ti le-am si urmat :D O parere despre acest produs iti pot spune din prisma sotului meu. De ceva timp incoace a inceput sa-l parasesca podoaba capilara...sper ca pe principiul "parul prost paraseste capul destept" :)) I l-am luat dintr-un DM si il foloseste deja de mai bine de 3 luni de zile zilnic si este multumit, la fel si eu. Firele de par parca sunt mai groase, pe langa cele deja existente au mai aparut razlete altele noi....sper sa fie asa si sa nu fie numai imaginatia noastra care isi doreste revenirea firelor cazute :D Pe langa asta, ne-a recomandat o coafeza sa facem o masca cu vitamina A si ulei de ricin; uleiul de ricin l-al folosit eu pt indesirea sprancenelor (le-am pensat odata amenintator de subtiri :D)

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar eram curioasa de produsul asta, mai ales ca eu inca nu mi-am rezolvat problema caderii parului. Poate ne mai scrii despre el, ca sa stim daca e bun sau nu :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am incercat nimic de la Gerocossen insa de curand am luat de la Joico gama Color endure si sunt multumita de rezultat pana acum. Parul il simt mai matasos si poate si putin mai sanatos :)

    Te invit sa arunci o privire in dulapiorul meu: Shop My Closet

    RăspundețiȘtergere
  10. Nici eu nu am o rutina bine-definita pentru par dar ma straduiesc sa-mi fac unul . deocamdata caut produse care sa ma multumeasca pe deplin :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Anna, inseamna ca chiar are efecte daca prietena ta e multumita.

    Deea, da, e practic, parca se simte o usoara senzatia de piscare la aplicare, dar nu sunt sigura :)

    flori0304, daca parul cere, da-i :)

    Serile Verii, contine alcool (daca asta te interesa in mod special) - o sa incerc sa pun o poza cand o sa am aparatul disponibil.

    Mara, incearca gama Anti-Breakage de la TRESemme - pe mine m-a ajutat. Atata timp cat eu folosesc un alt sampon dupa el nu vad cum sa-mi usuce parul.

    chilipiruriadunate, citisem de lotiune aia de alte bloguri ca ar fi buna de ceva.

    aly, ma bucur ca are efecte :)

    Miuri, eu n-am probleme majore, il folosesc ca tratament de intretinere, deci nu stiu cat de relevanta va fi parerea mea pentru cineva cu probleme reale :)

    Anca, am incercat si eu gama aia (cred ca am si scris despre ea), mi-a placut.

    Gabriela, bafta la cautari :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am incercat mai multe produse de ingrijire a parului, deocamdata nimic nu m-a multumit pe deplin, parul meu avand firele subtiri, e moale, se ingrasa cam la trei -patru zile, incerc sa nu il incarc nici eu, folosesc periodic un tratament de regenerare! Despre aceste produse am citit si eu, chiar sunt tentata in viitor sa achizitionez, sa le testez, mai ales ca am si eu o mica problema cu caderea parului! Uleiul de ricin se recomanda ca tratament natural pt.par, in combinatie cu miere, ou, ulei de masline, mai ales vara e bine de incercat cat mai mult, astfel protejam parul de chimicalele in exces ce ii pot dauna oarecum!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa stii ca ajuta sa iti usuci parul la final cu aer rece :-D iti inchide cuticulele si e mai bine pentru el ;-). Eu primavara nu imi ingrijesc parul intr-un mod diferit... De obicei vara insist foarte mult pe acest lucru, din cauza soareului, strand, mare etc... Ajunge sa se degradeze destul de repede si se usuca vazand cu ochii :-(

    RăspundețiȘtergere