Nail polish thinner

16.4.13

Va aratam acum ceva vreme ca am cumparat de pe ebay produsul din poza de mai jos. Este vorba de nail polish thinner (am ales o varianta profesionala care se foloseste in saloanele din UK - cel putin asta sustinea vanzatorul) pe care l-am cumparat pentru a incerca sa salvez doua top coat-uri care se ingrosasera foarte rau: Seche Vite si Diamont Seal & Shine de la Nubar (care din pacate s-a ingrosat si el dupa niste luni bune de folosire).


Am dat in jur de 4 lire (cu transport cu tot) si am incercat in prima faza sa urmez instructiunile: 3-6 picaturi, agitat si e ca nou. Lucrurile n-au stat chiar asa - am vazut o imbunatatire insa una care nu m-a multumit deloc. Am repetat procedura si tot n-am fost multumita. Cred ca in final am pus peste 20 picaturi in fiecare sticla pentru a subtia top coat-ul.



M-am oprit dupa atatea picaturi desi nu sunt total multumita de consistenta actuala. Pot folosi ambele top coat-uri (s-au subtiat vizibil) dar nici gand sa fie ca si noi. Si in plus mirosul este destul de puternic si asta nu-mi place deloc.

Ma asteptam la rezultate mult mai bune asa ca ma simt un pic dezamagita. Voi ati incercat sa salvati ojele cu produs de genul asta? Ce rezultate ati avut?

6 comentarii

  1. Eu am un nail Polish thinner de la OPI. La oje normale merge, la Seche Vite nu prea :(
    Ma gandesc sa cumpar solventul din familia SV< poate el merge.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am cumparat recent de pe beautyjoint Seche Restore. Este facut tot de producatorii Seche Vite si ei afirma ca e singurul thinner care poate readuce top coat-ul la starea lui initiala. Eu nu folosesc Seche Vite, am un top coat de uscare rapida de la Kallos care nu mi s-a ingrosat inca, insa l-am luat pentru a subtia ojele mele preferate cand dau semn de "imbatranire". Nu pot sa-ti spun daca functioneaza multumitor sau nu - pana acum nu l-am folosit, nu a fost nevoie. Insa am citit review-uri foarte bune pe Internet de la utilizatori. Momentan sunt multumita sa-l am si sa stiu ca la o nevoie e acolo. A fost tot in jur de 20-25 de lei cu tot cu transport (5-6$+shipping).

    PS: Thinnerele su un miros fff puternic pt ca ele practic contin doar un amestec de diluanti. Acesti diluanti se gasesc in mod normal in oje si lacuri si se pierd prin utilizare si contact cu aerul. Ca urmare a acestei pierderi, lacul se ingroasa. Thinnerele reintroduc diluantii pierduti in oja/lac/top coat. Problema apare atunci cand te gandesti ca exista oje 3-Free sau chiar 4-Free, dar si formule mai vechi, cu diluanti de generatii mai vechii. Teoretic un thinner ar trebui sa functioneaza si sa dilueze orice fel de oja - si formulele mai vechi si cele depasite. Insa in cazul formulelor noi si moderne 4-Free, aceasta proprietate se va pierde dupa adaugarea thinnerului (adica dupa adaugarea thinnerului oja nu va mai fi 3-Free sau 4-Free). Asta nu te afecteaza decat daca esti un puritan care isi doreste sa nu aiba respectiva susbtanta nociva pentru mediu in oja, altfel nu. Dar in functie de compozitia ojei sau a lacului, aceasta va avea nevoie de mai mult sau mai putin thinner. Seche Vite am inteles ca "bea" diluantul ca pe apa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare dupa cat timp se ingroasa o oja? Eu n-am avut niciodata probleme cu ele pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ma intereseaza un astfel de produs si-am fost dezamagita ca te-a dezamagit asta pe tine, descrierea parea promitatoare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pisik, nu cred ca e vreo diferenta ... sper sa ma insel :)

    Monica, interesant ... sunt curioasa cum o sa ti se para cand o sa ajungi sa-l folosesti.

    Gabriela, nu stiu, eu cu ojele n-am probleme, doar cu top coat-urile ... Seche Vite dupa 5-6 luni nu s-a mai putut folosi.

    Sadie, si eu am avut sperante mari ... nu le consider daramate total, dar nici multumita nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hey! Eu mi-am luat Seche restore din SUA. Nu mai stiu cat a fost si nu l-am folosit inca (Seche vite ul meu inca nu s-a ingrosat), dar era foarte laudat prin blogosfera...

    RăspundețiȘtergere