Cuvinte despre neseriozitate si nesimtire

18.4.13

Azi nu am pofta sa va povestesc despre nici un produs de machiaj sau de ingrijire, desi subiecte am destule. Azi vreau sa-mi spuneti cum reactionati voi cand aveti de-a face cu oameni neseriosi sau nesimtiti ... in ultimele zile numai de asemenea oameni am avut parte, atat la munca, cat si in viata mea personala. Nu ma afecteaza, dar imi lasa un gust amar ... mai ales ca eu nu sunt asa si nici n-am fost vreodata.

Eu cand spun ceva ramane clar, in cazul in care intervine ceva neprevazut sun si anunt, nu las pe nimeni sa se bazeze pe ceva sau sa ma astepte aiurea ... mi se pare o chestie de bun simt. Greseala mea cred ca este ca am impresia ca toti sunt asa ...

Saptamana trecuta am discutat cu o firma pentru un contract care presupunea si livrarea unui produs (era o oferta speciala de Paste pentru ceva ce ma interesa), le-am spus clar: cand aveti produsul in stoc veniti cu toate actele, semnam si il livrati. Mi s-a spus ca asa e cel mai bine si ma va contacta cineva luni. Luni m-am trezit cu un telefon ca un agent vine spre mine sa semnam contractul si urmeaza sa-mi livreze produsul a doua zi. Am semnat contractul luni si i-am spus clar ca nu asta am discutat, dar astept livrarea a doua zi. 

Bineinteles ca raspunsul a fost ca asa va fi si in cazul in care nu poate marti, miercuri la prima oara e cu el la birou. Ieri (miercuri) la ora 17 nu primisem nimic - am pus mana pe telefon si am sunat ... alte scuze, alte minciuni ... se presupune ca azi pana la ora 12 se va face livrarea. Daca nu se intampla asa, o sa aiba contractul ca amintire ... dar nu mi se pare normal sa faci asa ceva, eu n-am incurcat un client niciodata ... i-am spus ceva, asa a ramas indiferent de ce probleme au aparut.

Mie imi place ceea ce fac la munca, insa m-a omorat lucrul cu clientul ... intalnesc zilnic oameni prost crescuti care au impresia ca sunt buricul pamantului si ca toata lumea trebuie sa lase tot si sa faca ceva imposibil (daca se poate ieri) doar pentru ca ii cheama cumva sau conduc nu stiu ce masina. Nu stiu de ce in ultima vreme tot mai multa lume are impresia ca a fi nesimtit este cea mai tare "fitza" si ca banii pot cumpara orice.

Intalnesc si oameni frumosi care stiu sa spuna "credeti ca se poate ...", "ma puteti ajuta ...", "multumesc" si alte cuvinte si fraze destul de rare in zilele astea. Consider ca oamenii de genul asta merita tot efortul meu si al colegilor mei si ma fac sa zambesc sincer si fac tot posibilul sa ii ajut, insa pentru restul chiar nu vad sensul de a da peste cap niste oameni si a-i tine peste program.

Poate-s deplasata (si daca e asa imi asum asta) dar mie mi se pare penibil ca un barbat sa sune la o firma si sa vorbeasca cu o femeie si sa ii spuna "Salut" sau sa i se vorbeasca la persoana a doua si el sa spuna "sa-mi faci"/ "sa-mi dregi" ...

Voi cum faceti cand aveti de-a face cu oameni de genul asta? Eu cred ca respectul e ceva ce se castiga ...

34 de comentarii

  1. sunt intru totul de acord cu tine..si eu patesc asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate parca oamenii cu bun-simt sunt tot mai rari, iar tupeistii e inmultesc pe zi ce trece!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu in general cand intalnesc oameni de genul acesta incerc sa ma comport la fel de frumos , insa am niste pitici care nu ma lasa sa accept faze de genul "sa-mi faci" , la asta am alergie.. :)) si cand intrec masura le raspund si eu la fel . e bine sa te descarci pe loc ca sa nu te consumi mai mult dupa aceea. incearca sa nu ii mai iei in seama , ca sunt prea multi in comparatie cu oamenii cu bun simt. iti doresc o zi frumoasa Camelia ! :* Simina Serbanescu

    RăspundețiȘtergere
  4. ;((Imi pare rau pentru neplacerea ta..din pacate cu totii ne lovim de specimene dintr-astea..

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooof, doamne. De unde sa incep? Te inteleg perfect si consider ca tara asta se tiganizeaza total, o fi un cuvant urat, dar asta e adevarul, observ o generalizare a comportamentului de satra. Nu mai exista bun simt si acolo unde exista, este privit ca o ciudatenie si ca o slabiciune a celui ce il detine. Traim intr-o societate in care semenii nostri isi ajusteaza comportamentul in functie de masina pe care o ai. Am observat chiar ca oamenii nici macar nu mai inteleg politetea si bunele maniere - unora efectiv le place sa le vorbesti de sus si sa ii tutuiesti, chestia asta impune respect in ziua de azi.

    Totul se trage de la educatie si aici ma refer in primul rand la cea primita in familie.

    RăspundețiȘtergere
  6. "multumesc", "va rog" sunt cuvinte nelipsite din vocabularul meu. Pentru ca imi place sa-i respect pe cei din jurul meu, si prin asta ma respect si pe mine insami. Da, mi-ar placea sa fiu tratata si eu cu acelasi respect, dar cu toate ca nu se intampla mereu asta, eu sunt impacata cu mine insami ca eu sunt OM.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu lucrez cu oamenii, te inteleg perfect. Politetea e ceva SF in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  8. e foarte urat de ai patiti.. poate ca era mai bine sa nu fi semnat.. pentru ca asta meritau..
    si eu am parte de persoane care spun una si fac alta..
    sper sa primesti produsul respectiv
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa e lucrul cu clientul direct, te enerveaza la culme uneori. Eu sunt frustrata cand ma gasesc in aceasta situatie, pentru ca nu ii pot raspunde cum ar merita, avand in vedere ca eu reprezint o companie si trebuie sa imi pastrez demnitatea (si eu discut cu magageri, directori de mkt, oameni de la care ai pretentii). Dar unii asa ar merita vreo doua...

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare rau pentru patania ta, sincer mie putin frica de viitor,mie frica ca v-om devenit toti asa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Monica, e trist ca asa ceva a devenit o obisnuinta ...

    Portraitinblack, e adevarat, desi nu e deloc placut sa ma gandesc la asta.

    Simina, e greu cand esti in postura de reprezentant al unei firme si discuti cu un client ... insa sunt lucruri peste care nici eu nu trec, mai ales cand cineva incepe sa tipe fara nici un motiv.

    Bianca, sunt frecvente, doar ca zilele astea parca au fost mai multe ca oricand :)

    Orjen, mult adevar in cuvintele tale, mie mi-e groaza sa ma gandesc cum va arata societatea asta peste cativa ani.

    clarra, si eu le urez o zi buna desi i-as spanzura cateodata ... doar din simplul motiv ca asa sunt eu, unii insa chiar nu merita.

    Anna, asa e, desi e trist sa te gandesti la asta.

    Cherry Queen, eu plec de la premiza ca un om e ok si are cuvant ... pana imi dovedeste contrariul.

    Alice, stiu perfect cum te simti, am trecut de atatea ori prin asta - ei tipa, eu le vorbesc frumos si ii intreb de ce ridica tonul si degeaba ...

    Anonim, spre asta ne indreptam ...

    RăspundețiȘtergere
  12. eu incerc sa-i evit , ma enerveaza teribil persoanele nepartoliste , daca am zis ceva , atunci asa fac , chit ca pierd ceva si tot asa fac !

    RăspundețiȘtergere
  13. eu nu cred ca respectul tine neaparat de formule politicoase de adresare. de aia imi place lb engleza, ca nu lasa loc de interpretari. as prefera sa ma ia cineva la per tu, dar sa fie parolist.

    mama mea lucreaza cu oamenii si cand o ascult ce povesteste imi vine sa-mi pun mainile in cap. nu stiu cum are atata rabdare sa le asculte toate prostiile si nu stiu cum nu le e rusine multora sa profite de faptul ca voi chiar trebuie sa le raspundeti si sa va puna sa ascultati povesti nemuritoare. plus ca, dupa un timp, au pretentia sa-ti stie fiecare detaliu din viata.. e super naspa! eu ma feresc de lucrul cu oamenii cat pot, dar cred ca tot pe acolo o sa ajung si eu.

    o data eram cu mama prin oras si un nebun de pensionar cand a vazut-o m-a imbrancit cat colo ca s-o bata pe umar sa-i arate ca si el e in piata! dupa care vroia sa se mai puna si la discutii... groaznic, groaznic! na, ca m-am enervat si eu acuma ;).

    RăspundețiȘtergere
  14. Stiu cum e si ce gust amar lasa situatiile astea. Chiar astazi m-am lovit si eu de ceva asemanator. Eu locuiesc de 6 ani in Bucuresti si-am ajuns la concluzia ca aici sunt cei mai nesimtiti oameni. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, este evident ca exista si exceptii, dar prea putine. Si eu lucrez intr-un domeniu ce presupune interactionarea cu alte persoane (foarte multe) si asta e concluzia mea: ca aici sunt cei mai nesimtiti si mai inculti. Zici ca a tunat si i-a adunat.:)) Din pacate, nu prea ai ce sa faci in situatia lor. Nici nu stiu ce e mai trist: faptul ca sunt asa cum sunt, sau faptul ca nu invata sa se comporte civilizat. In privinta neseriozitatii, si eu sunt la fel ca tine. Cand promit ceva, ma tin de cuvant. Dar am impresia ca suntem o specie pe cale de disparitie.:))

    RăspundețiȘtergere
  15. rectific, nu ma deranjeaza vb la per tu intre persoane mai tinere sau daca cineva mai in varsta se adreseaza asa celor mai tineri :).

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu aceleasi cuvinte, aceleasi ganduri as fi scris aceasta postare! Nu stiu daca ma supara ceva mai mult decat lipsa de cuvant si de bun-simt!
    E motivul pentru care m-am retras recent dintr-o campanie a blogosferei! Cu riscul de a parea prea..."nemtoaica"! Am tot vrut sa scriu o postare pe acest subiect, trebuie sa fac asta insa am amanat din cauza ca imi displace teribil...

    Pe scurt, te inteleg perfect, subscriu intru-totul!
    Te pup!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  17. Lumea este foarte rea si nepoliticoasa, mi se intampla si mie sa dau de asemenea oameni, dar eu le spun in fata, nu pot sa ma abtin cand vad cat de departe merge nesimtirea. Stiu ca multi tac si prefera sa treaca peste aceste situatii, insa eu nu pot .Intr-o zi cand trecusem pe langa un bloc, o femeie isi scutura covoarele pe balcon, fara sa ii pese ca jos erau oameni, nu avea nicio treaba. M-am oprit frumos (dansa era la etajul 1) si i-am spus , doamna chiar nu va pasa ca scuturati praful pe oameni? A facut o fata din aia si nici macar nu mi-a raspuns, asta e nimic pe langa multe altele . Daca nici azi nu ai primit coletul nu mai merita sa ii bagi in seama nici sa le mai raspunzi la telefon .(Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  18. coco, asa bine ar fi daca am putea sa ii evitam, insa in viata asta, vrei, nu vrei, intalnesti si specimene d-astea ...

    Alina, eu n-am spus ca are legatura respectul cu modul in care te adresezi, dar mie "salut" spun unei femei pe care nu o cunosti, nu stii ce varsta are mi se pare o dovada de badaranie ...

    Deea, nu stiu cat tine de bucuresteni, ci de caracter ... eu recent am avut o altercatie cu o "doamna" care isi lasa cainele sa faca in mijlocul aleii (la intrarea in bloc) si pentru ca mi-am permis sa ii spun politicos ca nu e normal ce face tot eu am fost catalogata ca "bucuresteanca" cand nesimtita era ea. Din pacate sunt multi asa ...

    Alina, nici pe mine nu ma deranjeaza atata timp cat vorbesti civilizat, cand eu iti vorbesc la persoana a doua tocmai pentru a te face atent ca nu ne tragem de sireturi si tu iti permiti niste obraznicii si continui pe acelasi ton, imi e clar despre ce caracter am in fata/ urechi :)

    ilda, asa te inteleg si tu - si eu am doua postari in cap de niste luni. Am tot amanat sa le scriu pentru ca stiu ca n-or sa "cada" bine, dar sunt lucruri care trebuie spuse ... macar pentru cei ce au urechi sa le auda/ ochi sa le vada.

    Anamaria, cate situatii d-astea intalnim zilnic cred ca ne-am imbolnavi de nervi sa incercam sa schimbam nesimtirea, desi inteleg perfect (pentru ca asta e si prima mea reactie). Trebuie sa lamuresc cu ei oricum pentru ca am semnat un contract care din partea lor nu este respectat, dar tot este semnat de mine :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Din pacate, sunt foarte multi asa..zic ceva si apoi fac pe dos, vorbesc urat doar pentru ca pot si cred ca daca esti mai tanar esti automat mai...fraier. Eu inca sunt in perioada de tranzitie, incerc sa fac cumva nu imi mai pese de chestiile astea. Inca lucrez la asta :) Cel mai grav e cand ajungi sa depinzi de astfel de persoane, la lucru/facultate si nu poti sa faci nimic ca sa se schimbe lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  20. draga Camelia,

    Sigur voi parea un monument de snobism cand voi spune ca relatia asta stramba intre client si provider e ceva cam "romanesc". Banii nu justifica nici un fel de comportament in alte parti ale lumii. Lucrez in negocieri de milioane de euro cu mega-companii: Chanel, Clarins, L'Occitane, Procter&Gamble, IBM pentru care noi face eshop-urile si absolut niciodata nu am detectat cea mai mica urma de lipsa de respect.In schimb, abia am intrat intr-un Sephora in Romania (voiam sa vad daca flacoanele Dots by Marc Jacobs sunt diferite la 30ml si 50ml ca sa le cumpar si sa le adaug la colectie)si ii spun vanzatorului ca vreau doar sa vad flacoanele.Raspunsul: daca nu vrei sa le cumperi poti sa te uiti si singura... Am ramas absolut perplexa!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Oameni nesimtiti sunt peste tot. Nu de putine ori am fost tratata cu spatele, chiar daca eu eram clienta. Si nu intotdeauna un zambet face cat o mie de cuvinte. Uneori se intampla sa saluti politicos o persoana, sa-i zambesti, sa pui niste intrebari intr-un mod politicos si sa fii tratat aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  22. O Doamne,este groaznic,iubitul meu imi spune adesea ca sigur nu m-am nascut in Romania,dat fiind ca ma consum la orice "marlanie/grosolania/mitocanie" a persoanelor de aceasta speta :(

    RăspundețiȘtergere
  23. Gabriela, nu cred ca varsta are vreo importanta (adica in cazul meu ... ca n-am 20 de ani), tine de educatie. Sa-ti zic ca azi dimineata aveam o programare pe care am anulat-o pentru o ametita (ca sa nu zic nesimtita) care a stat pana in ultima secunda sa-si faca niste invitatii si care trebuia sa vina azi dimineata si a disparut? Mi-am stricat programul pentru un om de nimic ...

    Ana, mi se pare trist ca astfel de situatii au ajuns sa ni se para ceva normal ... pe mine asta ma intristeaza; am ajuns sa ma mir cand cineva stie sa zica multumesc ...

    Ioana, intotdeauna exista si reversul situatiei de mai sus ... adevarul este ca suntem o natie de oameni agitati si stresati si ne comportam ... nici n-am cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce gandesc. (langa mine s-a deschis un market Carrefour in care evit sa intru pentru ca toate casierele zici ca vor sa te omoare, zici ca vin la munca sa tune si sa fulgere ... n-am vazut asa ceva)

    RăspundețiȘtergere
  24. Buburuza, eu la un moment dat am citit carti ca sa pot sa nu ma mai enervez cand intalneam astfel de specimene ... mi s-a intamplat de atatea ori sa sune telefonul vineri cu cateva minute inainte de incheierea programului si sa incepe sa tipe ca el ce sa face (in conditiile in care n-ai tu nici o treaba cu situatia lui) :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Ma tot confrunt in ultima vreme cu astfel de oameni. Concluzia trista la care am ajuns e ca, cu cat ai mai mult bun-simt, cu atat te vor "incaleca" mai tare. In general, cu cat sunt mai nesimtiti, respectiv prosti (scuza-mi exprimarea frustra, dar asta e cuvantul, prosti!)oamenii au o parere mai buna despre ei si cred ca li se cuvin mai multe. Solutia este sa te tii cat mai departe si sa-i ignori/ tratezi cu indiferenta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am patit-o si eu astazi. Mi-am comandat online un produs care urma sa-mi fie expediat printr-un curier. La ora 12primesc un sms din partea firmei de curierat ca urmeaza ca intre orele 14-18 ,astazi, voi primi coletul. Toata ziua am stat acasa si cu mana pe tel, ca nu cumva sa ma sune si eu sa nu fiu disponibila. Nici pana la ora asta n -am primit vreun semn din partea lor. Foarte enervante situatiile astea!Noroc ca am tensiunea mica:)

    RăspundețiȘtergere
  27. a tutui pe cineva necunoscut nu e neaparat un semn de proasta crestere; cel ce se adreseaza ar trebui sa isi dea seama destul de repede (corelatie intre cum arata si se comporta interlocutorul) ce ar fi mai probabil sa prefere interlocutorul. in alte locuri nu trebuie sa vorbesti cu dumneavoastra cu profesorii spre exemplu si asta nu te face sa fii nepoliticos fata de ei. nu cred ca am atins acest nivel de dezvoltare noi ca tara; dar cred ca e necesar sa scapam de unele gandiri invechite. in societatile in care se promoveaza ideea de egalitate intre sexe nu se bazeaza nimeni pe faptul ca i se face vreo favoare femeie fiind; si cred ca daca fiecare dintre noi diminueaza din doleante si ne-am purta firesc, ca niste oameni ce suntem si nu cine stie ce majestati interactiunea umana ar arata altfel. in alta ordine de idei, e greu de schimbat si indreptat tot raul din tara noastra (nici nu exista programe educative de responsabilizare) dar din punctul meu de vedere problema este ca oamenilor nu le pasa, nici de ei si nici de semenii lor. nu vreau sa ma intind prea mult, vreau doar sa precizez ca vad zilnic in trafic, cu masina sau cu transportul in comun, mentalitatea asta proasta si de 2 bani in care daca unuia ii e bine il doare fix in dos de restul lumii, cand poate cu un simplu gest (cum ar fi sa se dea intr-o parte/in fata/oriunde) ar ajuta. in definitiv, little by little, a little becomes a lot :) imi dau seama ca la unele faze nu ai cum sa nu te enervezi, dar trebuie sa speri ca va fi mai bine si ca noi cei care ne gandim la semenii nostri vom fi destui cat sa ii acoperim pe cei cu mai putina bagare de seama.

    RăspundețiȘtergere
  28. stiu ce spui, te inteleg perfect. Sincer si eu sunt foarte atenta atunci cand fac promisiuni si ma dau peste cap sa mi le tin...si astept acelasi lucru si de la persoanele din jurul meu. Din pacate dezamagirile sunt multe si dese. Daca vorbim de mediul profesional de obicei nu tare am ce face decat sa tac si sa inghit. In viata personala insa lucrurile sunt strict sub controlul meu asa ca daca cineva ma dezamageste sunt destul de drastica.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mereu zic ca o sa imi fac si eu un blog in care sa scriu doar despre experiente de genul..poate poate se duce vorba si se schimba putin romanii.
    Jobul meu presupune sa interactionez zilnic cu zeci de persoane. Lucrez pe un post de front desk, 8 ore pe zi in care stau si vb la telefon cu tot felul de..idioti si inculti si nesimtiti si si...
    Sunt tratata zilnic ca ultimul om de persoane ce au jeg sub unghiute si nu stiu sa isi scrie numele corect dar au fite deoarece ei sunt clienti iar eu sunt un salariat, pe un post mititel, si cum imi spun anumite persoane, este un privilegiu ca lucrez aici si trebuie sa ii pup pe ei si in...
    Am fost facuta proasta si idioata pt ca mi-am permis sa intreb in legatura cu ce anume vrea o anumita pers sa vb cu directorul companiei(dir m-a rugat sa intreb acest lucru), am fost injurata pt ca nu am dat raspunsul pe care doreau sa il auda. Zilnic suna persoane ce intreaba ceva iar dupa ce raspund efectiv imi inchid telefonul fara nici un cuvant(pa, la revedere, sau orice). Am patit sa fiu numita mucoasa irascibila pt ca nu reuseam sa inteleg ce vroia o anumita dna contabila(asa se prezentase),ce imi pune urmatoarea intrebare"si daca il bag pe internet o arata?" , asta dupa ce inainte vorbisem despre programul de lucru, deci nu avea nici o legatura cu intrebarea pusa. Efectiv nu stiam la ce se refera, ce vrea sa gaseasca sau sa bage pe internet. Cand am rugat sa imi explice putin mai clar, am primit urmatorul raspuns"Da, da ...lasa ca stiu eu ca asa esti tu mereu, o mucoasa irascibila cand intreb ceva", asta desi vorbeam pe un ton cat se poate de calm si frumos, nu imi permit sa vb urat sau sa ridic tonul deoarece am apelurile inregistrate.
    AM zile cand ajung acasa si efectiv plang de nervi ca traiesc intr-o tara in care acesta este nivelul de educatie si cultura.
    Scuze pt postul kilometric. Pupici, Tina.

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna!si eu lucrez tot cu oamenii(din pacate la orange)si pot sa zic ca ma uimesc oamenii pe zi ce trece si asta in ceea ce priveste lipsa de bun simt,educatie,lipsa igienei si lista poate continua.E la ordinea zilei sa se adreseze cu apelative de genul :tu,ma,fetita si asa mai departe.Nu stiu ca trebuie sa salute ca sa nu mai amintesc si de injurii.Eu cred ca lumea efectiv s-a indobitocit,ca dovada ca numai citeste nimeni o carte si tot asa.....
    Sa ai o zi frumoasasi calduroasa!

    RăspundețiȘtergere
  31. TheMay Day, trist, dar adevarat!

    Amici, da, este frustrant.

    Ana Maria, situatiile de genul celor mentionate de tine sunt din ce in ce mai frecvente si cei cu bun simt parca sunt din ce in ce mai putini ...

    Gabriela, asa e ... sunt situatii in care chiar nu ai ce face, din pacate compromisurile fac parte din viata noastra.

    Tina, nici nu vreau sa ma gandesc la ce intalnesti zilnic - asta cu inchisul telefonului si exprimari de tot rahatul (ca nu exista alta expresie mai buna) le cunosc si eu, la fel si oameni care habar n-au despre ce vorbesc dar sunt cei mai destepti si nici nu asculta cand le explici.

    dorina, ai si tu parte zilnic de astea ... e trist ca ne mira cand cineva stie sa se exprime si e civilizat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Din pacate asa e, toata lumea se crede buricul Pamantului in ziua de azi. Unii pur si simplu nu stiu sa se comporte, parca sunt din jungla.

    Lipsa de respect e in floare din pacate... de la vanzatoarele care mesteca guma cu nesimtire , care te masoara din cap pana-n picioare si care nici macar un "buna ziua" nu stiu sa dea , si pana la tampitii de pe strada care , daca te vad cu rolele, fac tot felul de comentarii sau "glume" ... trist.

    RăspundețiȘtergere
  33. iguanitza, da, am tot folosit cuvantul trist in raspunsurile la comentarii ... pe zi ce trece parca sunt din ce in ce mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu in astfel de situatii pur si simplu incep sa plang. Da, chiar incep sa plang cand am parte de astfel de situatii. De oameni nesimtiti, de oameni care se considera buricul pamantului, de oameni care au impresia ca daca au bani au dreptul la orice, de oameni de care depinzi, care tin sa se comporte cu tine ca si cu o troaca de porci, fiindca au putere si isi permit. Da, incep sa plang, fiindca nu inteleg de ce oamenii fac asa, fiindca nu ii corect, fiindca... De cand ma stiu am incercat sa schimb lumea de una singura, dar nu e suficient. Plang fiindca asta e lumea in care traim si nu am ce sa fac, nici eu, nici tu, nici vecinu, nici nimeni :-) Taci, inghiti si te descarci asa cum stii si cum poti :-). Sa iti fie groaza sa te duci la magazin fiindca vanzatoare isi da ochii peste cap cand ii ceri ceva? Sa te duci la restaurant sa isi dea ochii peste cap cand o chemi sa iti duca nota.. si.. daca nu ii lasi ciubuc, tot tu esti cel nesimtit. Lista continua, si din pacate e lunga. Mai mult decat sa fi tu ca si om civilizat in speranta ca asa iti vei creste copiii, mai mult de atata nu poti sa faci ! :-)

    RăspundețiȘtergere