Beauty Blender - original versus copie

2.4.13

De ceva vreme ma tot gandesc la postarea asta, dar n-am apucat pana acum sa fac poze si sa-mi pun gandurile in ordine. Beauty blenderul (varianta originala - stanga in poza) il am de mai bine de 3 ani si am perioade cand il folosesc zilnic si perioade cand uit de el. Copia e luata de pe ebay cu 5 ron si am ales o alta forma (exista si varianta "ou" cum este originalul).


Am folosit ambele modele si, desi la aplicare nu vad diferente foarte mari, intre cei doi bureti sunt diferente destul de mari, incepand de la textura (originalul este mult mai aerat, in timp ce copia este mult mai densa si "suge" mai mult produs - puteti sa vedeti in ultima poza foarte bine asta din modul in care i-am presat intre degete) si terminand cu modul in care se curata (destul de greu copia - a fost nevoie de 5-6 spalari ca sa iasa fondul de ten din el - asta dupa o folosire - si tot nu mi s-a parut ca a ramas perfect curat).





O alta diferenta majora mi s-a parut dimensiunea dupa ce se uda - originalul fiind mai aerat isi dubleaza marimea, in timp ce copia nici nu se apropie de asta (clar "de vina" este textura mult mai densa - asemenatoare cu cea a buretilor clasici pentru aplicarea fondului de ten).


Dezavantajul originalul este ca fiind atat de aerat se poate rupe foarte usor cu unghiile (se poate vedea in poza ce gaura i-am facut pe fund la o spalare, mai are o "ciupitura" si mai sus). Nu stiu daca si copia va pati acelasi lucru pentru ca nu l-am folosit de suficiente ori sa-mi dau seama (curatarea dureaza mult prea mult). De patat clar se vor pata ambele, desi originalul a fost folosit de zeci (poate sute) de ori pana acum arata mult mai bine decat copia (pe care n-am folosit de mai mult de 10 ori) chiar daca pare portocaliu dupa atatea spalari (culoarea originala este un roz puternic).

Daca discutam de pret diferenta e majora ... originalul este aproape 20 dolari (si destul de greu de achizitionat din Romania) in timp ce copia este 5-6 ron si se poate comanda de pe ebay in diverse culori.

Parerea mea este ca nu vorbim despre o copie a lui beauty blender, ci de un alt tip de burete pentru aplicarea fondului de ten, care merita cei 5 ron, dar care se curata foarte greu.

Aveti vreunul dintre ei? Cum vi se pare?

Later edit: impreuna cu beauty blenderul original am avut si cleanserul care nu a facut nimic mai mult decat un sapun cu care curat pensulele, deci nu mi se pare necesar sau de neinlocuit.

19 comentarii

  1. chiar ma tenteaza buretele asta.. atatea pareri pozitive.. dar merita 20 eu?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca merita atatia bani un burete, fie si original

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru review si comparatie! Eu nu am cu siguranta in buget un burete de fond de ten de 20$...dar marturisesc ca as incerca copia daca as avea ocazia :)
    Si spun asta pentru ca nu am incercat pana acum aplicarea fondului de ten cu un burete, nici chiar din acela clasic triunghiular.
    Din punctul tau de vedere, care este "instrumentul" preferat pentru aplicarea fondului de ten? Ce alegi daca vrei sa aplici fondul de ten repede si foarte natural, bine uniformizat? Eu fac ce fac si tot la degete recurg, dar tu ai o recuzita mai larga.

    RăspundețiȘtergere
  4. oare nu se gaseste si prin ceva magazine fizice? ca nu mi-e la indemana sa comand de pe ebay sau din strainatate, deloc

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic ca pentru un buretel pretul este piperat, nu cred ca as da atatia bani pe el, in schimb l-as incerca pe cel ieftin . (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  6. iuliatns & Laly Dulcineea, asta depinde de fiecare si de ce buget are :)

    Monica, nu exista unul preferat - depinde foarte mult de ce fond de ten folosesc si de ce acoperire vreau, dar cel mai des folosesc pensula.

    aura, eu n-am vazut.

    Anamaria, brandul se plateste :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanti bureteii si comparatia! Nu as da nici eu atatia bani pe un "amarat" de buretel, mai mult platesti "firma", decat materialul, lucrul in sine! Desigur, bugetul si preferintele fiecaruia sunt indiscutabile, dar la veniturile noastre generale, tinand cont si de cheltuielile mari de zi cu zi, e bine ca exista alternative mai rezonabile, desi in mod normal calitatea e cea care primeaza!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie mi se pare ca pretulul Beauty Blenderului original este mult prea mare pentru ceea ce face. Oricum pentru aplicarea fondului de ten prefer pensulele sau degetele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am tot o copie, de la Ebelin (din DM) si-mi place mult. Nu am avut originalul, dar mi-a stranit interesul pentru el. Adica ma gandesc ca daca o copie face treaba asa buna, originalul parca te machiaza si singur! :))

    Poate intr-o buna zi voi face investitia, toata lumea a spus ca merita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am incercat acest buretel desi as vrea dar e cam scump, oricum daca ne uitam si ca il ai de 3 ani...dar tot la pensula si degete raman momentan:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am copia cumparata de pe ebay. Intr-adevar se curata atat de greu, ca nu merita cumparat. Pe mine ma tenteaza originalul sa vad ce e de capul lui.

    RăspundețiȘtergere
  12. Incognito Fashion, ma bucur ca vi se pare util :)

    Cristina P., depinde mult si de ceea ce cauti - eu n-am mai vazut alt burete din acelasi material, dar daca ma intrebi acum daca l-as mai cumpara ti-as zice nu. :)

    Adelina, are un pret "umflat" ca si alte produse de gen.

    Nimphetamin, nu face minuni, e bun si atat. Daca copia te multumeste nu cred ca se merita banii dati pe original. :)

    Macy, eu n-am folosit inainte bureti pentru ca nu-mi plac, deci la mine a fost curiozitatea mare ... nu regret banii dati pe el, dar nu il vad nici ca pe o minune (desi am avut si poate o sa mai am perioade cand imi place mult)

    Juliet, partea cu curatatul e urata rau. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci clar buretelul meu make-up studio nu e acelasi lucru cu cele de pe ebay. Citind articolul tau am sesizat cateva diferente: se spala foarte usor, il spal dupa fiecare utilizare si se curata bine din prima si se limpezeste usor, nu retine mult produs, isi mareste consderabil volumul cand e udat. Cred ca e undeva la mijloc intre cele doua. si tot asa e si la pret. Ma rog, era pe-aproape, cand era 45 de lei ca acum e tare scump...

    RăspundețiȘtergere
  14. anais, e aproape cat beauty blendetul original, dar macar e bun din ce spui :)

    RăspundețiȘtergere
  15. asa este dar cand l-am cumparat il voiam a doua zi si asa l-am si avut. nu mai stiu ce urgenta aveam eu sa acopar cosuri si, oricum, nu l-em folosit pt ca nu am stiut :))) am invatat sa-l folosesc dupa cateva luni

    RăspundețiȘtergere
  16. E 80 RON si ceva cred in sephora :) cel original, si e foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postarea asta e din 2013 cand nu se gasea in Romania, e de ceva vreme disponibil in Sephora.

      Ștergere