Demachierea, primul pas in ingrijirea tenului

2.12.16


Anul trecut Nivea a demarat #operatiuneademachierea si mie mi-a placut mult initiativa lor, mai ales ca eu consider ca demachierea este primul pas pentru ingrijirea tenului. Niciodata nu m-am culcat fara sa imi curat tenul, indiferent ca am folosit sau nu produse de machiaj, si asta e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am facut pentru tenul meu. 

Perna mea n-a avut niciodata semne lasate de produse de machiaj, dar nu pot sa nu zambesc cand ma uit la perna trimisa de cei de la Nivea - mi se pare ca transmite un mesaj foarte bun si mi-as dori tare mult sa nu mai existe fete si femei care sa sara peste pasul asta atat de esential in ingrijirea tenului. Imi amintesc o faza de acum multi ani cand iubitul meu de la momentul ala mi-a spus razand "intai ne demachiem", amandoi eram rupti de oboseala, dar prioritatile erau aceleasi.

De multe ori aud "dar eu nu ma machiez" ... curatarea tenului inseamna mai mult decat indepartarea unor produse de machiaj de pe ten, tenul nostru este agresat zilnic de poluarea si mizeria de afara si degeaba folosim cine stie ce minunatie de crema daca inainte nu indepartam toata mizeria de pe ten. Si nu ezit sa spun asta ori de cate ori sunt intrebata cum sa ne mentinem tenul curat si frumos.


Exista atat de multe variante de produse pe piata, incat este imposibil sa nu gasim o varianta care sa ni se potriveasca. Si nu trebuie sa aruncam cine stie ce sume pentru a avea tenul curat, iar scuza cu "n-am gasit" nu prea tine pentru ca in orice supermarket gasim produse accesibile. Nivea are o multime de produse bune si ieftine care se potrivesc indiferent de tipul de ten. Fie ca vorbim despre apa micelara (pe care mai nou au lansat-o si in varianta de 400 ml la un pret mai mult decat bun - 21 lei), de lapte demachiant, de gel de curatare sau chiar de servetele demachiante (atunci cand nu avem alta varianta) exista ceva pentru fiecare.

Voi va curatati tenul zilnic? Care sunt produsele voastre preferate?

10 comentarii

  1. Zilnic ma demachiez dimineata si seara, e sfant pentru mine.
    Ador demachiantele Nivea: apa micelara, demachiantul bifazic, gelul si spuma de curatare(in varianta roz). Se simte dupa ce le folosesti ca sunt produse bune si delicate cu tenul, asta ma intereseaza si pe langa au un pret buuuun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu o spuma de la ei, pe cea bleu, insa mi se pare ca-mi usuca usor tenul. Pe cea roz n-am incercat-o, am auzit mai multe pareri bune despre ea.

      Ștergere
  2. Nu ma machiez zilnic si cu toate acestea nu uit niciodata sa-mi curat tenul minutios seara si dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu foloseam apa micelara de la bioderma, iar de curand mi-am luat si una de la Nivea deoarece au preturi foarte accesibile si sunt foarte multumita. Acum sunt in cautarea unui sapun de fata care sa nu usuce pielea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa o incerci si pe cea roz de la Garnier, mie imi place mult. Sapunurile solide nu sunt cele mai indicate, de ce nu te orientezi catre un gel de curatare (Ivahidra+ de la Ivatherm e foarte misto)?

      Ștergere
  4. Mi-am făcut un ritual din a ma demachia inainte de culcare si dimineața sa imi curat tenul. Am înțeles cât este de important si poate de asta sunt atenta la aceste aspecte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta incerc sa spun si eu la toata lumea, ca nu trebuie neaparat sa te machiezi pentru a curata tenul. Nu toata lumea ma asculta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toata lumea vrea sa auda, dar pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea, nu? :)

      Ștergere