Cum ambalam cadourile de Craciun?

19.12.16


Eu nu cred ca pentru a face un cadou reusit trebuie sa dispui de cine stie ce sume, asa cum nu cred nici ca numele de pe o cutie de la brandul X este alegerea potrivita pentru toata lumea. Imi plac cadourile facute din suflet, cadourile gandite, cadourile ambalate frumos, cadourile care fac un om sa simta ca chiar conteaza pentru tine, cadourile care dau sentimentul ca cineva este destul de important cat sa aloci cateva minute din viata ta pentru a-i oferi ceva care sa ii placa.

Anul asta mi-am propus sa impachetez cadourile din timp, astfel incat sa reusesc sa fac niste poze (n-am putut sa arat chiar tot in poze pentru ca as fi stricat niste surprize, dar e o selectie destul de buna) si sa va arat si voua cateva idei pe care le puteti pune in practica cu ce aveti in casa sau cu ce gasiti in diverse magazine. Mie imi place sa nu repet ce-am facut anul trecut, asa ca in fiecare an incerc sa vin cu altceva care sa-mi placa in primul rand mie si sa se potriveasca cu persoana careia vreau sa ii fac o surpriza. Nu cred in cadourile facute din obligatie, deci pun in suflet in fiecare cadou pe care il pregatesc.

Ca si materiale pentru cadourile de anul asta am folosit ce aveam in casa deja: hartie kraft, hartie imprimata,  celofan imprimat, decoratiuni pentru brad (globuri, diverse figurine si carlige), funda si panglica, figurine si etichete din carton (le-am facut eu pentru ca am aparatura necesara, insa gasiti de cumparat) si crengute de brad pentru unele persoane. Am avut nevoie de foarfeca, rigla, scotch si banda dubluadeziva. Ce-a iesit vedeti mai jos, eu ma declar multumita. 

Pentru multe dintre cadouri am mers pe ideea de hartie kraft (eu am avut niste seturi cu 3 nuante si am putut sa ma joc in voie) si am decorat cu diverse lucruri. Va puteti folosi de crengute de brad, globuri mici, etichete, diverse figurine pentru decorat bradul si tot ce va mai trece prin cap. Important e sa va placa ce iese si sa se potriveasca celei/ celui pentru care ati ales cadoul.


E prima data cand folosesc genul asta de hartie (mai degraba as zice ca e un celofan opac imprimat, dar nu stiu daca e cea mai buna descriere) pentru ambalat si n-arata deloc rau. Cred ca din Jumbo am luat un set cu vreo 20 coli la un pret foarte mic acum multa vreme, am adaugat funda asortata si urmeaza sa adaug etichetele cu numele inainte sa le ofer ... rapid si de efect.


Desi am o gramada de modele de hartie imprimata in casa, anul asta am ales sa o folosesc la doar doua cadouri. Am ales doua modele vesele cu multe culori, unuia dintre cadouri i-am aplicat o mini caciula de Mos Craciun pentru ca persoana care il va primi este una glumeata si ii plac chestiile astea, iar celuilalt i-am pus o eticheta (care va avea si o urare la momentul potrivit) pe care am prins-o cu o steluta colorata si sclipicioasa (pentru un strop de veselie). 

La tipul asta de ambalare puteti sa va jucati cum vreti si sa alegeti inclusiv hartii mai deosebite (am vazut unele elegante in Kaufland - cu embosaje usor colorate) care nu necesita cine stie ce alte artificii pentru a arata bine. Eu mai am de pregatit un cadou la care am de gand sa folosesc o hartie bleu ca de matase, pe care o sa prind o panglica subtire argintie si o decoratiune din sarma (un bradut) cu bilute albastre. Trebuie doar sa va folositi putin imaginatia.


Am lasat la final cadourile mici care de obicei dau mari batai de cap pentru ca sunt greu de ambalat si nu prea se gaseste nimic pe marimea lor, ca sa nu mai vorbim ca atunci cand bugetul e redus si cadoul nu are valoare materiala multa lume considera ca nu merita efortul. Eu cred ca un ambalaj frumos poate salva orice cadou (bine, sa nu fie unul neinspirat ca nu-l mai salveaza nimic), asa ca m-am gandit la cateva idei care sa va fie de folos.

In stanga si dreapta puteti sa vedeti doua ambalaje de tip carte - pur si simplu am folosit o bucata de carton din care am facut o coperta pentru cadou, am prins funda cu banda dublu adeziva (la unul pe exterior si la celalalt pe interior) si tot banda dublu adeziva am folosit pentru a prinde cadoul de una dintre laturi. Eu m-am jucat la cel din dreapta cu niste embosaje si fundite dar nu e obligatoriu - cadoul ala l-am ambalat pentru o prietena care vrea sa faca cuiva o farsa la Secret Santa (inauntru este o cutie de Tic-Tac) si m-am gandit ca o sa fie mai de efect asa. Se poate folosi tipul asta de ambalaj pentru carti, chestii mici in cutii (gen palete de farduri) si multe altele.

Daca nu aveti hartie colorata sau cine stie ce alte nebunii, v-am aratat si o varianta cu hartie alba simpla pe care am creat un brad din stelute autoadezive (posibilitatile sunt nenumarate, eu am ales o varianta simpla). O alta idee care mie imi place mult este cutia rosie cu curea - v-am mai aratat-o pe blog, insa imi place mult si o folosesc mereu (eu am folosit o catarama din carton, insa puteti improviza cu cheita de la o doza de bere/ suc si cu panglica de catifea/ satin neagra). Iar daca vreti ceva dragut si haios se gasesc peste tot hainute in miniatura/ sosete/ caciuli de Mos Craciun si scapati de orice fel de ambalare daca nu aveti talente de genul asta.


Din ceea ce nu am pus eu in practica anul asta v-as aminti cadourile tematice in borcan/ ghiveci (foarte usor de facut), cadourile care pot fi folosite si ca ambalaj (primul care imi vine in minte este o pereche de papuci pe care o puteti umple cu diverse chestii de rasfat pentru o seara relaxanta), manecile de la puloverele crosetate (care pot fi transformate foarte usor intr-un sac pentru cadouri) si nu in ultimul rand cutiile reciclate (care cu un efort minim si putina imaginatie pot fi transformate in chestii extrem de misto - din pacate nu am mai reusit sa va arat concret cum puteti face asta, desi aveam in plan si asta).

Sper sa va inspire ideile de mai sus si sa nu uitati sa puneti o nota personala in fiecare cadou pe care il oferiti.

10 comentarii

  1. Eu am cumparat hartie cu motive de Craciun si am ales sa ma concentrez pe cadoul in sine. Stiu ca si aspectul aduce zambete asa ca sper sa-mi iasa. :) Multumesc pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragute sunt , toate imi plac!
    Mie imi place sa daruiesc doar ce mi-ar placea sa primesc . Sunt foarte multi oameni care fac cadouri doar sa le faca sau sa scape de chestiile nefolositoare lor , mi se pare foarte urat .Atunci cand pregatesc un cadou , trebuie sa simt ca m-as bucura si eu la fel de mult de el, cel putin asa sunt eu :)
    Tu impachetezi foarte frumos , te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sunt si eu, nu vad sensul sa dai ceva doar sa zici ca ai dat. :)

      Ștergere
  3. foarte frumoase toate,eu sunt tare neindemanatica dar o sa incerc sa le aranjez dragut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca o sa iti iasa foarte bine daca le faci din toata inima. :)

      Ștergere
  4. Se vede ca ai pus suflet, ca in tot ceea ce faci. Doar ce am impachetat un cadou, am folosit ideea cu crenguta de brad. Iti doresc sarbatori minunate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb! Nu ma prea descurc cu impachetatul si daca as incerca asa ceva si mi-ar reusi nimeni nu m-ar crede ca eu am facut toata munca.

    RăspundețiȘtergere