Indepartarea papiloamelor cu dispozitivul Plasma IQ

6.12.17

Pana de curand nu am fost deloc interesata sa aflu mai multe despre papiloame si diferenta dintre ele si alunitele cu care multa lume le confunda, chiar daca aveam cateva de multi ani. Doar ca cel de pe ceafa a inceput sa ma deranjeze in timpul antrenamentelor de XBody din cauza vestei care mi se tot freca pe zona aia, asa ca am zis ca e momentul sa rezolv problema asta si am cautat ceva informatii. Am scapat de toate intr-o singura vizita la dermatalog si cum tehnologia este una noua si perfect sigura m-am gandit ca ar fi interesant sa va povestesc si voua despre asta pentru ca stiu ca e o problema comuna.


Eu am ales clinica UltraEstetic din zona Cotroceni si consider ca am fost mai mult decat inspirata. Discutia cu Dana Bratu, medicul dermatolog de la clinica, mi-a deschis ochii asupra catorva lucruri, dar m-a facut si sa ma simt putin ignoranta pentru ca habar nu aveam ca papiloamele sunt cauzate de o tulpina a unui virus, asta fiind si motivul pentru care se inmultesc. Pe Dana o gasiti pe canalul ei de Youtube si chiar va recomand sa ii urmariti videourile, mie mi-a placut mult si m-a incantat mult faptul ca un medic tanar poate sa fie atat de bine pregatit.

Dispozitivul Plasma IQ, ce utilizeaza plasma ionizata, este non-invaziv, nu afecteaza tesuturile inconjuratoare cum fac alte dispozitive si este o solutie mai mult decat inteligenta pentru medicina estetica, dermatologie si chirurgia estetica. Pe langa indepartarea papiloamelor de care va povestesc eu astazi, Plasma IQ este folosit si pentru blefanoplastie nechirurgicala. Daca aveti pleoape cazute va recomand sa cititi mai multe aici pentru ca este o solutie care merita incercata.

Am rugat-o pe Dana sa imi spuna putin despre aparat ca sa intelegem mai bine ce face: Dispozitivul ionizeaza gazele din aer si formeaza microparticule de plasma care distrug papiloamele, fibroamele sau alte formatiuni cutanate. Acest fenomen distructiv se limiteaza doar la papilom, nu atinge pielea sanatoasa din jur. Imediat dupa procedura, se aplica un unguent antibiotic iar leziunea restanta se va epiteliza complet in urmatoarele 7 zile. Persoanele care au predispozitie la hiperpigmentari cutanate pot ramane cu o mica pata maronie la locul interventiei, dar si aceasta va disparea complet in decurs de cateva saptamani. 

Datele tehnice le aveti, asa ca vreau sa va spun concret ce s-a intamplat in timpul vizitei la medic. Mai mult a durat discutia mea cu Dana decat procedura in sine. Eu aveam 3 papiloame: unul pe ceafa, unul la axila si unul pe abdomen si am scapat de toate 3 intr-o singura vizita, totul fara durere si fara mare bataie de cap. Mi s-a facut o anestezie locala cu xilina, dupa care Dana a apropiat aparatul minune de fiecare zona si asta a fost, n-am simtit nici un fel de durere, doar mirosul de parlit (e cea mai buna descriere pe care o pot face) mi-a dat de inteles ca s-a intamplat ceva. Toata procedura a durat maxim 10 minute cu dezbracat/ imbracat si intrebarile puse de mine.

Nu am sangerat, nu am avut neplaceri dupa asta, zona s-a vindecat frumos, singura zona in care am simtit ceva (o tensiune) a fost ceafa, dar banuiesc ca asta din cauza faptului ca m-am dus la antrenament destul de repede si zona a fost expusa transpiratiei si contactului cu vesta. Am folosit in primele zile un unguent cu antibiotic si ulterior Cicaderm de la Ivatherm. Mai jos sunt poze cu zona inainte de indepartare, la 7 zile de la procedura si la 15 zile de la indepartare. Nu am putut sa-mi fac singura poze pe zona, asa ca sunt facute in lumini diferite si cu telefoane diferite, dar cred ca vedeti clar ce era si cum a evoluat, nu am retusat nimic tocmai ca sa vedeti exact evolutia. Ma astept ca in cateva saptamani sa uit ca am avut ceva acolo.


Procedura in sine este extrem de simpla si comoda, pretul pentru fiecare leziune (50 lei) mi se pare mai mult decat accesibil, iar clinica mi-a placut mult si am de gand sa ma reintorc la ei si pentru alte tratamente. Daca aveti intrebari pentru mine sau Dana despre procedura lasati-le in comentarii si o sa va raspundem la ele.

Sunt curioasa cate dintre voi aveti papiloame, daca ati intervenit asupra lor (eu am cativa prieteni care au cicatricii ramase dupa indepartarea lor prin alte metode) si daca stiati despre Plasma IQ si ce poate face.

4 comentarii

  1. Wow, cat de tare. Eu habar nu aveam ca acele chestii se numesc papiloame. Da, am și eu vreo 4, 2 în zona bratului și 2 pe lângă gat. Momentan nu ma deranjează dar nu ar fi rău să le elimin, chiar îți mulțumesc pentru acest articol foarte util.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se indeparteaza si alunitele clasice prin procedura asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, dar cel mai bine mergi la dermatolog sa-ti spuna exact.

      Ștergere