Ganduri de decembrie

22.12.17


Mi-am facut o ciocolata calda, am langa mine niste biscuiti cu merisoare si niste turta dulce de la Chez Odette (eu le-am luat de la Camera din Fata cand am fost cu Ana-Maria de la Beauty Barometer la un ceai), ascult muzica de Craciun si ma gandesc. Cum la ce? La ce inseamna Craciunul cu adevarat, la ce conteaza pentru mine, la ce vreau sa simta cei dragi mie in perioada asta. Am mai spus si alta data pe blog ca mie in perioada asta mi-e dor de multe suflete, dar anul asta simt ca tristetea a fost inlocuita de iubire si recunostinta.

Craciunul pentru mine nu este despre a manca si a deschide cadouri, ci despre a ne deschide inimile, despre timpul petrecut cu oamenii care conteaza pentru noi, despre amintirile pe care le construim si care ne incalzesc sufletul, despre ceea ce conteaza cu adevarat. Da, imi place sa fac cadouri si da, imi place sa le primesc, dar doar pentru ca simt sa fac asta, nu pentru ca asa spune "traditia". Da, imi place sa petrec timp cu oamenii care sunt importanti pentru mine, dar pentru ca simtim sa facem asta, nu pentru ca "traditia" spune ca trebuie sa ne adunam in jurul mesei si sa mimam relatii si sentimente.

Relatiile cu oamenii apropiati sufletului meu sunt diferite. Sunt oameni carora le-am trimis deja cadourile chiar daca ne despart sute de kilometri, sunt oameni carora o sa le duc personal cadourile pe 24, sunt oameni cu care o sa ma vad chiar in ziua de Craciun si sunt oameni carora nu le-am luat absolut nimic, dar care au un loc special in inima mea si ei stiu asta. Sunt relatii care nu au nevoie de cadouri sau de vorbe, sunt relatii care se simt si atat. Si, din fericire, eu am destule astfel de relatii in viata mea, oameni carora nu "trebuie" sa le iau ceva de Craciun, ci carora le iau ceva atunci cand simt sau carora le dau bucati din mine in fiecare zi. Nu inteleg obsesia asta de a pune etichete pe relatii, de a face lucruri doar ca asa e la moda sau de a expune si ce nu trebuie expus.

M-a intrebat ieri cineva ce planuri am de sarbatori si raspunsul mi-a venit natural "sa fiu fericita", iar asta inseamna sa fac exact ceea ce simt. Anul asta m-a eliberat de foarte multe lucruri si de foarte multi oameni si vreau sa ma bucur de senzatia asta cat pot de mult. Doar sa fiu ...

14 comentarii

  1. Ai mare dreptate. Aceasta perioada nu se rezuma doar la sarmale, prajituri, cadouri..important este sa avem pe cei dragi alaturi, sa ne bucuram de aceste momente frumose si sa fim fericiti.. <3 Este o perioada din an care mie imi place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e perioada in care sa ne aducem aminte ce conteaza cu adevarat. :)

      Ștergere
  2. Si pentru mine luna Decembrie este o luna de fericire/implinire: sociala, spirituala si chiar si gurmanda :)) Sarbatori fericite si numai ganduri bune! 😘

    RăspundețiȘtergere
  3. .... o, Doamne, ceva de genul asta voiam sa scriu si eu in seara asta dupa ce terminam treburile, dar ma bucur si mai mult ca gasesc deja ceva scris de tine ce rezoneaza atat de mult cu ce am si eu in minte si in suflet. Sper sa fim multi in seara asta si maine seara etc care sa ne citim unii pe altii si sa vedem ca gandurile astea bune si firesti se intalnesc si aduc normalitatea. Trebuie sa iau si eu data viitoare turta dulce, dar nici prajiturile cu care am plecat nu au fost rele deloc :)). Craciun frumos sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca e bine sa mai amintim din cand in cand si despre lucrurile de suflet, daca tot avem ocazia. :)

      Ștergere
  4. Nici eu nu inteleg toata agitatia, mancarea exagerat de multa, goana permanenta dupa cate ceva... Vreau doar sa fim toti sanatosi si linistiti. Si sa ma pot bucura si eu de zapada :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca tu ai avut zapada, in Bucuresti au fost zile de primavara. :)

      Ștergere
  5. Mi-am adus aminte de melodia Lidiei Buble in momentul in care am citit postarea, pentru ca vroiam sa-ti scriu ca gandim la fel :)
    Craciun fericit draga mea , alaturi de cei dragi .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ras si cand am publicat comentariul tau, dar si acum cand l-am citit din nou. Tocmai ce iti raspunsesem si la mesajul de pe Insta, deci da, gandim la fel. Sa ai un an minunat!

      Ștergere
  6. De acord cu tot ce ai scris! Sarbatori frumoase iti doresc <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sa ai si tu un an nou plin de tot ce iti doresti.

      Ștergere
  7. Sunt de acord ca sarbatorile ar trebui sa fie despre a petrece timp alaturi de cei dragi, si mai putin despre cadouri si despre toate bunatatile pe care le punem pe masa de Craciun sau Revelion. Eu din pacate anul trecut nu am reusit sa petrec Craciunul in familie, cum o faceam in general, si adevarul e ca as fi preferat de o mie de ori sa fac asta decat sa primesc nu stiu ce cadouri... am avut insa alaturi alti oameni dragi, care m-au facut sa ma simt ca acasa. Eu una asta cred ca e farmecul Craciunului, cadouri poti sa dai si sa primesti oricand simti tu sa faci asta. De Craciun mi se pare ca cel mai frumos cadou pe care poti sa-l oferi cuiva este timpul tau, tocmai de aceea aleg sa-mi petrec sarbatorile cu oamenii pe care poate ca nu am ocazia sa ii vad foarte des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, ai perfecta dreptate. Timpul petrecut cu cei dragi e cel mai pretios.

      Ștergere