Manichiura rapida si reusita facuta acasa

31.5.17

In ultima perioada nu am avut timp sa ma ocup de unghiile mele asa cum trebuie (si oricat m-as ocupa, lucrand cu mainile, nu arata niciodata asa cum mi-as dori, dar este un aspect asupra caruia nu ma mai opresc pentru ca nu are sens), insa mereu caut produse eficiente si rapide care sa ma ajute sa nu pierd mult timp cu asta si sa pot sa ma intorc repede la treburile mele.
 
Am auzit multe pareri bune despre produsele Cupio asa ca m-am decis sa incerc lacurile de unghii Cupio in the City si inca alte cateva produse pe care eu le consider esentiale pentru o manichiura reusita. Asa cum va ziceam mai devreme, nu-mi place sa pierd mult timp cu unghiile, insa sunt cativa pasi peste care nu sar niciodata ca sa ma asigur ca ceea ce fac va rezista pe unghii.
 

Incep intotdeauna cu o exfoliere a mainilor - daca nu am un exfoliant pentru maini (si nu consider ca e absolut necesar, dar imi place sa ma rasfat din cand in cand) folosesc exfoliantul pentru corp si insist si pe unghii, apoi imi usuc bine mainile. Daca am timp si e cazul aplic un peeling pentru cuticule, dupa care intotdeauna aplic o baza - asta e pasul peste care nu sar niciodata, indiferent de ce se intampla si asta mi-a ajutat unghiile mult de-a lungul timpului. Baza de la Cupio am folosit-o in ultimele saptamani si mi se pare buna.
 
Recent am descoperit si latexul lichid pentru cuticule care s-a dovedit chiar misto. Nu stiu de ce aveam eu impresia ca e util doar daca faci modele si chestii spectaculoase pe unghii si vrei sa eviti greselile. S-a dovedit extrem de util pentru a evita greselile de aplicare a lacului de unghii, mai ales ca mie imi cam tremura maina stanga si o comit mereu (iar daca este o nuanta inchisa sau metalica se vede imediat).


Cand vine vorba de lacurile de unghii alegerile mele sunt inspirate de starea de moment. Imi plac nuantele nude, cat si culorile inchise, dar si cele metalice si texturile nisipoase (de fapt astea au fost preferatele mele in ultimul an, insa incerc sa nu mai abuzez de ele). Dintre lacurile Cupio in the City am ales doua nuante: nude si un gri metalizat pentru ca-s diferite de ce am deja. Au o pensula plata si lata care faciliteaza aplicarea, iar rezistenta pe unghii este una buna. Nuantele sunt frumoase si aplicarea este una uniforma, s-ar putea sa imi iau si alte culori pe viitor.



Peste culoare aplic intotdeauna top coat, iar de la Cupio am ales unul mat pentru ca nu aveau in stoc varianta glossy si oricum uneori imi place sa combin nuantele mate cu cele lucioase, asa va fi mai usor. Top coatul mat mi se pare bun si chiar vreau sa incerc si varianta glossy sa vada daca imi place la fel de mult.

Iar un alt pas pe care nu-l sar de mai bine de un an sunt picaturile pentru uscarea rapida a unghiilor. Am terminat recent un astfel de produs de la o alta firma, asa ca am vrut sa vad cum sunt si Quick Drops de la Cupio si chiar imi plac, chiar daca de obicei le prefer pe cele care nu sunt pe baza de ulei. Daca n-ati incercat pana acum picaturile pentru uscarea rapida cele de la Cupio chiar fac o treaba buna si au un pret rezonabil.


Un alt pas important, dar pe care eu din pacate il mai sar din lipsa de timp, este aplicarea uleiului de cuticule (incerc sa aplic ulei pe cuticule cat de des pot pentru ca le am destul de uscate si nu-mi place aspectul lor). De la Cupio am ales varianta cu vanilie (stiti ca-mi place vanilia) si mi se pare un produs bun si accesibil, care poate fi folosit usor datorita pipetei din dotare.


Pozele de mai jos sunt facute dupa 4 zile de purtare a ojei (nu in conditii usoare, dupa cum se vede dupa starea cuticulelor mele - as fi putut sa editez pozele inainte sau sa aplic niste ulei/ crema sa arate mai bine, dar o poza reala zic eu ca e mai importanta) si se vede ca a rezistat destul de bine - prima poza e in interior, a doua in lumina naturala; se vad doar usoare urme de tocire la varfuri, ceea ce e absolut normal.
 
 
Ati incercat produsele de unghii de la Cupio? Cum vi se par?

4 comentarii

  1. Foarte reusita culoarea! Mie cu siguranta imi trebuie latexul pentru cuticule, niciodata nu reusesc sa nu ma mazgalesc. Cred ca voi incerca si eu produsele pentru unghii de la cupio.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mi-am luat oje semi de la ei si imi fac singura unghiile. Sunt foarte multumita. E drept ca nu toate formulele sunt reusite, dar daca le aplic cu atentie, ma tin 3 saptamani fara probleme.

    RăspundețiȘtergere