Pizza cu blat din broccoli

8.5.17


N-am mai scris de mult timp o reteta pe blog si nici pe asta nu aveam de gand s-o postez, asa ca pozele nu sunt cele mai "aratoase" (au fost facute pentru mine mai mult) dar am avut cereri pentru reteta cand am pus poza cu rezultatul final pe Instagram si cum mi-a placut si mie ce-a iesit m-am gandit ca e mai important sa vedeti cum am facut pizza decat sa ma gandesc ca pozele nu sunt unele artistice.
 
Pizza cu blat de broccoli/ conopida este ceva ce vreau sa incerc de multa vreme, dar am tot amanat pentru ca nu m-am putut decide ce reteta sa incerc si pentru ca (asa cum v-am mai spus pe blog) nu sunt mare fan broccoli. Insa zilele trecute eram in Kaufland si am gasit broccoli la oferta (2 lei si ceva), asa ca am luat doua bucati cu gandul sa incerc intr-un sfarsit pizza pe care o tot vedeam pe Pinterest. Am citit cateva reteta insa in final am adaptat totul si a iesit ce vedeti in poza. Am avut niste prieteni in vizita, asa ca am facut 6 pizza micute (diametru 10-12 centimetri).
 
Am folosit doua bucati de broccoli pe care le-am maruntit la Extra Chef de la Tupperware si pe care le-am combinat cu 2 oua, condimente (eu am folosit ceva de la Mrs. Dash, turmeric, pudra de ceapa si usturoi si un amestec de ierburi italiene) si vreo 2-3 felii de mozzarella taiate fasii foarte subtiri. Din compozitie am format 6 mini blaturi de pizza, pe care le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am copt 10-12 minute la 220 grade.
 
Cand mi s-a parut ca blatul s-a intarit usor si semana cu ceea ce aveam eu nevoie am scos tava din cuptor si am pus restul ingredientelor. Eu am ales ceva simplu: sos de rosii, ciuperci, masline si rosii cherry, peste care am presarat niste chives uscat si condimentele vegane cu gust de bacon de pe iHerb (cele de aici de care v-am mai spus pe blog), am mai pus putina mozzarella deasupra si le-am bagat iar la cuptor la 220 grade 12-13 minute (le-am verificat de cateva ori fiind prima data cand am incercat sa fac asa ceva).
 
Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele, gustul de broccoli nu s-a simtit deloc, iar pizza de-a dreptul delicioasa, asa ca o sa mai repet reteta.

5 comentarii

  1. Ce bine arata !! Yummi !!
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sună foarte bine și pare destul de simplu de făcut, trebuie să încerc și eu zilele astea. Mie chiar îmi place broccoli, mai ales făcut la cuptor, fiert mai puțin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta este o reteta pe care sigur sigur o fac si eu la final de saptamana! Multumim! <3

    RăspundețiȘtergere