Parfumuri Splendida de la Bvlgari

16.5.17

Nu stiu cum vedeti voi Bvlgari ca brand atunci cand va ganditi la parfumurile lor, insa primul cuvant care imi vine mie in minte este eleganta. Primul parfum pe care l-am incercat eu de la Bvlgari a fost Omnia Crystalline in 2005 cand a aparut, dupa care au mai urmat cateva variante de Omnia si o pauza lunga pana am descoperit Goldea anul trecut. Pentru mine parfumurile sunt ceva personal si, asa cum v-am mai spus, fiecare parfum pe care il am imi straneste un sentiment, e legat de un moment din viata mea. Parfumurile Bvlgari nu ma fascineaza, insa au acel ceva care ma face sa le caut cand vreau sa ma simt intr-un anumit fel sau cand vreau sa ies din tipare.
 
Anul asta Bvlgari a lansat colectia Splendida, o oda dedicata celor mai bine cunoscute flori din istoria parfumurilor: trandafir, iasomie si iris. Cele 3 parfumuri - Rose Rose, Jasmin Noir si Iris d'Or - create de maestrul parfumier Sophie Labbe redau noul ideal al casei Bvlgari si scot la suprafata cele mai pure fatete ale florilor, asa cum fac si bijuteriile create de Bvlgari. In viziunea casei Bvlgari femeia Splendida este luminoasa, misterioasa si senzuala si exact asta au redat prin cele trei esente lansate.


Splendida Jasmin Noir este parfumul care m-a surprins extrem de placut pentru ca mie originalul mi se pare foarte puternic si greu de purtat, insa varianta Splendida este mult mai usoara si mai putin complexa, dar reuseste sa ramana un parfum interesant, fiind misterios, dar luminos, elegant, dar pasional.  Notele de varf sunt verzi si florale, in mare parte datorita gardeniei, notele de mijloc sunt date de iasomie si migdale (o combinatie surprinzatoare dar care da parfumului o tenta balsamica si voluptoasa care mie imi place mult), in timp ce notele de baza (patchoulli, casmir si tonka bean) ii dau un caracter lemnos si misterios. Este genul de parfum pe care eu o sa-l port intr-o seara speciala sau in anotimpul rece si o sa ma faca sa ma simt puternica, dar feminina.

Splendida Iris d'Or este o varianta mai luminoasa si mai calda a binecunoscutului Bvlgari pour Femme, un parfum iconic pentru casa Bvlgari. Sophie Labbe a pastrat notele pudrate si lemnoase date de tonka bean, vetiver si lemn de santal, insa le-a adaugat note de varf verzi (frunza de violeta, heliotrop si zmeura), in timp ce notele de mijloc de iris si mimoza sunt indulcite de miere si violete. Este un parfum complex, scump (nu ma refer la pret si daca stiti parfumurile Bvlgari stiti exact la ce ma refer), sofisticat si cu un aer matur. Se dezvolta extrem de interesant pe piele si daca va plac parfumurile pudrate si pretioase s-ar putea sa fie pe gustul vostru.

Splendida Rose Rose este singurul dintre cele trei pe care nu il am si nici nu am reusit sa ajung sa-l incerc, dar o s-o fac curand pentru ca mi-a placut mult ce-am citit despre el. Rose Rose este o reinterpretare a altui parfum celebru de la Bvlgari, Rose Essentielle, care acum nu se mai produce. Este un parfum floral cu accente lemnoase si de mosc, dar echilibrat de notele fructate si citrice. Notele de varf sunt reprezentate de dude albe si esenta de mandarin, notele de mijloc sunt voluptoase si senzuale, Sophie Labbe dubland trandafirul de damasc cu uleiul esential de trandafir, iar notele de baza sunt lemn de santal, vetiver, patchoulli, mosc si lemn de gaiac.

 


Ati incercat vreunul dintre parfumurile din colectia Splendida? Folositi vreun parfum de la Bvlgari?

Un comentariu

  1. Aiaiai, mi-as dori tare mult parfumul Rose rose. Pafumul meu preferat va ramane vesnic unul de la Bvlgari pe care l-am primit acum foarte multi ani de la nasa mea.

    RăspundețiȘtergere