Christmas bark

23.12.13

Va mai amintiti ca va spuneam acum o luna ca de-abia astept decembrie sa stau acasa si sa fac dulciuri pentru Craciun? Ei bine am inceput aseara ... o tarta cu banane (care e gustoasa, dar nu-mi place cum arata, poate vi-o arat cu alta ocazie) si ... n-am cum sa ii spun in romana asa ca o sa raman la denumirea data de americani - Christmas bark. Ce este? O amestecatura delicioasa ... eu am tot vazut idei pe Youtube si in final am combinat ideile lor cu ce-mi place mie si a iesit ceva super misto, care nu necesita talente culinare.

Am folosit 2 feluri de biscuiti cu crema (cu lapte si ciocolata) rupti in bucati, sticksuri cu sare rupte si ele in bucati si bomboane gen M&M (eu le-am luat din Lidl), le-am amestecat usor si le-am intins pe o tava pe care am pus hartie de copt (va recomand o tava mai mare astfel incat stratul sa fie cat mai subtire). Deasupra am turnat ciocolata topita (eu am topit-o pe aragaz si am adaugat un pic de lapte pentru a o subtia putin ca sa pot s-o intind), am pus bomboane rosii si verzi (ca doar e Craciunul), ornamente de zahar si am pisat un baton mentolat (faimoasele candy cane). Puteti sa vedeti mai jos cum aratau dupa ce le-am pus in tava.


Le-am lasat la frigider peste noapte (daca folositi doar ciocolata se va intari mai repede - pentru aspect si mai misto se poate folosi ciocolata alba, eu n-am avut decat cu lapte) si mai devreme am rupt bucati si le-am asezat pe o farfurie mare. Bomba calorica, stiu, o gramada de zahar, stiu, dar o data e Craciunul si nici nu mai conteaza la cat de bun este la gust.


Puteti sa adaptati reteta dupa propriile preferinte, pe mine m-a tentat combinatia dulce - sarat - mentolat, iar daca aveti copii prin preajma vor fi incantati de acest desert. Eu am facut o tava mare pentru ca o sa ma duc in vizita zilele urmatoare si stiu sigur ca o sa aiba succes.

8 comentarii

  1. Claudia, nu degeaba ii zice "scoarta" ... chiar e misto, mai ales pentru copii :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand am vazut poza pe Facebook, mi-am zis ca nu arata prea bine ce-i acolo! Pur si simplu nu-mi dadeam seama ce e. Acum, dupa ce am citit, mi se pare o idee super interesanta si cred c-am sa incerc si eu! Voi merge doar pe varianta dulce, dulce, dulce! Cred ca am sa pun si niste fulgi de cereala, pentru a fi mult mai crocanta! Multumim pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu auzisem de reteta aceasta dar e super interesanta si pare absolut delicios rezultatul! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deea, d-aia e bine uneori sa citesti detaliile :))

    Georgiana, la americani e un desert foarte des intalnit in perioada sarbatorilor, la noi deloc :)

    Cu Lore, nu putem sa traim o viata impusa de restrictii :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios si chiar m-ar tenta si pe mine sa o fac! Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata interesant si nu numai ca este un amalgam de gusturi, dar si de culori.Cred ca al meu copil ar fi tare incantat de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere