Cuvinte & impachetat cadouri

22.12.13

Aveam in gand sa fac postarea cu idei de ambalat cadouri acum cateva zile si sa va arat mai multe poze, intre timp m-a luat raceala si m-am simtit cam aiurea, o parte din cadouri au fost deja trimise si eu tot nu am intrat in atmosfera de sarbatoare, desi am incercat.

Mai tarziu vreau sa fac o tarta cu banane (se potriveste cu Craciunul, nu?) si maine cozonac (n-am facut niciodata si nici nu ma innebunesc dupa el, cum v-am mai zis, dar ... am zis ca fac si o sa fac). Cadourile le-am pregatit deja, cumparaturi nu mai sunt de facut, dar tot nu simt ca vine Craciunul.

Anul asta n-am avut nici o logica cand am cumparat cadourile (poate doar la inceput, dupa aia am tot vazut diverse lucruri si m-am gandit ca ar fi frumos sa iau si aia si aia si n-am mai respectat nimic din ce-am gandit initial) si cand le-am ambalat am procedat cam la fel. Detalii neimportante in final ... vreau doar sa va arat niste idei care poate va vor inspira. 

In general fac etichete personalizate pentru cadouri, insa anul asta am facut atatea pentru comenzi ca n-am mai avut nici o tragere, am mai ajutat si cativa prieteni cu ambalatul unor cadouri mai deosebite (sau haioase - nu cred ca ati ambalat o cutie de tic-tac pana acum) incat am simtit ca mi-a disparut inspiratia cand am ajuns la cele cumparate de mine. Dar m-am straduit ...

Mi-am luat intr-o seara niste sosete pufoase si calduroase perfecte pentru dormit si mi-au placut atat de mult incat m-am dus si am luat o gramada pentru cadouri, insa cum sosetele mi se par un cadou cam banal m-am gandit ca n-ar fi rau sa le ambalez mai deosebit si mi-am amintit de cutia "haina lui Mos Craciun" pe care v-am aratat-o acum ceva vreme pe Facebook, asa ca am facut cateva si le-am pus la cadouri.


O alta idee care mi-a placut anul asta (am vazut ceva asemanator pe Youtube si am adaptat) a fost sa scriu numele pe cadouri din litere decupate. Eu le-am printat si le-am decupat cu un perforator cu model, insa se pot face si fara aceste accesorii. Le-am lipit cu banda dublu adeziva si am adaugat 2 stelute rosii (autoadezive) si gata cadoul. Daca spatiul va permite se pot da cate 2 gauri laterale la fiecare litera si se trece un snur subtire si astfel se obtine ca o ghirlanda.


Cadourile care imi dau mie cele mai mari batai de cap sunt cele care nu au cutie sau au o forma atipica si atunci imi folosesc imaginatia. Anul asta am folosit cartonul de la sulurile de hartie igienica si prosoape de bucatarie - le-am imbracat in hartie colorata (am folosit banda dubluadeziva), am pus in interior cadoul, le-am imbracat in folie de celofan si le-am legat la capete cu funda colorata. Se potrivesc foarte bine la produsele cosmetice (oje, parfumuri mici, mascara, creioane), insa si daca aveti de gand sa oferiti cuiva bani sau un voucher/ certificat.

Se pot recicla multe lucruri altfel si folosi intr-un mod creativ (cutiile de Pringles, suluri de la diverse produse, cutiile de carton rotunde), totul e sa-ti folosesti imaginatia - exista in magazine carton gros creponat care poate fi folosit pentru a crea astfel de tuburi (am mai incercat in trecut pentru niste sticle de vin).


Anul asta am facut o gramada de bratari pentru a le oferi cadou si am vrut sa arate si intr-un anumit fel, asa ca am ales cutii din carton rosu metalizat, le-am legat cu o funda cu buline (rosu, verde, galben) si le-am pus etichete prinse cu carlig mic de lemn.


Pentru ca nu-mi place mereu sa leg cadourile cu funda de multe ori folosesc carlige decorate cu figurine de Craciun - cadoul de mai jos este pentru o prietena care are acelasi nume ca si mine (de fapt e botezata dupa mine, poveste lunga si neinteresanta pentru voi), asa ca am ambalat cadoul in hartie colorata si vesela, am lipit carligul si am adaugat 2 etichete. Simplu si elegant, zic eu.


M-a rugat un prieten sa-l ajut cu o idee pentru a le oferi angajatelor niste bonuri de masa de Craciun, dar care sa arate a cadou si sa fie aiba ceva feminin in ele. Asa ca am facut niste posete din carton, le-am atasat pe fata un mic cadou cu o eticheta si in interior a pus bonurile. Acelasi tip de ambalaj l-am mai facut pentru o firma care a oferit angajatelor cadou o pereche de cercei cu cristale.


Am procedat la fel si cu niste cadouri pregatite pentru orice eventualitate (cred ca vi s-a intamplat si voua sa mergeti undeva si sa intalniti pe cineva care sa va ofere ceva si voi sa nu aveti nimic pregatit si situatia nu a fost tocmai placuta) sau pentru un schimb de cadouri (Secret Santa). Un ambalaj vesel, o urare de Craciun si o steluta rosie.


Si ramane intotdeauna clasicul mod de ambalare - impachetat in hartie, legat cu funda si aplicat diverse accesorii (sau nu, depinde de fiecare) - la care ma intorc si eu in fiecare an pentru anumite cadouri.


Sper ca v-au inspirat un pic ideile mele de anul asta (as mai fi avut cateva chestii misto de aratat, insa am apucat sa dau/ trimit cadourile inainte de a face poze - am creat din carton o cutie care se deschidea ca o carte si in interior erau o carte, un semn de carte si un lant pentru ochelari; un plic care se deschidea si avea buzunar interior pentru un gift card, iar pe fata erau aplicate diverse decupaje 3d - brad, cadouri, o sanie).

14 comentarii

  1. Geniala ideea cu sulurile de la hârtia igienică! Asa o sa fac! Mulțumesc mult de tot! Vai, ce mă bucur ca o să am un ambalaj frumos! Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow cat de ingenios si ce frumos arata toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai ce mi-a placut aceasta postare, ce frumos stii sa iti bucuri prietenii! Sarbatori fericite, Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu vreau sa știu ce e în cadoul ala mare. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. candrea nadia alina22 decembrie 2013 la 20:15

    Multumim pentru idei, Camelia, tu creezi niste lucruri cu adevarat deosebite, iar cum eu nu am impachetat inca darurile pentru cei dragi, o sa incerc sa pun in practica macar unele sfaturi si idei de la tine! Iti marturisesc ca am fost tare impresionata cand am luat de la Posta pachetelul cu felicitari de la tine, nu ma asteptam sa fie asa frumos legat cu fundita, l-au admirat si doamnele de la OP :) Multumesc, iti sugerez sa asculti cateva colinde romanesti si poate te "viziteaza" Spiritul Craciunului! Sarbatori cu bine si multa sanatate, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana, ma bucur ca te-am inspirat.

    Andreea, cu imaginatia nu stau rau. :)

    Anonim, multumesc la fel. :)

    Chocolate, ala pe care e numele tau? :P

    nadia alina, ma bucur ca ti-a placut si ma bucur ca va dau idei sa faceti altora bucurii, sarbatori fericite. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Uau ! Chiar nu ma asteptam la atatea idei, esti geniala :D
    Of numai timp sa am sa le pun in practica.Apropos de spiritul Craciunului azi am facut si eu pt.prima data sarmale si au iesit destul de bune , unele mai mari :P altele mai mici dupa cum au fost frunzele de varza . Mie mirosul de sarmale intotdeauna imi aminteste de Craciun ( impreuna cu cel de brad bineinteles).
    Iti doresc un Craciun ca-n povesti !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uitasem sa-ti zic ca eu initial am crezut ca ai luat sosetele ca sa bagi cadouri in ele , he he , e si asta o idee

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac in mod deosebit cutiutele. Toate. :) Sarbatori linistite! :X

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunate idei! Îţi mulţumim, Camelia! ♥
    Să te bucuri de aceleaşi gesturi superbe din partea tuturor celor dragi, iar sărbătorile să vă dăruiască cele mai preţioase momente ♥.

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate si pe mine m-a prins raceala si perioada asta am fost foarte prost dispusa . Imi pare rau ca te-a prins si pe tine .
    Foarte frumos ai impachetat cadourile, ai fost foarte inspirata .
    Iti doresc un Craciun Fericit plin de bucurii , insanatosire grabnica si sa ai parte numai de momente frumoase in aceasta perioada , alaturi de toti cei dragi tie .

    Craciun fericit si sarbatori fericite . (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  12. Roxana, ma bucur ca v-am dat idei, si la mine miroase a sarmale, a cozonac nu ca nu mi-a iesit :))

    Themay Day, multumesc la fel.

    Mihaela, cu placere :) Sa ai parte de zile frumoase si de oameni care sa-ti incante sufletul.

    Innocentaaa, a fost facuta din inima si a iesit frumoasa :)

    Anamaria, multumesc frumos, sa ai parte de un Craciun asa cum iti doresti si care sa-ti bucure inima.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acele posete pentru bonurile de masa mi se par geniale...Nu m-as fi gandit la asa ceva.Am citit cam tarziu postarea ta, insa ideile le pot pastra si pentru la anul, nu-i asa?! Oricum, felicitari, se vede ca pui suflet in astfel de activitati.

    RăspundețiȘtergere