Ramai cu bine 2013!

31.12.13

Ultima postare din anul asta va fi una de suflet, asa am inceput si asa vreau sa si sfarsesc anul asta, care n-a fost nici pe departe ceea ce-mi doream eu sa fie, insa n-a fost nici atat de rau pe cat ar fi putut sa fie (o sa ma abtin sa scriu completarea care mi-a venit in minte pentru ca nu vreau sa ma intristez), insa sper si-mi doresc din tot sufletul ca anul ce vine sa fie de mii de ori mai bun.

Am invatat multe anul asta, am experimentat multe lucruri (unele mi-au deschis ochii, altele m-au speriat), mi-am dovedit mie ca pot si ca mintea e mai puternica decat corpul, dar mai ales mi-am adus aminte ca secretul reusitei este credinta (si nu ma refer la mersul la biserica, tinut post sau alte lucruri de acest gen), ci la increderea in sine si dorinta puternica de a face un lucru.

Am reflectat mult anul asta si m-am gandit de multe ori (fara regrete) de ce in trecut am putut sa fac lucruri aproape imposibile si sa cladesc ceva din nimic si acum simt ca sunt obstacole peste tot, mi-am dat seama ca raspunsul este tot la mine, acum am indoieli, inainte nu le aveam - imi doream ceva si faceam tot ce-mi statea in putinta sa realizez acel lucru fara sa ma gandesc vreo secunda ca as putea esua in tentativa mea, acum m-am pierdut in detalii si am stat sa analizez prea multe "daca", lucru pe care am de gand sa-l schimb total. Stiu ca pot si am de gand sa reusesc!

Cea mai mare dezamagire a anului asta sunt oamenii, au fost momente cand mi s-a facut greata la propriu cand am vazut atata rautate si barbarism in jurul meu, nu-mi vine nici acum sa cred cat de usor se lasa marea majoritate manipulata, sunt multe lucruri care m-au socat si m-au lasat fara cuvinte (si nu sunt genul de om care sa fie socat usor), au fost momente (si nu putine) in care nu m-am regasit in lumea asta.

Au fost (si mai sunt inca momente) cand m-am intrebat daca e asa greu sa gandesti si sa vii cu o idee originala, nu sa copiezi ce face altul, e oare mai simplu sa il iei pe "nu stiu" in brate in loc sa te stradui putin sa treci lucrurile prin propriul filtru al gandirii? Asta se aplica si in lumea blogurilor, daca pana anul asta imi facea placere sa citesc anumite bloguri, anul asta lista s-a redus simtitor ... n-o sa intru in detalii pentru ca nu are sens, eu astept sa gasesc omul din spatele blogului, nu postari la comanda si reclame mai mult sau mai putin mascate.

Tot anul asta am descoperit si oameni frumosi, oameni care fac multe fara sa se laude cu asta, oameni care au inteles ca a ajuta pe cineva inseamna in primul rand a te ajuta pe tine, oameni care m-au facut sa zambesc si mi-au dat speranta atunci cand mi se parea ca anumite situatii nu mai au rezolvare ... oameni care imi redau increderea in specia umana. Sper ca oameni de genul asta sa tot apara in calea mea.

Ce mi-a lipsit anul asta? Linistea, oricat incerc eu sa invat sa fiu calma (si e o lectie grea pentru un om agitat cu mine) mereu se iveste ceva care sa ma agite sau sa ma enerveze, mereu apare cineva care da totul peste cap (in general cauza e nesimtirea si nepasarea fata de ceilalti), mereu apare o situatie care are ceva agitat in ea, astea sunt lucruri pe care imi doresc sa le fac altfel de acum incolo.

Am facut multe schimbari anul asta, am renuntat (nu usor) la lucruri si oameni care au insemnat mult in viata mea, dar cred ca cel mai important lucru pe care l-am inteles anul asta a fost ca atunci cand cineva simte ceva pentru tine isi face timp, se preocupa, te cauta - nu exista "n-am timp", atunci cand ceva e important iti faci timp, restul sunt doar scuze pe care le inventam noi pentru a nu accepta realitatea.

2013, te las zambind (pentru ca asa te-am si intampinat) chiar daca zambetul meu nu e atat de larg pe cat ar fi putut sa fie si sper ... nu stiu ce sper, dar sper si asta e tot ce conteaza! Daca ar fi sa definesc 2013 intr-un singur cuvant cred ca as alege OBOSITOR - voi ce cuvant ati alege pentru 2013?

Va doresc un an plin de sanatate, de iubire, de lucruri frumoase, de zambete, de oameni frumosi, de impliniri si de intelepciune.

16 comentarii

  1. Eu as alege IMPLINIT:) Nu te preocupa, draga Camelia, 100% ca anul 2014 o sa fie mai bun si o sa-ti gasesti linistea! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. pt 2013 cuvantul potrivit pt mine e DEZAMAGIRE....tot se anuntase un an de cumpana..asa a si fost pt mine..cu multe probleme, pe plan sentimental, al sanatatii..dar sunt optimista ca 2014 va fi MULT MAI BUN! ca nu se poate dupa furtuna sa nu vina soarele! te pup si iti doresc un an minunat si ce imi doresc si mie sa ti se intample si tie..sa avem liniste si fericire

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuvantul care defineste anul 2013 pentru mine e STRESANT! Sper si eu ca 2014 sa fie diferit, sa imi ofere mai multe motive sa rad, sa fiu fericita, sa ma simt implinita! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma regasesc in multe din cele scrise in acest articol :) Din pacate si eu am realizat in 2013 (cam tarziu) ca sunt multi oameni rai in jur care vor doar sa profite si sa raneasca. Din cauza stresului si a nervilor mi-a scazut imunitatea si am avut o gramada de probleme de sanatate (unele inca persista). Dar pentru 2014 am un singur gand: sa privesc partea plina a paharului si sa apreciez mai mult oamenii simplii si sinceri din viata mea! Iti doresc un 2014 cu multa sanatate si pace sufleteasca si mai ales putere sa treci peste orice piedici se vor mai ivi! La multi ani, Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  5. Parca ai scris despre mine... ma regasesc in 95% din ceea ce ai scris :) cei 5% sunt reprezentati de faptul ca eu am stiut intotdeauna ca mintea e mai puternica decat corpul, a fost motorul si frana mea intotdeauna, doar ca anul acesta am invatat sa deschid porti ale mintii pecetluite de multa vreme cu NU POT... si tare bine a mai fost :)
    Sa descriu anul 2013 intr-un singur cuvant? hmmm.... sa zicem FURTUNOS... l-am descris mai amplu pe blogul meu, ieri.
    Iti doresc un nou an care sa compenseze toate neajunsurile acestui an :) nu ti-l doresc linistit, iti doresc sa fie plin de lucruri si oameni care sa conteze, care sa zumzaie in jurul tau, sa te bucure, sa te incante si sa te oboseasca, dar sa fie oboseala aceea care te face sa adormi dusa intr-o clipa, cu zambetul pe buze, multumita ca ai trait toate clipele cu folos ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudia, tu chiar ai avut un an cu realizari, deci ai ales bine cuvantul. 2014 sa fie si mai bun!

    irina andreea, 2014 o sa compenseze si pentru anul asta, iti doresc sa ai parte de tot ce ti-a lipsit anul asta.

    Deea, asa o sa fie - o sa fie un an mai bun care o sa ne aduca multe impliniri si zambete.

    Anca M., e cel mai bine sa ne indepartam de oamenii care nu aduc nimic bun in viata noastra (chiar daca uneori e dureros) si sa ne concentram pe noi. Iti doresc un an plin de bucurii, de oameni frumosi si de zambete.

    RăspundețiȘtergere
  7. clarra, eu uitasem si nu mi-a fost bine deloc, uitasem ce minuni poate sa faca un zambet si cand mi-am amintit a inceput sa fie bine din nou, iti doresc un an asa cum nici macar nu poti sa ti-l imaginezi :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu as spune: AGITAT!
    Subscriu multora dintre cele gandite si scrise de tine, Camelia!
    Multumesc pentru urari, la fel iti doresc si eu! As adauga energie si putere, echilibru in toate!
    Te pup!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  9. ilda, asa sa fie, sa ai un an plin de impliniri si de lucruri frumoase

    RăspundețiȘtergere
  10. Obositor, stresant, trist. Asa a fost 2013. A avut momente bune, dar am pierdut un om tare drag si este al doilea an care ma mahneste teribil in viata. Insa the show must go on. Camelia, sa continui sa scrii, exact asa, ca acum! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  11. Miranda, sa stii ca eu exact asta am gandit cand am spus ca putea sa fie mai rau (m-am gandit ca macar anul asta n-am ingropat pe nimeni), iti doresc un 2014 plin de impliniri care sa-ti umple inima cu lucruri frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru mine 2013 a fost un an bun, desi in ultimele luni am avut parte de intamplari mai putin frumoase.Insa privesc cu optimism in viitor, imi doresc un an cu realizari, cu liniste interioara, cu sanatate si zambet.La fel iti doresc si tie, draga mea, sper sa fii in continuare aici, sa pot citi postarile tale de suflet si nu numai.Sper ca la sfarsitul lui 2014 zambetul tau si chiar si al meu, sa fie putin mai larg.

    RăspundețiȘtergere
  13. LA MULTI ANI ! Multa sanatate si numai bucurii! :-*

    RăspundețiȘtergere
  14. 2013? Un an dificil, care mi-a pus din nou la incercare rabdarea, rezistenta si increderea, desi la inceputul lui aveam sperante ca voi avea parte de mai multa liniste! Au fost zile in care nu mi-am dorit decat ca acea zi sa se sfarseasca mai repede, si nu au fost putine! Dar, asa cum spunea Miranda, the show must go on! Asa ca privesc cu speranta la anul in care am intrat, stiu ca nu va fi un unul usor, insa imi doresc sa gasesc puterea si increderea sa trec peste toate si sa merg mai departe!
    Cu drag, iti doresc sa ai un an plin de sanatate, oameni si intamplari frumoase! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  15. Adina, sper sa fie asa si sa avem cu ce sa ne "laudam" la sfarsitul lui 2014.

    Lucica, multumesc la fel.

    Cornelia Elena, nu putem sa ne pierdem speranta - eu vreau sa cred ca anul asta va fi mult mai bun decat 2013, asa ca iti doresc un an frumos care sa-ti aduca implinire.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mulţumesc mult, Camelia! Aşa să fie şi pentru tine!

    RăspundețiȘtergere