Salata de cartofi cu somon afumat si ceapa verde

12.7.12

Nu-mi arde sa fac nimic de mancare pe caldura asta, asa ca salatele sunt solutia aleasa aproape in fiecare zi. Salata de astazi este rezultatul unei seri in care n-am ajuns la cumparaturi si a trebuit sa ma descurc cu ce aveam in casa: cartofi, somon afumat si ceapa verde. 

Citisem candva o reteta de salata cu cartofi si somon afumat dar n-am mai stat sa o caut. Am curatat si taiat cartofii cuburi, i-am pus la fiert si i-am lasat la racit. Intre timp am taiat somonul bucatele si ceapa verde la fel si am facut un sos din ulei de masline, otet balsamic, iaurt, mustar, sare, piper si cateva condimente (oregano, rozmarin, ghimbir si ierburi italienesti).

Cand cartofii se racisera, am adaugat somonul si ceapa, am turnat sosul si am amestecat usor sa nu zdrobesc cartofii. A iesit ce vedeti mai jos. Am dat salata la rece pentru 15 minute si asta a fost cina. A fost un pic sarata (de la somonul afumat) fata de ce mananc eu de obicei, dar a fost gustoasa si racoroasa.


Voi mancati somon afumat? Cum il folositi?

4 comentarii

  1. Somon mananc rar datorita pretului..dar peste afumat/neafumat mananc in general.
    Si eu fac, dar nu am adaugat niciodata ghimbir la peste, cartofii ii fierb in coaja, iar sare pun la sfarsit sau deloc tot datorita pestelui. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Baietelul meu adora somonul afumat. Ïi dau nu in combinatie cu ceva anume, ci doar cu paine moale. E prea bun singur, nu are nevoie de alt gust pe langa el. Eu raman doar cu painea si mirosul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La cat de bine arata, cred ca voi incepe sa mananc si eu peste, desi nu ma omor dupa el :) Stiu ca e sanator, in special somonul, dar parca pestele si fructele de mare nu sunt chiar pe gustul meu

    P.S. Ai un Blog Award la mine :)
    http://my-beautyland.blogspot.ro/2012/07/liebster-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi faci o pofta de nedescris, la ora asta! Chiar aveam somon afumat file in frigider si nu stiam ce sa fac cu el, poate trantesc maine de o salata, dar fara ceapa :)) . De obicei somonul afumat il folosesc pt a prepara paste... Imi plac mult pastele [ linguini ] cu somon si cu cascaval razuit deasupra, plus patrunjel tocat marunt. Un deliciu!

    RăspundețiȘtergere