Mario Badescu Control Cream

14.7.12

Revin cu parerea despre Control Cream asa cum am promis ieri. Crema mi-a fost trimisa pentru testare de cei de la Carespot (gasiti aici detalii despre ea) si este indicata pentru tenul sensibil, cuperozic, care are nevoie de un tratament eficient impotriva rosetii si pielii descuamate si iritate. Nu pot decat sa spun ca ma bucur ca mi-au trimis aceasta crema pentru ca a facut minuni pentru mine.


Asa cum va spuneam tenul meu este sensibil, extrem de sensibil as putea spune, zonele iritate si rosii, care se descuameaza fiind ceva frecvent pentru mine si fiind problema cea mai mare in ceea ce priveste tenul meu. M-am iritat de zeci de ori de la ochelari de soare, de la un prosop cu care m-am sters pe fata, de la un produs cu care am intrat in contact sau de la cine stie ce minunatie la care nici nu te gandesti ca-ti poate afecta tenul.

Intotdeauna problema a fost timpul in care reuseam sa vindec zonele afectate. Nici nu mai stiu cate produse am incercat, de cate ori am fost la dermatolog si cate teste am facut si cate produse mi-au fost recomandate. Nici unul n-a dat rezultate (singura crema care m-a ajutat pana acum a fost cea de la 100% Pure - despre care am scris pe blog).


Dupa prima zi in care am folosit crema asta (in combinatie cu Healing Cream tot de la Mario Badescu - despre care am scris ieri) am simtit diferenta si am stiut ca de data asta am nimerit produsul potrivit pentru tenul meu. Dupa 3 zile, zonele rosii si uscate s-au vindecat complet, iar senzatia de mancarime a disparut complet.

Asa cum am spus si ieri, folosesc in continuare Control Cream impreuna Healing Cream (ori dimineata, ori seara - o zi una, o zi alta). Eu o folosesc pe toata fata, insa poate fi folosita ca tratament pe zonele afectate si este pentru prima data in multi ani cand tenul meu nu este iritat de la caldura si nu am semne rosii pe nas sau pometi in plina vara.

Ma declar pe deplin multumita de ea si daca aveti aceleasi probleme cu mine, dati-o sansa, s-ar putea sa aveti o surpriza mai mult decat placuta si sa descoperiti produsul pe care il cautati de mult.

Ati incercat-o? Cum vi se pare?

14 comentarii

  1. Camelia, dar care e diferenta intre Control Cream si Healing Cream? Si care sunt ingredientele principale? Eu m-am uitat pe site-ul Carespot, dar acolo sunt trecute cateva ingrediente, si imi par puse asa, cam la nimereala...

    Eu am tenul mixt, insa extrem de sensibil, cu obrajii mereu iritati, descuamati, rosii, cateodata mai apar si bubite, si tocmai voiam sa comand de la Paula's Choice serumul Super Recovery Antioxidant Concetrate si Redness Relief Treatment, insa acum ezit intre Paula si produsele prezentate de tine... :)

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. liv, ingredientele sunt cele trecute pe site la descriere - am verificat si pe cutii si ce e trecut pe site, e si pe cutie, nu e nici o diferenta.

      Eu as spune ca Healing Cream ajuta la vindecarea iritatiei in timp ce Control Cream "tine in frau" zonele uscate si calmeaza roseata (eu am incercat inainte Healing Cream singura si nu mi s-a parut ca face minuni, insa combinata cu Control Cream efectele au fost nemaipomenite pentru mine - care am incercat, nici eu nu mai stiu cate, variante inainte).

      Super Recovery Abtioxidant Concentrare de la Paula's am folosit si eu - am si scris acum cateva saptamani - e un produs foarte bun si intr-adevar ajuta cu pielea descuamata si calmeaza senzatia de mancarime, insa nu am vazut sa previna iritatiile si zonele rosii (cea ce eu am vazut cu cele 2 creme de la Mario Badescu).

      Ultimele 3 zile nu am folosit nici una din cremele de la MB pentru ca am vrut sa vad daca ma irit iar si aseara am observat ca pe o parte a nasului am o pata rosie si usor inflamata si barbia incepuse sa se usuce usor si sa o simt iritata. Am folosit cele 2 creme (una aseara si una azi dimineata) si deja se vede o schimbare majora. Cam asta a fost experienta mea cu cele 2 creme, sper sa-ti fie de ajutor.

      Ștergere
    2. *(ceea ce eu am vazut cu cele 2 creme de la Mario Badescu)

      Ștergere
  2. Camelia, multumesc mult pentru raspuns, am comandat si eu cele doua creme pe site-ul Carespot :), sper sa am parte de rezultate la fel de bune ca ale tale, ca ma exaspereaza sensibilitatile astea ingrozitoare! Si poate o sa incerc luna viitoare si Super Antioxidant Concentrate-ul Paulei, ca luna asta deja am depasit limita bunului simt cu cheltuielile pe "prostii" (haine, creme, bijuterii) si mai vine si vacanta (cu trenul din Franta)...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am putut sa fiu de folos, sper sa-ti priasca si sa fie ceea ce-ti trebuie. Sa-mi spui cum ti se par dupa ce le folosesti. :)

      Ștergere
  3. Gata, le-am si primit, intr-o prima faza sunt suprinsa cat sunt de mici... Tocmai ma gandeam ca pretul nu e exagerat pentru niste produse de calitate, pe de alta parte avand in vedere cantitatea mareata de 14 ml... cam cat o mostra :). Dar daca sunt bune, trec peste :)! Si mai e ceva ce nu mi se pare ok, faptul ca sunt in cutiuta si nu in tub, din punct de vedere al igienei si conservarii nu e tocmai ideal. Te tin la curent cu efectele :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liv, sunt considerate tratament, nu creme, de-aia au gramajul ala. Nici mie nu imi place modul de ambalare, dar asta e. Sper sa te ajute.

      Ștergere
  4. Oare o fi buna si pentru psoriazis crema asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O am si nu stiu la ce s-o folosesc...Cred c-o s-o incerc pe leziunile de psoriazis.

      Ștergere
  5. Sunt tot eu, Liv, cea care a folosit produsele, fara sa stie de fapt ce contin, pentru ca cei de la Mario Badescu nu au trecut ingredientul-minune in lista - respectiv un corticosteroid puternic, motiv pentru care cremele functioneaza atat de bine!

    Pentru toti cei care au pielea sensibila si au folosit Control Cream/Healing Cream de la Mario Badescu, am deci vesti proaste – produsele sunt retrase de la vanzare, pentru a fi “reformulate”, spun reprezentantii marcii. Insa, din cate se pare, aceste produse contineau corticosteroizi (nementionati in lista de ingrediente si nicaieri altundeva!!) – un laborator coreean se pare ca ar fi gasit hydrocortisone si triamcinolone acetonide (care e un corticoid foarte puternic, total contraindicat pentru fata/termen lung). Am citit pe net pareri (foarte multe, din pacate) ale unor utilizatori nemultumiti, care au reclamat la FDA (Food and Drug Association din SUA) produsele si vor sa dea in judecata compania Mario Badescu (cautati pe amazon.com daca vreti sa vedeti acele pareri)…

    Cum spuneam acum ceva timp, am folosit si eu cremele (mai ales Control Cream) timp de cateva luni, si au fost nemaipomenite! Sunt sigura acum ca a fost ceva dubios la mijloc, pentru ca dupa ce nu am mai folosit CC, pielea mi s-a iritat ingrozitor – aveam mai mereu obrajii rosii de tot, ma usturau si ma mancau de imi venea sa plang, plus ca au inceput sa-mi apara niste mici telangiectazii (acele “magnifice” vene dilatate), deci probabil e o cuperoza incipienta provocata de acesti corticoisteroizi (se stie ca acesta e unul dintre efectele secundare ale aplicarii topice de steroizi, pe langa multe altele)… Am reusit cat de cat sa mai redresez situatia cu Tolerance Extreme/Cicalfate de la Avene carem-au ajutat dintotdeauna si un ulei in care am pus vitamina K, dar asta in 4-5 luni, si inca situatia e departe de a fi roz (ma rog, e mai degraba rosie…).

    Am scris povestea asta ca un avertisment, in caz ca cineva citeste acest topic si are vreun gand sa incerce produsele M. Badescu. E incredibil ca o companie (si inca de asa talie!) sa se preteze la asa ceva, batandu-si joc de increderea si sanatatea clientilor sai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Liv, eu am folosit Control Cream luni intregi si am pielea sensibila si nu am avut nici un fel de problema si nici n-am patit nimic dupa ce nu am mai folosit crema. Am o prietena care a incercat-o si ea si a fost foarte incantata, i-a rezolvat problema si a incetat s-o foloseasca si totul este in regula.

    E bine ca ai scris povestea ta ca sa ai aiba oamenii idee si de ce nu e ok - noi suntem diferiti si pielea reactioneaza diferit la anumite produse. Esti ferm convinsa ca efectele sunt de la crema asta si nu de la altceva? (te intreb pentru ca eu am avut o cuperoza usoara pe obraji care nu mai exista si am folosit produsele astea si nu am avut nici un fel de problema)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, ajung si eu sa comentez la anul si la multi ani (chiar ca la anul)...

    Da, sunt absolut convinsa ca toate problemele mele vin de la Control Cream, eu am folosit-o un an si ceva fara intrerupere, dimineata si seara, cu cat o folosesti mai mult, cu atat pielea devine mai dependenta si sevrajul e mai puternic. Sunt oameni care au folosit-o zece ani si acum au probleme oribile, sunt desfigurati, unii au avut efecte sistemice (pentru ca substanta trece in sange la un moment dat, dupa multi ani de utilizare), au fost spitalizati etc. Se numeste "topical steroid withdrawal syndrome", asta avem noi, nefericitii.

    La mine se face anul aproape de cand nu mai folosesc crema si tot nu sunt 100% ok. Nu mai am mancarimi de nu mai pot dormi noaptea, nu mai sunt rosie-desfigurata, dar am ramas cu ceva vene aparente, pielea extrem de sensibila, reactiva, fragila si cu o senzatie aproape permanenta de disconfort si deshidratare. Nu mai pot folosi aproape nicio crema in afara de Tolerance Extreme (de care m-am cam saturat), curatarea tenului ma face rosie ca racul, bref, nu e chiar o placere.

    Altfel, in SUA oamenii au dat in judecata compania Mario Badescu, e un proces colectiv in desfasurare (si cei de la MB fac pe niznaii si vor sa ofere vouchere de 45 $ drept compensatie...), sper sa dea faliment in urma lui. Nicio companie cu un comportament atat de ne-etic nu ar trebui sa reziste pe piata.

    P.S.: ai idee de la ce ti-a disparut acea usoara cuperoza? Si a mea e usoara, doar pe un obraz (nu stiu de ce, dar dreptul e mai afectat decat stangul)... O sa mai incerc cu vitamina K, care teoretic ar trebui sa functioneze...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liv, nu stiu de ce la ce a disparut, produsele pe care le-am folosit sunt cele de care am mentionat pe blog, imi pare rau de experienta ta si sper sa scapi de probleme cat mai repede.

      Ștergere