Review: Pensula Sigma F80

21.7.10

Desi am spus ca o sa revin cu un review dupa cateva saptamani de folosire/ spalare, pot sa scriu acest review acum intrucat am o parere clara despre aceasta pensula si ma simt in masura sa spun ce-mi place si ce nu-mi place.

Prima mea parere ramane in picioare: este cea mai buna pensula pe care am folosit-o pana acum pentru fond de ten lichid si va ramane intre produsele fara de care m-as simti putin pierduta in lumea machiajului.

Ce-mi place:

- aplicarea este usoara si perfecta (pensula este ideala pentru metoda swirl de aplicare, nu pentru stipple - niciodata n-am inteles preferinta unora pentru aplicare cu 187 care nu mi se pare suficient de densa pentru a aplica fara cusur); nu raman urme, fondul de ten se intinde perfect, poti usor aplica pe lateralul nasului, sub ochi, etc.

- pensula este din par sintetic si este foarte moale si e o placere sa aplici cu ea

- este foarte densa si aplicarea este rapida (poti reveni pe portiunile unde este nevoie de acoperire mai mare fara sa-ti faci probleme ca va arata cakey)

- mi s-a intamplat de maxim 2 ori sa piarda un fir de par (pensulele duo fiber pierd peri la fiecare aplicare) si sunt sigura ca in cateva zile aceasta problema va disparea definitiv

- poate fi folosita si pentru produse minerale si aplica la fel de bine

- manerul este mediu ca lungime si se foloseste foarte usor (mie personal nu-mi plac pensulele cu maner lung - mi se pare incomod sa le folosesc)

- pretul este destul de rezonabil astfel incat sa-mi mai iau una pe viitor


Ce nu-mi place (mai corect ar fi sa spun ce poate fi deranjant, desi nu schimba cu nimic meritele acestei pensule):

- pensula trebuie curatata/ spalata la cel mult 2 zile (fiind atat de densa, se imbiba cu produs si nu mai poate fi folosita dupa 2 aplicari) - eu o curat cu solutie de curatat pensule la 2 zile si o spal in weekend

- se usuca greu (nici nu putea fi altfel tinand cont cat de densa este)

- partea alba ramane patata (oricat ai curata-o nu mai revine la albul imaculat cum se intampla cu pensulele duo fiber de la MAC)

- trebuie sa folosesc brush guard pentru a-si pastra forma (intre aplicari si dupa spalare) - este singura mea pensula care in permanenta are brush guard

- faptul ca se poate achizitiona numai on-line poate fi o problema (nu si pentru mine, care iubesc shoppingul on-line)

Si acum ma repet: puteti cumpara cu incredere pensula asta. Veti avea parte de cea mai usoara si aproape de perfectiune aplicare pentru fondul de ten lichid. Nu veti avea dungi de aplicare (cum ramane in cazul aplicarii cu o pensula pentru fond de ten gen MAC 190), nu veti "munci" (cum se intampla cu o pensula stippling) si nici nu veti simti ca parca nu e perfect (cum se intampla cu aplicarea cu un burete umed - care este a 2a varianta preferata de mine pentru aplicarea fondului de ten lichid).

Pun mai jos o poza ca sa vedeti cat de densa este pensula in realitate si culoarea care o capata dupa cateva folosiri/ spalari.

Daca aveti intrebari privind pensula sau metoda de aplicare, astept comentariile voastre.


20 de comentarii

  1. Buna! Te intreb si eu ca un necunoscator: cu ce difera aplicarea fondului de ten lichid cu ajutorul pensulei fata de aplicarea cu degetele? Ca eu il aplic cu degetele si mi se pare ca se aplica foarte usor si uniform.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfff, ce-mi face cu ochiul!:) Cred c-o sa fie noua mea achizitie. Renunt la EDM. Tare mult imi place ce am citit mai sus.

    Referitor spalat, incearca s-o speli seara pt ca dimineata s-o poti folosi daca e nevoie. Eu asa fac cu pensulele mele.

    In legatura cu partea alba, eu am un stippling (cel de la CS). Pt. ca perii sa revina la culoarea alba, eu spal pensula intotdeauna cu apa calduta si sampon pt. par normal, dupa care clatesc bine si o las la uscat. Am obs. ca daca folosesc sapunul lichid Touch, de ex., culoarea tot ramane in peri in proportie de 30-50%.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-as mai intreba ce dimensiuni are pensula (manerul/perii = lungimea si diametrul cercului format de peri)?

    RăspundețiȘtergere
  4. clarra, aspectul final al tenului este primul care face diferenta (depinde foarte mult si de textura fondului de ten pe care il folosesti). De exemplu cu un fdt lichid cu o textura apoasa nu o sa ai probleme daca aplici cu degetele, insa daca folosesti ceva de genul Colorstay de la Revlon care se si usuca imediat e greu sa obtii un aspect final uniform. Combinatia pensula SS 197 si fdt Sheer Glow de la Nars in cazul meu imi ofera cel mai natural si sanatos aspect pe care l-am obtinut vreodata (nu se vede ca am ceva aplicat pe fata, am tenul luminos si curat si mai ales uniform). Au fost perioade cand am folosit si eu degetele pentru aplicare insa niciodata n-am simtit ca fondul de ten se confunda cu tenul meu si ca intra perfect in ten fara sa am senzatia de incarcat pe fata. Si un alt aspect important ar fi cel igienic: poti aplica cu degetele doar pe fata ta si la tine acasa, insa daca machiezi pe altcineva sau esti intr-un alt loc si esti nevoie sa te machiezi, nu poti folosi degetele.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Clara: Citeste articolul Cameliei intitutalt "Aplicare fond de ten - degete, pensula sau burete?"

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, eu folosesc un fond de ten lichid, usor apos, si am tenul fara imperfectiuni, asa ca nu se cunoaste ca ma dau cu fond de ten... de-asta ma intrebam ce poate aduce in plus o pensula. Multumesc pentru raspuns. Deci nu am nevoie de pensula :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ada, pensula e de vina pentru patarea perilor (am mai citit despre nemultumirea asta), nu modul in care este curatata (stipplingul de la CS este fabricat in acelasi mod ca si cele de la MAC cu care nu am vreun fel de problema la culoare).

    Eu nu am timp sa spal pensula dupa ce ma machiez si daca as incerca sa o spal seara (nu ca as face asta in fiecare zi - n-am timp de asa ceva), nu cred ca s-ar usca pana dimineata, deci pentru mine asta nu este o optiune.

    Dar chiar nu conteaza ca nu mai e alba daca isi face treaba cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am inteles; cum spui si tu, atata timp cat isi face treaba, chiar nu mai conteaza culoarea perilor. :)

    Cand ai timp, te rog, imi spui si mie ce dimensiuni are pensula (manerul/perii = lungimea si diametrul cercului format de peri)? Pt o comparatie intreb. Merci!;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vazusem pe youtube o modalitate de curatare cu sapun antibact. si ulei de masline (combinate). A incercat cineva?

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca sapunul bacterian e mai mult decat suficient. Eu n-as aplica ulei de masline, poate un strop de balsam daca perii sunt prea aspri.

    PS: Camelia, please, ce dimensiuni are pensulica? :) Intrebam mai sus. Thanks a lot!

    RăspundețiȘtergere
  11. Lungimea totala a pensulei este 16 cm (perii 2,5 cm) iar diametrul este in jur de 2,5 - 3 cm.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai stii cumva daca ai platit TVA cand ai ridicat pensula de la Posta Vamala? Observ ca-i 16$ + inca 4.8$ transportul. Cred ca la valori de peste 10 euro se plateste TVA...nu-i asa? Cel putin teoretic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am platit, Ada (nu am platit niciodata la valori atat de mici).

    RăspundețiȘtergere
  14. Camelia, din cate am citit pe site-ul Sigma, pensula are peri sintetici, nu naturali... Cred ca daca erau naturali, exista senzatia aceea de intepatura a pielii (pe care o intalnim la alte pensule) si nu de finete.

    http://www.sigmabeauty.com/Sigma_Flat_Top_Synthetic_Kabuki_F_80_p/f80.htm

    RăspundețiȘtergere
  15. Toate pensulele duo fiber sunt din par natural (partea colorata de jos) si sintetic (partea alba). Eu m-am referit la perii de baza care sunt natulari, iar tu ai citit despre partea alba care este sintetica.

    RăspundețiȘtergere
  16. Btw - noul meu mod de a intretine/dezinfecta pensulele intre spalari este sa pulverizez pe peri, dupa fiecare utilizare, 1 puf de alcool sanitar de la o distanta de cca 15cm. Am un recipient cu pulverizator pe care l-am umplut cu alcool sanitar (cu doar 70% alc.vol. Mirosul dispare relativ rpd... dar si bacteriile. :)

    Apoi las pensula sa se usuce liber, fara a o introduce intr-un brush guard.

    RăspundețiȘtergere
  17. Credeam ca este doar un artificiu de culoare si ca aceasta contine doar 1 sg. tip de par, dar se pare ca nu. Aveam impresia ca are alta structura decat stippling-urile.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu arata la fel ca stippling brush, este posibil sa fie un singur tip de par, nu am pensula langa mine sa verific, insa stiu ca am citit pe ceva de la ei ca e din par natural (posibil de brosura cu care a venit pensula) de aceea am spus ca e ca si in cazul unei pensule de stippling. Dar nu bag mana in foc pentru asta pentru ca nu am studiat din ce e (ma intereseaza ce face, nu din ce este facuta).

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, de unde ai luat pensula? EU am cautat peste tot si nu reusesc sa o gasesc :)

    RăspundețiȘtergere