Ganduri de sfarsit de an

31.12.19


M-am gandit mult daca sa scriu ceva astazi sau nu, dar pana la urma mi-am ascultat instinctul si am decis sa fac un fel de retrospectiva a anului ce se incheie pentru ca a fost un an interesant pentru mine, nu unul usor, dar nici asa de greu precum altii. Daca ar fi sa aleg un singur cuvant pentru anul asta m-as opri la provocare pentru ca asa am simtit anul asta, a fost un an in care am avut parte de multe provocari, un an in care mi-am amintit cat de puternica sunt, un an in care am decis ca ceea ce conteaza cel mai mult este ceea ce simt. 

Simt ca anul asta am facut pace cu multe parti din mine, am invatat sa accept unele lucruri cu care m-am luptat in ultimii ani, am gasit pacea sa ma bucur de ceea ce sunt acum si de ceea ce am acum in viata mea, fara sa ma gandesc la tot ce-am pierdut, si cred ca asta s-a vazut pe mine si mai ales s-a vazut in atitudinea mea fata de multe lucruri si oameni din jurul meu. Am facut cateva schimbari importante si am avut incredere ca ceea ce vine e mai bun decat ce-am lasat in urma si asta m-a ajutat sa nu ma consum inutil cautand explicatii pentru lucruri care nu aveau o legatura directa cu mine, dar care m-au afectat totusi.

A fost un an al multor inceputuri noi, a fost un an in care am facut multe lucruri pentru prima data, dar si un an in care am fost capabila sa fac alte lucruri care au fost absolut imposibile in anumite perioade din viata mea. Simt ca anul asta m-a ajutat sa inteleg mult mai bine care imi sunt punctele slabe si care sunt acele lucruri pe care le stapanesc extrem de bine, am avut multe reusite atat pe plan personal, cat si in plan profesional si am avut cateva momente care mi-au incalzit sufletul intr-un mod care nu poate fi rezumat in cateva cuvinte.

Incercarile de anul asta nu au fost usoare si de multe ori au reusit sa ma scoata din starea mea de echilibru, au fost si momente cand n-am inteles nimic din ce e in jurul meu, insa am trecut mult mai usor peste toate si simt ca am si mai multa claritate in gandire. Stiu exact cine sunt, ce vreau si ce nu vreau, am acceptat ca tot ce-am trait m-a adus unde sunt astazi si astept cu nerabdare sa vad ce mi-a pregatit viitorul.

Anul asta mi-a aratat ca nu e deloc o nebunie sa tintesti sus si sa ai pretentii atunci cand faci niste alegeri in viata, am inteles si mai bine ca suntem diferiti si ca avem nevoi diferite si mi-e mult mai usor sa accept alegerile celorlalti si sa imi vad de ale mele. Ma simt recunoscatoare pentru multe lucruri pe care am avut ocazia sa le fac si sa le vad anul asta, dar mai presus de orice ma simt implinita si asta este ceea ce mi-a lipsit in ultimii ani.

Singurul lucru pe care vi-l doresc este ceea ce imi doresc si mie: 2020 sa vina cu ceea ce are nevoie sufletul nostru! Sa ne citim cu bine!

6 comentarii

  1. un an si multi ani de kko am avut... sper ca 2020sa nu mai vina la fel de kko... multa sanatate si un an nou bun sa ai🎉💐

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce am tot citit eu despre tine îmi pari o persoană foarte puternica... O femeie minunată... Sper ca noul an sa îți aducă numai lucruri frumoase... La mulți ani

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani !!! Sa avem parte de fericire, multa iubire si sanatate !
    Pentru mine 2019 a fost un an bun din care am invatat multe si care m-a readus la fericirea si libertatea pe care o traiam la 20 de ani. :)) fara sa glumesc. Asta e sentimentul pe care il pastrez si acuma. In sfarsit am invatat sa nu mai imi fac atatea griji zilnic si sa traiesc fiecare moment asa cum vreau. Ca la 20 de ani, fara griji si fara bani..well la partea cu fara bani nu prea sunt de acord, trebuie muncit pt asta,dar asta e o alta placere a vietii. :)
    Te imbratisez si sa ne citim tot timpul cu bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! Si eu am sentimente de genul asta si sunt mult mai atenta la ce las in jurul meu si cum imi consum energia si e atat de bine.

      Sa avem un an de vis!

      Ștergere