3 zile in Poiana Brasov cu Ana Hotels

20.12.19

Mi-am inceput saptamana in Poiana Brasov, la invitatia celor de la Ana Hotels, si m-am intors in Bucuresti plina de energie si cu o stare de liniste de care chiar aveam nevoie. Am asteptat cu nerabdare escapada asta pentru ca mi-am petrecut multe ierni la Poiana Brasov, dar n-am mai fost de niste ani buni si chiar eram curioasa cum o sa mi se para dupa atata timp. Si nu am fost deloc dezamagita, ba chiar m-a surprins mai mult decat placut. 

Poiana Brasov s-a schimbat mult in ultimii ani, serviciile si posibilitatile de cazare si agrement sunt la cote inalte, nu degeaba se numara printre cele mai bune statiuni de ski din Europa de Sud-Est. Pe langa domeniul schiabil de peste 25 de km, 7 partii moderne cu diferite grade dificultate, Poiana Brasov inseamna si spa, patinoar, partii de sanius si zone de echitatie si ramane cea mai mare mare si mai moderna statiune de ski din Romania.


Am fost cazata la Hotelul Sport, care face parte din grupul Ana Hotels, alaturi de Bradul (care a fost renovat recent) si Teleferic. Omul de turism din mine de-abia astepta sa vada ce au reusit sa faca in camere, cum au gandit tot conceptul, am analizat detalii, am comparat, mi-am imaginat si am zambit. Si am zambit larg pentru ca mi-a placut ceea ce au facut cei de la Ana Hotels: finisajele in camere sunt extrem de bine lucrate, spatiul este impartit extrem de practic si in baie am gasit cateva detalii care mi-au placut la nebunie - un kit cu un aparat de ras si o mini crema de ras, un alt kit cu betisoare de urechi si dischete demachiante, care pot parea detalii fara importanta, dar care arata clar atentia catre client si nevoile lui.

Mi-a placut mult modul in care este decorat hotelul pentru perioada asta din an, mi-a placut ca toata zona din jurul hotelului este luminata si ca nimic nu e lasat la voia intamplarii. Am fost extrem de incantata de optiunile pentru masa de la bufetul suedez, cred ca ii pot multumi si pe cei mai mofturosi dintre clienti, si la fel de tare m-a incantat personalul. Oameni cu zambetul pe buze, care stiu ca sunt acolo pentru clienti si care au in spate o instruire cum trebuie pentru industria asta ospitaliera sunt cei care fac diferenta si Ana Hotels Sport sta foarte bine la capitolul asta.


Singurul lucru care mi-a lipsit mie din camera au fost facilitatile pentru a-mi prepara un ceai (sunt disponibile doar in camerele executive) si asta e singurul "repros" pe care il am de facut. Mi-ar fi placut sa stau la geam cu o cana de ceai fierbinte si sa ma bucur de privelistea de care m-am bucurat in cele 3 zile. V-am aratat mai jos apusul de la fereastra camerei mele, privelistea pe timp de zi, dar si rasaritul din ultima dimineata petrecuta acolo. Cand te trezesti cu asa imagine nu ai cum sa ai decat o zi buna.


Eu nu schiez, n-am incercat niciodata si nici nu cred ca o sa o fac pentru ca genunchii mei nu sunt apti pentru asta, insa faptul ca atunci cand iesi din hotel ai langa tine scoala de schi Ana, centrul de inchiriat echipament si telecabina fac Ana Hotels Sportul o locatie perfecta pentru o vacanta la schi. Am avut ocazia sa il ascult pe Aron Borbath, care la 83 de ani inca este instructor de schi si inca coboara cu aceeasi placere pe partie, vorbind despre cei 53 de ani de cand invata oamenii sa schieze, despre care au fost inceputurile scolii de schi in Poiana si mi-au placut la nebunie povestile si amintirile, dar si experienta de viata a unui om care a trecut de multe ori pe langa moarte si care, la peste 80 de ani, este la fel de activ ca in tinerete.

Zona pe care de-abia asteptam sa o cunosc a fost Sport Wellness Spa, un proiect gandit si ridicat de la zero de cei de la Ana Hotels in 2010, zona de spa este situata intr-o cladire noua, care a fost legata de hotel. Cei 2000 metri patrati cu un design contemporan sunt locul ideal in care sa te relaxezi dupa o zi pe partie sau in care sa "lenevesti" cand stresul cotidian e mai puternic decat tine. Piscina, sala de sport, sauna, cat si cele 10 camere de tratament si jacuzzi-ul in aer liber sunt ideale pentru a te revitaliza si a te pune pe picioare. Terapiile de cuplu sunt printre cele mai cerute servicii, iar masajul apres ski e si el la mare cautare. 

Ana Hotels Sport are 11 sali de conferinte si ofera nenumarate facilitati pentru evenimente deosebite, iar pentru Revelionul de anul asta sunt fully booked de multa vreme. Pentru a le oferi oaspetilor cele mai bune conditii au organizat pentru copii un Revelion separat, intr-o sala dedicata numai lor cu animatori si diverse activitati. Ceea ce am observat eu a fost atentia la detalii, dorinta de a fi pe placul oaspetilor (pentru ca te simti oaspete, nu client dupa ce le treci pragul) si flexibilitatea, lucruri care pe mine m-au bucurat mult pentru ca toate astea imi dau sperante pentru un turism facut asa cum trebuie in Romania.


As putea sa ma intind mult si sa va povestesc despre Poiana Brasov si ce puteti face acolo, insa o sa las pozele de mai jos sa vorbeasca - nu sunt poze procesate, ceea ce vedeti este ceea ce a surprins camera telefonului meu si de multe ori am avut senzatia la coborarea din Masivul Postavarul ca sunt intr-o alta lume. Am avut parte de o zi superba pe munte, am urcat cu telecabina pana la Cota 1799 si am coborat pe jos de acolo, un drum de circa 3 ore care m-a incarcat cu o energie si un optimism pe care nu le pot descrie in cuvinte.

Pentru mine a fost o provocare personala, multi mi-au spus ca am dat dovada de inconstienta, insa eu nu sunt de aceeasi parere. In urma cu 2-3 ani nu as fi fost capabila sa cobor pe picioarele mele de la 1800 metri si sa mai "functionez" dupa aia, insa acum am simtit ca pot. Nu mi-am asumat riscuri inutile, am avut grija, am gandit pozitiv si mi-am dovedit mie ca nimic nu e mai puternic decat propria mea vointa. Ligamentele mele dau semne de oboseala, insa faptul ca am putut sa fac ceea ce in urma cu cativa ani era absolut imposibil mi-a dat o forta pe care nu am cum sa o "banalizez" in cateva cuvinte. 

Mie cand mi-e frica de ceva infrunt acel ceva si asa am facut si acum: nu functioneaza pentru toata lumea, dar pentru mine este ceea ce m-a facut de multe ori sa imi depasesc limitele si sa fac lucruri pe care niste "specialisti" mi-au spus ca nu o sa le mai pot face. Nu stiu daca o sa imi gasesc vreodata cuvintele sa descriu sentimentul de libertate pe care il am de fiecare data cand mai bifez pe lista mea imaginara un lucru pe care nu credeam ca o sa mai pot sa il fac.


Cand ati fost ultima data in Poiana Brasov?

4 comentarii

  1. E un sentiment fantastic când reușești să faci ceva ce-ți spun alții că nu poți...
    N-am mai fost de niște ani buni prin Poiana Brașov și nici eu n-am schiat niciodată, dar tot zic că o să încerc cândva, e acolo pe lista experiențelor de încercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu se compara cu nimic. Au fost cateva momente pe drumul ala cand mi se pare totul atat de ireal, dar atat de frumos. :)

      Ștergere
  2. Ti-am urmarit excursia pe Instagram si mi s-a parut geniala, insa acum, citind acest articol imi dau seama ca era exact de ce aveai nevoie, exact cum a fost Viena in cazul meu. Minunate locuri si detalii ne-ai aratat, ma bucur ca a fost atat de bine. Ș)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut si ma bucur si mai mult ca Viena a fost asa cum trebuie. Sa tot ai parte de momente de-astea!

      Ștergere