Bluza alba de bumbac - ce fac cu ea?

25.6.14

Cand vine vara vrem sa fim cat mai lejeri si cautam haine cat mai subtiri si in care sa nu murim de cald - asta vreau si eu. Insa tin cont de anumite lucruri pentru ca stiu cu ce imi e ok si cu ce nu - am mai pomenit pe blog ca am avut probleme cu pielea (o dermatita de contact care isi face aparitia cand vrea si care mi-a dat dureri mari de cap de-a lungul timpului - nu mi s-a mai intamplat de ceva ani nimic rau, dar nici n-as vrea sa risc), asa ca vara mai mult ca oricand aleg bumbacul si in general aleg ceva cu maneca scurta sau pana la cot pentru ca am avut o experienta neplacuta intr-o vara cand mi s-a frecat pielea de pe brat de maieul pe care il purtam si mana mea arata ca arsa. Am avut probleme toata vara, deci nu vreau nici macar sa imi mai imaginez asa ceva.

A doua problema (nu reprezinta chiar o problema, dar dicteaza anumite alegeri ale mele) sunt cicatricele din genunchi - nu stiu daca v-am povestit sau nu, dar am avut ambii genunchi taiati si am fost cusuta pe viu. Si n-aveam decat 6 ani. Era iarna, ma jucam in gradina, am alunecat si am cazut in zapada unde erau infipte doua geamuri sparte aruncate de un imbecil de vecin. Nu stiu sa explic medical ce s-a intamplat, insa se vedea in picior rotula si ce mai e pe acolo, era o iarna crancena si nu circula nimic, asa ca tata m-a dus in brate cu genunchii bandajati pana la cel mai apropiat spital. Nu-mi amintesc detaliile (si cred ca e mai bine asa), insa am doua cicatrice de toata frumusetea - cate una in fiecare genunchi. De-a lungul timpul am primit replici de genul "esti murdara in genunchi" sau "ti s-au rupt ciorapii" din cauza lor, asa ca fustele lungi au devenit prietenele mele bune. Insa recunosc ca-mi si plac. Tinuta mea de vara preferata este formata dintr-o fusta maxi (colorata sau nu), sutien/ maieu cu bustiera (Victoria's Secret sa traiasca - nu cred ca e culoare pe care sa n-o am) si o bluza mai larga din bumbac.


Si acum ca v-am spus povestea sa revin la bluza de care vroiam sa va spun astazi. E luata de pe Kurtmann, este de la Zara, din colectia Organic Cotton si am stiut de cand am vazut-o ca e pentru mine - o puteti vedea aici, din pacate nu mai e in stoc, insa sigur gasiti ceva asemanator aici. Eu am prins-o la o oferta si am luat-o cu 33 ron (si am beneficiat si de transport gratuit). E o bluza simpla, un alb murdar care mie imi place mult si mintea mea s-a dus spre combinatia mea preferata (sau una dintre ele) atunci cand vine vorba de haine - alb-negru si m-am gandit sa va arat cum as combina-o eu pentru o tinuta casual, dar si pentru o tinuta mai eleganta.

Vara imi place sa ies la terasele din parc (la parcul Alexandru Ioan Cuza ma refer - IOR, ca sa nu ne mai complicam), dar imi place sa ies tarziu si sa ma prinda dimineata de vorba cu prietenii. Asta sunt eu si asta imi place si in general ales o fusta lunga maxi (cat mai vaporoasa si dintr-un material mai subtire) si o bluza larga care sa-mi permita sa respir si sa ma simt ok. Puteti vedea mai jos cam despre ce vorbesc.

Ca accesorii nu m-as incumenta decat la o bratara gen Shamballa si probabil ca in picioare as purta o pereche de tenisi colorati (rosu sau poate un roz nebun - nu m-as fi gandit acum ceva vreme ca o sa-mi placa combinatia asta, insa chiar imi place) sau niste sandale joase cu barete subtiti (intre noi fie vorba uneori si slapii sunt o alegere buna). Parul mi l-as prinde intr-o coada zapacita in varful capului (sau poate intr-un coc si mai zapacit), as folosi un parfum fresh de vara (ma gandesc la Flowerparty de la Yves Rocher) si m-as simti bine.



Si pentru ca-mi place sa ma joc cu hainele pe care le am, m-am gandit si la o combinatie putin mai eleganta (am zis putin, n-am zis ca ma duc la nunta), pe care as purta s-o port oriunde si sa ma simt bine. Fusta (v-am zis ca imi place combinatia alb-negru) este sub genunchi si are in talie o curea lata din material, care se poate face funda ori in fata, ori pe lateral (sau de ce nu si la spate). 

Vara nu-mi place sa port multe accesorii asa ca probabil as alege doar o pereche de cercei (cei de mai jos sunt printre preferatii mei si i-am purtat de zeci de ori in diverse combinatii) si o geanta colorata (geanta roz pe care v-am mai aratat-o acum ceva vreme e prima care imi vine in minte). Parfumul clar ar fi Very Irresistible de la Givenchy, iar parul probabil ca l-as purta in varful capului intr-un coc lejer.



Stiu ca o sa-mi spuneti ca v-ar fi placut sa le vedeti pe mine. Si mie imi surade o idee de genul asta, insa nu o vad realizabila prea curand si in principal din lipsa de timp, insa recunosc ca si lipsa de talent fotografic atarna greu. E ceva la care ma gandesc pe viitor, dar poate cand viata mea n-o sa se mai desfasoare in ritmul alert de acum. Daca ma gandesc la asta inseamna ca undeva in viitor este posibil.

Acum vreau sa-mi spuneti daca voi aveti bluze albe simple in sifonier si cum le purtati. Si n-ar fi rau daca va confruntati cu probleme (gen cicatricele mele) sa-mi spuneti cum faceti sa nu va incomodeze in viata de zi cu zi.

24 de comentarii

  1. Da da, si eu am multe bluze albe - cu maneca scurta, medie, lunga, fara maneca... albe sa fie. Eu in general port culori vii, asa ca am nevoie de ceva alb care sa mai tempereze nebunia (pantalonii mei de vara sunt fuchsia, turcoaz, bleu, rosii, fustele sunt la fel de colorate si ele). Si eu sunt adepta bumbacului - 99% din hainele mele de vara sunt din bumbac (exceptie fac 2-3 bluze din voal). Prefer bumbacul pentru ca de la orice altceva transpir de mor, parca n-am aer, ma mananca pielea... cu bumbacul sunt ok, nu transpir mai deloc, parca n-as fi tot eu :)) Iar bluzele albe merg la orice... in plus arata foarte bine si pe sub sacourile mele (colorate, desigur), la tinute mai smart-casual, sau chiar un pic spre office.
    Iar de cicatrici ce sa mai zic... si eu am in ambii genunchi, ca doar am locuit la curte, iar strada era pliiina de pietre ascutite. Ale mele s-au bronzat de-a lungul timpului, au ajuns la culoarea pielii si nu mai ies atat de tare in evidenta. Da, stiu, n-am cei mai frumosi genunchi, nici cele mai frumoase picioare, dar imi place sa port vara rochii si fuste deasupra genunchilor :) iar in serile toride de vara prefer rochiile lungi din bumbac (foarte colorate, desigur).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am multe, m-am ferit mult timp de alb, in ultimii 2-3 ani parca am inceput sa mai schimb ceva si nu-mi pare deloc rau. Dovada ca gusturile se schimba cu anii. Alegerea mea cu lungimea fustelor/ rochiilor e data si de picioarele care inca mi se mai umfla aiurea si din senin in anumite perioade. :)

      Ștergere
  2. Mie imi e cam greu cu bluzele albe, pentru ca am o problema cu sutienul care se vede :D Cred ca o sa innebunesc vara asta, am avzut ca toata lumea poarte DOAR bluze transparente. In plus, nu stiu de ce, dar niciodata nu m-a atras albul..
    Fustele cat mai lungi si cat mai largi sunt salvarea mea. Am vreo 10 si numai in ele stau toata vara!
    Imi plac combinatiile alese de tine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ira, si eu am o problema cu sutienul care se vede, motiv pentru care port numai sutien bej pe sub lucrurile albe :) asa nu se vede chiar nimic ;)

      Ștergere
    2. Sa stii ca nici eu n-am purtat alb multa vreme, dar gusturile se mai schimba. Eu prefer bluzele mai lungi si le port cu maieu cu bustiera incorporata si rezolv problema. Eu am atat de multe fuste lungi ca nu le stiu numarul. :))

      Ștergere
    3. Varianta propusa de Clarra e cea mai practica si te scapa de dureri de cap. :)

      Ștergere
    4. Si eu am sutiene bej, dar am si un tricou alb care e mult prea transparent si pt ele :))
      Sau n-am culoarea care trebuie..
      Merci :D

      Ștergere
    5. Eu am exact culoarea pielii, deci as zice ca e mai nude decat bej. :)

      Ștergere
  3. MIe imi plac mult, mult bluzitele albe, iile in mod special :) Le port cu ce ma taie capul la momentul respectiv si bineinteles functie de starea mea interioara.
    Despre genunchii mei n-as zice ca-s cei mai supercalifragilisticexpialidociousi, dar fiind ai mei am invat sa-i iubesc :) Pe unul din ei am si-o ditamai cicatricea - semn de buna purtare din copilarie, deci ii mai dosesc sub poale lungi ori blugi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ii iubesc, asa taiati si cusuti cum sunt, nici macar nu-mi fac probleme in privinta lor, faza cu ai "ciorapii rupti" ma face mereu sa rad. :)

      Ștergere
  4. Da, am bluze albe si cel mai mult imi place sa le port cu coliere colorate, arata super de tot , chiar si cu o pereche de blugi . Nu am probleme cu cicatricile...dar ma gandesc ca poti sa le dai cu putin fond de ten sa nu se mai vada . Ai incercat ? Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi bat capul cu asta si nici nu cred ca ar ajuta la ceva - este alta textura la piele, nu neaparat alta culoare. Si mie imi plac tricourile simple cu coliere colorate. :)

      Ștergere
  5. Eu cam fug de alb si crem, simt ca nu se potrivesc pe pielea mea.
    Si eu am la fel in genunchi doua cicatrici mari, liar la unul dintrei ei se vede destul de puternic (nu mai tin minte la care). Am cazut cand eram mica cu bicicleta fix pe ei si intr-un pietris cat toate zilele. Tin minte ca tot asa am stat bandajata o lunga perioada din vacanta de vara. Bine, nu e asa de grav ca la tine. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca le-am considerat vreodata grave, fac parte din mine, cred ca m-as simti ciudat sa nu le am. La mine sunt cumva mai lucioase si crete decat restul pielii, dar chiar nu ma deranjeaza.

      Ștergere
    2. Eu ma refeream la grav ca ai zis ca ai avut genunchii taiati..mi-e si frica cand ma gandesc. Nu la cum arata ele.

      Ștergere
    3. Mintea mea e varza, ce citesc si ce inteleg ... nu vreau sa ma mai gandesc la ce-am vazut atunci.

      Ștergere
  6. Genunchi varza am si eu, cu multe cicatrici, dar mici. Am o singura cicatrice mai mare, de fapt a ramas cam ca o pata (ciudat!), dar o am din primavara. Da, am cazut ca tuta si m-am intins pe jos asa mare cum sunt. Am sperat din suflet ca nu m-a vazut nimeni .:D
    Mai am o cicatrice pe fluierul piciorului, ramasa de la zona zoster.
    Pana anul trecut nu purtam fuste sau rochii lungi, am avut mereu impresia ca daca sunt micuta de statura nu imi bine. Si am probat anul trecut o rochie luuuunga si mi-a placut, am adorat-o. De atunci sunt cu ochii si pe lungimi peste glezne. Mai ales ca am ceva probleme si mi se umfla picioarele in disperare, taman bine ca se acopera. Dar cicatricile nu ma deranjeaza atunci cand se vad si oricum se combina frumos cu vanataile. Sunt experta in capatat vanatai. :D
    Cat despre bluze albe... am un singur tricou alb complet, restul mai au cate un ceva colorat pe ici pe colo. Dar sa sti ca imi doresc mai multe simple, mi se par usor de asortat, iar pentru vara sunt perfecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mai am cicatrici si semne multe (si nu numai pe picioare), chiar nu ma deranjeaza. Stiu perfect cum e cu picioarele umflate, ani de zile m-am chinuit (si inca ma mai chinuiin anumite perioade) cu asta.

      Ștergere
  7. Cred ca de pe la 10 ani am pe bratul drept pete de la o ciuperca pe care am contactat-o la mare.De atunci (adica mai bine de 30 de ani) nu este vara sa nu fiu intrebata " Dar ce ai pe mana?". Cred ca m-as stresa sa nu fiu intrebata.Glumesc dar lumea are asa niste curiozitati.....Iubesc vara si rochiile ,toate cu maneca cat mai scurta sau bretele.Le port pe toate si nici ca-mi pasa de ceilalti. Parerea mea este sa nu bagi in seama comentariile si intrebarile si sa te imbraci cu tot ce-ti place. Va veni o vreme cand din cauza varstei vei experimenta mai putin. Importanta este sanatatea,restul sunt doar amintiri ce si-au lasat semnatura pe pielea noastra,si ar trebui sa fim mandre caci mai rele sunt cicatricile care nu se vad........ O anonima care te citeste de muuuuult timp cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimo, ma bucur ca ai lasat mesajul asta. Ai perfecta dreptate, oricum pe mine nu m-a afectat niciodata gura lumii si nu ma ghidez niciodata dupa asta. Si eu mai am niste semne din nastere pe corp si mereu mi se pun intrebari - am o floare pe incheietura mainii, mai alba decat restul pielii. Toate fac parte din mine.

      Ștergere
  8. Ahh, ce-mi place bluza, pacat ca nu mai e disponibile. Si mie imi plac fustele lungi. Silvia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place, materialul e chiar misto. Ai fost in vacanta? (nu te-am vazut de ceva vreme pe aici)

      Ștergere
  9. Claar gusturile se mai schimba!
    Eu de exemplu nu suportam rochiile lungi si ziceam ca niciodata n-am sa le port (asa cum niciodata n-am sa renunt la blond...)
    De anul trecut am inceput sa port rochii lungi si cumpar aproape tot ce imi pica in mana si care imi sta bine.
    Am rochii colorate, cu imprimeuri, le port cu cerceii luungi, bratari rigide multe pe mana, bratara la picior si sandale pt ca imi place pedichiura mea in nuante puternice (ha ha ha).
    Sunt comode, nu am piele o piele perfecta si nu imi place sa port rochii pe piele nebronzata; asa ca sunt o salvare pt mine plus de asta te imbraci si repede cand esti in intarziere (si eu mereu sunt in intarziere...)

    Cat despre alb, nu pot sa zic ca ma reprezinta, n-am lucruri albe (mi-as dori insa o rochita lunga si vaporoasa de vara, eventual matase) ci doar cu imprimeuri; am ceva alb-crem si crem deschis simplu dar la ele port doar accesorii colorate sau lemn (saboti, geanta bilute lemn).

    O recomandare personala pt tine ar fi sa renunti la cerceii negri si brataruca aceea si sa le inlocuiesti cu accesorii colorate care merg mai bine acum, vara fiind. Daca nu te repezinta, o optiune buna ar fi accesoriile din sidef care sunt perfecte pt vara.

    Parfumul meu de vara este Moment de Bonheur, pt ca imi plac parfumurile florale si fresh in general dar am si perioade cand imi plac alte note.

    Pt cicatrici ai incercat autobronzantul?

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am ales o tinuta alb-negru pentru ca aia am simtit in momentul ala ca ma reprezinta, cand simt nevoia de culoare cateva accesorii vesele ma scot din impas repede, dar de data asta nu am urmarit asta.

      Cicatricile mele au alta textura decat restul pielii, este cusatura lata si pielea incretita cumva, nu sunt doar semne, nu cred ca m-ar ajuta autobronzantul si nici nu ma atrage ideea de a folosi - am fost creola, mi-a placut, acum sunt impacata cu pielea mea alba.

      Ștergere