M-am reintors la ... lentilele de contact

13.6.14

M-am nascut cu miopie - in momentul in care mi-au descoperit-o (inainte sa incep scoala) la ochiul stang am avut -17 (da, stiu, multa lume se sperie de asta, nu de putin ori am fost intrebata daca nu e o greseala), in timp ce cu ochiul drept vedeam aproape perfect. Din cauza asta intotdeauna a trebuit sa port ochelari cu dioptrii mai mici pentru ca diferenta intre ochi era uriasa si aveam niste dureri de cap groaznice. M-am luptat o perioada cu ocluzorul (doamne, cat l-am mai urat) si cu ochelari cu o lentila fund de sticla (nu exista mod mai frumos de o a descrie). N-a fost usor, dar nici nu pot sa zic ca m-a marcat sau ca am suferit enorm din cauza asta. In timp vederea mea s-a imbunatatit, dar am ramas tot cu dioptrii mari la ochiul stang in timp ce la dreptul au crescut (din cauza efortului de a face fata la ce nu vedea celelalt ochi).

Nu stiu exact cand au aparut lentilele de contact in Romania, insa eu prima data am purtat lentile de contact in perioada liceului (deci vorbim de perioada 1995-1996, cam asa) si mi-au schimbat viata. Cele ce ati trecut prin asta probabil stiti foarte bine la ce ma refer. Nu-mi amintesc ce am purtat la vremea aia, cat au costat (insa destul de mult pentru acea perioada), stiu doar ca am fost in culmea fericirii. Si le-am purtat multi ani, pana cand din cauza programului meu foarte dezordonat si a orelor putine de somn ochii mei n-au mai suportat nici un fel de lentile de contact, asa ca am luat o lunga pauza de la purtarea lor.

Au trecut niste ani in care am purtat ochelari (la calculator, televizor, munca si cand mai simteam nevoia) insa mi-a ramas mintea la lentilele de contact si de ceva vreme ma bate gandul sa revin la ele, mai ales ca am vazut ca sunt lentile care se pot purta incontinuu si curiozitatea a atarnat si ea greu in decizia mea. Am fost la un consult la oftalmolog, am cerut o oferta de pret si mi s-a spus ce banuiam - sunt niste lentile mai speciale (datorita cilindrului si diferentei de dioptrii intre cei doi ochi) si se pot aduce doar pe comanda, costul fiind destul de mare si durata de asteptare de peste o luna. Bineinteles ca nu mi-a placut ce-am auzit, desi banuiam ca asta o sa aud pentru ca asa a fost mereu.


Intrucat tot citisem pe alte bloguri de cei de la Videt m-am gandit ca o intrebare nu strica, asa ca le-am dat mail, le-am explicat ce si cum, iar Dragos a fost foarte dragut si mi-a raspuns la intrebari si mi-a oferit lentilele de contact sa le incerc. Si spre marea mea mirare a durat doar 3 zile, ceea ce m-a incantat in mod deosebit. Lentilele recomandate sunt Acuvue Oasys de la Johnson&Johnson - se pot purta 2 saptamani zilnic sau 1 saptamana incontinuu (eu n-am incercat varianta cu purtat noaptea ca nu vad sensul in momentul asta, dar daca as pleca undeva in weekend sigur mi-ar fi de folos). Cealalta varianta erau lentilele Biofinity Toric de la Cooper Vision care sunt cu purtare continua.

Ma asteptam sa fie mai usoara trecerea de la ochelari la lentile, mai ales ca am purtat atatia ani, insa mi-a luat vreo 2-3 zile sa ma obisnuiesc cu ele. Fata de ce-am purtat eu in trecut mi s-au parut mult mai moi, mai usor de purtat, desi ochiul drept mi-a facut ceva figuri si nu ma asteptam la asta (in general stangul e cel care imi face probleme, curge aiurea, se razvrateste mereu). Concluzia in acest moment - o sa port in continuare ochelari acasa si o sa folosesc lentilele cand ies undeva.

Si nu vreau sa inchei fara sa va povestesc un pic de cei de la Videt pentru ca mi-a placut mult la ei si ii recomand cu placere. Ii gasiti pe site sau la showroomul din Mihai Bravu - pana in pasajul de la Obor, imediat dupa cladirea Spectrum, intrarea este prin magazinul Astra Roger (eu eram in fata lui, vedeam sigla, dar nu pricepeam unde e optica - deci cred ca este un detaliu important daca ajungeti in zona si ii cautati). Mi s-au parut foarte seriosi, s-au miscat foarte repede (si asta m-a incantat peste masura) si isi cunosc bine produsele. Pe mine m-au castigat de client.


Daca sunteti purtatoare de lentile de contact mi-ar face placere sa citesc si experienta voastra.

22 de comentarii

  1. Si eu folosesc lentile acuve, dar eu am varianta pe care le poti folosi 2sapt -zi si noapte sau 1 luna doar ziua. Folosesc lentile doar de cateva luni dar imi place la nebunie, mai ales ca e vara, pot sa folosesc si ochelari de soare si vad si bine :D E prima data cand incerc lentile, pana acum aveam doar ochelari, dar este super:) Acasa folosesc si eu doar ochelari :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu le port de 1 lună, deja e mult mai bine. Tot prin cei de la Videt am ajuns la Eba Optics pentru control, iar după ce mă prind ce şi cum fac comandă online :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trecerea de la ochelari la lentile nu prea poate fi descrisa in cuvinte. Imi amintesc si acum exaltarea mea din perioada aia. :)

      Ștergere
  3. Și eu port lentile de contact ( Bausch&Lomb, Soflens 59 ) de câteva luni și sunt foarte încântată și mulțumitã și nu existã zi sã nu spun "Doamne, ce bine cã s-au inventat lentilele astea " :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect, pentru cineva care a purtat ochelari o viata e ceva fantastic. :)

      Ștergere
  4. Eu port ochelari de vedere doar la pc si tv , in rest nu simt neaparat nevoia . Daca in viitor mi se schimba dioptriile, atunci cu siguranta am sa incerc si eu lentilele, nici nu ma gandesc altfel:)
    Sa stii ca am primit azi produsele de la BBW, le-am testat imediat cum am deschis coletul..Body mistul miroase foarte bine..are un miros dulce,imi aduce aminte de vata pe bat , problema este ca desi e foarte dulce de abia il simt. Adevarul e ca am dat doar un puf pe mana (avand glitter nu mi-am permis mai mult) acum parca regret ca nu am luat varianta fara glitter sa pot pulveriza cat am chef:).Dar poate pe viitor am sa o iau impreuna cu crema, pentru ca imi place mult cum miroase.Al doilea produs nu m-a impresionat deloc...are un miros fresh dar foarte discret , mie nu-mi place...dar am sa-l folosesc pe post de crema pentru maini . Cremele de la VS mi se par mult mai bune si mai persistente. Produsele au fost ambalate cu mare grija , ceea ce conteaza foarte mult pt mine .Am vazut ca au mai scazut si preturile lor intre timp. Te pup draga Camelia, sa ai un weekend frumos.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Anamaria. Crema pe care o am eu miroase foarte puternic si rezista mirosul ore bune, e clar ca difera in functie de aroma. :)

      Ștergere
    2. Cu siguranta la urmatoarea comanda o includ si pe ea . Vroiam acum dar prea multe tentatii au fost :)
      (Anamaria)

      Ștergere
    3. E destul de puternica, sa tii cont de asta. :)

      Ștergere
  5. Buna ! Am purtat si eu o perioada lentile.....ce ne poti spune despre costuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti preturile daca dai click pe denumirea produsului - te directioneaza catre site direct si acolo sunt toate detaliile. Eu zic ca merita, ma asteptam la mai mult, sa fiu sincera.

      Ștergere
  6. Si eu sunt 'chioara' doar de un ochi(cu +), dar port de atatia ani ochelari incat nici nu mai stiu cum e sa nu porti ochelari :). Ma gandeam la un moment dat sa incerc lentile, dar mi se pare o varianta destul de costisitoare, asa ca am ramas la ochelari, probabil si din cauza ca ma descurc si fara ei :) (Angela)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela, nu e chiar asa costisitor, o pereche de ochelari poate sa coste mai mult decat lentilele de contact pentru un an (cazul meu). Depinde de alegeri, daca te simti ok cu ochelari si nu simti nevoia de altceva fa cum e mai ok pentru tine, dar poti sa incerci o varianta pe termen scurt, macar sa ai termen de comparatie.

      Ștergere
  7. am o idee si mai buna....operatie pentru miopie. De abia anul acesta mi-am facut curaj, asta dupa vreo 5 ani de purtat lentile. Bine, eu am avut -2 la ambii ochi, dar cred ca e posibil sa ai orice dioptrie atata timp cat ti-a stagnat de minim trei ani. Raluca p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, nu daca intentionezi sa ai un copil pe viitor, nu stiu la alte cazuri, insa la mine daca voi naste natural (desi ma indoiesc ca va fi cazul tinand cont de istoricul meu medical) exista o mare posibilitate sa ma operez degeaba si in timpul nasterii sa se piarda tot si sa creasca dioptriile. Nu stiu daca e asa si in alte cazuri, dar e in cazul meu, deci pentru moment nu intra in discutie varianta cu operatia, desi m-am gandit de multe ori la ea.

      Ștergere
    2. Eu am 23 de ani deci nu ma gandesc la un copil, dar chiar nu stiam ca ar putea sa revina. Am intrebat daca efectul este permanent si daca exista riscul sa reapară, insa medicul mi-a zis ca nu vor fi probleme.

      Ștergere
    3. Mie mi-au spus asta de la 17 ani cand m-am interesat prima data de operatie cu laser si a fost intrebarea pe care am pus-o mereu cand am discutat cu un medic.

      Ștergere
  8. Si eu ma tot amentint cu lentilele, insa nu stiu.. Am ochelarii aia de 6, 7 ani, iar dioptriile nu mi-au crescut: am -0.50 la ambii ochi. Ce-i drept, imi port din cand in cand, insa in unele momente chiar am nevoie de ei.
    De doi ani ma tot gandesc si eu la lentile si nu stiu de ce tot aman..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa vezi ce schimbare misto e, desi daca nu ii porti tot timpul cred ca poti sa traiesti si fara ele. :)

      Ștergere
  9. Eu port lentile de aproximativ un an si pot spune ca regret faptul ca nu le-am incercat am devreme. Am -3.25 la ambii ochii(sau cel putin avem, cred ca la ochiul stang mi-a mai crescut de cand am fost ultima data la oftalmolog) Am incercat doar lentilele PureVision de la Bausch & Lomb si sunt extrem de multumita de ele. Se pot purta 30 de zile si nopti incontinuu(eu le mai scot cam o data la 2 saptamani si le las peste noapte in solutie ca sa se curete), dar recunosc ca le-am purtat si un pic mai mult. Daca simt ca ma deranjeaza imi pun niste picaturi de ReNu MultiPlus Lubricating & Rewetting Drops si imi trece destul de repede. (chiar zilele trecute mi-am dat cu fixativul direct in ochiul stang si dupa nu mi-am scos lentila, doar mi-am pus niste picaturi si gata)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ceva de la Bausch&Lomb am avut si eu inainte, tot incerc sa-mi aduc aminte, dar nu reusesc. Pentru un purtator de ochelari de vedere trecerea la lentile este un pas urias, care aduce cu sine o noua lume. Eu asa am simtit mereu.

      Ștergere