O ora numai pentru mine

1.6.14

In ultima perioada simt tot mai des nevoia sa petrec timp cu mine, doar eu cu mine, sa ma rup de tot si sa-mi incarc bateriile, sa ma incarc cu putere. In general se intampla seara foarte tarziu sau in weekend, in special duminica. Si am observat ca fac cam acelasi lucru de fiecare data, asa ca am decis sa ma arat si voua cateva lucruri care ma ajuta pe mine sa ma relaxez.


Primul pas pe care il fac cand intru in dormitor (caci acolo are loc operatiunea relaxare) este sa trag draperiile si sa tai orice sursa de lumina. Ori aprind o lumanare, ori un betisor parfumat, ori folosesc un parfum de camera care sa schimbe aerul si sa ma poarte cu gandul departe - in ultima perioada am folosit fie sprayul cu vanilie si cocos de la Ulric de Varens, fie betisoarele din aceeasi gama - imi plac, dar mi-as dorit sa persiste mai mult. Sticla de la sprayul de camera mi se para foarte misto - e lunga si subtire, un maro mat cu scris turcoaz care ma face sa zambesc (doar stiti ca am o slabiciune pentru ambalajele interesante) si m-am obisnuit sa pulverizez putin de cate ori intru in dormitor - e o combinatie interesanta, mai ales pentru tine care nu am nici o treaba cu cocosul. Produsele Ulric de Varens le gasiti pe siteul produsecosmetice si mai sunt cateva variante interesante din cate am vazut eu.

De obicei ma dau cu o crema de corp care miroase delicios si-mi da o stare de bine, in ultima vreme cea de la Bath & Body Works cu zmeura si vanilie e preferata mea (o sa va povestesc mai multe despre ea zilele astea), ma rupe efectiv de realitate si ma face sa visez mai usor, imi aplic pe buze un balsam (cel cu fructul pasiunii de la Greenland inca e preferatul meu) si-mi aplic o masca. Si cum sunt foarte comoda aleg o masca sheet-type care nu are nevoie de clatire sau vreun efort din partea mea.

Cand toate astea sunt gata, ma intind in pat si-mi bag castile in urechi si ma las purtata de sunete. De obicei muzica reuseste sa-mi alunge toate gandurile mai putin placute si sa ma duca intr-o lume unde toate sunt asa cum visez eu sa fie. Si de multe ori uit sa ma mai ridic, se intampla sa stau si o ora intinsa asa si sa visez (recunosc ca mi s-a mai intamplat si sa adorm).

Dupa ce indepartez masca si masez surplusul de produs pe piele, ma mut in fotoliu cu o carte (n-am reusit nici acum sa termin Destin, libertate si suflet - nu este o perioada buna pentru citit pentru mine) si ceva dulce - fie ciocolata (asta cu portocale am primit-o si mi-a placut mult, desi nu ma dau in vant dupa ciocolata cu fructe), fie biscuiti (Cantuccini in general), fie o cana de ciocolata fierbinte (daca nu mi-e lene sa ma ridic sa-mi fac) si continui sa ma relaxez.

Dupa o ora (sau mai mult) petrecuta asa, simt ca parca umerii nu ma mai dor, mintea e mai relaxata si mai usoara si am alta putere sa infrunt totul. E un ritual (e un cuvant cam greu pentru ceea ce fac de fapt, dar altul nu am gasit) pe care il practic de multi ani si care ma ajuta de fiecare data.

Voi va rupeti timp doar pentru voi si sufletul vostru? Ce ajutoare aveti atunci cand o faceti?

Sa nu uit: sper ca ziua de astazi sa aduca ceva frumos pentru copilul din fiecare si vara asta (ca doar a inceput astazi) sa fie una minunata.

24 de comentarii

  1. Eu doar abia astept sa ajung acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu trebuie sa mai lucrezi la prioritati si la ameteala. :))

      Ștergere
  2. La fel procedez si eu cand simt ca s-au adunat prea multe, cand vreau sa ma relaxez si sa ma regasesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e unul din lucrurile la care nu as renunta pentru ca ma ajuta sa ma detasez de multe probleme.

      Ștergere
  3. Nu am o zi anume în care fac un astfel de "recharge". Dar când îmi pică fisa, mă îmbrac în cele mai ponosite haine și îndepărtez orice urmă de machiaj. Aplic un strat generos de medicament antiacneic pe mox și dau drumul la căldură. Îmi fac 2 3 sandvișuri lacome, musai cu roșii și ceapă verde. Iau una din putinele cărți care le am cu mine și mă mut în lumea lor. Pe urmă îmi place să mă cuibăresc în fufi (plapumă) și să trag un pui de somn de o oră. Pe urmă lumea e a mea. Nu înainte de a-mi întinde orice oscior și ligament posibil din corp. Asta presupune de cele mai multe ori, yot felul dr poziții ciudate, dar relaxante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu daca dorm putin (ma refer sa fur o ora de somn sau mai mult) ma trezesc cu o durere de cap groaznica, asa ca incerc sa evit somnul pe unde scurte, dar asta cu intinsul oaselor o fac si eu. :)

      Ștergere
  4. Lorena Pintilie1 iunie 2014 la 17:23

    Frumos ritual si nu trebuie renuntat la el. Fiecare om trebuie sa isi rezerve astfel de momente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, insa de multe ori ne fura problemele si uitam ca avem nevoie si de astfel de momente.

      Ștergere
  5. Si eu de obicei duminica seara ma relaxez! E zi de facut manichiura si de aplicat o masca cu miere seara. Si bineinteles seriale :) Astazi a fost o zi speciala, mi-am inceput ziua cu un machiaj realizat de Ramona(Choco) :D Lucky me ca sunt din Tm!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he, sa-ti fie de bine, si la mine duminica e zi "cu program" ... dar nu mereu. :)

      Ștergere
  6. Si eu simt nevoia unor astfel de momente dar din pacate sansele sunt destul de scazute cu piciul pe baricade. De obicei seara cand termin tot ce am de facut, zacutul jumatate de ora in cada e the best feeling ever...dar mi-e prea somn sa il prelungesc!:))) Ma rasfat pe apucate, in frantuir de cateva minute : aici doua patratele de ciocolata mancare pe ascuns sa nu raman fara, aici 10 minute cu masca pe fata pe la miezul noptii...si in rest multe pagini citite in orice conditii si oricand. An antrenamentul facut de cand citeam in liceu stand in picioare in tramvai!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa te inveti sa-ti rupi cateva minute numai pentru tine, o sa te ajute mult si o sa astepti cu nerabdare momentul ala cand te rupi de tot si toate. :))

      Ștergere
  7. Aș face astfel de ”cure” zilnic. Dar în principiu doar în weekend fac un duș mai lung, mă dau cu crema de corp preferată, ascult o muzică liniștitoare și doorm :). Of, timpul asta!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Recunosc ca rar mai am si eu astfel de momente,dar voi incerca sa fac si eu asta,macar o data pe saptamana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca macar, nici nu-ti dai seama cat de mult ajuta. :)

      Ștergere
  9. pentru mine baia e momentul relaxant...imi rup cateva minute bune pentru a levita :))...dupa aplic crema de corp de la viva natura care miroase fiz a coaja de portocale si apoi cremele de fata, care e un alt ritual de frumusete pentru mine! toate meritam un timp dedicat noua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place sa ma relaxez in cada, dar n-am mereu timp sa lenevesc cat as vrea si cateva momente nu ma satisfac. :)

      Ștergere
  10. Violin music, yankee candles si o bere bruna :-)

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu Yankee, dar cand e mai frig, pe caldura asta nu prea am chef de lumanari/ tarte. Berea e o idee buna. :)

      Ștergere
  11. Ce bine suna! :)
    Pentru mine ultimele luni au fost aglomerate si singurele momente de relaxare au fost dusurile de seara, insa m-ai inspirat si zilele acestea o sa-mi rezerv o seara asa... cu masti, muzica, aromoterapie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la mine lucrurile nu-s roz, daca n-as avea evadarile astea nu mi-ar fi foarte bine. :)

      Ștergere
  12. cam asa decurge si ritualul meu de relaxare. chiar acum am pus in functiune minunatiile parfumate primite de ziua mea.. sunt pastile din acelea de ceara care se topesc. :)
    dar in loc de carte, citesc pentru examen. e ok si asa. :D:D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu aseara m-am relaxat cu o tarta de la Yankee Candle (ca sa fiu sincera eram cam dimineata). :)

      Ștergere