Omul care deschide usa fara sa aiba cheia

1.4.17


Sunt momente in viata noastra cand avem impresia ca stim exact ceea ce cautam, cand suntem siguri ca ceea ce ne va face fericiti se incadreaza intr-un anumit tipar, fie el fizic, fie emotional, fie de orice alt fel, dar sunt si momente cand ne inchidem in noi si nu ne poate atinge nimic, cand nu lasam pe nimeni langa noi, cand nu putem sau nu vrem, sunt momente cand pur si simplu nu cautam un alt om, nu suntem pregatiti, dar viata ne surprinde atat de tare incat nu stim ce ne-a lovit.

Se spune ca contrariile se atrag, dar doar pentru o scurta perioada. In timp diferentele de personalitate isi spun cuvantul si apar certurile si neintelegerile, de parca asta nu se poate intampla intre oricare doi oameni de pe acest pamant, indiferent daca au caractere asemanatoare sau nu. Mie studiile care iti spun ca ar trebui sa cauti un anumit tip de om mi se par o mare porcarie si vad astfel de lucruri tot mai des.

Inima nu alege in functie de tipare, de reguli, de studii facute de x si y, inima nu stie, inima simte. Inima poate sa fie "paralizata" si intr-o buna zi sa apara cineva care sa-ti zambeasca si sa se poarte atat de bland cu tine, incat sa te topesti si sa uiti tot ce te-a durut pana atunci. Sau poate te-ai obisnuit sa traiesti intr-un vis continuu si intr-o zi sa apara acel om care sa te aduca cu picioarele pe pamant, iar pamantul sa fie mai frumos decat toti norii pe care te-ai plimbat pana atunci. 

Mai conteaza ce inaltime are? Mai conteaza ce culoare are ochii? Mai conteaza ca tu visai un om puternic si dai de cineva extrem de bland? Mai conteaza ca unul e introvertit si celalalt e extrovertit? Mai conteaza ca ei ii place sa se uite la comedii romantice si el vrea cine stie ce film de actiune? Mai conteaza ca unul poate sa exprime fara probleme ce simte si celalalt o face doar prin atingeri si priviri? Mai conteaza ca unul da si celelalt primeste? Mai conteaza ca e exact opusul la ceea ce ai crezut tu ca vrei de la viata?

Singurul lucru care conteaza este ca a ajuns la tine, la inima ta, la copilul din tine, la ceea ce ai tinut ascuns atata timp, conteaza doar ca a daramat fiecare zid pe care l-ai ridicat, conteaza ca a vazut ceea ce nu mai vedeai nici tu, conteaza ca te face sa razi, conteaza ca impreuna va este bine, conteaza ca scoate ce e mai bun in tine ... Pentru ca asa se intampla in viata, uneori apare un om care deschide usa fara sa aiba cheia potrivita ...

4 comentarii