3 arome primavaratice de la Yves Rocher

27.4.17


Daca iarna imi place sa port parfumuri care sa spuna o poveste si sa trezeasca simturile, iar vara imi place sa aleg arome care sa ma faca sa visez si sa ma simt vie, primavara imi plac aromele usoare, florale, proaspete, dar care sa nu miroasa a mult "verde" si sunt sigura ca stiti la ce ma refer pentru ca v-am povestit de multe ori despre parfumurile care imi plac.

Apele de toaleta din gama Un Matin Au Jardin de la Yves Rocher se incadreaza perfect in descrierea asta, chiar daca la capitolul persistenta nu stau foarte bine, dar nici nu ai cum sa te astepti la asta de la o apa de toaleta atat de usoara. Sunt 7 arome in gama asta, iar pretul este 79 lei pentru 100 ml, insa mereu sunt la reducere sau chiar oferite cadou pentru comenzi de o anumita suma.

Cele trei pe care eu le am si le folosesc in perioada asta sunt: Feuilles de Verveine (frunza de verbina), Cerisier en Fleurs (flori de cires) si Muguet en Fleurs (lacramioare inflorite), ultimele doua sunt arome aparute cu cativa ani in urma (2014, respectiv 2013), in timp ce apa de toaleta cu verbina este aparuta anul trecut. Celelalte patru arome sunt: flori de citrice, trandafir proaspat, liliac violet si ceai verde.

Frunze de verbina este o aroma unisex, foarte proaspata, usor citrica, dar cu accente usoare de mosc, care pe mine m-a cucerit de la prima folosire, insa de care n-am apucat sa ma bucur prea mult anul trecut, dar de care o sa profit zilele astea pentru ca o simt ca o adiere proaspata de primavara. Flori de cires poarta semnatura lui Francis Kurkdjian si mi se pare diferita de alte ape de toaleta cu flori de cires pe care le-am incercat; combinatia flori de cires, migdale, mandarine, patchouli si mosc e una interesanta si proaspata. Lacramioare inflorite este prima aroma incercata din gama asta si cea mai florala din cele trei de care v-am povestit astazi, insa reuseste cumva sa ramana proaspata si sa nu fie prea verde (mie imi trezeste amintiri pentru ca matusa mea a purtat toata viata ei parfumuri cu lacramioare si imi aminteste de ea).

Ati incercat vreo apa de toaleta din gama asta? Care este preferata voastra?

6 comentarii

  1. Imi plac foarte mult aceste parfumuri, il am pe cel cu flori de cires si pe cel cu liliac, cel cu flori de cires este preferatul mea, pe pielea mea persista cam 3-4 ore, pentru o apa de toaleta zic ca e ok.

    Sa mai faci descrieri ale parfumurilor, te descurci foarte bine si ma faci sa ma reindragostesc de parfumurile pe care le am sau sa imi maresc colectia! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am multe postari despre parfumuri pe blog, urmareste eticheta si o sa descoperi ce-mi place. :)

      Ștergere
  2. Buna dimineata, Camelia.
    Suntem gand la gand, in primavara asta prefer sa port parfumuri cat mai usoare. In alti ani nu simteam asa. Parfumul cu lacrimioare de la Yves Rocher il port chiar astazi :). E ultimul pe care l-am cumparat din colectia lor. Am mai avut(dar le-am terminat) :) Rose Fraiche si Green Tea. Incet, incet am sa le incerc pe toate pentru ca merita. Vreau sa imi i-au pe viitor Lilac si Feuilles de Verveine, atat de proaspat e.. cred ca ar fi bun si pt la vara.
    Sa avem un weekend frumos! Numai la mini vacanta ma gandesc ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu Green Tea, insa nici n-am apucat sa-l desfac. Verbena o sa-ti placa sigur, e chiar reusit. :)

      Ștergere
  3. Ultimele doua arome mi se par interesante. Daca ajung pe la un YR, am sa le testez si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-ti placa, sunt exact ce trebuie pentru perioada asta.

      Ștergere